Anonimneži, z besedo na dan

28.08.2013 ob 00:00

Komaj čakam, da vidim, kdo si vsi ti anonimni brezjajčni škratje in kaj si bodo še upali nadrkati, ko se bodo morali podpisati s pravim imenom in priimkom. Pravi dec se tudi na netu podpiše z imenom in priimkom, pička pa se skriva za vzdevki in nima jajc povedati kdo je v resnici.

http://www.siol.net/novice/tehnologija/telekomunikacije/2013/08/sovrazni_govor_v_spletnih_komentarjih.aspx

 

12 komentarjev na “Anonimneži, z besedo na dan”

 1. Pepi Pepi pravi:

  No ja … po moje internetna kultura niti ne pada toliko kot stagnira. Vsaj zadnjih pet let, recimo. Po moje je fora bolj v tem, da se je folk začel opogumljat in prijavljat na Spletno oko. To je bolj odgovor na prvo vrstico in na graf članka, kot na tale zapis. Pa bedno je, ker ko enkrat narod pogrunta, da je pritožba tako preprosta kot en klik, se najdejo posamezniki, ki komaj čakajo, da bodo lahko užaljeni in da te bodo lahko prijavili. Vic o blondinkah, recimo, bo problem. Sej je štos, in brez dvoma je bil tako tudi mišljen, ampak za nekoga boš baraba mizoginistična in konec. Kak drug vic ti bo seveda prislužil kakšno drugo oznako (ki se bo verjetno končala na ist).

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Odprl si drug zorni kot, zanimivo, se strinjam tudi glede tega, ampak poanta je, da se je folku strgalo zadnja leta čase glede negative in drkanja v komentarjih. Poglej recimo 24ur.com, še ko kdo umre ne dajo miru in mora potem admin zablokirati komentiranje, kar je sramotno in za bruhat. Ljudje se prav napajajo iz nesreče drugih. Bog ne daj, da si dobre volje, saj te raztrgajo.

 3. Tomaž Majer Tomaž Majer pravi:

  pravica do anonimnosti je temelj svobode govora in izražanja nasploh in kot taka je temelj demokracije. nihče ne pomisli, da temelji bistven element demokracije – volitve, ravno na pravici do anonimnosti.

  seveda se lahko, kot vse stvari, anonimnost tudi zlorablja, ampak brez anonimnosti ni svobode in ni demokracije.

  pri želji po anonimnosti pa ne gre le za to, da nekdo ne bi imel poguma, da se podpiše z imenom in priimkom, ampak da se pač ne želi izpostavljati na tak način. kot gre lahko pri tistih, ki se hočejo podpisovat z imenom in priimkom za eksibicionizem. skratka, nekdo uživa v zasebnosti, drugi pa v tem, da se v javnosti čim bolj razkazuje.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če se tako zelo rad izpostavlja z žalitvami in drekom, pa naj bo še tako pogumen, da pove kdo je. Če ima jajca za drkanje, naj jih ima še zda pravo ime in priimek.

 5. Tomaž Majer Tomaž Majer pravi:

  to, da se nekdo v javnosti izpostavlja z imenom in priimkom ali ne, nima nobene veze s pogumom, ampak gre za odnos, ki ga ima posameznik do svoje zasebnosti. nekaterim ta zasebnost ni mar oziroma se še trudijo, da bi bilo te zasebnosti čim manj, drugim pa je pomembno, da to zasebnost ohranjajo. ker poglej, če jaz grem v park s punco in tam sredi belega dne opravljam seksualne zadevščine, medtem ko ljudje hodijo mimo, to ne pomeni, da sem pogumen, kot ne pomeni, da sem strahopetec zato, ker svojo puncu raje peljem v sobo in zagrnem zavese na oknih.

 6. ajda pravi:

  Res je, da so dostikrat komentarji prav ogabni, žaljivi in človek kar ne more verjeti, kaj vse so nekateri sposobni napisati.

  Po drugi strani pa je bolje zanje, da si na tak način zdravijo frustracije, ker bi bili v resničnem življenju lahko nevarni za okolje, v katerem bivajo in je tovrstna terapija za njih najboljša in najbolj primerna, da ne ogrožajo življenj bližnjih, kar bi bilo v primerjavi s tem, kar pišejo bolj zaskrbljujoče.

 7. ajda pravi:

  in zato je bolje, da ostajajo v anonimnosti.

 8. mina pravi:

  “Če se tako zelo rad izpostavlja z žalitvami in drekom, pa naj bo še tako pogumen, da pove kdo je. Če ima jajca za drkanje, naj jih ima še zda pravo ime in priimek.”

  Tako razmišlaš zato, ker na vse gledaš skozi svoje oči, nimaš pa širine, da bi videl clotno sliko. na internetu namreč niso samo žaljivi drekači, je tudi množica tistih, ki razkrivajo podatke, ki se recimo nanašajo na korupcijo, poznajo recimo zakulisne zgodbe pri raznoraznih prevarah, političnih nategih itd. In mnogo takih stvari zveš skozi komentarje. Ni treba poudarjati, da so ti ljudje državni sovražniki št. 1 in bi bilo za njih hudo nevarno, če bi se javno razkrili. In s tem ode demokracija, cel kup svonjarij bi bilo pometenih pod preprogo, mi pa bi bili srečni v nevednosti. kar poglej recimo kontra primer, Rado Pezdir, ki se predstavlja z imenom in priimkom, marsikaj konkretno ve, vendar pa tega ne more povedati, ker je pač odkrita oseba in če bi povedal, kar ve, bi bilo z njegovim žeivljenjem konec, tako ali pa drugače. In zato bom jaz vedno in povsod podpirala anonimnost. Seveda, ne glede na ukrepe, je vedno kolateralna škoda, v primeru anonimnosti so to žaljivi drekači, v primeru javnosti pa zamolčane informacije. In kaj imaš raje, da veš, pa da ne veš kdo je to razkril, ali da ne veš, pa si ves srečen, ker na svojem blogu nimaš več drekačev. Kje bi bila škoda večja, a?

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Okej, drekaču dovolim, da je anonimen samo če odkriva kakšne prekleto važne državne skrivnosti, če je samo drekač, je čas, da ni več anonimen.

 10. turbofolker turbofolker pravi:

  OMG, ne bom mogu bit Turbofolker več :P

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dokler se lepo obnašaš, si lahko :)

 12. turbofolker turbofolker pravi:

  Uf, pol bom prvi odletel. :lol:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !