Happy Birthday: Arnold Schwarzenegger

31.07.2013 ob 15:17

Včeraj je praznoval 66 let. Legenda. Ena največjih, kar jih premore Hollywood. Odkar ni več guverner, filme spet snema s polno paro. Režiserji in producenti se zanj tepejo kot pred leti, ko je bil največja filmska  zvezda na planetu. Očitno se zaveda, da mu teče voda v grlo in da mora ujeti še zadnja leta filmske slave preden se upokoji. In pozor, spet bo Terminator, spet bo Conan, spet bo dvojček z Dannyjem DeVitom. Letos ga čaka film Escape Plan, kjer bosta glavna s Sylvestrom Stalloneom, drugo leto ga čaka tretji del filma The Expendables, med Conanom in Terminatorjem pa bo snemal še Sabotage, Captive, Unknown Soldier in seveda Maggie, kjer ga bodo preganjali zombiji. Lahko da kateri od teh filmov ne bo šel skozi in ga bo zamenjal kak drug, toda dejstvo je, da Schwarzenegger dela s polno paro, kar pomeni, da nas v naslednjih letih čakajo kul filmi. Hell yeah.

 

9 komentarjev na “Happy Birthday: Arnold Schwarzenegger”

 1. Peter pravi:

  Ni imel samo on rojstni dan ampak so imeli na isti dan rojstni dan tudi Christopher Nolan (43), Laurence Fishburne (52), Hilary Swank (39) itd.

  “Režiserji in producenti se zanj tepejo kot pred leti, ko je bil največja filmska zvezda na planetu.” Ta je pa huda, Iztok…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tip ima za naslednji dve leti napovedanih sedem filmov, pa vsak mesec se pojavi še kako nov, kaj ni jasno, kolega.

 3. Peter pravi:

  Jasno mi je, da snema bolj kot ne franšize (Dvojčka, Plačanci, Terminator,…). In ne vem, občutek imam, da nam ne more več dati tega, kar nam je lahko v 80-ih in v 90-ih. Je že le v letih. Priznaš ali ne, v The expendables komaj drži puško v roki in kot 65 letnik izpade smešno. Verjetno se strinjava, da bi moral biti film The Expendables posnet veliko prej kot je bil (v 80-ih), zdaj film deluje smešno, butasto itd. Ista zgodba je Sylvester Stallone. On izpade v The expendables še bolj smešen kot Schwarzenegger. Zagotovo bi v 80-ih ali vsaj na začetku 90-ih film (ali franšiza) izpadel veliko boljši.

  In, ko sva že pri Schwarzeneggerju… Na njegov rojstni dan sem se spomnil na eno izmet njegovih obupnih vlog, ki bi se jaz na njegovem mestu zelo sramoval. To je Mr. Freeze oziroma Dr. Victor Fries. Katastrofalen je bil v Batman & Robin.
  Ima pa nekaj dobrih filmov: The terminator, Commando , The twins (kar dobra komedija), Total recall, Terminator 2: Judgment day (mojstrovina!) in še kateri film, teli mi najprej padejo na pamet.

 4. Didl pravi:

  Bistvo Expendable-sov je bilo ravno to, da združi stare zvezdnike 80ih akcijskih filmov in se temu pokoni. Seveda, da izpadejo smešno, saj tudi Dany Trejo pri skoraj 70ih v Mačeti izpade smešno, ampak ravno to je point. Ni namen realizem, ampak zgolj uživancija.
  Seveda, da te stare zvezde ne bodo ujeli slave svojega časa. Zato poskušajo biti zvesti tistemu, kar jih je naredilo slavne. Je pa res, da se znajo uničiti s slabimi nadaljevanji teh ‘kultnih’ franšiz. a la Terminator, Die Hard,… To ne morejo delati večno.

 5. Peter pravi:

  Didl, da združijo zvezdnike akcijskih filmov….Super, odlična ideja, toda…To bi morali narediti prej in ne zdaj, ko komaj stojijo. Danes film, v letu dvatisoč in še nekaj, kljub “uživanciji”, izpade slab, obupen, katastrofalen in se z recenzijo Marcela Štefančiča jr. čisto strinjam.

  “Seveda, da te stare zvezde ne bodo ujeli slave svojega časa. Zato poskušajo biti zvesti tistemu, kar jih je naredilo slavne. Je pa res, da se znajo uničiti s slabimi nadaljevanji teh ‘kultnih’ franšiz. a la Terminator, Die Hard,… To ne morejo delati večno.”

  Dobro napisano. Zelo dobro.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Peter, nop, poanta The Expendables je v tem, da je posnet zdaj, ko so vsi ti gospodje že v letih. Ravno zato je tako zelo kul in tako zelo strašno zabaven.
  Glede Mr. Freezea, ni bil tako napačen, problem je bil to, da je bil film tako zelo zanič.

  Didl, zadnji Die Hard je bil slab, bolje, da ga ne bi bilo. Terminator pa zna biti dober, saj je bil tisti brez Arnolda slab. Po moje ga lahko reši le Arnold. Zadnji Rocky je bil zakon, dosti boljši od petke, tudi zadnji Rambo je raztural. Bolj kot novi deli starih franšiz z isto ekipo me skrbijo rimejki in rebooti.

 7. lenka pravi:

  pih, men je pa všeč, da so malce “ponucali” stare junake, ki smo jih vsi oboževali….zakaj bi morali biti za na odpad…
  samo zato, ker so v letih?
  ne moremo vedno gledati čvrste mladce, ki te na rit vržejo, ko jih vidiš….
  mislim, da ni point teh filmov (The Expendables, A Good Day to Die Hard) v oskarjih, ampak v zabavi

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako.

 9. E pravi:

  Nekaj za tebe Iztok ;)

  http://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-znanih/arnold-schwarzenegger-prihaja-v-ljubljano/343094

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !