Umrl Hal Needham

26.10.2013 ob 03:19

Gospod Needham je bil velik del moje filmske mladosti. Cactus Jack in The Cannonball Run, jebemti. Dva legendarna filma, ki sem ju kot mulc požiral kot po tekočem traku. Cactus Jacka skupaj s Top Secret, SpaceBalls, Naked Gun, Airplane in History of the World, The Cannonball Run pa solo, vedno znova, zaradi enkratne zvezdniške ekipe in super zabavnih prizorov, ki jih znam še zdaj na pamet. V Cactus Jacku sta razturavala Kirk Douglas in Arnold Schwarzenegger, v The Cannonball Run pa vsi, ki so takrat kaj veljali. Tudi Jackie Chan in Roger Moore, hudiča. Da o drugem delu, kjer je bil glavni celo Frank Sinatra niti ne govorim.  The Cannonball Run je bil film, kjer je Needham skupaj nabral vse zvezde tega sveta. Nepozabna road komedija, ki jo rad pogledam še danes. Tudi zavoljo preminulega Doma DeLuisea, ki je bil nekoč moj top komediant. Je bil pa gospod Needham zaslužen tudi za kariero Burta Reynoldsa, s katerim sta poleg The Cannonball Run posnela še Smokey and the Bandit, Hooper in Stroker Ace. Super možakar, super režiser, jebeno dober kaskader, ki je mojo mladost zaznamoval še s filmom Rad, pri nas znanim kot Peklenska steza BMX. Pa tudi s filmom Megaforce, če sem iskren. Aham, s smrtjo Hala Needhama je odšel tudi velik del moje filmske mladosti. Žalosten dan.

 

6 komentarjev na “Umrl Hal Needham”

 1. zelda pravi:

  Kaktus Jack je bil super parodija na risanko Prerijski dirkač in je Kirk Douglas predstavljal kojota. Tudi Schwarzenegger je bil odličen v vlogi indijanskega poglavarja in ko je govoril, se mu je krepko poznal njegov avstrijski naglas, kar ga je delalo zelo simpatičnega . Poleg Kaktus Jacka sta mi še dobri parodiji Top secret in Space Balls. Od novejših pa seveda Gola pištiola, ,

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Schwarzenegger ni bil indijanski poglavar, ampak prav tako kavboj. Malo si zamešala.
  http://www.youtube.com/watch?v=Ohrzfr3BI6U
  Je bila pa vse skupaj res parodija na risanke, ja. Super komedija, res.

 3. zelda pravi:

  Zdaj pa res nisem sigurna. Ne vem, zakaj ga imam v spominu, da je bil indijanski poglavar .

 4. zelda pravi:

  Sem videla posnetek in je res Schwarzenegger kavbojc. Možno je tudi da sem ga videla v kakšnem drugem filmu , prav tako komediji.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če se ne motim, je nek poglavar rekel nekaj po nemško, pa si imela v glavi, da je bil to Arnold. Ampak on je bil kavboj, isto kot Douglas.
  http://www.stfimages.com/images/thevilbzb.jpg

 6. zelda pravi:

  Verjetno mi Švarci ni padel v oči, sem bila bolj osredotočena na Kirk Douglasa, ki se je mučil kot tisti kojot, ki je hotel ujeti prerijskeg dirkača. :) Se pa spomnim tudi konca filma, ko Kirk Douglas od jeze skače po neki strehi, njegovo skakanje pa spremlja melodija iz zgoraj omenjene risanke.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !