Plan Trade, what the fuck?

12.07.2013 ob 22:10

Plan Trade je firma, ki skrbi za naš blok. Vse lepo in prav, toda zadnje čase se jim meša glede zneska na položnici. To ni več smešno, jebemti ej. Okej, razumem, da pride do raznih popravil, recimo do dvigala ali kaj podobnega, toda pobje so astronomsko zvišali nek skupen sklad, za katerega se zdaj plačuje enkrat več. Položnica je bila vedno med 20 in 30 evri, zdaj je naenkrat med 50 in 60. Vedno znova, da se razumemo. To je absolutno preveč. Kar neki jebeni stroški se naberejo. Vsak mesec. Kot da bi bil Plan Trade lastnik stanovanja in bi si lahko zmišljeval vse, kar bi mu prišlo na pamet, porka madona. Ta položnica ne bi smela biti več kot 20 evrov in pika. Zakaj je kar naenkrat več kot 60, nimam pojma. Vem pa, da je to totalni bullshit in da nekateri stanovalci baje plačujejo celo 100 evrov. Pa kdo je tu nor, pizda no. Končno je poletje, ko ni več jebene položnice za ogrevanje, je pa namesto tega Plan Trade, ki je enako nor. Ne grem se več, resno. Da ne pozabim, cifro za njihovo intervencijo bom uporabil, ker me bo kap ob naslednji položnici. Ne me jebat no, pa saj niso normalni s temi visokimi zneski.

 

11 komentarjev na “Plan Trade, what the fuck?”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Morda pa ne bi bilo napak, če bi kakšnega predstavnika stanovalcev bloka povprašal, zakaj tak znesek, ali pa se udeležiš kakšnega sestanka stanovalcev, da boš morda izvedel, če nemara načrtujete v vašem bloku kakšno večjo investicijo (menjava strehe, obnova fasade, popravila centralne kurjave? …) … ponavadi se namreč ravno ob takih načrtovanih večjih investicijah povečajo tudi zneski za skupen sklad, ker če bi šlo samo za povečanje stroškov upravljanja, potem tega ne bi smeli beležiti kot vplačila v skupni sklad.

  Vsekakor bi se bilo pametno pozanimati, zakaj tako povečanje vplačil, če ne zaradi drugega, že zato, da boš vedel, če se bodo na bloku izvajala kakšna večja gradbena dela, da si boš nabavil čepe za ušesa, ko bodo zjutraj začeli peti svedri in pnevmatska kladiva. ;-)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma četudi odštejem povečanje sklada, je znesek nenormalen zadnje mesece. Nenehno neka popravila te in one pičke materne. Nepotrebno, če mene vprašaš. Baš me boli kurac, če imajo zaboji za odpadke zraven ograjo in podobne fore.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Jah glej, če so investicije, so pač investicije in morajo vsi stanovalci prispevati … po mojem imate še srečo, če dejansko imate oskrbnika, ki se zanima, kaj se dogaja v stavbi in jo obnavlja, ker sem slišal že veliko ljudi, ki se pritožujejo, kako je njihov blok zanemarjen in kako morajo oskrbnike dobesedno nadlegovati, da pridejo popraviti to ali ono stvar.

  Ampak resno ti svetujem, da se kdaj udeležiš kakšnega sestanka stanovalcev, da boš že v naprej izvedel, kaj se bo v bloku dogajalo oziroma tudi sam predlagal kakšno stvar, če ti kaj ne bo všeč. Oskrbniki namreč ne morejo kar tako na svojo pest početi, karkoli se jim zljubi, temveč morajo dobiti dovoljenje stanovalcev, tako da če se ti zdi ograja za zabojnike za odpadke odveč, bi moral to povedati na sestanku, ko so o tem verjetno odločali.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Problem teh sestankov je ta, da so glasni največji debili, ki jim je očitno vseeno, da dajo 100 evrov na mesec za jeben blok, ki dejansko sploh ni del njihovega stanovanja. Te debile se da nasrati, da je nujno potrebno čisto vse.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Razlog več, da si zraven in jasno poveš, kaj se ti zdi nujna investicija in kaj ne. Če boš imel dovolj argumentov ni vraga, da ne bi dobil glasove tudi drugih stanovalcev, saj večina verjetno vendarle ne želi plačevati več, kot je nujno potrebno, vsaj v teh težkih finančnih časih ne.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hecni so. Ko so recimo podražili odvoz smeti, so vsi noreli in dosegli, da imata zdaj dva bloka isti koš. Ko je treba plačati ograje za koše, pa ni nobene panike. Fak no.

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  Verjetno vendarle obstaja kakšen razlog, zakaj je bilo potrebno postaviti ograjo. Mogoče kakšen predpis komunale, mogoče zaščita pred vandali, ali pa mogoče zato, da ne bi v kante metali smeti vsi po vrsti in bi se zelo hitro zapolnile ali pa bi v primeru neločevanja odpadkov potem moral kazen plačati vaš blok. Ne vem, lahko samo ugibam, ampak verjetno so bili razlogi podani na svetu stanovalcev in očitno so bili dovolj tehtni, se se je večina strinjala s postavitvijo. Zato pa pravim, da se je teh stvari pametno udeleževati. Če že ne zaradi česa drugega, je včasih vsaj zabavno, ko se kakšni sosedi, ki se ne prenašajo, dobro sporečejo. ;-)

 8. Svit pravi:

  Mah, tudi mi imamo Plan trade in tudi jaz jih imam že dovolj.

  Kot prvo vzamejo 16 E za upravljanje na mesec na stanovanje. In za ta denar ne naredijo NIČESAR. Če v bloku kaj crkne, jih pokličeš, oni naprej pokličejo mojstra in ko ta kaj popravi, nam posebej izda račun. Ki je praviloma višji kot če bi ga kar sami poklicali.

  Ko smo lani menjavali streho, nam je ta Plan trade na vsak način hotel vsiliti izvajalca podjetje Jug in nam govoril, da ceneje kot 46.000E ne bomo dobili nikjer. No, potem mi je prekipelo in sem sam zbil ceno za več kot 8000E. In vzel drugega izvajalca….

  V tvojem primeru Iztok pa gre za povečanje vložka v skupni sklad, tudi mi zaradi načrtovane nove fasade varčujemo po 120 E na naše stanovanje na mesec. Nova fasada = manjši stroški ogrevanja.

  Ko bo to enkrat končano pa šutnem Plan Trade v rit!!!

 9. Anton Križnik pravi:

  Zelo slabe izkušnje imamo z njimi. So naš trenutni upravnik, vendar jih bomo zamenjali, saj so neodzivni, tako na mail sporočila kot tudi na telefonske klice. Sosedu je v stanovanju odpovedalo gretje in je že tri dni na hladnem. Kljub klicem na dežurno številko, še vedno niso uredili nič. Ne priporočam.

 10. Igor pravi:

  Plan Trade je cista katastrofa. Nic od nic. Bolje bi bilo,ce bi vse delali stanovalci sami. F…off Plan Trade.

 11. Barbi pravi:

  Nas je Plantrade prevzel od Atrija. Zaenkrat smo zelo zadovoljni! Tezko je ugoditi vsem zahtevam ko pa se ze stanovalci med seboj ne strinjamo…mislim, da je biti upravnik tezko delo…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !