Samsung Galaxy S baterija

2.09.2013 ob 03:59

Ajde, stručkoti, kaj za vraga naj naredim, da mi bo baterija zdržala dlje časa. Nekaj je narobe, saj mi drži le par uric in se nenormalno hitro porabi ne glede na to kaj počnem s telefonom. Kupil sem novo, situacija pa je ista. Na nekem forumu sem bral, da je treba narediti factory reset in root ter zbrisati cache in battery.bin. Itak da nimam pojma kaj je to, zato vas prosim za pomoč, v slovenskem jeziku seveda.

Na dan z rešitvami, lepo prosim.

 

18 komentarjev na “Samsung Galaxy S baterija”

 1. mina pravi:

  Imela sem isti problem s Samsungom. Jaz sem reklamirala, zamenjali so mi vse, vključno z baterijo in zdaj je ok.

 2. STELA pravi:

  A prodajalec ali operater ti pa ne zna pomagat?

 3. Lojze pravi:

  Poskusi vključit varčevanje z baterijo. Pri samsungu je to če se prav spomnim pod nastavitve, battery, oz power management.

 4. Gregor pravi:

  Nesi na servis če je še pod garancijo, drugače pa na teh povezavah je kakose naredi hard reset (predhodno back upi vse podatke ki jih želiš obdržati) in kupi si večjo baterijo s kateroti gsmzdrži 2 dni redne uporabe.

  http://droidlessons.com/how-to-factory-reset-the-samsung-galaxy-s3/

  http://www.androidpit.com/en/android/forum/thread/557064/Samsung-Galaxy-S3-Samsung-Galaxy-S3-Hard-Reset

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lojze, ne najdem tega nikjer.

  Gregor, je še kaka druga opcija? Kako naj vem, da bo potem po resetu res delovalo bolje?

 6. Gregor pravi:

  hmmm, hard reset je identično kot pri osebnem računiku resetiranje in na novo naložen operacijski sistem tzako da bi to moglo pomagati.

  Ker veliko pojemanje baterije je lahko posledica tega da so se ti kakšne aplikacije v ozadju obesile in sedaj ti neprestano “delajo” v ozadju. Na tvojem mestu bi pregledal, kakšno imaš kaj porabo podatkov, ker meni se je 1x v neskončno zanko osveževanja ujela aplikacijan za gmail in mi je v 1 dnevu porabila 1,6Gb podatkov in 3 celotne baterije.

  Se ti baterija prekomerno greje?

  Če po hard resetu ne bo bolje moreš obvezno nesti na servis ker je verjetno crknala baterija oziroma še slabše lahko da ti je zakurilo kako elektroniko.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa ti hard reset pobriše tudi slike in cifre v imeniku?

 8. Gregor pravi:

  Ja in sms tudi.

  Kar pa ni problem leta 2013, google je “prijazen” in ti omogoča celotni back up podatkov v njihove oblačne storitve od kontaktov do slik in sms sotudi vmes. V mojem primeru sem sel iz stare nokie na novo nokio in je kompletni prenos podatkov potekal 15 minut, 10 da sem prenesel kontakte, slike in sms v oblak in 5 da so se mi prikazali nazaj na novem telefonu.

  Drugače pa obstajajo tudi opcije da si urediš sinhronizacijo z računalnikom in si na računalnik shraniš vse potrebno in potem samo preko računalnika naložiš vse podatke nazaj. Za bolj točna navodila pa malo poguglaj, ker sam sem prestopil na temnejšo stran in sem se na široko izognil androidu.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aha. Okej. Hvala zaenkrat.

 10. nuky pravi:

  Drugače pa, če je možnost, razmišljaj da bi počasi zamenjal telefon… Galaxy S (1) je bolj tako tako telefon, kogarkol, ki ga poznam je s časom postal zelo nezadovoljen s tem telefonom.

 11. Gregor pravi:

  Iztok, je pa res da elektronika dan danes ni več izdelana da bi delovala 10+ let, ampak kvečjemu 3-4 leta. Zato resno razmisli o nakupu novejšega aparata, če hard reset ne bo prinesel željenega učinka. Ker vsakeršno večje popravilo bi bilo metanje denarja skozi okno.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Imaš kak link do teh “oblakov” kamor bi prenesel podatke? Zelo za Luno sem glede teh reči, jebemti ej :) To se meni čuje kot čisti scifi. Pa hard reset misliš povrnitev tovaraniških nastavitev?

 13. Lojze pravi:

  https://cloud.google.com/

  Sicer pa ti priporočam, da si naložiš uraden samsungov program za sinhronizacijo, (poglej na njihovi spletni strani),

  nato vklopiš tel prek usb-ja na laptop, narediš backup, ter nato factory reset.

 14. Gregor pravi:

  Sem malo prečekiral in ker uporablaš samsung-a ti da največ opcij pri back upanju njihov lastni program Samsung Kies, ki deluje s pomočjo računalnika, če sem pravilno zastopil.

  oblačni back up je pa kombinacija gmail računa (po novem google račun, s katerim imaš dostop do vseh google storitev) in aplikacije iz play store ki se imenuje SMS backup+, ki ti v gmail shrani vse sms in mms-e.

  Samsung Kies –
  navodila za uporabo:
  http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00029017&fm_seq=29185

  Gmail in SMS backup+ navodila
  navodila za uporabo
  http://www.androidauthority.com/android-phone-backup-guide-remote-cloud-how-to-75653/

  drugače pa domnevno najboljše aplikacije za backupat:
  http://www.andromint.com/top-3-backup-apps-for-android-which-will-keep-your-data-safe/

  Sam bi izbral naj preprostejšo pot: g cloud – gmail in SMS backup+ in imaš problem rešen, ko boš 1x zamenjal gsm in boš lahko kontakte (mogoče celo sms i n slike) prenesel na kateri koli pametni mobilni telefon, neglede na proizvajalca in na operaijski sistem, ki ga uporablja.

  Ja hard reset je povrnitev v prvotno stanje, gsm bo izgledal in
  deloval, kakor je deloval ko je bil nov iz tovarne – tu ni misleno da ti bo stara baterija delovala kot nova, samo operacijski sistem ne bo imel vsemogočega sranja instaliranega.

  Sem pa zajebal, kako se naredi hard restart, ker sem imel v glavi da si napisal da imaš Galaxy S3. No tole so navodila za Galaxy S1:

  http://www.thefullsignal.com/samsung/samsung-galaxy-s/5758/how-hard-reset-samsung-galaxy-s

  Kar pogumnozajebati ne moreš nič – vsaj kar se tiče backupa

 15. Gregor pravi:

  Pvro sem ti dal napačna navodila, nekako prebral da imaš S3. Vglavnem tole so navodila za S1.

  Oblačni način Gmail/google račun in SMS backup+
  Glej samo odstavek “Go with google” in “SMS backup”

  http://www.digitaltrends.com/computing/how-to-back-up-your-android-smartphone-to-pc/

  podrobnejša navodila za backup na gmail:
  http://www.wikihow.com/Backup-an-Android-Phone-on-the-Google-Cloud

  SMS backup navodila:
  Sledi korakom v aplikaciji ;)

  Na ta način boš lahko kontakte prinesel na katerikoli pametni gsm neglede na proizvajalca ali na operacijski sitem, ki ga bo novi gsmuporabljal.

  Ja hard reset, bo povrnil gsm v prevotno stanje, kakeršen je bil ko je prišel iz tovarne. Ker če to ne bo pomagal, lahko najdeš nekoga ki bo poskusil razne “domače” verzije operacijskega sistema, ki znajo velikokrat presenetiti pri starejših aparatih. To je potem tista scena z rootanjem in podobnim sranjem, ki ga omenjaš v objavi. In je dobro da ti to naredi nekdo ki ima s tem že izkušnje.

 16. Gregor pravi:

  Pobegnila poveztava do factory\hard reset Samsung galaxy S :p

  http://www.hard-reset.com/samsung-i9000-galaxy-s-hard-reset.html

 17. Lojze pravi:

  Sicer je bil Gregor zelo izčrpen, sam ti zavoljo preprostosti svetujem backup z samsungovim programom, ter nato povrnitev podatkov. Eventuelno, če se boš znebil samsunga uporabi cloud kot ti je svetoval.

  Gregor, bi znal ruknit C7 iz Belle na Anno?

 18. Gregor pravi:

  Iztok oprosti za spamanje,ampak mi brskalnik ni prikazal “vaša objava še more biti moderirana”, ko sem oddal prvi komentar in sem mislil, da je brskalnik vse zbrisal ker sem relativno dolgo sestavljal objavo.

  Lojze:
  Zgleda de se da: http://tinyurl.com/o9ygc5l potrebna registracija da prideš do potrebnih povezav doprogramov

  video navodila
  1. del http://tinyurl.com/ovkvay3
  2. del http://tinyurl.com/nn3f4g4

  Vse delo je na lastno odgovornost, sam se nikoli nisem spušal v te zadeve ker me ta del mobilne telefonije ni nikoli zanimal.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !