Festival slovenskega filma 2013

16.09.2013 ob 02:09

Dejstvo, da Nina Rakovec iz Dvojine premaga Mojco Funkl iz Adrie Blues, je dovolj, da se tale festival ukine, saj žirija očitno nima pojma in slovenski film spet spreminja v slovenski film, se pravi v nekaj, iz česar mora  slovenski film pobegniti, če hoče preživeti in ujeti gledalce. Da se razumemo, Nina ni napačna, toda Mojca je tista, ki bi morala zmagati. O ostalih nagradah težko govorim, saj še nisem videl opevanega Razrednega sovražnika in še nekaterih drugih, ki so tekmovali za najboljši celovečerec. Če bi izbiral mad Adrio in Dvojino, pa seveda izberem Adrio, ki je res super, za razliko od Dvojine, ki je za en kurac, če povem direktno.

Sem pa danes ujel oddajo o tem festivalu. Pohvalno, da take oddaje sploh so, ampak ni ga hujšega od režiserja, ki filozofira o svojem filmu. To znajo tako grozljivo dolgočasno početi samo slovenski režiserji. Zato pa je slovenski film tam kjer je. In dokler ga bodo režirali težaki, bo tam tudi ostal.

 

6 komentarjev na “Festival slovenskega filma 2013”

 1. Vid Šteh Vid Šteh pravi:

  Glede Razrednega sovražnika – čeprav nisem videl še vseh filmov, sem mnenja, da si je nagrado več kot zaslužil, ker je vrhunski izdelek. Priznam, da sem se filma malce izogibal zaradi Igorja Samoborja, ki vsaj meni osebno ni nek vrhunski igralec (za moje pojme igra malce preveč dolgočasno), ampak mi ni bilo žal karte za ogled. Končno en slovenski film, ki je film v pravem pomenu besede.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Trailer zgleda katastrofalno, res upam, da je film dober.

 3. laney pravi:

  Film je the best! Prvi slovenski film, ki sem ga z užitkom pogledala od začetka do konca. Pa še enkrat bi ga…

 4. AS pravi:

  Razredni sovražnik je res top, preden sem ga videl, sploh nisem verjel, da smo v Sloveniji sposobni narediti tak film. Film sem videl na festivalu, gledat pa sem ga šel samo zaradi nagrade v Benetkah in me je totalno sezul.Po mojem lahko pride celo v ožji izbor za oskarja. Zgodba top, Igor Samobor sploh nvm kaj rečem, režija perfekcija. Razni Vojnoviči, Gazvode, Đuriči lahko Bičku po tem filmu samo kopačke pucajo.

  Videl sem še Čefurje Raus! Če nebi 1 dan prej videl Razrednika sovražnika, bi rekel, da je film dober. Film bi bil pomoje 10x boljši če bi ga režiral kdo drug namesto Vojnovića, ker bi lahko iztisnil mnogo več. Poln steoreotipov o čefurjih in Slovencih. Zveš vse kar si čefurji mislijo o nas in mi o njih. Mene je v nekaterih prizorih kar prijelo, da naredil slovenski odgovor na čefurje, kot da imajo samo čefurji probleme, ki so prikazani v filmu. Vojnović naj ostane pri knjigah!

 5. E pravi:

  Če lahko kako pomagaš..Daj poglej prispevek pa ti bo vse jasno.

  http://www.24ur.com/ekskluziv/film_tv/bogati-in-revni-v-filmu.html

 6. E pravi:

  Morda te bo zanimalo

  http://www.rtvslo.si/stevilke/prvi-slovenski-zvocni-film-privabil-skoraj-pol-milijona-ljudi/373520

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !