Recenzija: Stoker

21.09.2013 ob 17:04

STOKER

Zelo poseben film, edinstvena mešanica gotske grozljivke in romantične srhljivke, vizualno dovršena, atmosfersko elegantna, provokativna, enkratno odigrana, še bolje zrežirana, skrivnostna, prepričljivo zastavljena, čudovito bizarno posneta in izpovedno močna dramska strašljivka, kjer si mama Nicole Kidman in hčerka Mia Wasikowska zaslužita oskarja. Drugačen film, delo korejskega režiserja Chan-wook Parka, ki se je leta 2003 proslavil z OldBoyem. Zanimiva filmska izkušnja, ki očara tudi z bližnjimi posnetki in montažnimi fintami. Drugačen film, zelo dobrodošel v poplavi klišejskih pizdarij. Miren, očarljiv, čaroben in zelo zajeban, da ne bo pomote.

Ocena: 8/10


 

6 komentarjev na “Recenzija: Stoker”

 1. Sadako pravi:

  Mojstrovina, ki zna s svojo nekonvencionalnostjo prestrašiti marsikoga. Tudi sam prvih 15 minut nisem bil prepričan, če bo dotični izdelek po mojem filmskem okusu oz. je kazalo, da celo ne bo, toda ko sem se navadil na filmsko poetiko, je Stoker postal nekaj najboljšega kar sem videl v letošnjem letu. Odlična kinematografska izkušnja.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi mene je matralo na začetku in sem že bil prepričan, da mi ne bo potegnilo, ampak potem pa udari in ne spusti do konca.

 3. Filmi ABC pravi:

  haha, mojstrovina

  mojstrovina v bebavem pripovedovanju zgodbe, likih, ki ne pašejo v svet, ki ga film ustvari

  shadow of a doubt – good
  stoker – piece of shit trying to be shadow of a doubt

 4. Jim Jones pravi:

  Tukaj se moram strinjati z mnenjem predhodnika, da je Stoker popolno sranje. In to so nekateri celo označili za najboljšo “grozljivko” leta 2013. Pogledal sem si film in iskreno rečeno, vsako minuto sem se mučil, da sem ga gledal. Nobene zgodbe, nobene vsebine, nobene šok vrednosti. Temu bi se dalo reči, artistično preseravanje

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stoker je druga scena, poseben in drugačen in unikaten film, vizualno dovršen, resda arty, a ne preserantski, ampak mojstrski. Seveda ne za vsak okus.

 6. Jim Jones pravi:

  Se strinjam, ne za vsak okus. Jaz sem ga naprimer gledal v perspektivi “naj” grozljivka 2013, kar vsekakor ni. Zato me je povsem razočaral. Moram reči, da ga ne bi gledal do konca, če ne bi želel preveriti ali so vse dobre ocene upravičene.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !