Recenzija: Star Trek Into Darkness

27.05.2013 ob 22:28

STAR TREK INTO DARKNESS

Novi Star Trek se začne precej zmedeno in površno. Tako, kot da nam hoče režiser J.J. Abrams na vsak način dokazati, da je ta hip najbolj vroč režiser v Hollywoodu. Potem se stvari hvala bogu postavijo na svoje mesto in novi Star Trek iz minute v minuto postaja boljši, bolj dovršen, bolj zanimiv in bolj prepričljiv film, ki med posebne efekte in 3D spretno primeša zelo dobre dramaturško dodelane momente, kjer mora igralska ekipa pokazati precej več kot v rebootu iz leta 2009. Jp, novi Star Trek ima vse tisto, kar je manjkalo tistemu iz leta 2009, ali še bolje, tisti iz leta 2009 je bil le vaja za tega, ki je res izvrsten, morda celo eden najboljših v celotni seriji. Aham, Benedict Cumberbatch, ki zdaj Khana igra namesto Ricarda Montalbana, ki je to počel leta 1982, ukrade vse prizore, v katerih se pojavi. Cumberbatch je izjemen, Cumberbatchu bi oskarja dal že zdajle. Da se razumemo, tudi Chris Pine kot Kirk in Zachary Quinto kot Spock sta okej, toda Cumberbatch ju odpihne kot za šalo. Njegov Khan je enkraten zlobnež, je lik, ki film dvigne nad oblake. Odličen je tudi Simon Pegg kot Scotty, fino gre tudi Antonu Yelchinu kot Chekovu. Kul ekipa, ki jo krona še Peter Weller, katerega je enkratno spet videti v pravem filmu. Všeč mi je to, da vsi igralci dobijo svojih pet minut in da jih JJ ne zasenči s posebnimi efekti. Ravno to dela novi Star Trek za tako zelo dober film. Hudiča no, še Spock zajoče v enem izmed najbolj močnih prizorov filma. Skratka, to je to, če povem na kratko. Najbolj zagrizeni trekiji bodo morda malce razočarani, saj gre v prvi vrsti za odličen scifi in šele potem za Star Trek film, toda to je zame pravi način. Edini način, da franšiza preživi in stopi v korak s časom.

Ocena: 8/10

 

3 komentarjev na “Recenzija: Star Trek Into Darkness”

  1. tomo pravi:

    Komaj čakam da si ogledam ta film ker sem gledal skoraj vse dele originalne tv serije in filmov kjer je igral kapitana Kirka william Shatner,pa tudi prvi del nove filmske serije sem že videl.Mene malo moti da novi igralci niso veliko podobni prejšnim iz originalne serije čeprav so karakterno odlično prevzeli njihove vloge,tako da upam da se kateri od njih pojavi v novem Star Wars filmu ki ga bo režiral isti režiser.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Hm, mar ni Zachary Quinto že kar strašljivo podoben Leonardu Nimoyju?

  3. tomo pravi:

    Mogoče malo sam ni ravni visok in malce premalo cinično flegmatičen,je pa Karl Urban se toliko bolje vživel v smešnega malce rasističnega doktorja.Cris Pine je pa bolj podoben mlademu Rikerju iz Next Generation ki je imel kasneje brado,Williamu Shatnerju pa ni podoben niti malo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !