Recenzija: Dexter (Season 7)

21.09.2013 ob 16:53

DEXTER 7

Pizda ej, če tale sezona ni ena najboljših, potem ne vem katera je. Vse dele sem požrl v enem kosu. Od pričakovanja, kaj se bo zgodilo, me je premetavalo po stolu od začetka do konca. Vsi twisti so bili faking awesome, vse različne zgodbe pa so se vrhunsko sestavile v briljantno celoto. Aham, to je tista sezona, kjer Debra Morgan (kot vedno enkratna Jennifer Carpenter) o Dexterju (kot vedno odlični Michael C. Hall) izve čisto vse. Tista sezona, kjer se Dexter zaljubi v Hanah McKay (zelo dobra Yvonne Strahovski), žensko svojih sanj, ali še bolje, v svojo sorodno dušo, ki jo pali prav to, da je serijski morilec. Tista sezona, kjer na sceno prileti mafijec Isaak Sirko (karizmatični Ray Stevenson) in tista, kjer skuša Quinn (Desmond Harrington) rešiti barsko plesalko Nadio (Katia Winter). In seveda tista, kjer začne LaGuerta (Lauren Vélez) sumiti, da je prav Dexter serijski morilec, ki je pred leti potunkal Jamesa Doakesa (Erik King). Vrhunska sezona, resno. Narejena premišljeno, prepričljivo, prebrisano in tako, da gledalca že prvo sekundo povleče v dogajanje in ga ne spusti do samega konca, ki je itak atentat na živce. Obožujem to serijo, big fan from day one. Odlična je, lahko bi rekel, ena najboljših, kar sem jih videl v lajfu.

Ocena: 9/10

 

25 komentarjev na “Recenzija: Dexter (Season 7)”

 1. ajda pravi:

  Koliko pa je posnetih delov oz. sezon? V torek se začne na pop tv 5. sezona.

 2. alenka pravi:

  meni se je pa prevečkrat opazilo, da še niso zihr al je to prav zadnja sezona al bodo nadaljevali. je zelo dobra, mi pa ni top kot 1,4 in 6. pa res je razlika a gledaš v kosu skupaj ko te posrka in vse bolj porajtaš ker gledaš eno za drugim…al če čakaš vsaki teden… dexter overall pa itak ena najboljših serij ever. ne morm verjet da se res končuje. samo še en del… pa le še dva breaking bad… jok…

 3. Gregor pravi:

  Dejansko po dolgih letih ponovno sezona, ki je minila kot bi mignil in nikoli nisem imel občutka da me poseljuje s nepotrebnim. Res škoda da to ni bila zadnja sezona, ker mije osebno bolj dodelana kakor 8 sezona.

  Drugače pa čez 1 dan pride zaključek serije.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, tale moja je predzadnja. Zdaj se v ZDA končuje osma, baje zadnja.

  Alenka, meni niti najmanj, saj so pustili odprto marsikaj. Komaj čakam na osmo sezono. Štirka tudi meni hudo dobra, šestka daleč najslabša, tako zelo, da sem skoraj obupal. Dvojka super, še boljša od enke, če prav pomislim.

  Gregor, komaj čakam osmo, saj je ogromo reči iz sedemke odprtih. Vem ja, da se končuje vse skupaj. Škoda.

 5. lily pravi:

  Tudi jaz bom pogrešala Dexterja. Če me jutri kdo zmoti med gledanjem, bodo padale glave. :) Potem pa se konča še Breaking Bad, ki ti jo tudi priporočam za ogled.

 6. Šef pravi:

  najboljša sezona? a si sploh gledal prejšnje? razen, če ti je všeč dexter: the santa barbara chronicles

 7. Svit pravi:

  Mah, edina slabša sezona od tele je bila prejšnja in sedanja, zadnja. Ki je podn od podna. Komaj čakam da se vse skupaj konča.

  Dexter je obetal, kot celota pa bo ostal na nivoju Prison breaka ali True blooda.

  Daleč, daleč za serijami kot so Sopranotovi, The Wire, Oz, Borgias, Tudors, Deadwood, Rome in še je tega veliko….

 8. Nahy pravi:

  Neumna serija. Gledljive so bile samo sezone 1, 2 in 4, ostalo so smeti. Da ne govorim o današnjem zadnjem delu, ki je eden najslabših in najbolj neumnih finalov katerekoli serije.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Svit, True Blood je meni zakon. Če je to nivo Dexterja, sem zelo zadovoljen. Meni je Dexter bomba, pa ni mi važno, če kdaj pa kdaj ni tako kvaliteten kot te serije, ki jih omenjaš. Tudi filmi so nam nekateri noro kul pa niso The Godfather, mar ne.

 10. Svit pravi:

  O okusih se ne razpravlja, se strinjam. Ampak je pa potrebno imeti neke reference, s katerimi zadeve primerjaš. Sam sem pogledal večino serij, ki so se predvajale v zadnjih 15 letih, vsaj po dva ali tri dele. Če je bilo negledljivo, pač nisem gledal dalje.

  Zato mi raje verjemi, da go boš pogledal omenjene serije, ti bo True blood v primerjavi z njimi kozlarija.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisem gledal veliko tega, res je, ker tv ni moja scena, ampak vseeno ni varjante, da mi Dexter nenadoma ne bo več kul, če bom recimo gledal Breaking Bad. Zlezel mi je pod kožo in nobena druga serija tega ne more preprečiti. V tem je finta. Lahko je bolj kvalitetna od njega, itak, ampak to ne pomeni, da mi bo Dexter zaradi tega manj kul. Pa tudi za različne žanre in serije gre, zato so primerjave med True Blood in recimo Sopranovimi neumne. Kao, ker gledam Sopranove mi pa vampirske pizdarije ne bodo več kul. No go, kolega.

 12. Pepi Pepi pravi:

  Čaki, čaki … Pa lahko serijo označiš za negledljivo, če pogledaš dva ali tri dele? Od, recimo, štirih (20 epizodskih) sezon?

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Komu to vprašanje? In v katerem kontekstu?

 14. Pepi Pepi pravi:

  Svitu, pardon. V kontekstu 10. komentarja.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vprašanje na mestu, saj res ne moreš vedeti kako se bo serija razvila, če odnehaš prehitro.

 16. Svit pravi:

  Gospodje, teh serij je preveč. Pogledaš nekaj delov nove serije in če ti ne potegne, pač odnehaš. Res ne mislim gledati 390 delov Fringea ali How I met your mother. Izbira je velika, časa pa ni neskončno.

  Problem pa nastane, ko neka serija obeta in pogledaš sezono ali dve, pa gre vse navzdol, vendar pač gledaš, ker si pogledal vse poprej.

  Tipični primeri so Lost, Dexter, True blood ali pa Prison break ali 24….

 17. Pepi Pepi pravi:

  To že, ampak ti si sprva nastopil kot neka težka avtoriteta, ki ima v mezincu TV zgodovino zadnjih petnajstih let … na podlagi dveh ali treh pogledanih delov (nekaterih serij — da bo fer). To, da na podlagi parih delov, ti, kot individualist, oceniš, da ti serija ne potegne, sprejmem. Tega, da jo na taisti način označiš za negledljivo in jo potem sem in tja še referiraš, pač ne. :)

  Se pa strinjam, ja. Hudič je, ko gre serija iz obetavnega štarta navzdol. Še posebej žalostno je, kadar ji celo uspe sfurati do zastavljenega finala … ampak potem, zavoljo denarja, dobi še dodatno sezono, ali 2, ali 3. Tisto je pa potem v glavnem samo še nategovanje. Ker načeloma velja, da serija interesente potrebuje do neke točke. Od tiste točke dalje interesenti potrebujejo serijo in kvaliteta takrat rada pade. Medtem ko se na sami gledanosti to niti ne pozna nujno. Ker če si investiral za pet sezon časa, si že tolk “notr”, da pač … gledaš. V glavnem, kar hočem reči je, da producenti to vedo in da to molzejo, dokler pač gre.

 18. Nahy pravi:

  Obstaja tudi izraz za trenutek, ko kvaliteta serije prične padat btw

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jumping_the_shark

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz z Dexterjem nimam nobenih težav, saj mi je bila sedma sezona spet enkratna. V šesti je malo padel, zdaj je spet tam, kjer mora biti. Jebat ga, okusi so različni.

 20. ajda pravi:

  Gledam peto sezono na pop tv. Imam občutek, da je Dexter vedno bolj nor, kaj šele bo v naslednjih delih. Me pa čudi, da je na pop tv v tako poznih urah, da je v marsikaterem filmu, ki ga vrtijo v zgodnejših terminih veliko nasilja, krvi, tako da bi lahko Dexterja “premaknili” v zgodnejši termin. Sta pa dve nanizanki tako pozno Kaliforniciranje in Dexter, kar mi je, kot rečeno zelo nejasno. A Kaliforniciranje je zato tako pozno (čeprav pol ure pred Dexterjem), ker npr. ženska med sexom telefonira, moški se pa matra po svojih močeh:))). No ja:). Kakorkoli že, danes si bom malo oddahnila od Dexterja, v pond pa spet naprej.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni je strašno čuden ta tajming. Kot da res ne bi hoteli, da ga kdo gleda. Nimaš kaj, Gostilna je stokrat bolj važna. Žalostno.

 22. ajda pravi:

  Nocoj bom na Fox-u gledala 1. del sedme sezone. Šesto sezono sem zamudila, oz. gledala le predzadnji in zadnji del, me pa zanima kako se bo razpletla sedma sezona, ki si jo ocenil kot najboljšo.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uzivala bos sto posto.

 24. Svit pravi:

  Sto posto je samo to, da sedma sezona ni najboljša. Sicer je to zelo subjektivno, pa vendar je po moje recimo razlia med prvo sezono in sedmo kot nebo in zemlja.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni prva ni bila najboljša.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !