Planet Stand Up

25.09.2013 ob 22:52

Podpiram to oddajo, ne podpiram pa povprečnih štosev naših pobov. Hudiča no, a res niso mogli pripraviti bolj udarnega in zabavnejšega materiala za 5 minut nastopa. Saj so imeli čas, pa še v živo ni bilo. Sprašujem se, na čem je bila publika, da se je ves čas tako glasno krohotala. Mar jim je res dovolj že to, da nekdo pač nekaj čveka? Niso videli nobenega ameriškega ali angleškega stand up mojstra? Ne vem no, ampak res imamo nizka pričakovanja in zelo hitro smo zadovoljni. Okej, Martina Orsag je bila kul, Tin Vodopivec pa kot vedno zelo povprečen, lesen, brez pravega filinga in tajminga za izvedbo štosa. Tin enostavno ne zna razturati, ali še boljše, ne zna pasti v dogajanje tako, da bi potegnil tudi gledalca. Moje mnenje, jebat ga. Malo boljši je bil Perica Jerkovič, a še vedno daleč od dobrega stand upa, ki bi se mu zares smejal. Je pa fora, da če šinfaš naše pobe, si takoj budala, ki jih ne šteka, ali pa nevoščljivec, ki noče priznati, da so zabavni. Niso, pizda no, kaj jim morem. Tu in tam rata kak štos, celota pa šepa in je nekaj svetlobnih let za Ameriko in Anglijo.

 

40 komentarjev na “Planet Stand Up”

 1. STELA pravi:

  Men pa ni blo tko švoh, čeprav daleč ni isto gledat stand-upa po TV al pa v živo….tko kot košarkaška tekma na TV ni isto kot v živo:)

  Mi je pa v redu, da je šlo za situacijske štose….da se niso lotevali konkretnih oseb, ker tak stand-up hitro prestopi mejo žaljenja

 2. Didl pravi:

  Meni tudi v celoti ni bilo tako slabo. Tin je bil na začetku malo lesen, na koncu pa se je popravil in dokazal, da je v osnovi dober komik, čeprav sem ves njegov material že prej slišal. Perica je bil dober, Martina je bila tudi okej. Šov je dober, seveda je vse odvisno od komikov, vsi ne morejo biti všeč vsakemu, saj gre tudi za različne vrste humorja. Bomo videli kako bo.
  Je pa res tam čisto drugačno vzdušje kot doma pred TVjem. Že zato, ker so doma vsi bolj kritični, tam pa izključno z namenom sprostitve in uživancije.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Argument, da je pred tvjem drugače kot v živo, mi je slab, saj po tej logiki noben tuj komik, ki ga vidimo samo po tvju, ne bi bil tako zelo dober. Ne ga srat no. Se pa strinjam, da je bil Tin na koncu boljši kot na začetku. Stand uper mora biti tudi šovmen, naši žal večinoma niso. Pač pridejo in začnejo razlagati štose. To ni to. Ni karizme, ni razturja.

 4. Didl pravi:

  Saj ni ravno argument, da je v živo boljše ali v zagovor našim komikom, samo lažje razumeš smejanje publike. Vsekakor je težje nasmejati folk preko TVja kot v živo.

  Mislim, da je res glavni problem njihov pristop. Ker vic je treba znati povedat. Martina Orsag sicer ni imela kakšnih ful hudih štosov, ampak je to znala povedat. Naši pa imajo sicer dobre fore, samo pristop še malo potrenirat.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Naši povejo vic kot da igrajo v slovenskem filmu, jebemti.
  Orsagova je imela kul material.

 6. Pepi Pepi pravi:

  “Sprašujem se, na čem je bila publika, da se je ves čas tako glasno krohotala. Mar jim je res dovolj že to, da nekdo pač nekaj čveka? Niso videli nobenega ameriškega ali angleškega stand up mojstra? Ne vem no, ampak res imamo nizka pričakovanja in zelo hitro smo zadovoljni.”

  Hja. Lahko zadovoljiv narod smo. Pa da ne bom preveč posplošil, razdelimo na skupine. Recimo, da je folk, ki se je v tej konkretni oddaji krohotal našim stendaperjem ena skupina. Potem je pa tu še skupina, ki se krohota Strašnima Jožetoma, skupina, ki se krohota Kursađijam, skupina, ki se krohota Mariborčanu, skupina, ki se krohota nanizankam tipa Lepo je biti sosed, skupina, ki se krohota klovnom v cirkusu, skupina, ki se krohota prdcem in tako dalje. In te so po moje bistveno bolj pereče. Če je to vzrok za skrb. :)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, ampak Jožeta nimata v glavi, da sta največja carja na svetu in da so vsi, ki se jima ne smejijo, zabite budale. V tem je poanta.

 8. Pepi Pepi pravi:

  Onadva imata po moje v glavi, da delata humor za “nezatežene”. :D

 9. štulič pravi:

  Teritorij je v medijih omejen. To kar je bilo včeraj in, je danes brezkompromisno, out!

  Ne zajeb_avejte se med sabo komedijaši evo, še Jonke ima konstruktivno, honorarno delo. :twisted:

  /se pa strinjam, da ti Tin ni smešen, prav težek je, v detajlih:/

 10. pnovak2 pravi:

  Meni je bila Hrvatica povprečna, no fanta tudi nista bila vrhunska. Se vidi razlika med dobrimi in povprečnimi! Na primer Valič in Avdič sta definitivno boljša.
  Drugače mi je kul da je ena taka oddaja na TV-ju mislim da predvsem takih oddaj manjka. Škoda edino da je na sporedu samo enkrat na teden in da traja samo pol ure… Pa vsaj nastop traja 8 minut… lahko bi se boljše pripravili!

 11. Vid Šteh Vid Šteh pravi:

  Problem slovenskih stand up komikov je pomoje v njihovem prepričanju, da je za stand up dovolj, če znaš na žurkah množici opitih gostov več kot pol ure pripovedovati gostilniške vice. Zato ima pa recimo tak model, ko je Pižama, v glavi prepričanje, da je vrhunski komik, čeprav je vsaj zame osebno tako žalostno zanič, da se mi po nekaj minutah nastopa pravzaprav začne smiliti. Za Tina sicer ne morem govoriti, ker sem videl samo en njegov nastop in mi je bil precej povprečen. Videl sem še Klemena Bučana, ki je grozljivo slab, Martina Ipša mi je “one-trick-pony” (če poveš sto vicev na temo debelosti, še nisi komik), čeprav je res, da nje že dolgo nisem poslušal in se je mogoče izboljšala…

  Bottom line; problem naših komikov je, da pridejo na oder in šele tam začnejo razmišljati, kaj bodo povedali, moralo pa bi biti ravno obratno.

  Kar se pa Valiča in Avdića tiče… onadva zame osebno nista nobena komika, ampak me bolj spominjata na tiste nadležne frajerje iz osnovne šole, ki med odmorom stojijo na hodniku in si futrajo ego s tem, da se delajo norca iz vsakogar, ki pride mimo. Njuni štosi so narejeni po istem kopitu; izberi znanega človeka in ga prikaži kot totalnega kretena.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak folk se jim smeji, Pižami tudi, to je meni najbolj fascinantno.

 13. zmago pravi:

  Se strinjam glede slovenskih stan up komikov, dolgcajt in bolj na silo. Pa niti ne gre nujno za smešnost pri tej zadevi, bolj pogrešam intelekt in drznost. Recimo George Carlin ni toliko smešen, a je genialen cinik in kritik čoveške neumnosti.
  Sicer žal nimam časa spremljati vsega stand upa, ki je na voljo na netu, ga imam pa rad. Zato bi prosil za kako priporočilo, če je kdo fan in bolj pozna zadeve…

 14. Biznismen pravi:

  Zmago
  če si fan Carlina potem ti priporočam njegov 7 urni audiobook, kjer imaš notri vse njegove štose (razen zadnjih):
  http://www.youtube.com/watch?v=3G6-hVAd6Rs

  Drugače pa za res vrhunski material priporočam: Chris Rock, Dave Chappelle, Louis C.K., George Lopez, Ricky Gervais,…

  Meni trenutno najbolj všečen pa je Gabriel Iglesias:
  http://www.youtube.com/watch?v=50zDrdBRSTw

 15. bralec vinko pravi:

  ok, pustimo slovenske standuparje, ampak v čem si videl, pa da je ta marina kul? kaj te je tako privlačilo v njenem nastopu? men so ble šale brezvezne, izvedba pa tudi (vsaj v primerjavi s perico)

 16. filmoljub pravi:

  Je pa fora, da če šinfaš naše pobe, si takoj budala, ki jih ne šteka, ali pa nevoščljivec, ki noče priznati, da so zabavni. Niso, pizda no, kaj jim morem.

  Budala si v vsakem primeru, če nekaj šimfaš, a svojega mnenja ne pojasniš in argumentiraš. Komu niso zabavni? Misliš: TEBI niso zabavni. Pa še lastnega razmišljanja ne znaš razložiti — kaj šele, da bi bil zmožen kakšne globlje analize, zakaj še komu drugemu niso zabavni. In ti se imaš za nekakšnega kritika? Ja, niso zabavni, ker pač niso, a ne. Pač. Bravo, stoje ti ploskam, Mariborčan. :lol:

  Tu in tam rata kak štos, celota pa šepa in je nekaj svetlobnih let za Ameriko in Anglijo.

  Res? Neverjetno. Pa si se vprašal, zakaj je tako — glede na to, da si tak hud poznavalec scene? Ali pa ti je dovolj to, da pljuvaš in trosiš debilizme?

 17. Vid Šteh Vid Šteh pravi:

  Sicer špekuliram, tako da me ne povleči za uho, če se motim, ampak recimo v oddajah je aplavz / smeh večkrat naštiman, tako da ni za dvakrat reči, da je občinstvu naročeno, da se smeji. :)

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vinko, mene je nasmejala, to pa je point stand upa.

  Vid, čisto možno, a dvomim, saj se folk takim povprečnim štosem smeje tudi na njihovih nastopih.

  Filmoljub, pizda si tečen.

 19. filmoljub pravi:

  Itak, da sem tečen. Glej, čisto vsem dol visi, kaj je nekemu Iztoku Gartnerju všeč ali kaj mu ni všeč. Hu da fak kers. Bi pa mogoče koga zanimalo, ZAKAJ misli, kar pač misli. V tem je preprosta razlika med običajnim (ali pa celo zanimivim) blogerjem in Iztokom Gartnerjem, ki bloga samo zato, da si dela samopromocijo. (Pa še to slabo.)

  Bi pa od nekoga, ki kao obvlada filmsko sceno in je že 75 let recenzist™, pričakoval kaj več kot mongoloidno primerjavo z ameriškim ali britanskim stand-upom, saj taka primerjava niti slučajno ni možna. Kakšno tradicijo ima stand-up v ZDA (kjer so vsi, ama VSI filmski komiki vedno prihajali izključno iz stand-up nastopov) in možnosti, sredstva, organizacijo, managerje, gledališča, raznoliko občinstvo in temu (ne)primerno več konkurence in tako naprej. Ti pa, ono, mirno fukneš ven paralelo “nekaj svetlobnih let za Ameriko in Anglijo”. Ja, saj vem, “tvoje mnenje, jebat ga”. Še enkrat: pa koga, misliš, da zanima to tvoje mnenje — in baš ne izpadeš zanimivo, če ga oblikuješ na tak način.

 20. štulič pravi:

  Tin je vegi, do you no harm! ;)

  Fant je povezovalen in ni, če veš kaj hočem rečt, destruktiven! :cool:

 21. E pravi:

  Joj joj ženski izpad.. :)

  http://www.tocnoto.si/radijka-teja-kralj-bivsemu-vrnila-milo-za-drago&hashcode=6b3054a8cc71da21173cd849

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma saj jo štekam :) Take reči znajo bolet.

 23. E pravi:

  Ja že sam to ni za FB razn ,če je 15letnca.Zrele ženske se obnašajo drugače.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čustva ne poznajo let, prijatelj.
  Naj bo vesel, da se mu ni zgodil Gone Girl :)

 25. E pravi:

  Nisem gledal tega filma.Ja ja že čusta samo bolj zreli odziv.
  To kar je napisala je meni čisto otročje najstniško.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Naj bo vesel, da mu ni prerezala vratu :)

 27. E pravi:

  No no Iztok ne bodi še zdaj ti otročji :D .

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vsak preboleva po svoje. Eni z rezanjem vratu, drugi s tabletami, tretji z alkoholom in kurbarijo, četrti s facebookom. Nimaš kaj :)

 29. E pravi:

  Da imaš prav.Za kurbarijo bi kr bil :) .

 30. montebuba pravi:

  Hej! Si gledal mogoče Roast z Vidom Valičem? Kak se ti je zdel in kak je bil v primerjavi z Ameriškimi?

  Mene je navdušil in sem zelo pozitivno presenečen! Ker je nekaj novega na naši sceni in mislim da je kul! BIG LAJK!

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Presenetljivo dober. Veliko sem tvital o njem. Nekaj komikov ni bilo ne vem kaj, nekaj pa jih je razturalo. Najboljša sta bila oba Hrvata.

 32. Pepi pravi:

  Men (kot nekomu k od stand upa pozna samo slovenski stand up, pa še to bolj al mn samo zato, ker sm dvakrat zadel karto za Panč — se mi zdi, da je to v tem kontekstu treba izpostavt) je bil ta roast tud prima. Ene parkrat sm se kr naglas nasmejal, dočim sm pa ke je bla pa kšna fora tud taka, da sm prov zapru vse, kar sm počel (nisem namreč gledal — samo poslušal sm), pa šu pogledat, zakaj hudiča se folk smeji. Če se kej vizualnega dogaja al pa kej. Najboljša sta mi bla pa Perica Jerković pa un Bergant. Pa tud Pižama je za moje pojme kr dobr furu. Edin Kobal je z unimi svojimi vulgarnimi izpadu k en creepy str fotr. Kar je biu mrbt clo namen, kvajsvem.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Men je bil Perica poleg Čirovičeve najslabši.

 34. montebuba pravi:

  Boštjan Gorenc Pižama – presenetljivo dober, lepo je povezoval šov..ponavadi ni tako kul ampak je bil
  Mirza Tvrtković – tudi zelo dober in zabaven, čeprav ga ne poznam zelo
  Boris Kobal – ahh razočaral me je :( od njega sem pričakoval malo višji nivo ter manj vulgarnosti… samo zaradi tega še nisi smešen če šopaš kletvice
  Andrea Andrassi – no ni bla slaba, like :D
  Jernej Celec – naš Prekmurec! simpatičen fant, in tudi solidno
  Lucija Čirovič – med slabšimi.. glede na skoraj najdaljšo kilometrino od vseh sem pričakoval malce več… :/
  Gašper Bergant – super, meni celo najboljši ..pa še zanimiv naglas (koroški al nekaj)
  Perica Jerković – tudi zelo zelo dober, super fore v njegovem stilu…(Iztok kako ti ni bil kul??…kaj pa ova fora s plutom pa trobcem haha)
  Ivan Šarić – tudi zelo dober in spontan,
  Sašo Stare – nič posebnega, nekaj dobrih for sicer

  Vid Valič- odličen kot vedno (Poles pa itak faca ;)

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrea dejansko najbolj kul od vseh. To je pravi roast. Šarič tudi enkraten. Celec sprva niti ne, ko je padel noter pa zelo dober. Mirza vrhunski.
  Perici se nisem niti enkrat nasmejal, Valič na koncu super. Pižama soliden, a brez prresežka, pa sramota, da je moral ves čas brati z lista.
  Kobal pa me je nasmejal in ga lahko pohvalim. Čirovička porazna.

 36. Pepi pravi:

  Evo Iztok, maš na jutjubu. Splača se pogledat.

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Link ti sicer ne dela, ampak vem da je gor, ja.
  Pa saj sem gledal ko je bilo po tvju bučko :)

 38. montebuba pravi:

  Bil sem na standupu Perice Rojen v Jugi in sem se nasmejal kot nor… bilo je zakon..dobri 2 uri sta minili kot bi mignil

  Bil sem na standupu Toš v Tivoliju, ki je imel kao na višjem nivoju, večjo publiko pa dražje karte in se mu niti enkrat nisem nasmejal na polno…mogoče enkrat..

  Perica je car in perica zna!!!..Toš je bolj govorec in motivator (glavna tema je bila Slovenci ne obupajte kljub krizi) ;)

  zato prosim te ne govori da je Perica slab :) :) glede ostalih se s tabo strinjam!

  in

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rojen v Jugi nisem videl, a to kar sem videl v tem roastu je sila povprečno. Pika.

 40. Pepi pravi:

  Ah … včas ne rata.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !