Slovenija ima talent 2013: Polfinale 5

3.06.2013 ob 22:08

 • Brina in Melani sta bili na avdiciji zelo okej, zato me zanima, kaj bosta pokazali danes. Kul nastop. Všeč mi je, če plesalci pripravijo zgodbo in se potrudijo tudi s kontekstnimi kostumi. To ni le ples, to je mini gledališka predstava. Podpiram big time.
 • Rodelyn Kovačič je fail polfinala. Okej, je prijetna in polna pozitivne energije, toda pokazala ni praktično nič. Če bo zažgala oba voditelja, bo kul, vse ostalo bo verjetno dolgočasno. Itak, voditeljev ni zažgala, med njenim nastopom pa sem skoraj zaspal. Brez veze.
 • Žiga Avbreht na avdiciji ni bil slab, je pa res, da mu je manjkal boljši vokal. No, danes poje dosti boljše, pa zelo dobro je dodajal še člane benda. Zanimiv mulo, po moje ga čaka okej kariera,če ga bo v roke dobila prava ekipa.
 • Kud Mladost, no ja, talent to ravno ni, je pa dober štimung in lepa nostalgija. Tovariš Tito bi bil ponosen nanje.
 • Matej Ferlič, kul, da je šel dalje, dosti bolj od tistega jumperja, ki se mi ni zdel nič posebnega. Pa faca je bil. Držim  pesti, da mu rata. Manjka mu tehnike pa drila, je pa tako zelo simpatičen, da bi mu težko rekel ne. Ni plesal slabo, ampak neka vrhunska plesna točka pa to vseeno ni bila.
 • Ana Karneža, točno tako, Ana Karneža ni Fanika Križaj, Ana Karneža je zelo dobra pevka, ki si več kot zasluži finalni oder. Lep nastop.

Če bi bilo po moje, bi dal v finale Ano Karnežo in Žigo Avbrehta, za rezervo pa Brino in Melani. Ostali po moje itak nimajo šans.

Prva gre dalje Ana Karneža, itak, kdo pa drug. Za glasove žirije sta se pomerila Žiga Avbreht in Kud Mladost. Žiga je razumljiv izbor, Kud Mladost pa so me presenetili. Še za Mateja Ferliča se mi je zdelo, da ima večji fanbase. Zanimivo, očitno pri nas jugo nostalgija laufa na polno. Branko je izbral Žigo, Ana presenetljivo Kud Mladost, Damjan pa Žigo, kar je kul. Prava odločitev.

 

28 komentarjev na “Slovenija ima talent 2013: Polfinale 5”

 1. E pravi:

  Jap to se je že tako vedelo ,da bo šla naprej direktno Ana.
  Sem pa jaz tudi računal ,da se bosta za drugo mesto pomerila Kud Mladost in Žiga.Jaz osebno bi rajši dal naprej Kud Mladost.
  V finale je šlo kar nekaj dobrih pevk a se mi zdi ,da je Ana Karneža že zmagovalka tega šova.Iztok več krat si napisal ,da Ana ni Fanika ja res je ni Fanika ampak je to za mene isti šmorn kaj se tiče hendikepa.Folk pač ne razmišlja z glavo ampak se odziva čustveno ,kar pa pri šovu ,ki moreš nekoga ocenjavati čustva potlačit in razmišljat ne obremenjeno brez kakih vplivov.
  Ne rečem ,da ne poje dobro a za moje pojme ona ni zmagovalka tega šova.Naj zmaga gdo drug.

 2. jp! pravi:

  Ana je Ana in jo težko, kot paket, primerjamo s komerkoli. Ima določene pevske sposobnosti, na kar nekaterih točkah le te predstavljajo tudi presežek. Enako pomembno je pa tudi dejstvo, da je punca inteligentna, da stoji trdno na tleh in da ob petju neizmerno uživa. Uživa tudi na odru!
  Njen hendikep je zgolj telesna deformacija in gibalna oviranost, ki pa nje same ne ovira v smislu, da bi imela zaradi tega komplekse – hvala bogu, da je tako… A bi se morala zaradi svojih (osebnih) težav skrivati? Upam, da ni komu kaj takega padlo na misel…
  Vse dobro ji želim in vesel sem, da se je odločila nastopiti na SIT šovu, ki pa je samo ŠOV! In kaj je šuv?
  Punca raztura tudi v vsakdanjem življenju…

 3. Pepi Pepi pravi:

  Na avdiciji sem dobil občutek, da je Rodelynin talent predvsem to, da se zna prodat. Tako, da sem presenečen, da ni po nastopu v polfinalu na oder poklicala še svoje hčerke (oziroma … saj je ni, ne? sam namreč še nisem pogledal). :D

 4. E pravi:

  jp! Vem ,da tvoj post vrjetno leti name…
  Ne razumeš kaj sem želel povedati ona ima pač ta hendikap ,ki jo pač uvira pri vsakdanjem živlenju.Ne predstavljam si ,da bi ona recimo po zmagi hodila na koncerte samostojno povdarek je na samostojno.Ona pač ne more samostojno hoditi na koncerte to je pomojem vsem jasno.Starši jo pa tudi verjetno ne bodo mogli po cei sloveniji jo vozit.Štekaš point?
  Ne in nisem mislil ,da se more zaradi hendikepa skrivat nikakor ne.
  Poglej malo bolj realno pa bo videl/a ,da moje besede niso tako napačne.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  E, zame ni isti šmorn, saj so Faniko naprej gurali samo zaradi hendikepa. Ma po tvoji logiki tudi vsa mladina ne more hoditi brez staršev na koncert, saj nima avta in izpita. Pa saj jo lahko furajo prijatelji. In ne vem zakaj ne bi mogla peti na koncertih. Seveda lahko, čisti brez problema in isto kot vsi ostali. In pozabljaš, da vsi udeleženci nimajo kaj dosti biznisa po šovu, kar pomeni, da tempo splohni naporen in da bi ga Ana z lahkoto shendlala. Sicer pa, hej, a naj reče, ne glasovat zame, ker mestarši ne morejo furat na nastope? Joj no :)

  Pepi, nop, tokrat je ni :) Ah, če bi se znala prodat, tega šova ne bi rabila.

 6. pnovak2 pravi:

  ja Ana Karneža je bila res favoritka kar je tudi upravičila in res ji iz srca čestitam. poje zelo dobro,vztraja in nikoli ne obupa. Privoščim ji saj je zaradi hendikepa res težko uspeti na kakšen drug način! vso srečo v finalu!
  Žiga je bil v primerjavi z avdicijskim nastopom dosti bolši, vključil je tudi bend in suvereno odpel…
  Prvi dve plesalki nista bili slabi, zelo dober skeč, tudi dobri komadi vendar je že na enak način izpadla skupina The way we are (podobni skeči, glasba…)tako da je bilo za pričakovati, da tudi onidve ne bosta napredovali
  Rodelyn nastop nič posebnega in ni nadgradila nastop iz avdicije, kar nekako dolgočasno… drugi del nastopa malo bolj atraktiven ampak skupaj še vseeno slabo…
  Folklorna skupina (KUD): mislim, da so lahko že zadovoljni da so prišči do sem za finale to ni dovolj inovativno, saj ima zdaj že vsaka druga vas svoje skupine ki plešejo…
  Matej Ferlič: kaj pa vem, ni bil slab, v polfinale je prišel po srečnem spletu okoliščin, ni ratzural to je dejstvo za finale bi moral “eksplodirati”
  Zdaj pa VELIKI FINALE!! (ja pa žirija se je končno spametovala glede odločitev, skrajni čas…)

 7. E pravi:

  Iztok nisi me dobro razumel kaj sem hotel povedati.
  Valda ,da mladina hodi po koncertih tudi ,če nima izpita ampak niso hendikepirani.Ni to tko enostavno okoli vozit hendikepirano osebo vsaj je to velika odgovornost.Starši pa imajo tudi verjetno zjutraj službo.Če jo bo pa kakšna koliegica ,kolega vozil na koncerte pa more vedeti kot sem že napisal ,da bo prevzeli veliko odgovornost.
  Tako je to pri nas ko v teh “pevskih” šovih ne zmaga taprava oseba.
  Zato pa tudi koncertov ni.Glej Lino WTF.Druga je bila Maja Keuc ,ki fino služi na račun nastopov in koncertov.Potem tista operna pevka je zmagala samo zato ,ker je imal zgodbo ,ker ji je mož umrl al neki takega blo.Evo in večina slovencov glasuje glede na čustva.Zdaj v tem X-Faktorju je zmagala Demetra in sem zadovoljen pa ima nastope.Zakaj? Ker smo vsaj enkrat izbrali taprava zmagovalko ,ki je kos medijski sceni itd.Lahko lepo poješ ampak ,če nisi kos muzičarskemu biznisu na odru nimaš kaj delati pa ,če si hendikepiran ali ne.
  Me zdaj kaj bolj razumeš kaj ti želim povedat Iztok?

 8. jp! pravi:

  Ej E! Si ti že kdaj slišal npr. za taksi?
  Prepričan sem, da se Ana nikoli ne bi udeležila SIT-a, če ne bi bila deležna neke močne opore (moralne, morda organizacijske, v prevozu – če že hočeš itd). V 21. stoletju prevoz vendarle ne bi smel biti neki problem;). Problem vidim nekje drugje. Punca nam je nastavila ogledalo! In kakšnega si se ti videl v njem? To bi pa znal biti problem za 21. stoletje. Si lahko zamisliš, da ima Ana Karneža tebe za očeta ali mamo, brata, soseda..?
  Sandra Harb in Lina sta odlični pevki, tega ni mogoče zanikati in zmaga jima ni bila podarjena, vse ostalo so špekulacije. Kaj je ostalo ali pa bo še nastalo iz teh zvezd je vprašanje njunega karakterja, spleta okoliščin, komunikacijskih sposobnosti, vstrajnosti itd. Maja Keuc je pa paket, kakršnih med današnjo mladino ni veliko. Vesel sem, da ji je uspelo… Vidiš ti med tokratnimi finalisti SIT-a koga, ki ji je karakterno ali kako drugače podoben?

  Vsekakor sem bil še zadovoljen z nastopom Žige, enkraten je bil Matej Ferlič, vendar ne verjamem, da bi lahko na SIT-u zmagal nekdo, ki ne poje…vendarle gre za dodatno človeško čutilo – sluh! Ja, mali Ferlič je oseba, za katero bomo verjetno še slišali.
  Res bi se bilo zanimivo vprašati kdo od polfinalistov je sposoben uspeti na Slo sceni, tudi brez zmage v SIT, zgolj s svojim talentom in prepoznavnostjo iz oddaj do vključno polfinalnega nastopa(relativiziraj besedo “uspeti”, ker smo vendarle v 2 mio Sloveniji, kjer je še kako živa Slovenska folklora – FOUŠIJA)?
  jp!

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  E, Lina ravno tako nastopa, tudi na odru s Cetinskim in Gibonnijem je bila. Pa album je izdala. Na polno pa ni šlo, ker starša nista bila za in sta zavrnila Menartovo pogodbo. Glede Ane, mar ne more nastopati občasno? Zakaj bi morala na polno? In hej, mar res misliš, da Demetra polni dvorane? Si zasledil sploh kdaj kak njen samostojni špil? Še Maja Keuc je šla v tujino, ker tukaj zanjo ni bilo kruha. Pač nastopala je raznih oddajah in pela tuje komade. Njeni se niso prijeli, večina folka niti pojma nima, da je izdala album. Ni važno kdo zmaga, za nobenega ne bo pravega biznisa, ker ni ekipe, ki bi se brigala zanj. Zato je vseeno, če zmaga Ana. Če ne bo imela koncertov, jih pač ne bo imela, pa kaj. Bo pa imela album, pa kak oblčasni nastop. Sicer pa, saj ni nepokretna, pač majhna je in malo nerodno hodi, le zakaj bi jo to oviralo na odru. Še dodatno je simpatična.

 10. E pravi:

  Iztok ,če bi spremljal Od Dametre Fan page bi videl da ima nastope.
  Maja je šla na Nizozemsko oz. u Amsterdam študirat.Glede njenega albuma ,da folk ne ve za njega se glih ne bi strinjal ,ko ga je izdala ,če si kaj gledal u vikend je zasedal visoko mesto.
  Kaj se tiče Line ona je stala polek Gibonija in Centiskega zato ,ker je mala punčka ne zato ,ker je verhunska pevka.
  Poslušaj kako je odpela novo verzjo pesmi čebelica maja čisti polom.
  Če se greš glasbenika moreš furat na polno razen ,če se odločiš da poješ za hobi.Če pa poješ za hobi pa no money.Ja malo bolj nerodno hodi nič za to samo njo boli ,ko hodi zato pa je sedela ko je pela tudi z vozičkom so jo pripeljali na prvo oddajo tudi ,ko so jo izbrali za pol finale.

  jp! Sploh ji nisem nič fauš?Kaj pa bi ji lahko bil fauš?WTF :O!
  Taxi a ona se bo iz Ptujske gore (če se ne motim) pa do LJ vozila z taksijem??To bi jo prišlo več kot 100€ še tisto kaj bi mogoče zaslužila bi dala za taxi.Ne kvasi neumnosti.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kolko folka zbere Demetra na samostojnem nastopu?
  Maja Keuc nima svojih hitov. V tujino greš študirat, ko ti kariera v Sloveniji ne gre. Vprašaj Anžeja Dežana.
  Če Lina ne bi znala peti, ne bi stala ob Gibonniju in Cetinskem.
  Pri nas se ne da furati na polno, ker ni pogojev. Kdo od novih fura na polno? Jaz ne poznam nikogar.

 12. Peter pravi:

  O Ani se govori tudi čez mejo:

  http://www.youtube.com/watch?v=zl3lm_s4eYo

 13. E pravi:

  Sej če hočeš glasbo ali petje študirat moreš itak it v tujino.
  Dežan no comment.Zdaj me loviš na samostojinh koncertih a misliš da bo imela Ana polno folka v dvorani :) ?Koliko jaz vem še Demetra ni imela samostojnega nastopa na nastope pa hodi kar je glavno.
  Itak bi še bilo prehitro ,da bi naredila samostojni nastop oz. svoj koncert vsaj še dela na plati pa to.
  Je kr dosti glasbenikov pri nas,ki furajo na polno.A Plestenjak ne fura na polno?Po mojem fura na polno ker če nebi fural na polno si nebi mogel to pirvoščiti v živlenju kar si lahko zdaj privošči.

 14. Peter pravi:

  Iztok, pod komentar št.11 se jaz ravno ne bi podpisal.
  “Maja Keuc nima svojih hitov. V tujino greš študirat, ko ti kariera v Sloveniji ne gre. Vprašaj Anžeja Dežana.”
  Ta pa je bolana izjava. Torej, je edini razlog za študij (in to celo v tujini!) v tem, da ti na sceni ne gre? Ta pa je bolana izjava. Od kje ti ideja, da če nimaš hita, nisi nič, nisi kvaliteten? Od kje ti ideja, da Maji ni šlo, Anžej je tik pred odhodom zmagal na Slovenski popevki!!!!
  Iztok, ko že mislim, da me ne moreš več šokirati… Pride petarda. Ali celo bomba.

  “Če Lina ne bi znala peti, ne bi stala ob Gibonniju in Cetinskem.”
  Ta je tudi bolana. Lina pojma nima v petju, kar je večkrat pokazala na svojih nastopih. Samo poslušaj, kako je zapela pesem o čebelici Maji. Katastrofa!!! Kako ji je uspelo priti pred Majo in Maestro…Naj mi žirija to razloži. Ali celo folk.

  Daj mi povej, od kje ti takšne ideje?

  In, ko smo že pri talentih…Moji favoriti so: Žiga Lakner, Ivana Honsič, Sandra Harb, Alja Krušič, Ana Karneža in pogojno Žiga Avbreht.

  Imam pa eno vprašanje. Kako je uspelo Blažu Vidoviču in Niku Oblaku priti v finale???

 15. Maja pravi:

  Peter, podpiram tvoje mnenje, sploh glede Line. Zmagala je samo zato ker je bila pač mala in srčkana…žal!!

  Glede Ane pa ne vidim nobenega problema, če zmaga. Pa kaj če jo bodo morali voziti na nastope..saj morajo in bodo morali tudi vse tiste 16-letnice, če zmagajo in so že kje zmagale. Vse pač še niso polnoletne, ne morejo samostojno podpisovati pogodb (jih starši v njihovem imenu), pa tudi izpita za avto še verjetno nimajo…ali so kaj na boljšem kot Ana?

  Sicer bo verjetno zmagala Alja, vendar tudi ona je trenutno zame samo lepa, ni pa še pokazala nobenega pevskega znanja (da bi zapela kak komad, ki zahteva višine, nižine, razpon….)!!

 16. E pravi:

  Moji favoriti oz. fovoritkinje so : Ivana Honsić , Alja Krusič in Sandra Harb (okej nisem navdušenec nad opero ampak je punca na mestu se ne važi in afna).

 17. E pravi:

  Maja vlada je razlika Ana in ostale 16 letnice.
  Že vsaj to Ana ,ko stoji na svoji nogah ji ni kaj preveč prijetno baje ,da ima bolečine.Predstavljaj si ,da ko hočeš stopiti na noge ,da imaš ne prijetno bolečino.To more biti zelo zajebano in ne prijetno.

 18. bojan pravi:

  @E
  Iztok nisi me dobro razumel kaj sem hotel povedati.
  wonder why…

  Iztok, bo kar držalo, kar si napisal.

 19. E pravi:

  Bojan hehehe :) .. because … http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2012/263/6/a/anthony__s_cute_laugh_gif_by_anthonyssmoshling-d5fdi4k.gif

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  E, pusti Ano, rekel si, da je Demetri ratalo na polno, zato sem te vprašal kolko folka spravi v dvorano. Plestenjak itak, a to je druga zgodba, midva govoriva o folku, ki je bil na raznih talent šovih.

  Peter, jebeš popevko, koncerti štejejo in folk, ki te pride poslušat. Če tega nimaš, nisi naredil nič. Dežan ni imel svoje publike, žal.
  Ni edini razlog za tujino, je pa dober razlog. Verjemi, da če bi Maji šlo tule na polno, da v tujino niti ne bi mogla, saj ne bi imela časa.
  Jebeš Čebelico Majo, pojdi na kak njen nastop, boš videl kako lepo poje. To sta vedela tudi Gibonni in Cetinski, zato sta jo vzela na oder.

  Maja, nop, Lina je zmagala tudi zato, ker je super pela. Če ne bi, ne bi zmagala. Pika.

 21. E pravi:

  Iztok sej sem ti napisal ne me lovit na dvorani ,da je še prehitro da bi ona polnila dvorane vsaj komaj snema svoj album.A važno je ,da jo vabijo na nastope.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No, tudi Ano bodo brez problema. In hej, od kje ideja, da je ne bodo tudi če ne zmaga. Je že opozorila nase, torej nastopi bodo šibali v vsakem primeru. Zmaga s tem nima nič, punca je v finalu.

 23. Peter pravi:

  Joj, Iztok, kakšne neumnosti ti pišeš. Iztok kako se ti večkrat poneumljaš. Daj malo razmisli, preden kakšno neumnost napišeš. Jebeš Popevko, jebeš ono, jebeš to… Pa dobro tebi se samo jebe, ko kdo kaj napiše… Žal so tvoji komentarji res smešni, da ne rečem bolani in tujega mnenja ne znaš sprejeti (ki pa je večkrat boljši).

  Veš, ni vse v komercializaciji. Žal, potem jaz tebi lahko napišem jebeš Cetinskega, jebeš Gibonnija (kakšno merilo pa sta onadva?). Dejstvo je, da Lina nima glasu pa če to priznaš ali ne. Ni vse v koncertih (nič ti ne pomaga, če jih imaš veliko, če si zanič in pride na vsak koncert 20 ali 30 ljudi), v plehki glasbi/besedilih itd.

  Preden boš o izvajalcu pisal o koncertih… Se prej vsaj malo pozanimaj! Ker nimaš prav! Na takšen način boš samo obiskanost svojega bloga zmanjševal. Razmisli… Malo poglej kakšne neumnosti si napisal, potem pa poglej kdo ima koncerte ter kje in koliko jih ima.

  P.S.
  Maja in ostali pa naj kar študirajo, so še mladi, glasba bo počakala.

 24. E pravi:

  Ja vrjetno jo bodo vabili.A vprašnaje je kako dolgo.
  Jaz imam občutek tako goreče kot se je zvezda prižgala bo tudi ugasnila.

 25. E pravi:

  Res ne vem kaj se gre en folk.Ni besed za tole.

  http://govori.se/domaci-traci/alja-krusic-skandal-z-golo-fotografijo/

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Peter, mar res ne gre brez tega drkanja o meni? Pač se ne strinjaš, so faking what. Zberi se, jebemti no. In Lina ne poje dobro, ker ti tako praviš? Okej :)

  E, verjetno je fotomontaža.

 27. jp! pravi:

  Neberjetni ste.
  Nekatere izjave in predvsem argumentacije so zares neverjetne.
  Pri goloti je v ospredju fotomontaža ;) , Iztokova logika o prebegu v tujino v vsakem primeru vzdrži argumentacijo, le tu pri nekaterih očitno ne. Ko nekdo vstraja pri svoji trditvi, navaja nerazumevanje npr. Iztoka (mater vam vidim #%%##) pol pač poskusi (vsaj poskusi) se izraziti na način, da te bomo razumeli, ne pa da potem popravljaš izjavo in dodatno (neuspešno) argumentiraš svojo preteklo izjavo in bentiš,da se obiskovalci foruma ne strinjajo s tebo… Brezveze!
  “E” forumaš se zna celo vživeti v finalistko Ano in točno ve, kdaj in kje jo kaj boli ;) …seveda ne more mi tega, da bi napovedal še njeno prihodnost…a je ta “E” kakšna šlogarca ali zgolj sorodnik nekoga, ki je tudi pristal v finalu in mu je ta Ana na poti do zvezd? Me prav zanima kakšne reference ima, da tako suvereno napoveduje njeno prihodnost…in opisuje Slo sceno… Kakorkoli, prihodnji dnevi in meseci bodo odgovorili na mnoga vprašanja!

  L.p.
  JP

 28. E pravi:

  jp! What??? http://data.whicdn.com/images/32950730/tumblr_m78c9coOx31qeu7q2o1_500_large.gif

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !