Emmy 2013

24.09.2013 ob 01:52

Eto, zdaj pa malo bolj resno, ampak le tisto, kar mi je bilo še posebej kul.

Neil Patrick Harris je fajn voditelj, še posebej pa sem se nasmejal, ko so se mu v uvodnem skeču pridružili Jane Lynch, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, Conan O’Brien, Tina Fey, Amy Poehler in Kevin Spacey. Super moment, morda celo eden najboljših letošnje podelitve.

Ko med občinstvom v dvorani sedi Al Pacino, veš, da je treba prireditev jemati resno.

Robina Williamsa sem vedno vesel, saj je še vedno totalna faca. Isto kot Jeffa Danielsa, ki je tokrat snel tudi emmyja.

Claire Danes emmyje pobira kot Usain Bolt pobira zlate medalje.

Behind the Candelabra je bil veliki zmagovalec večera. Hell yeah. Vrhunski film, še boljši od Phila Spectorja, ki je ostal praznik rok. Za režijo je slavil Steven Soderbergh, za igralca pa seveda Michael Douglas, ki je zame eden največjih frajerjev v Hollywoodu, pa še odličen igralec, ko dobi pravo vlogo. Emmyjev za ta film sem bil res vesel, saj sem navijal od samega začetka, pa četudi ne bi imel nič prosti, če bi zmagal Al Pacino. Plus Elton John kot Liberace, če se malo pošalim. Super nastop in dokaz, da je gospod še vedno eden izmed najboljših pevcev in performerjev na svetu.

Ob Kerry Washington je bilo super videti Diahann Carroll, prvo temnopolto nominiranko ever, ki jih šteje že 78, celih 80 pa jih ima legendarna Ellen Burstyn, ki je po moje postala ena starejših dobitnic emmyja.

Najbolj čustven je bil seveda tribute za Jamesa Gandolfinija, ki ga je izvedla Edie Falco, zelo čudno pa je, da so med slikovnim In Memoriam pozabli na Karen Black. Huda greška.

Will Ferrell je dvorano zvil od smeha prav na koncu, ko je na oder prikorakal s svojimi sinovi in rekel, da ni mogel dobiti varstva, saj so ga poklicali 45 minut pred nastopom. Kul možakar, ki me vedno znova nasmeji s svojimi posebnim humorjem.

Itak, na koncu je slavil Breaking Bad, pogrešal pa sem nominacije za Dexterja, X Factor USA, America’s Got Talent, Davida Lettermana in Jayja Lena. Kul šov, skoraj tako kot Oskarji in Globusi, s katerimi skorajda ni več razlike, saj praktično vse največje filmske zvezde tako ali drugače sodelujejo na tvju.

 

6 komentarjev na “Emmy 2013”

 1. lily pravi:

  Ah, X Factor US ni ne vem kaj, bi pa lahko nominirali Nicka Cannona.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je super. Tako zelo kot padem vanjo ne padem v nobeno drugo tako oddajo. Pa ko že mislim, da sta Stern in Mandel najboljša žiranta daleč na okoli, vedno znova ugotovim, da je to še vedno Simon Cowell. Pa letos je Rowlandova stokrat boljša kot Britney lani.
  Nick pa je enkraten, dosti boljši kot Mario Lopez recimo.

 3. Nahy pravi:

  Čudno da je slavil Breaking Bad, sploh ker je serija postala otročjo sranje (še vedno boljše od Dexterja sicer). Prve sezone so bile genialne, sedaj pa … slabo slabo

  Strah me je, da počasi mineva zlata doba TV serij, ki jo je otvoril HBO nekje na prelomu tisočletja s poznejšimi sezonami OZ-a …

 4. lily pravi:

  Kot sem že 100x rekla: britanski X Factor je boljši od ameriškega. Že bolj utečen (mogoče je to razlog), bolje narejene oddaje, meni pač bolj zanimive, z veliko več publike, z boljšim voditeljem, ki ima tudi med avdicijami in boot campom večjo vlogo, več ga kaže, podpira tekmovalce odzadaj in se druži z njimi med čakanjem. Morda dela to tudi Lopez, ampak potem ne vem, zakaj tega ne bi pokazali. Kar sem letos videla Lopeza, me ne prepriča. Nekako brez energije govori v kamero.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lopez je tudi meni preveč uraden in mrtev. Pa user friendly.

 6. Loiter pravi:

  @Nahy: Sej maš Homeland, Lutherja, Mad Men, Boardwalk Empire, Sons of anarchy, itd…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !