Recenzije: Curse of Chucky, Inappropriate Comedy

26.09.2013 ob 18:53

CURSE OF CHUCKY

V temle, če se ne motim, že šestem delu franšize Child’s Play, ki prihaja po devetletni pavzi filma Seed of Chucky, je zares dober samo dvoboj Fione Dourif in Chuckyja, punce na invalidskem vozičku in kot vedno podivjane morilske lutke, ki se udarita ena na ena. In pozor, Fiona je resnična hčerka Brada Dourifa, ki še zmeraj posoja glas Chuckyju, kar je kul trivia za ljubitelje te nekoč mega popularne horror serije, ki jo na vsake toliko časa oživlja Don Mancini, s katerim sem včeraj na hitro pokramljal tudi na Tviterju. Šesti Chucky ne ponudi nič novega. Nič takega, kar bi zares navdušilo gledalce, ki so videli prvih pet delov. Da o flashbackih, kjer se Brad Dourif pojavi v človeški obliki, niti ne govorim, saj so tako zelo blesavi in poceni, da boli glava. Prav ti flashbacki po dobrem duelu Chuckyja in Fione Dourif pokvarijo filing, ki ga potem seveda ne rešijo niti kvazi humorne finte z Jennifer Tilly, niti zaključek, ki ga ujamemo med odjavno špico. Vrnitev kultnega Chuckyja ni dobra novica, je le žalitev za odličen original, ki nas je strašil konec osemdesetih.

Ocena: 5/10

INAPPROPRIATE COMEDY

Ni mi jasno, zakaj folk tako zelo hejta tale film, tale večkrat zelo zabaven skupek različnih skečev, ki so precej podobni tistim iz filma Movie 43, katerega so letos prav tako po krivici sesuli vsi, in seveda tistim iz zadevice The Underground Comedy Movie, ki jo je leta 1999 prav tako režiral Vince Offer. Če vam The Amazing Racist ni dobra finta, ste res čudni, jebemti no. Fora je super, pa ves čas sem se spraševal, ali je šlo za pravo skrito kamero, ali pa so vsi glumci situacije resnično zaigrali tako zelo dobro in prepričljivo. Enako velja za Blackass finte, tudi te zažigajo z idejami in odklopom, pa tudi pri njih sem se spraševal isto. Adrien Brody je med parodiranjem Dirty Harryja zelo soliden (“Go ahead, make me gay”), Lindsay Lohan na koncu pokaže kaj si v resnici misli o paparacih, Michelle Rodriguez in Rob Schneider pa sta dejansko najslabši del filma, saj dobita precej butast skeč. Všeč mi je bil The Underground Comedy Movie, všeč mi je tudi Inappropriate Comedy, saj je dovolj odštekan, pogumen in izviren, da potegne in prepriča. Pa še stokrat bolj zabaven je od večine hollywoodskih parodij in komedij, ki niso dobile tako veliko hejtanja.

Ocena: 7/10

 

7 komentarjev na “Recenzije: Curse of Chucky, Inappropriate Comedy”

 1. zelda pravi:

  Tega zadnjega filma, ki ga omenjaš v katerem nastopa Chucky nisem videla, tako da ne morem komentirati. Bi si pa z veseljem ponovno pogledala vse stare verzije, če bi jih predvajale naše TV. Pri gledanju starih filmov, so ti res šli lasje pokonci. .Chucky je bil res svinjsko hudobna lutka.:)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Chucky je brez dvoma zaznamoval vse otroke neke generacije. To, kar je bil Žrelo za morje, je bil Chucky za igrače. Zajebana lutka :)

 3. Šef pravi:

  zelda, prosim, ne čakaj na TV, da si ogledaš filme, ki si jih želiš

 4. zelda pravi:

  Ja, Šef se strinjam. Na A kanalu in Pop vrtijo ves čas ene in iste filme, tako da včasih res ne vem, kateri populaciji so namenjeni.

  Če bi vsaj vrteli stare filme iz kinoteke,ki so jih gledali naše babice in dedki, bi bilo veliko boljše.

  Da končam . Bomo si pa še pač morali vleči filme z interneta, če nas ne bo kdo prijavil. :)

 5. E pravi:

  CURSE OF CHUCKY Res ni bil kaj posebenga.Ne morem pa rečt da je bil totalno bedno.peti del mi je bil dosti boljši.Še ne dolgo nazaj po naklučju mislim da na programu FoxMovie ali TV 1000 sem videl vrjetno prvi del Chucky-ja.Sploh nisem vedel ,da je že toliko delov oz. da je bil prvi del posnet leta 1988.Jaz sem mislo,da je prvi del film iz leta 2004 in ,da je ta lutka Chucky neka nova pogruntavščina kaj se tiče grozljivk.Ups se zgodi..Čudno ,da ni Pop Tv in Kanal A predvajal kaj od teh začetnih delov.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, Chucky je old school. Kot Jason, Michael in Freddy.

 7. E pravi:

  Ja za Jason, Michael in Freddy to vem za Chucky-ja pa tega do predkratkim nisem vedel.Sej pravim ups se zgodi..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !