Faking tornado

29.07.2013 ob 19:08

Jp, tudi v Celju je pihalo kot podivjano. Samo čakal sem, kdaj bo razbilo šipe na oknih.

YouTube slika preogleda

In tile delavci, na vrhu bloka, jebemti ej. Morali so pospravili svoje reči. Res ne bi bil rad na njihovem mestu, ko takole noro piha.

YouTube slika preogleda
 

9 komentarjev na “Faking tornado”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Ne vem, zakaj vsi govorijo o tornadu (ne smo pri tebi Iztok, temveč tudi v drugih zapisih), čeprav to seveda ni bil noben tornado (tornado namreč pomeni twister, oziroma tisto lijakasto kroženje zraka, ki je zelo pogosto na ameriških ravninah, pri nas pa ga doživimo zares zelo redko), niti to ni bil orkan, kjer bi šlo za masovni vrtinčast vihar, ki ponavadi nastajajo nad Atlantikom.

  To, kar smo danes doživeli, je bil dejansko samo prehod vremenske fronte, ki pa je bil zaradi mešanja vročega zraka in vdora hladne fronte toliko bolj silovit in je povzročil številna neurja. Morda lahko kvečjemu govorimo o orkanskem vetru, ni pa bilo v Sloveniji nobenega tornada niti orkana.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, prijatelj, vem, ampak oznaka paše, da se sliši bolj kul in bolj awesome :)

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Jah, meni pač ne pašejo take (za ene “kul in bolj awesome”, za druge pa zgolj zavajujoče) oznake, ker če vidim v naslovu besedo “tornado”, potem pričakujem tisti vetrni “lijak” iz filma Twister, ne pa “samo” pozibavanje dreves. :D

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mar ni jasno, da ne more biti pravi tornado sredi Celja? Daj no, prijatelj :)
  Pač pihalo je ful in oznaka faking tornado je kul za tako stvar :)
  That’s it.

 5. Thomas pravi:

  Tudi moje mnenje je, da ni prav nobene potrebe po kraji terminov s strani laične javnosti. Orkan naj bo orkan, tornado pa naj bo tornado. Včerajšnja nevihta je bila res grozovita, saj je celo v Ljubljani strešnike dol metalo, česar še nisem doživel, pihalo je, kot da bi šlo za hollywoodski učinek. Pa vseeno temu ne recimo tornado, če niti približno ne ustreza definiciji tornada.

  Če hočeš doseči učinek pretiravanja, imaš gotovo na voljo številne druge prispodobe. Če pa rečeš, da je bil tornado, pa odvzameš esenco kakšnemu pravemu tornadu, ki je za sabo res pustil katastrofalne posledice.

  Tako, če dam sedaj to an stran, moram priznati, da mi je včerajšnja ohladitev tako zelo pasala, da sem se počutil kot dobitnik loterije. Še danes čutim olajšanje.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Konec tedna bo baje spet 37. Olajšanje je žal samo prevara :)

 7. Thomas pravi:

  Zelo globoko zadihni prijetno svež zrak zgodaj zjutraj ali ponoči in ga nekako uskladišči v pljučnih krilih ter preklopi na standby do naslednje ohladitve. ;)

  Naslednje leto pa ziher klima pa konec! Letos sem že imel mojstra naročenega na ogled, pa se je blefer izneveril in je pri tem ostalo.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klima bo kot kaže res postala nujen nakup vsakega Slovenca.

 9. E pravi:

  Tole pa bo zanimivo :)

  http://www.youtube.com/watch?v=_MSrAwfagG4

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !