Recenzije: Le concile de pierre, I Spit On Your Grave 2, 3096 Days

8.09.2013 ob 17:20

LE CONCILE DE PIERRE

Izjemno povprečna, površna in nedodelana okultna srhljivka, ki nima pojma kaj naj pravzaprav počne z Monico Bellucci in Catherine Deneuve. Francosko italijansko nemška koproduckija, kjer več babic pomeni kilavo dete, če še malce pametujem. Jp, Belluccijeva ima sina, ki ga začnejo tlačiti nočne more, ki naj bi bile povezane s skrivnostnim mongolskim plemenom Tseven, kar pomeni, da je mali nekakšen mesija, ki ga nujno potrebujejo tudi razni zlobneži. Butasto, kot sem rekel. Dolgočasen film, od začetka do konca. S twistom, ki ne strese.

Ocena: 3/10

I SPIT ON YOUR GRAVE 2

Presenetljivo učinkovit, zelo brutalen in dovolj prepričljiv film maščevanja, kjer novinka Jemma Dallender zelo zahtevno, neprijetno in zajebano nalogo opravi zelo dobro. Prvi del iz leta 2010 ni imel za burek, tale pa se lahko dejansko primerja tudi s kultnim originalom iz sedemdesetih, če le kanček pretiravam. Kul je, da film pokaže ravno prav in se zaveda, kdaj je pokazal dovolj in umakne kamero. Prva polovica, kjer skupina treh prascev ugrabi, posili in muči nesrečno mladenko, pošteno pretrese gledalca, zato je njeno maščevanje v drugi polovici čista nirvana.

Ocena: 7/10

3096 DAYS

3096 Days, v nemškem izvirniku, 3096 Tage, je biografija Natasche Kampusch, tiste nesrečne avstrijske deklice, ki jo je imel psihopatski ugrabitelj Wolfgang Priklopil kar osem let v ujetništvu. Zelo prepričljiva, dobro napravljena in dramaturško zelo učinkovita drama, ki vas bo pošteno pretresla. Antonia Campbell-Hughes, ki igra najstniško Natascho, svojo nalogo opravi vrhunsko (enako dobra je Amelia Pidgeon, ki jo igra kot deklico). Tako zelo, da gledalec pomisli, da gre za pravo Natascho Kampusch, jebemti. Po eni strani se na ugrabitelja Wolfganga Priklopila skuša navaditi, po drugi strani se z njim ujame v neko prav posebno patološko razmerje, po tretji pa ga prezira in komaj čaka na priložnost, ko bo lahko pobegnila. Zafukana situacija, resno. In ko smo že pri Priklopilu, Thure Lindhardt ga odigra enkratno. Večino časa potlačeno in introvertirano, na trenutke pa podivjano in zlovešče. Ubijalska kombinacija, ki jo začudti tudi gledalec. Dober film. Kvaliteten in dovolj zajeban, da potegne. In da se gledalec spet spomni na to srhljivo zgodbo nesrečne mladenke, ki je pred leti obkrožila ves svet.

Ocena: 8/10

 

2 komentarjev na “Recenzije: Le concile de pierre, I Spit On Your Grave 2, 3096 Days”

  1. simon pravi:

    Skozi ves film me je begalo kako so jo iz Amerike spravili v Bolgarijo.
    Vem da v onem zaboju za opremo…
    Privatnim letalom? :D

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Nimam pojma, niso pokazali. Morda z letalom, morda z ladjo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !