Vloga za Emo: Moji snemalni dnevi

21.09.2013 ob 12:26

Začelo se je kaka dva meseca nazaj, ko me je Vjeko Šišarica, vodja snemanja filma Vloga za Emo, pobaral, če me morda zanima kakšna stranska vloga. Itak, da sem bil za. Brez razmišljanja, takoj in z velikim veseljem. Najprej je padla ideja, da bi bil profesor telovadbe, ki osvaja Tino Gorenjak, potem pa smo se odločili, da sem bolj primeren za vlogo profesorja nemščine, ki glavni igralki Lari Safran, ki igra Emo, zajebe počitnice.

Vjeko Šišarica je model na mestu, legenda, pravi prijatelj, človek, brez katerega tega filma ne bi povohal niti od daleč.

Ne vem zakaj, ampak na začetku nisem imel v glavi, da bom moral govoriti nemško. Ko sem v roke dobil scenarij, me je seveda skoraj kap, saj mi nemščina res ne gre. Kako hudiča si bom zapomnil nemški tekst in potem zraven še igral, nisem imel pojma, zato me je postalo strah, pa še trema me je razjedala kot še nikoli. A jebat ga, v slovenščini zna igrati vsak, v nemščini pa samo največji mojstri, sem se tolažil, a ni pomagalo. Itak, da ne. Prekleta nemščina.

Glavna igralka Lara Safran je bila v prizoru, kjer sem tudi jaz, vrhunska. Če je tako odigrala tudi vse ostalo, ji lahko res čestitam. Talent, vsekakor.

V četrtek je napočil moj prvi snemalni dan. Trema za crknit. Pozabil tekst tik pred začetkom snemanja. Živci. Pa vroče mi je bilo kot v peklu. Za obleke je skrbela Vladimira Skale, za masko pa Melita Tamše, ki sem ji verjetno požrl vse živce s tem, da mi je bilo tako zelo vroče, saj mi noben puder ni prijel tako kot bi mi moral. A smo zrihtali, itak, kaj pa drugega.

Režiser Alen Pavšar je res pravi profi, zelo ga cenim, pa en tak prijazen in prijeten model je, svaka mu čast za trud in energijo, ki jo vlaga v v film.

Snemati smo začeli ob enajstih zjutraj, končali pa smo ob štirih. Zajebano, še posebej, če gre za prizor, v katerem je več kot 40 ljudi. Pa lučke, pa ton, pa organizacija, pa postavitev seta, kamere, ma vsega kar je treba, da prizori štimajo tako kot je treba. Režiser Alen Pavšar je profi. Če je treba, bo sceno ponavljal tudi stokrat. Tako dolgo, da bo štimalo vse. Tako se dela, to je kul, če hočeš dober film. Dejansko nisem pričakoval tako veliko ekipo, kjer je vsak točno vedel kaj dela. Nad tem se bil pozitivno presenečen. Svaka jim čast, resno.

Niko Krhlanko igra Nejca, če se ne motim, eno izmed glavnih vlog. Kul poba, z mano v prizoru, pa še pri nemščini mi je malo pomagal.

Več kot to, da igram profesorja nemščine, ne bom izdal, vse boste videl v kinu, ko bo film nared za redno distribucijo. Je bil pa prvi snemalni dan res naporen. Akcija celih pet ur, če prav pomislim. Suha vaja, prava vaja, snemanje, popravki, ta plan, tisti plan, sem, tja, gor in dol. Cela štala, po začetni tremi pa seveda uživancija in sproščena zabava s celo igralsko ekipo. Jp, šele ko se igralec sprosti in pozabi na vlogo, rata kul. Šele ko začneš uživati na snemanju, rataš prepričljiv in ti gre vse kot po maslu. Pred tem se vidi, da te je strah in da te razjeda trema.

Tudi Rok Vihar igra eno izmed stranskih vlog. Faca, totalna. Pa za vedno mi bo car zaradi Šelestenja.

Drugi dan snemanja je bil lažji, saj sem imel le dva čisto kratka prizora. Je bilo pa zanimivo opazovati proces snemanja za ostalo ekipo in premagovanje vseh težav, ki nastanejo. Recimo hrup, pa sonce, pa še marsikaj, kar moti tonskega mojstra in kamermana. Profiji, kot sem rekel. Še enkrat kapo dol. Pa igralci so zanimivi, ko se pripravljajo vsak na svoj način. Tina Gorenjak, Rok Vihar, Alida Bevk, Manca Košir, Smiljan Mori, Vojko Belšak, Marko Ujc in še kdo, kul ekipa, jebemtiš, komaj čakam, da vidim kako so opravili svoje delo.

Marko Ujc in Tina Gorenjak na suhi vaji.

Priprave na smemanje.

Film bo, če se ne motim, svojo redno distribucijo začel jeseni v Cineplexxu. Komaj čakam. Pa upam, da nisem zanič in da sem bil vsaj približno okej. Če ne se bom na premieri od sramu pogreznil v sedež in čisto potiho odšel iz kina. Držite pesti, da nam rata dober film.

 

8 komentarjev na “Vloga za Emo: Moji snemalni dnevi”

 1. bojan pravi:

  No, jaz ti res iz srca privoščim en dober film in vidno vlogo v njem. Živiš s filmom in vso to pizdarijo okrog njega, zato… Res, Bog te usliši.
  Rad bi te samo popravil, če smem;
  “A jebat ga, v slovenščini zna igrati vsak”
  Sploh ni res. Zna jih samo ene deset, ostali se pa silijo.

 2. lily pravi:

  Čestitam. :)

 3. Wega pravi:

  Hehe, bi pa rad bral tvojo recenzijo potem, pa kakšno oceno boš dal…
  Amapk ja, ok, srečno!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hvala vsem.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Zelo lepo in z največjim zanimanjem in užitkom te bo videti na velikem platnu. :-)

  Me pa zanima, če drugače sploh kaj govoriš in razumeš nemško, ker drugače si res ne predstavljam, kako si se sploh lahko lotil interpretacije takega besedila? Oziroma, morda nam lahko zaupaš, če tvoj lik dejansko veliko govori nemško (tako kot Samobor v Razrednem sovražniku), ali si pač imel večino teksta v slovenščini in zgolj nekaj “učne” snovi v nemščini?

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Preveč ne bom povedal, rečem pa lahko le to, da par stavkov rečem po nemško, potem pa tudi po slovensko.
  Nop, nemščina mi je bila španska vas, zato sem imel hude probleme se naučiti tekst.
  Nekaj najbolj zajebanega v mojem lajfu, če sem iskren. Pa še improvizirati nisem mogel, ker nisem znal nemško izven planiranega teksta.

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  No, to bo pa potem res zanimivo videti. :-)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi jaz komaj čakam. Drugače pa lahko jutri v reviji Svet24 prebereš nekaj reči glede filma in ujameš nekaj fotk mojih soigralcev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !