Recenzija: Evil Dead

24.05.2013 ob 01:07

EVIL DEAD

Novi Evil Dead resda premore nekaj sočnih in dovolj dobrih splatter prizorov, ki bodo navdušili ljubitelje žanra, toda kot celota ne štima, kot celota je površen in večkrat precej neprepričljiv film, ki vse svoje adute pač stavi na gravž in posebne efekte razčefukavanja človeškega telesa. Povedano drugače, če ste videli originalni The Evil Dead Sama Raimija iz začetka osemdesetih, potem vam mora biti jasno, da je tale novi zelo daleč. Da nikakor ne dosega kultnosti, izvirnosti in črnohumornosti originala in da je mladini kul zato, ker v poplavi izjemno slabih grozljivk pač ni ravno povsem zanič. Splatter učinkuje, tega ne bom zanikal, toda kaj, ko so sekvence izven trganja mesa in špricanja krvi večkrat tako zelo amaterske in nelogične, da jim gledalec enostavno ne more pogledati skozi prste. Zgodbo o skupini mladih, ki s pomočjo zloglasne knjige prebudijo starodavno prekletstvo, ne bom obnavljal, ker jo verjetno poznate, zato bi rekel le še to, da sem precej razočaran, saj sem glede na hvalnice pričakoval zares dobro grozljivko. Novinec Fede Alvarez resda ni posnel slabega filma, toda zgodba se jemlje preveč resno, črnega humorja je le za ščepec, pravega strašenja pa pravzaprav sploh ni, saj gre, kot sem že povedal, zgolj za meseni razčefuk. Škoda.

Ocena: 5/10

 

9 komentarjev na “Recenzija: Evil Dead”

 1. E pravi:

  Jaz že komi čakam ,da si bom ogledal ta film.Trailer me je zelo prepričal in mislim ,da mi bo film zelo všeč.Zdaj ,ko sem pa prepral še tvojo recenzijo pa si mi nardil še večje lušte po tem flmu predvsem stavek “gravž in posebne efekte razčefukavanja človeškega telesa” :) .

  Tisti ,ki bi si rad ogledal Trailer :

  http://www.youtube.com/watch?v=FKFDkpHCQz4

 2. aneyka pravi:

  Se čisto strinjam. Glede na napredke tehnologije, odkar je bila posneta trilogija, so imeli res vse šanse za dober horror remake, ampak so nažalost čisto sfalili. Za tiste, ki imajo radi klanje in litre krvi je pa to zagotovo pravi naslov.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede na večino rimejkov je okej, ampak to ne pomeni, da je tudi dejansko dovolj dober.

 4. filmoljub pravi:

  Dovolj dober? Mislim, DOVOLJ dober? Za koga? V primerjavi s čim? Glede na kaj? Ti to pišeš po premisleku ali kar tako?

 5. Gregor pravi:

  Če sem pravilno razumel avtorje filma, niso želeli narediti remejka po vzdušju, ampak samo po zgodbi.

  Drugi časi, drugo vzdušje, drugi film, ki bo verjetno pustil grenak priokus pri večini če ne kar pri vseh ljubiteljih orginala

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Škoda, saj bi s pomočjo boljšega vzdušja, nastal resnično dober rimejk.

 7. E pravi:

  Sem si ogledal film.Film je zelo obetal a temu ni tako.Trailer mi je res kulski in sem resnično mislil ,da bo to ena vredu kulska grozljivka.Drugač mi je film vredu a sem preveč pričakoval od filma.
  Res so malo preveč pretiravali z to krvjo ne ,da je nebi prenesel ali ,da bi mi bilo grozno ampak v tem stilu kar je preveč je pa preveč (če pa je premalo je pa bedno :D ).Z tvojo oceno filma se čisto strinjam.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni je trailer obetal, mora priznati. Pa hvalili so ga mnogi. Meni so splatter prizori kul, to meni motilo, to je štimalo dejansko problem so ostale pomankljivosti.

 9. E pravi:

  Ja res je.Konec fima mi je bil najbolj kulski ,ker je bilo veliko preobratov.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !