IZTOK faking GARTNER

« | | »

Slovenija ima talent 2013: Polfinale 2

12.05.2013

 • Ivana Honsič je razturala na avdicji in je ena mojih favoritk za veliki finale. Po moje se ji pot do tja danes ne more zalomiti, saj se  mi zdi, da ima tudi dobro podporo med glasovalci. Bravo, Ivana, super izbira komadov in še enkrat dokaz, da gre za zelo dobro vokalistko. Tole je nastop za veliki finale. Pika. Lepi komplimenti žirije, lep moment, ravno prav čustven, da potegne. Ivana ni dekle z govorno napako, Ivana je dekle, ki poje prekleto dobro. Pa eno tako preprostost in prijetnost premore, to ji bo še dodatno koristilo.
 • Duo Anplađd, zakon mulca, prav skrbi me, da bosta danes popušila, ker je skupina izjemno zajebana. Res sta mi kul ta dva poba, eden dobro brenka na kitaro, drugi pa poje res super. Držim pesti, iskreno. In da ne pozabim, današnji nastop je bil zelo fajn.
 • Gimnastični Klub Salto me na avdiciji niso preveč navdušili. Pa malo freaky zgleda, da je zraven punčk tisti odrasli dec. Koreografija in ideja sta bili okej, sam nastop pa me niti ne preveč prepričal. Po moje nimajo šans. In seveda, iskreno upam, da tale Tarzan kdaj kaki mali opici ne pokaže svoje banane.
 • Blaž Vidovič, zanj res nimam pojma kaj dela v polfinalu, saj je imel hudo povprečen nastop v polfinalu. Pa še fušal je, tako zelo, da bi mu Alexander Rybak na glavi razbil violino. Isto sranje kot na avdiciji. Slab pevec, slaba odločitev žirije. Mnogo drugih je bilo dosti boljših. Tip sploh nima glasu. Billy Joel ga lahko toži.
 • Tower Pancers, face, naj jim bo, tudi take točke morajo biti na tem šovu. Fora s filmi in ideja sta bili kul, toda nastop je bil vseeno dolgočasen, saj se možakarev skorajda ni videlo. Škoda.
 • Tanja Ravljen je bila presežek avdicije in ena mojih top tekmovalk za veliki finale. Res me zanima, kaj bo pokazala tokrat. Malo je šepalo v visokih tonih, a vseeno super nastop. Itak, če holeš Tanjo Ravljen, vse kar lahko dobiš pa je Ivana Honsič, počakaj.

Tale oddaja je bila dosti boljša od prejšnje, še posebej, ko so peli Ivana, Tanja in Anplađd, ki so vsi po vrsti super in bi si zaslužili veliki finale. Žal ne bo šlo, eden bo moral domov. Ivana po moje ne bo zgrešila in bo šla prva v finale. Če ne bo, bom zelo presenečen. Za drugo mesto pa se znajo udarti Tanja Ravljen in Power Tancers, čeprav bi se morali Tanja in Anplađd. Morda pa Tanja izpade in se bo akcija vrtela okoli Anplađd in Towers Pancers. Gledalci znajo namreč včasih pošteno presenetiti.

Zakaj je treba spet gledati ta jebeno dolgočasen kviz med glasovanjem. Res ne znajo narediti nič boljšega in bolj zanimivega. Koga briga, kaj so si zapomnili člani žirije. Joj no. To je epic fail. Tudi zato, ker so člani žirije premalo domiselni, da bi bila zadeva zabavna. Za voditelja velja isto. Taka reč ne gre skozi, če ekipa ni dovolj kul.

Ivana Honsič, itak, vse ostalo bi bilo presenečenje. Njen fanbase je ogromen in jo lahko pripelje celo do končne zmage. Blaž Vidovič? What the fuck? In Tanja Ravljen, pravilna odločitev. Zdaj pa pizdarija s komisijo. Le koga bodo poslali dalje. Če niso na kreku, mora  iti dalje Ravljenova. Aham, Damjanovič glasuje za Tanjo, Čakarmiš za Blaža, Klašnja pa tudi, fak no, tem ljudem se meša. Epic fail. I rest my case.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 12.05.2013 ob 17:39 pod Slovenija ima talent, Misija Evrovizija, X Factor. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

40 odgovorov na “Slovenija ima talent 2013: Polfinale 2”
 1. Didl - 12.05.2013 ob 19:24

  vsi čakamo na Tower Pancers :)

 2. IZTOK GARTNER - 12.05.2013 ob 19:29
  IZTOK GARTNER

  Mene pa zanima kaj se bo zgodilo z Ivano Honsič in Tanjo Ravljen, saj sta obe vrhunski pevki. Po moje obe ne bosta šli dalje, čeprav bi morali. Pa tudi Duo Anpladđ je bil super na avdiciji.

 3. En2 - 12.05.2013 ob 19:56

  Po moje bo šla avtomatsko v finale ena izmed deklet, ki si jih omenil… Tower Pancers in druga od deklet pa na glasovanje. Na ta način tudi prideta obe v finale… ;) Jaz sem absolutno za Tanjo in Towerse, čeprav mi je tud Ivana kul..

 4. IZTOK GARTNER - 12.05.2013 ob 19:58
  IZTOK GARTNER

  Jaz pa se bojim, da se bo nekaj zapletlo in da ne bo ratalo. Po moje ima Ivana večje šanse, saj se mi zdi, da Tanja nima toliko podpornikov. Lahko pa presenetijo tudi Tower Pancers.

 5. En2 - 12.05.2013 ob 20:04

  Ma ja, v bistvu je tvoj scenarij verjetnejši.. Ampak dejmo no, Tanja je vseeno svetlobna leta pred Ivano. Škoda, ker je Evito pokurla na avdiciji, dans bi z njo zažgala.. Jaz sem za Celjanko! ;)

 6. Jurij Zupan - 12.05.2013 ob 20:25

  Definitivno navijam za Tanjo ki je moja favoritka.

  Kako noro bi bilo da bi zapela I dreamed a dream + da bi sceno začela v krsti kot anne hathaway. wauu to bi bilo fantastično

 7. IZTOK GARTNER - 12.05.2013 ob 20:32
  IZTOK GARTNER

  Krsto lahko pustiš, se pa strinjam, da bi bil ta komad bomba. Morda pa ga res zapoje.

 8. En2 - 12.05.2013 ob 20:36

  Vidim, da te je Ivana prepričala, tako, kot bo verjetno večino slovencev. Mene s petjem žal ni, oziroma mi ni nič posebnega. Ima pa čudovit karakter, to pa je res.

  Anplađd – tip ma res fenomenalen glas in res zaslužita finale! MEn sta bla wow! ;)

 9. nnee - 12.05.2013 ob 20:38

  moj scenarj je pa tak, direkt v finale bo šla tanja,
  potem se bodo pa odločili med Duo Anpladđ in ivano. držim pesti da se bodo odločili za Duo Anpladđ

 10. Inž. Mišič - 12.05.2013 ob 20:46

  Fenomenomalni ples. Opice, g. Tarzan, izjemna koreografija, zgodbica, to so zmagovalci, oni naj nas zastopajo na Evroviziji,

 11. IZTOK GARTNER - 12.05.2013 ob 20:47
  IZTOK GARTNER

  Ne vem kje si slišal fušanje pri Ivani, rekel pa bom, da tip iz Anpladđ poje še bolje. Po moje Ivani prvo mesto danes ne uide. Njen fanbase je po moje ogromen.

 12. nnee - 12.05.2013 ob 21:30

  fanta iz Duo Anplađd pravita, da bi lahko bili komentarji žirije bolj strastni. se strinjam

 13. En2 - 12.05.2013 ob 21:31

  Ne, ne, nisem rekel, da je fušala, daleč od tega, samo ni mi presežek. Je pa dobra, to pa ja. Jaz sem po slišanem in videnem za Tanjo v finale in pa Anplađd in Ivano Hosnić na odločanje. Ampak po komentarjih žirantov bo tako in tako Ivana šla v finale neposredno ali pa kasneje. Mene sta Anplađd res bolj prepričala kot Ivana.

 14. IZTOK GARTNER - 12.05.2013 ob 21:38
  IZTOK GARTNER

  Ivano favorizira tudi Čakarmiš na Tvitterju, še pred oddajo. To ni pošteno do ostalih.

 15. cebelca bzzbzz - 12.05.2013 ob 21:46

  zirija dela veliko sranje s favoriziranjem nekaterih.. :/

 16. En2 - 12.05.2013 ob 21:48

  Malo sem prečekiral komentarje na FB, VEČINA jih kao glasuje za Blaža Vidoviča. Ne vem, a so to kolegi njegovi, a je folk glup, ali sem pa jaz gluh?

 17. IZTOK GARTNER - 12.05.2013 ob 21:53
  IZTOK GARTNER

  Hm, to pa sem presenečen.

 18. lucija - 12.05.2013 ob 21:54

  katastrofa kok so na tem poptvje brez domišlije…če bi si med misijo evrovizijo rtv prvošču tak podn program med glasovanjem bi ga vsi popluval in gledanost bi bla katastrofalna, poptv-ju pa kr neki skos prste gledamo

 19. IZTOK GARTNER - 12.05.2013 ob 21:57
  IZTOK GARTNER

  Po moje folk prestavlja drugam med tem sranjem.

 20. Maja - 12.05.2013 ob 21:59

  Gospodična Ravljen pa danes žal ni bla tako oh in sploh fajn. Že avdicijski nastop mi ni bil všeč kaj prida samo danes pa res ni blo dobro. Toni so frčali kar konkretno mimo, njen glas ne paše na to pesem, interprtacija pa tut ni bla na vrhuncu. Vse kar se mi je dopadlo je bla scena na koncu pa še to ni blo nič novega ampak vzeto iz originalne predstave na Broadwayu.

  Koga briga če je to doštudirala v Londonu to še ne pomeni, da je fenomenalna.

 21. E - 12.05.2013 ob 22:17

  Ne morem verjet ,da je drugi finalist Blaž.Že na avdiciji na mene ni nardil vtisa a je vsaj solidno odpel.Na tej finalni oddaji je mi pa sploh ni vredu spet dobede energije ,da o polomljeni angleščini ne govorim.naprej bi morala iti na mesto Blaža Tanja.
  Imam občutek ,da tako kot Brano glasuje glasuje tudi Ana in obratno.

 22. Frunnection - 12.05.2013 ob 22:22

  Danes sem prvič gledal oz. sledil skoraj celotni oddaji. Moram reči, da gledam tudi zadnjič. Ne samo zaradi dolgočasne komisije in neizvirnih komentarjev. Tudi ne zaradi neumnega kviza med glasovanjem. Celotna oddaja deluje precej amatersko. Za na konec pa še izbira kandidatov oz. zmagovalcev. Niti ne vem, kako je tistemu fantu ime, vendar ni mi jasno, kako je sploh prišel naprej (ok, glede na mentaliteto in domnevno starost glasovalcev niti ni takšno presenečenje). Na koncu je vendarle odločala komisija in lahko rečem samo, da se ne čudim več, zakaj ti naši talenti in zmagovalci kmalu padejo v pozabo. Sedaj vidim, da nisem ničesar zamujal, kajti gre res za poceni zadevo.

 23. En2 - 12.05.2013 ob 22:23

  Ok, da je prišel v polfinale je nekako še za požret, ampak finale!?!? Res svašta! Današnji nastop je bil res mimo, kdor pa reče, da je bila mimo Tanja, je zame milo rečeno čuden. Da o Čakarmišu sploh ne zgubljam besed – kdo njega sploh postavi na odločanje o talentih – kaj takšnega je dosegu v lajfu, da ima to pravico bit žirant? Zame so že Maestro babe ble razočaranje, tole je pa poden. Žal mi je, da so vsi skupaj gluhi!

 24. lily - 12.05.2013 ob 22:52

  Kaj se gre ta žirija?! Njihovo glasovanje se mi zdi zrežirano. Ne vem, če se je kdaj v zgodovini naših Talentov zgodilo, da bi drugi žirant glasoval za isto osebo kot prvi in da bi takrat bilo konec. Vedno mora bit drama do konca. Ana me je ful presenetila s to odločitvijo, ravno ona je dala naprej Blaža, saj je bolj za profesionalce, za šolane ljudi, ona vedno poudarja tehniko pa to. Blaž jih je že na avdiciji pustil bolj mlačne, Tanja jih je pa navdušila. Prepričana sem bila, da ima zmago nad Blažem v žepu. Kar neki. Razočarana sem. Blamaža. Pa tudi program med tel. glasovanjem, katastrofa! Ne mi reč, da nimajo na Popu dovolj denarja, da ne bi mogli plačat vsaj enega pevca, da bi med glasovanjem nastopal.

 25. Didl - 12.05.2013 ob 22:58

  V primerjavi z Vidovičem ja bila Tanja vrhunska in bi nedvomno mogla it naprej…ampak, ta žirija ga že spet lomi, tako kot tudi prejšnič pri izbiri…z izjemo Damjanoviča je tukaj res malo strokovnosti. Blaža Vidoviča se je verjetno bolj splačalo naprej poslat zaradi samega šova in ratingov zaradi najstnic.

 26. nnee - 12.05.2013 ob 23:19

  ma ne morem verjet kakšen bulshit je tale oddaja. se sprašuejm pod kakterimi substancami sta čakarmiš in klašnja.

 27. IZTOK GARTNER - 13.05.2013 ob 00:56
  IZTOK GARTNER

  Frunnection, z delom komentarja, kjer praviš, da ti je jasno, zakaj tekmovalci kmalu utonijo v pozabo, si zadel bistvo. Bravo.

  En2, Čakarmiš je postavil samega sabe, saj je programski direktor POP TVja.

  Lily, očitno hočejo iz te žirije na vsak način narediti superzvezde, zato tudi program z njimi med glasovanjem. Katastrofa, res.

  Didl, ampak vseeno mi ni jasno, zakaj recimo ne bi Anplađd pobrala več najstnic kot Blaž, ki je en prozoren malinovec. A je okus punc res totalno zavil s poti.

  Nnee, ko sem Čakarmišu na Tviterju napisal, če je na kreku, mi je odgovoril, da naj se skuliram :)

 28. STELA - 13.05.2013 ob 07:09

  Očitno komisiji ta ….ta otročje trapasti kviz načne možgane, da ne morejo več trezno razmišljat….al pa v mislih že sestavljajo finalno oddajo, kjer mora bit tolk punc, tolk fantov in tolk plesnih skupin….kr neki

 29. Teja - 13.05.2013 ob 07:59

  NE morem verjeti! Ko sem videla Tanjin nastop, sem si rekla “Tale punca bo zmagala v finalu”. In potem ji bojo na POPu naredili en hud musical in koncno bo nekaj iz te oddaje… In ugasnila TV, ker se mi ni dalo gledat dalje. Itak sem bila prepricana, da gresta v finale Tanja in Ivana.

  No, naprej gre Blaz!? Prav dvakrat sem morala prebrati danes! Pa ne mores, no!!

 30. PeroN - 13.05.2013 ob 10:59

  Že med izseki, ki so napovedovali 2. polfinalni izbor, je Blaž sekal tko fouš mimo, da sploh ne bi smel priti v polfinale. V polfinalu so pa najprej najstnice s fb – dokaz je fotka na povezavi: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151622285854668&set=a.318002254667.148850.191727134667&type=1&theater glasovale za tak “šit”. Totalno pa me je razočarala predvsem “strokovnjakinja” Ana. V nastopu, kjer se je Blaž celo premaknil za celih 10 cm po odru. Če ne bi bilo plesalk, bi bil še 10-krat slabši kot na avdiciji. Ne vem kje so videli ogromen napredek. V samem nastopanju sigurno ne. Glasvno pa sploh ne. Saj ne sodi niti v polfinale, kaj šele v finale. Me pa prav zanima kolko glasov je dobil Blaž in kolkio Tanja. Tega pa navadni smrtniki tako ali tako tudi po finalni oddaji ne bom izvedeli.

  Voditelja, ki skušata biti “kao” duhovita, pa Vidu in Perotu ne sežeta niti do podplatov :P

 31. IZTOK GARTNER - 13.05.2013 ob 14:16
  IZTOK GARTNER

  Hvala, da je Blaž močno napredoval, je bila še bolj debilna od tega, da je sploh prišel v polfinale in zdaj v finale. Človek se res vpraša, na čem je žirija, da poka take neumnosti. Očitno mora, saj je deal takšen, nimaš kaj. Glasov ne izvemo, niti za prvo mesto ne, tega nikoli ne izdajo in dejansko bi lahko tudi na tem področju prihajalo do kuhinje, saj ne moremo vedeti. Upam, da so pošteni, vsaj zaradi folka, ki daje denar za glasovanje.

 32. Didl - 13.05.2013 ob 16:58

  Ja itak da je kuhna vse skupi, ne bit tako naivni, tako kot vsi drugi šovi na POPu. Že lani pri X-faktorju je blo tako očitno vse skuhan, glede na to kako je žirija izločevala in da je meu na koncu lepo vsak žirant kot mentor po enega tekmovalca.

  Tudi tukaj se pri izločevanju ne bo zgodilo, da bosta prva dva žiranta izločila istega, saj more ostati napeto do konca. Glavno besedo pri tem pa ima seveda Čakarmiš in skrbi predvsem za šov, da je v finalu enakomerno različnih tekmovalcev, plesalcev, pevcev, itd. Sploh sta pa Čakarmiš in Anja že preveč očitna, kot se govori sta baje par in tako tudi vedno glasujeta enako.

  Da o tem glasovanju že med tednom oz. nabirki denarja sploh ne govorimo.

 33. pnovak2 - 13.05.2013 ob 17:00

  Spet slaba odločitev žirije…
  Če bi bilo po mojem okusu bi bili dozdajšnji finalisti: Žiga Lakner, The SIT Group, Ivana Honsič in Tanja Ravljen (mogoče Duo Anplađd).
  Mislim da sta Duo Anplađd bila na včerajšnjem nastopu premalo udarna in nista naredila velikega vtisa, čeprav sta meni bila super.
  Tower Pancers: po eni strani so zaradi tehnike daleč zadaj, znajo pa narediti šov in navdušiti občinstvo, no vseeno ni prišlo do “senzacije” ;
  Salto: Zanimiv nastop ampak ne za finale.

  Nevem kaj naj rečem o žiriji. Kak je omenil že en pred mano, kod da bi preračunavali koliko različnih točk bo v finalu; Imamo že eno pevko, pa dva pevca, pa plesno skupino. Po moje bosta prišli še najmanj dve pevki… Vedno odločijo kontra kar je prav in potem so oni kao neki profesionalci, ki vidijo vsak del nastopa…

  Kaj praviš Iztok če bi tega Brankota skenslali in bi ti šel na mesto njega za 3. žiranta? Mislim, da bi bila potem izbira tekmovalcev veliko boljša… :D :D

 34. nnee - 13.05.2013 ob 18:01

  sploh ne morem verjeti kako nizke kriterije imajo najstnice, takoj so zadovoljne že z nekim fantkom ki cvili.
  glede brankota pa ali je odvistnik ki si ne prizna problema ali pa skorupiran.
  tako da sem se odločila da dokončno prešaltam na oddajo kdo si upa na večerjo

 35. sonja - 14.05.2013 ob 13:47

  živjo vsem. samo en komentar iz moje strani. kot si rekel Ivana poje preklemano dobro, s čimer se strinjam. glede njene govorne napake pa takole: jaz ivano osebno poznam in ne vem zakaj jo tako “oglašuje”, ker resnično v vseh letik kar jo poznam, je jecljala le izjemno redko, oz. skoraj nikoli. razumem, da jo ovira, a le-ta ne bi smela biti njena vstopnica za finale. igra igro, češ da, ima nek deficit in da jo blazno ovira in ne vem kaj. jaz jo poznam in vem, da je to večinoma igra v katero je bila s strani x-factorja malce prisiljena tudi sama. tisti, s katerimi je nekaj “narobe” bodo pač vedno dobili več glasov, ljudje smo taki. privoščim ji, ampak naj si zmago zasluži zaradi petja ne pa ker jeclja. lepo prosim. dovolj je tega sra***, da je premagala izjemno oviro itd. pač jeclja ok. kmalu se bo navadila medijskega blišča in bo jecljanje izginilo. kot je izginilo drugič ko je govorila z mano. poje super, odlično, res je presežek, ampak dajmo se osredotočit na to in ne neko fiktivno idejo o tem kako je v življenju trpela, polovica tega ne drži. sori ivana, ampak bilo je dovolj. nekdo je moral pač “ziniti” resnico.

 36. IZTOK GARTNER - 14.05.2013 ob 15:39
  IZTOK GARTNER

  PNovak, z veseljem bi šel za žiranta :)

  Nnee, Kdo si upa na večerjo je zakon oddaja. Jaz jo gledam s tehniko časovnega zamika.

  Sonja, v te tračarije se ne bi spuščal, bi pa rekel, da vsak hendikep pomaga pri glasovih in simpatijah. Ampak Ivana je v prvi vrsti super pevka, zato ji ne more nihče očitat, da se šlepa.

 37. Lev - 14.05.2013 ob 17:21

  Nekako čutim potrebo, da se oglasim kot Ivanin bližnji sorodnik. Poznam jo že od rojstva in me razburi, ko nekdo dela take zaključke.

  1. To, da ji je “jecljanje odvzelo voljo do življenja”, so zapisali mediji in ne ona. Gledanost je tako večja.

  2. Res se z jecljanjem spopada že dolgo časa. Je pa popolnoma odvisno od količine stresa. Pred nastopom je živčna za popizdit, potem pa napetost mine. Ko pa poje, jecljanje popolnoma izgine. Enako je z odnosi – koliko je s kom sproščena.

  Pa lep pozdrav!

 38. IZTOK GARTNER - 14.05.2013 ob 17:33
  IZTOK GARTNER

  Ob takih stresnih rečeh kot je nastopanje na Talentih, zajeclja tudi nekdo, ki drugače nima teh težav, kaj šele kdo, ki jih ima. Brez skrbi, Lev, meni je vse jasno.

 39. s - 14.05.2013 ob 18:22

  ne vem zakaj ste vsi navdušeni nad Tanjo. Mene je kar zmrazilo kako slabo je pela. Le Ivana je fajn pela v tej oddaji, pa še lep, močan glas ima.

 40. sonja - 15.05.2013 ob 19:30

  nisem želela biti nesramna in verjamem, da so mediji to napihnili. lahko pa razumeš, da me je močno zmotilo in pač ni kul.

  je pa super pevka, tako da, ji želim vse najboljše :)

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !