Bo šel Janez Janša spet v zapor?

5.06.2013 ob 12:42

Malo po obletnici zloglasnega procesa proti četverici, ko je bil Janez Janša heroj ljudskih množic, ga znova čaka zaporna kazen zaradi afere Patria. Tega si glede na ponedeljkove novice nisem mislil, saj je vse skupaj delovalo kot da bo oproščen in da že slavi zmago.

Se je v Sloveniji končno vsaj malo vzpostavil pravni red ali gre res za politični atentat, kot trdijo Janševi podporniki?

 

52 komentarjev na “Bo šel Janez Janša spet v zapor?”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Kljub obsodbi dvomim, da bo dejansko šel za zapahe, saj bo zagotovo izkoristil možnost pritožbe in osebno dvomim, da bo obsodba zdržala tudi na višjih sodnih inštancah, vsaj glede na pomanjkanje dokazov, ki so dostopni javnosti.

  Se mi pa v tem primeru ves čas poraja vprašanje objektivnosti sodišča, saj je primer tako razvpit, da si je javnost ustvarila svoje mnenje, Janšo pa so številni mediji že v naprej obsodili, da je kriv in da mu je potrebno krivdo samo še dokazati. Če si lahko ob tem nekdo kot oseba (in sodnica je ne glede na svoje profesionalnost še vedno tudi oseba s svojim mnenjem, na katerega javno mnenje lahko vpliva tako ali drugače) ustvari nepristransko mnenje, je zelo tehtno vprašanje?

  Poraja pa se mi še eno vprašanje. Janša je bil obsojen za dejanje, ki naj bi se zgodilo na neznanem kraju, ob neznanem času in na neugotovljen način. Na drugi strani je Dragan Tosić vodil mafijsko združbo na znanem kraju, ob znanem času in na ugotovljen način, pa je odkorakal iz sodišča oproščen vseh obtožb, sedaj pa celo toži državo. Je to torej res pravna država, ki vse obravnava enakovredno?

 2. zelda pravi:

  Ravnokar sem videla posnetek na 24 ur po Janševi obsodbi in na ulici njegove podpornike,ki tako jokajo, kot da je njihov ljubljeni vodja umrl. Očitno je tudi v Sloveniji vpliv Severne Koreje. :)
  Kaj neki je Janša obljubljal tem cerkvenim belim podganam, da tako jokajo, kot da je sedaj konec sveta, da se se bomo v srednji vek, mračnjaštvo, komunisti, s katerimi operirirajo še sedaj desnosučni, bodo dobili oblast in bodo po vsej verjetnosti iz maščevanja pobrali penzije vsem domobranskim vdovam. :)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, menim, da se sodnik požvižga na mnenje med ljudmi in pač dosodi tako kot se mu zdi prav. Omenjaš Tosića, če bi šlo za mnenje, ga nikoli ne bi oprostili. In zakaj po tvoje Janša ni kriv? Zato, ker je pač Janša in se mu stvari rado podtika? Kaj pa Depala vas? Zakaj so mu to oprostili kljub mnenju ljudi?

  Zelda, Janša ima neverjeten fanbase, kot hollywoodska zvezda. Toliko zvestih privržencev pri nas nima nihče. Ljudje bi zanj umri brez problema.

 4. zelda pravi:

  Ja res, očitno imamo tudi Slovenci radi kult osebnosti. Torej po Titu Janša. Druže Janša mi ti se kunemo… :)

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če je kakemu našemu politiku uspel kult osebnosti, je to brez dvoma Janša, ja.

 6. pnovak2 pravi:

  glejte: Janša ni in nikoli ne bo lopov. Tako patrio, depalo vas, orožje in še marskaj so mu podtaknili, da bi našli vzrok da bi ga zaprli. levim je cilj priti na oblast in pokrasti državo. Janša jim je kvaril načrte in zato so se ga morali znebiti!
  In to da ima Janša kult osebnosti kot Tito je bedarija! Ne primerjaj prasca Tita z Janšo. Če bi bil res taki idol ga zdaj ne bi sodili, privržence pa ima vsak.

  In še nekaj: ZAKAJ V PIČ*O MATERINO NE OBSODIJO KUČANA, STANOVNIKA, JANKOVIČA TEJ KI SO RES KRADLI IN DELALI SVINJARIJE. SODIŠČE JE TUDI PODKUPLJENO…MISLIM FAK OFF

 7. lucija pravi:

  Iztok in zakaj po tvoje je Janša kriv?

 8. E pravi:

  Tviter stranke SDS pa danes igra z polno paro.

 9. Svit pravi:

  Me zanima koliko od Janševih ovc je prebralo obtožnico? Vsi idioti se lovijo na tisto “Ob neznanem času, na neznan način…”, a kreteni nikoli niso prebrali obtožnice. Kraji so znani, čas je znan, vse je znano v nekih okvirjih, seveda pa ni poznan VSAK kraj, kjer so se srečali in natanko kdaj.

  Dejstvo je, da je kriv. Tako kot Tosič. In dejstvo je, da obstaja kup dokazov, katere se je Matoz še kako trudil izločiti. Vprašanje je bilo samo, ali ga bodo obsodili.

  Hvala bogu so ga. Tosića na žalost niso. Pa je bil tudi kriv, a je njegovemu odvetniku uspelo izločiti dokaze.

  Sedaj pa gremo dalje. Na Bavčarja, Jankovića, Šrota…….

 10. Svit pravi:

  In ves tale pritisk na sodišče, ki ga je Janša izvajal preko medijev in svojih ovc, je bil najmanj nehigienski. Nedolžen človek tega ne počne. Kriv pa še kako.

  In da Janša nima vernikov? O moj bog! Samo preberite tega Jnovaka2… Pa to je šolski primer opranoglavca.

  Mene boli kurac, kateri opciji kdo pripada! Naj vse pozaprejo! Barabe pa branijo samo opranoglavci in tisti, ki imajo od njih koristi. Sam nisem nič od tega!

 11. Igor pravi:

  @pnovak2, a ti se hecaš za Depalo vas? Pa kje si ti videl, da se v demokaracijah civila lovi z vojaškimi specialci? Takrat se je najkasneje videlo, da je ta človek zmožen narediti državni udar (pa če je udar potreben ali ne).
  Kot drugo se pa on in njegova stranka obnašata isto kot Tito in KP. Verjetno si slišal za Titovo izjavo: “Priznajem samo sud svoje partije.” Isto to izjavlja Janša in SDS.
  In nazadnje o konkretnem primeru mislim, da dokazov za obsodbo ni bilo, po krivem je obsojen.

 12. dr. Onyx pravi:

  Ne morem verjet, da se nam lahko kaj takega dogaja:

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tZsVP2WoE9E

 13. tomo pravi:

  pnovak2 dej se ti mal umer,sigurno maš njegovo sliko u kopalnici pa nad postlo da si tak zaljubljen u njega.Resda sem bolj levo usmerjen in vem da si tudi Janković s sinovoma zasluži pošteno sodbo,kar se pa tiče Kučana in Stanovnika pa lepo uživata penzijo in nimata takega grdega jezika kot farški debilčki od NSI in SDS.

 14. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok, nikjer nisem trdil, da Janša ni kriv, temveč si zgolj želim, da bi pravna država delovala po enakih principih za vse. Če je torej nekdo lahko obsojen zaradi posrednih dokazov tudi prav, toda naj potem tako strog kriterij velja za vse in bomo zelo hitro imeli vse lopove za zapahi (pa verjetno tudi koga nedolžnega). Če pa nekdo s posrednimi dokazi dobi dve leti zapora, nekdo drug, pri katerem obstaja malo morje neposrednih dokazov pa svoboden odkoraka iz sodišča … potem imamo problem in to zame ni pravna država, kjer bi zakoni veljali za vse enako.

  Nekateri danes odpirajo šampanjce in sanjajo o pravni državi, toda dejansko je to kvečjemu pesek v oči, da lahko lahkoverno ljudstvo pleše in raja na pogorišču naše (pravne) države, med tem ko jim nedotakljivi iz žepov jemljejo še zadnje novčiče.

 15. M pravi:

  Ojoj :) Spet boj levih in desnih. Za Janšo, proti Janši. Za cerkev, proti cerkvi. Za partizane, za domobrance… Sem že nekajkrat prej mislila napisati spodnje besede, pa sem si vedno premislila. Mislim, da je tokrat pravi čas, čeprav bo malce izven konteksta. Slovenija je spet razklana na dva pola, obtožnica je priklicala spomine vse od 1945 naprej…Rdeči in beli se lahko spet pričkajo, pravi problemi Slovenije pa so odrinjeni na stranski tir.

  Torej. Doma imam partizane in domobrance – po mamini in očetovi strani. Na srečo so mi starši vso mladost vcepljali v glavo, naj razmišljam objektivno, čeprav sem ves čas poslušala zgodbe mojih dedkov in babic. Tematika je jasna: ena stran hvali cerkev, druga komunizem.

  Moj pogled na vso stvar:

  Prva je zgodba moje prababice, edine, ki je od vseh mojih sorodnikov vojno zares doživela:
  Ni imela izobrazbe, ni imela svojega stanovanja, ni imela ničesar. Na politično dogajanje ni imela nikarkšnega vpliva. Imela je 2 otroka in stalno prebivališče v različnih koncentracijska taboriščih (Gonars ipd.). Tam je izgubila svojega tretjerojenega otroka, sina, ki v času svoje smrti še ni dopolnil dveh let. Umrl je od lakote. Kje so ubili njenega moža, ni nikoli izvedela. Sama je umrla v starosti 90 let. Bila je ženska, ki mi je kot majhni deklici pripovedovala pravljice in se z mano igrala. Dala bi vse, da bi jo imela priložnost še enkrat videti. Bila je ženska, ki svojih težav nikoli ni izpostavljala drugim, čeprav jih je imela. Boleči spomini nikoli niso zbledeli.
  Velikokrat sem jo zalotila, kako moli. Ja, bila je verna. Ker vse, kar je imela, sta bila vera in upanje, da bo nekoč boljše. Da bo nekoč spet srečala vse, ki jih je izgubila v vojni.

  Tudi na drugi strani, ‘rdeči’, se je dogajalo podobno. Bom zgodbo malo skrajšala. Moj dedek je ostal brez svojega očeta, ki je odšel v vojno. K partizanom. Domov se ni nikoli vrnil. Ostali so štirje otroci. Nikoli niso bili verni. Kje so ostanki, njegovi potomci ne bomo nikoli izvedeli. Vse, kar bi o njegovi smrti lahko povedali je, da je umrl mlad. Zaradi političnega režima.

  No, na srečo se vsi sorodniki med seboj dobro razumemo. O politiki beseda le redko nanese. Kar želim povedati je, da vojna za sabo vedno pusti strta srca in opustošenje. Umirali so ljudje, ki niso bili ničesar krivi. Prav je, da mladi poznamo zgodovino vseh – belih in rdečih. Prav je, da njihovo zgodovino tudi spoštujemo.
  Vsekakor pa je žalostno, da se v letu 2013 obkladamo z zmerljivkami (kot je napisala Zelda – “cerkvene bele podgane”), ki nikakor ne bodo primomogle k rešitvi Slovenije iz trenutne krize. Le poglobile bodo razkol med “rdečimi” in “belimi” ter užalila marsikogaršnja čustva. To je bil tudi glavni razlog, da sem napisala ta esej.

  Pa še tole. Če je kazen, naj bo kazen za vse. :)

  lp

 16. prvafaca pravi:

  Komentator nad mano: Pesek v očeh imaš ti, ki slepo braniš svojega lutkarja ter ne spoštuješ odločitev sodišča, in s tem, pravne države.

 17. prvafaca pravi:

  @mulderu.

  Sej vem da ti je težko, ponavadi resnica povzroči tak odziv pri opranih možganih =)

 18. Didl pravi:

  @prvafaca
  Si mogoče pomislil, da imaš ti oprane možgane? Sploh pa škoda izgubljat besed… ker ne razumeš niti drobca tistega čemur oporekaš oz. kar braniš.

  Se strinjam s Spookymulderjem in vsem kar je napisal.
  Če je bila ta obsodba res politična, kot se vse bolj zdi, je to res vse bolj zaskrbljujoče.

 19. spookymulder spookymulder pravi:

  @prvafaca:
  Odloži kozarec šampanjca, globoko zadihaj in počakaj toliko, da se ti malo zbistri vid, potem pa še enkrat preberi moje komentarje in boš potem morda videl, da nisem napisal ničesar od tega, kar mi očitaš. ;-)

 20. darja pravi:

  @ M oprosti!

  Zakaj vedno vlačite ene dogodke iz leta “dva in tri”?? A kdo vam še kaj očita?

  A lahko živimo zdaj? A se je začela Slovenija 1991? OK??

  Za vso štalo – ker očitno smo v štali – je nekdo odgovoren!
  Ni pa to Jožica, ki je pucala veceje ali Joužek, ki je krampal v Sp.Doliču, temveč kravatkarji! Na vsakem papirju je podpis!

  Še premalo odgovarjajo pri nas krvatarji, ki vlečejo enormne plače in še večje odpravnine.

  UPAM, da se zdaj najde kdo, ki bo stisnil RADA BOHINCA in ostalo golazen za zloglasne tehnične nelepke. Že zaradi njegove arogance. Jaoo, starec BOHINC, kam so te premestili, da še vedno vlečeš keš?? PLAČAJ za svoj podpis!

  Okoli Janše je tako škoda besed.

  DEJTE NOOO, NAJ PADAJO DOMINE! Zakaj bi samo vas/nas lupili?

  Ljudje pa – ohranimo mirno kri. Nihče ni vreden minute našega časa!

  Vsi ti elitneži, politikanti imajo tako premoženje, da ga ‘pošten člouk’ ne ustvari v treh življenjih.
  In VI cmerite….hahahaha………

 21. igor 2 pravi:

  Pa zakaj se samo I.J.Janši dogaja krivica, zakaj ima samo on prav?

 22. zelda pravi:

  M, sprejmem tvojo kritiko, ker sem se res malo nerodno izrazila, v mislih sem imela , ko sem gledala protestnike, predvsem te klerikalne babe, ki so vpile proti sodstvu , bile so čisto penaste in njihovo vpitje o kastraciji sodnikov in še druge stvari, to je za mene sovraštvo proti drugače mislečim.
  Tudi jaz imam v sorodstvu verne ljudi, katere zelo spoštujem, ker so pošteni in ne razpihujejo sovraštva do drugače mislečih in tudi ne bi šli za proteste in jokali za enega politika.

  Pa še to. Janša in njegova stranka ter NSI so tisti , ki sejejo sovraštvo in razdor med ljudmi. Naj te spomnim na Janševe besede, ki si jih kot politik ne bi smel privoščiti, ker je bil takrat še predsednik vlade, ko je dejal za protestnike, da so levi fašisti. Tudi to je žalitev ljudi, ki so prišli na proteste in izražali nezadovoljstvo proti tedanji oblasti .

  Glede obsodbe Janše se ne bom spuščala v pravne debate, vendar je pač potrebno verjeti sodišču, da je imelo zadosti dokazov, da ga je obsodilo.

  Glede protestnikov za Janšo in njihovih izpapdov, pa me je prav sram,da živim v Sloveniji. Slovenci se smatramo za kulturno razvito državo, to kar pa smo videli na teh protestih, pa me je tudi spominjalo na dogodke , ko so v Beogradu peljali v Haag Miloševiča,pa so ljudje na ulicah vpili Slobo, Slobo, radi te imamo , mi smo s teb oj,itd…

 23. anca pravi:

  Ne razumem kaj dela človek, kot je JJ, sploh še v politiki in na vodstvenem položaju SDS? Spodobno bi bilo, da bi že zdavnaj odstopil in se pobral iz politike, kar bi naredil vsak normalen politik, ki da kaj nase, že če bi obstajal le sum na kaznivo dejanje takšne razsežnosti, kaj šele, da bi ga sodišče dejansko obsodilo. Sramota je, da imamo v Sloveniji tako nizko politično kulturo, kjer lahko obsojeni politiki še kar naprej zasedajo pomembne položaje znotraj svojih strank in poleg tega še tako zaničljivo in hujskaško nastopajo v javnosti ter se trudijo, da bi očrnili slovensko sodstvo in slovensko državo doma in v tujini.

 24. Didl pravi:

  @anca
  Če bi bila ti v parlamentu in bi jaz razširil glas, da si kradla denar in bi to potem to prišlo med medije. Bi odstopila, četudi veš, da si nedolžna?
  Po tej logiki bi bil parlament hitro prazen. Anca, vsak je nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže in je pravnomočno obsojen.

 25. M pravi:

  Zelda, ja. Res so tudi njegove izjave absurdne. Vpitje privržencev res ni za nikamor, tudi mene je šokiralo, huje, šlo mi je na smeh. :D Če so pri Janši začeli, prav. Samo upam, da bodo tudi vsem ostalim (tistim, ki se jim očitajo kriminalna dejanja) dokazali krivdo in jih strpali v zapore. Mislim, da se v tem obe strinjava? :)

  Darja, zgodovine se ne da izbrisat. Praviš, da vlačimo dogodke iz leta ‘dva in tri’…Ljudje, ki so te dogodke doživeli so še vedno živi. Ne moreš jih kar prezret. Še vedno ne vedo, kje so pokopani njihovi svojci. Razumem, da to v človeku povzroči neko jezo. To so starejši, ki NISO pripravljeni sprejemati argumentov nasprotne strani. Tega se ne da spremeniti niti pogladiti verjami, sem sama poskušala. :) Skratka v Sloveniji se nič ne spremeni, ker se levi in desni med sabo ne morjo ničesar zment. En drugemu podtikajo.

  Po mojem mnenju je vse na mladih, kako se bodo/bomo odzvali na to. Od nas nihče ni nič kriv, pa mormo vse to prenašat. Upam, da se nekoč najde nekdo, ki bo pripravljen it čez okove levih in desnih. In to čimprej, šlo je že čez mejo. Smo v letu 2013 in v krizi. Finančni in še kateri drugi. To je treba popravit, saj konc koncev vsi živimo v isti državi.

  Lp

 26. prvaface pravi:

  didl, mulder, o pranju možganov na vajinem mestu ne bi ;)

  Zaupam v presojo sodišča do nadaljnega :)

  V kolikor imata problem s tem, pa predlagam, da se začneta valjati po tleh in kruliti v ogromnih bolečinah nad “krivico, ki se je zgodila”.

 27. zelda pravi:

  M, tudi jaz upam , da se bodo začeli postopki tudi proti ostalim,ki se jim očitajo kriminalna dejanja in če bo to res , bomo Slovenci začeli počasi ponovno verjeti, da postaja Slovenija tudi pravna država.

 28. spookymulder spookymulder pravi:

  @prvafaca:
  OK, da si včeraj preveč globoko pogledal v kozarec, ker si moral izdatno zaliti izrek sodbe v Višnji Gori, še nekako razumem, da pa si tudi drugi dan še vedno tako zelo v rožicah, da pišeš stvari, ki nimajo ne repa ne glave, je vendarle malce zaskrbljujoče. Počasi se bo treba strezniti in pogledati malce naokrog, vendar se bojim, da se boš takoj spet vrnil h kozarcu, ko boš videl, da se težave Slovenije še zdaleč niso končale z obrednim tepežkanjem sence grešnega kozla. :D

 29. prvafaca pravi:

  mulder, včeraj sem si privoščil pico, tako, da nevem, kaj naj bi pravzaprav proslavljal? odločitev sodišča? :)

  je nisem ;)

  me je pa močno zabavalo kruljenje in cviljenje pred sodiščem, ki se na internetu očitno nadaljuje tudi danes :)

  sicer ti pa ne branim, kar privošči si kakšen kozarček cvička,
  bo morda ublažilo bolečino :)

 30. Matek pravi:

  Jaz pa bom samo to rekel. Da pa so naša sodišča obsodle politika potem pa je ziher nedolžn, ker če bi bil kriv bi ga ziher spoznali za nedolžnega. :)

 31. spookymulder spookymulder pravi:

  @prvafaca:
  Hajej, potem so ti pa verjetno po nesreči zamenjali šampinjone na pici z norimi gobami, da imaš take živalske prisluhe in privide. ;-)

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Podpornik Janeza Janše:
  http://www.youtube.com/watch?v=tzeL9bzM2g8

 33. rofl pravi:

  ahahahaha :D

  še več! slutim močan potencial tule Iztok!
  :)

 34. E pravi:

  Kdo podpira Gospoda Janšo?Gospoda Janša podpira res cela generacija od mladih do upokojencov.Res zanimivo.Podpirajo ga tudi tisti tako imenovani privatniki ,ker Janša koliko se jaz spovnim ni bil za obdavčitev premožnejših oz. bogatih.In pol se joče gospod z bmw x5 ,ki stane cca. 57.000 €.WTF??http://www.youtube.com/watch?v=ofTeEd33Juo . Pa seveda bivši domobranci.

  Lahko bi še pisal a naj govorijo slike ,ki tudi naj več povedo.

  “Hitler Jugend oz. Janša Jungend”

  http://shrani.najdi.si/?3P/7c/3Vy4WPGh/945110197331437087659202.jpg

  Kaj smo res kot Severna Koreja?

  http://shrani.najdi.si/?Y/X/3ZshQmG8/61240559.jpg

 35. prvaface pravi:

  mulder- kar je pravzaprav komično že samo po sebi. nakazuje da verjameš v teorije zarot.

  -ne, moja pica je bila čisto ok.

  če pa se ti ne strinjaš z odločitvijo sodišča, in jo kljub vsem načelom pravne države, še odkrito preziraš, potem pa mislim, da imaš močne težave. pa ne z gobami. sam s sabo. si spil tisti kozarček cvička? -iz dolenjske. ne? pizda, saj je rdeč. kaj pa če ga je kučan namešal? murgle? zmerom sem mislil da je cviček z dolenjske ;)

  predlagam ti, da se umiriš. in se vsaj približno poskušaš obnašati evropskemu državljanu podobno. ker evropski državljani spoštujejo pravno državo.

  ne bi si rad predstavljal, da spadaš med sledeče “primerke, ki ne spadajo nikamor, še najmanj pa v evropsko unijo”. ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=ysEyeCP9K8c

 36. E pravi:

  Janševi podporniki http://izklop.com/?url=links/start&a=open&id=85869

 37. E pravi:

  Novinarka z jajci http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7DRP1ffkPzM

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Gledal gledal, že pisal na Tvitterju o tem :)

 39. E pravi:

  Nimam jaz twiterja tako ,da ne vem kaj si tam pisal.Razn učasih mal pokukam tja ,če je kakšna pereča tema.

 40. E pravi:

  vir : FACEBOOK , Ljerka Bizilj

  Morda vas bo moje mnenje, ki sem ga povedala na koncu pogovora z g. Janšo, razočaralo, a ne odstopam od njega. prisluhnite mu, objavila sem ga tudi v TV kolumni na SLo3 30.5. 2013, je pa tudi na Youtube. Tukaj je najbrž premalo prostora, da objavim celoto.
  Bom pa poskusila.
  TV kolumna- Minister Pličanič, pravosodni minister Pličanič, krivi ste! Za sodne zaostanke, za to, da krivi niso obsojeni, za to, da v Sloveniji mi, vsakdanjiki ne moremo verjeti, da bomo našli pravico in krivico…
  Kajti- če ni krivo sodstvo, ste krivi vi, vlada, poslanci, morda tudi državljani… Sodstvo je gotovo izven tega našega povprečnega konteksta…in dela vse prav—samo mi ne vemo… Ampak te dni se osveščamo… vsak dan poslušamo, da je sodstvo tretja veja oblasti—samostojna veja oblasti!!! Kar pozabili smo nato… zdaj vemo, ne šele spoznavamo, da imamo še eno oblast, sodno, neodvisno…. Doslej smo krivdo za sodne zaostanke, za balkanske bojevnike, za vse, ki kradejo in niso obsojeni- naprtili vladam, poslancem, politikom… zdaj so tukaj tudi tožilstvo, sodniki—doslej skriti in bolj kot ne nedotakljivi.. Vidite za mano—to mogočno sodno palačo v Ljubljani… To je dom pravice, to je mogočen in močan steber države—tukaj –če ste, če smo krivi, morate, moramo biti kaznovani, če ste nedolžni-morate tukaj najti pravico… tu, za temi zidovi vas morajo zaščititi, če ste nedolžni!!! Kakšna moč je za temi stenami! Koliko upanja, za nas, državljane, je za temi zidovi! Na sodnika, po besedah poslanca Gorenaka, pride v Sloveniji dvakrat več evrov kot drugod—torej je ta veja oblasti pri nas še bolj spoštovana… vredna!!! Lahko še bolj neodvisna!
  In zdaj imamo- ob vseh primerih- še primer Janeza Janše! Spet! Že vsaj drugič! Dve leti zapora! Gospodje, če je kriv, sem največja zagovornica tega, da gre v zapor, četudi do smrti, a krivda mora biti stoodstotno dokazano.. 25 let poslušam, poslušamo, tudi raziskovala sem, kaj se je zgodilo tistega leta 1988—, da so Janšo zaprli… ker mu je Franci Zavrl dal neke dokumente- strogo zaupne, v katerih je jugoslovanska vojska načrtovala napad na Slovenijo, nekaj podobnega… Moja interpretacija takratnih dogodkov je pač moja, ampak glede na okoliščine logična – slovenska oblast- še danes trdim…da smo prav takratno potrebovali in je bila koristna—je morala Beogradu in vojski dokazati, da obvladuje razmere v Sloveniji, dokazati Beogradu— trdno smo v sedlu, ne potrebujemo pomoči. In je prišlo prav-zapreti nekoga—npr. Janšo kdo pa je bil Janša takrat?? Še o Mojci Drćar Murko smo takrat skoraj več slišali kot o Milanu Kučanu! Janša ni bil ne Zavrl,ki je lahko zbolel, ne Marko Hren, ki je pravočasno šel v Ameriko ali pa so mu to bolje informirani predlagali, ne vem.. Janša je bil nek novinar, sicer kritičen, a ne najbolj in edini, mladinec… ravno pravi.., a- ko so ga zaprli- slovenska služba državne varnosti, seveda, — se je izkazalo, že kmalu po tistem 31. maju, da je Janša problem. Koliko nas je bilo takrat na Roški cesti v Ljubljani! Res si ne želim, da je Janez Janša problem še naslednjih 25 let in še potem problem mojih otrok in vnukov… Ampak, gospodje, dokažite mu, da je kriv, če že je…nič dvoumnega ne sme biti—črno na belem naj bo!!!! Kar smo doslej slišali, se mi zdi premalo prepričljivo!!! In veste, ne bi rada, da bo na koncu za to kriva spet vlada, Pličanič, Bratuškova in še kdo—, da so ga zaprli, saj tega, da imamo še eno oblast, neodvisno oblast—še nimamo v zavesti….! Otipljive dokaze potrebujemo, spoštovani tožilci in sodniki! Neodvisni ste, nihče ne sme vplivati na vas… osebno poskušam vplivati na vas: delajte strokovno, dobre stvari za to državo in za vse nas! Naj bo dobro sodstvo temelj moje, naše države!

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne rabiš tviterja, da čekiraš moj tviter, prijatelj, le komenirati pač ne moreš.

  Hm, a se zdaj Biziljeva dejansko opravičuje za včerajšnje besede?

 42. lucija pravi:

  jst pa tega njenga zapisa nism razumela kot opravičilo,ampak da si sm želi od sodstva točno in natančno izrečeno sodbo, ne pa sodbo kateri po potem oporekal Čeferin, ki pa res ni nek ljubitelj Janše, ker vsi vemo da je odvetnik Jankoviča
  pa menda nismov severni koreji, da se bo kr brez dokazov zapiral ljudi….pa da ne bodo razumel zdej tega zapisa kot, da sm podpornica Janše, ampak dejansko si želim, da v Sloveniji sodvsvo DELA KVALITETNO

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čeferin se je v Pogledih obnašal kot največji Janšev fan.
  Del zapisa, kjer razlaga o letu 1988, zveni kot opravičilo.

 44. lucija pravi:

  men se je pa zdel, da se je čeferin obnašal kot pravnik, ki je zgrožen nad tem primerom, ker sramotijo celotno sodsvo slovenije

 45. E pravi:

  Iztok vem vem ,da ne rabim imeti tviter profila.Sej pravim ,da pogledam občasno oz. takrat ,ko je kakšna pereča tema.

  Iztok tudi jaz sem tako razumel ,da opravičuje svoje besede.

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lucija, sramotijo ga zaradi tega, ker so obsodili Janšo? Daj no, ne lomi ga. Mar res misliš, da je nedolžen?

 47. lucija pravi:

  ubistvu pa mislim,da je ravno pri tem primeru res nedolžen….zanima me kje je pa erjavec v tej zgodbi, sej je bil on takrat minister za obrambo in on ni nč vedel za to al kako???

 48. E pravi:

  Lucija , Erjavec je bil oproščen.

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako, Erjavec je bil oproščen, pika.

 50. E pravi:

  Na twitter-ju je spet veselo :D

  https://pbs.twimg.com/media/Bf3P3dWCcAEeaEg.jpg

 51. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot bi rekel Predin, bolj star bolj nor :)

 52. E pravi:

  Ja nekaj v tem stilu :) .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !