Intervju: Nina Rakovec (Svet24)

22.09.2013 ob 00:24

Golota je zelo intimna stvar

Leta 1987 rojena Nina Rakovec, dobitnica vesne za najboljšo glavno žensko vlogo na nedavnem Festivalu slovenskega filma v Portorožu, je ta hip ena izmed najbolj zaposlenih in popularnih slovenskih igralk. Igro ima v krvi po zaslugi dedka Poldeta Bibiča, pri svoji karieri pa se zanaša na svoj talent, ki ga kali tudi v celjskem gledališču.

Začniva malce provokativno, kaj bi mi rekli, če vam rečem, da si je Mojca Funkl namesto vas zaslužila nagrado za najboljšo igralko na nedavnem Festivalu slovenskega filma?

To vprašanje ni zame prav nič provokativno, saj je Mojca Funkl odlična igralka. Prav tako Janja Majzelj, ki bi si tudi zaslužila nagrado. A na koncu izbere žirija in lahko sem samo vesela in počaščena, da so izmed takih igralk izbrali mene in mi s tem, kot igralki na začetku kariere, dali vzpodbudo za naprej.

Najprej Izlet, zdaj Dvojina in Zapelji me, kmalu pa še nova tv nadaljevanka. Se motim, če rečem, da ste trenutno najbolj aktualna slovenska igralka daleč na okoli?

Na to sama težko odgovorim, res je, da imam srečo in upam, da jo bom imela tudi v prihodnje. Poleg sreče je tu prisotno še nenehno dokazovanje in garanje, da upravičiš svoje pojavljanje.

Se strinjate, da ste dejansko razbili stereotip, da za slovenske igralke ni kaj dosti prostora v slovenskem filmu in za markantne glavne vloge?

Oh, nisem jaz razbila tega stereotipa. Če si ogledate katerikoli film z Mileno Zupančič ali Natašo Barbaro Gračner, vam bo jasno, o čem govorim.

Greva na režiserja Nejca Gazvodo. V Izletu vas je prepričal, da ste pokazali prsi, v Dvojini, da se poljubljate z žensko. Kako mu je uspelo (smeh)?

Ni me prepričal on. Vloga sama to zahteva. In to ni golota na vulgaren način, je golota, ki odkrije skrivnost, zato je bila potrebna. Tudi poljub v Dvojini je simbol čistosti, ljubezni, zaradi tega ga nikoli nisem gledala kot nek tabu.

Ko sva že pri erotičnih prizorih, ste imeli kaj treme pri slačenju?

Da. Golota je zelo intimna stvar, ki je je navadno deležen le partner. A kot igralec moraš včasih iti preko sebe in storiti, kar vloga (upravičeno) zahteva.

Dovolj erotike, povejte mi kako je bilo delati z Jonasom v spletni seriji Prepisani?

Delati z Jonasom je bila super izkušnja, saj je blazno inteligenten in zabaven moški. Veliko sem se naučila na tem snemanju in uživala z ekipo.

Kaj pa želja po uspehu v tujini, je zelo močna, je sploh kaj šans za slovensko igralko, da ji uspe v tujih filmih?

Želja je zelo močna, a seveda se zavedam, da so majhne možnosti, da bi mi uspel preboj v tujino. A poskusila bom, drugače bi se le spraševala o tem, kaj bi bilo, če bi bilo.

In seveda, s katerim hollywoodskim zvezdnikom bi si tudi po koncu snemanja privoščili šampanjec za zajtrk?

Želim si delati s čim bolj raznolikimi ljudmi tako hollywoodske, kot evropske produkcije. To so moje sanje. Če se zaključijo s šampancem, se pa pustimo presenetit.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !