George Zimmerman vs. Trayvon Martin

15.07.2013 ob 22:14

Bi folk popizdil tudi v primeru, če bi bil Trayvon Martin belopolt?

 

5 komentarjev na “George Zimmerman vs. Trayvon Martin”

 1. Tom pravi:

  A bi Zimmerman v tem primeru sploh pristopil do njega oz. mu sledil? Bi se mu v enaki situaciji belopolt človek zdel sumljiv?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mislim, da so ti rasni klišeji že zdavnaj preživeti. Ne pozabi pa, da tale poba ni bil ravno angleček. Preberi kaj vse je že storil pred smrtjo. Ampak to zdaj seveda ni važno. Zdaj je pač štala, ker je Zimmerman oproščen, ker je ustrelil temnopoltega mladeniča, poudarjam, temnopoltega.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Če bi bil Trayvon belec, potem ne samo, da bi “folk popizdil”, ampak bi Zimmermana verjetno linčali na kraju samem (glede na to, da tudi on ni ravno čisto bel, temveč je latino-američan) in obesili na prvo drevo. Ker očitno v ZDA po novem spet veljajo pravila divjega zahoda, da lahko ustreliš nekoga samo zato, ker se ti zdi sumljiv. Pardon, očitno bo ZDA postala še bolj divja, kot pa v časih divjega zahoda, saj je celo takrat veljalo pravilo, da če nekdo ni oborožen, ga ne smeš ustreliti brez razloga.

  In ljudje bi imeli vso pravico, da ponorijo. Ne zato, ker je Zimmerman ustrelil temnopoltega mladeniča, temveč zato, ker je brez razloga ustrelil NEOBOROŽENEGA mladeniča, ki ga ni na noben način ogrožal. Seveda Trayvon ni bil noben angelček, toda to ne more biti razlog, da nekoga hladnokrvno ustreliš zaradi predsodkov do temnopoltih ljudi. In zelo jasno je bilo, da je bil rasizem glavni Zimmermanov motiv, saj je pred streljanjem policiji po telefonu povedal, da se “ti prasci vedno izmažejo”, nato pa je kljub navodilom policije, naj ne ukrepa na lastno pest, sledil Trayvonu in ga hladnokrvno pokončal. Nato pa so ga spoznali za nedolžnega.

  Ob takih stvareh se človek res zamisli, če ne bodo res nemara v nekaj letih v Ameriki uvedli noč Očiščenja (The Purge).

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Grem stavit, da če bi bil bil Trayvon belec, da se ne bi zgodilo popolnoma nič.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Seveda se ne bi nič zgodilo, saj Zimmerman Trayvona sploh ne bi ustrelil, če bi bil belec, saj ga je dejansko ustrelil zato, ker je imel zimmerman predsodek proti temnopoltim ljudem in je bil zato prepričan, da Trayvon naklepa nekaj slabega.

  Ampak še enkrat, poudarek bi tako ali tako moral biti na dejstvu, da Trayvon ni bil oborožen in ni na noben način ogrožal Zimmermana, ki je tako streljal brez razloga, kljub izrecnim naročilom policijske operaterke, naj se mu ne približuje. Da je po takem hladnokrvnem umoru, ki dobesedno kriči po maščevalnosti in rasizmu, lahko brez kazni odkorakal iz sodišča, je tisto, kar nas mora res skrbeti in kar nas lahko tudi navdaja s strahom. Danes namreč to gledamo v ZDA, jutri pa se bo dogajalo pri nas.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !