Recenzija: The Incredible Burt Wonderstone

25.06.2013 ob 19:29

THE INCREDIBLE BURT WONDERSTONE

Ne razumem, zakaj toliko hejtanja za tale filmček. Čisto kul je. Zabaven in topel, pa še celotna zvezdniška ekipa svoje delo opravi z odliko. Folk včasih teži po nepotrebnem in Burt Wonderstone je bil žal nova žrtev tega teženja. Jaz sem užival. Od začetka do konca. Zgodba je minila zelo hitro, pa ves čas me je zanimalo, kaj vse se bo še zgodilo. Fajn film, čisto nič ni dejansko narobe z njim. In tu sta Burt Wonderstone (Steve Carell) in Anton Marvelton (Steve Buscemi), zelo popularna čarovnika in najboljša prijatelja, ki jima začne kruh odžirati kontroverzni ulični nastopač Steve Gray (Jim Carrey), ki s svojim telesom počne hudiča in pol ter na svojo stran dobiva vedno več publike. Fino zastavljena štorija, ki jo nad oblake dviga enkratna in izjemno markantna igralska zasedba, kjer velja omeniti tudi Alana Arkina kot legendarnega čarovnika Rancea Hollowayja, Olivio Wilde kot asistentko Jane in seveda nedavno preminulega Jamesa Gandolfinija kot tajkuna Douga Munnyja, ki seveda nima pojma, kateri rojstni dan praznuje njegov sinko. Kar precej prizorov je zelo zabavnih in izvirnih, recimo tisti, ko se Steve Gray uleže na vroči premog in skuša zaspati, pa tisti, ko Anton Marveltom afriškim otrokom podarja čarovniške trike in iz klobuka potegne zajca. Da se na hitro oglasi tudi David Copperfield, ki igra samega sebe, je seveda v kontekstu čarovniškega filma, katerega poanta je očitno v tem, da je čas, da začnejo ljudje spet ceniti starodobne čarovnike, tisti pravo old school magijo, ki je danes skorajda ni več.

Ocena: 7/10

 

2 komentarjev na “Recenzija: The Incredible Burt Wonderstone”

  1. Sadako pravi:

    E vidiš jaz pa sem zaspal zraven in to je po dolgem času eden izmed filmov, ki ga nisem uspel pogledati do konca in ga po videnem tudi ne mislim.

    Ampak to ne pomeni, da je slab, zgolj nič posebnega ni. Povprečen.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Okej, ni presežek, ampak da bi zaspal vmes, ni šans, hitro mine, pa še kratek je v bistvu, lušten film, čisto okej zabavica.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !