Sodišče, sram vas bodi

6.05.2013 ob 14:49

Naša država postaja za navadne smrtnike vedno bolj ogabna, nepoštena in vredna bruhanja. Reči, ki se dogajajo, res presegajo vsako mejo dobrega okusa. Če se to ne misli spremeniti, nas resnično čaka jeben konec. Kar je preveč, je preveč, pizda no.

Gre za zgodbo gospoda, ki mu je grozila izvržba zaradi neplačila ogrevanja, pa se je uspel dogovoriti, da bo zadevo plačeval na obroke, sodišče pa se mu med tem časom ne bo vsedlo na račun, kar pomeni, da mu ne bodo trgali penzije. Energetika, firma, kjer se plačuje ogrevanje, je torej na sodišče poslala odlog izvršbe in se strinjala, da gospodu ne bodo zasegli računa in da bo lahko obroke dolga plačeval sam, kar je tudi storil in jim prvi mesec nakazal 100 evrov.

No, zdaj se je izkazalo, da so gospodu ves čas denar trgali in da dogovor ni držal že od samega začetka. Pa ne zaradi Energetike, ki je delo opravila korektno in je na sodišče res poslala odlog, marveč zaradi sodišča, ki ni v štrih mesecih imelo toliko časa, da bi na ZPIZ poslalo obvestilo o odloku, kar pomeni, da so denar pridno trgali in jim je bilo popolnoma vseeno.

In pazi to, zdaj je dolg resda poplačan, Energetika pa je na sodišče poslala obvestilo, da se izvršba ustavi, toda kaj če bodo na sodišču spet tako leni, da tudi tega ne bodo sporočili ZPIZu, ki bo še naprej trgal denar in ne bo imel pojma, da je dolg že zdavnaj poplačan.

Pa kdo je v tej državi nor, jebemti no.

 

16 komentarjev na “Sodišče, sram vas bodi”

 1. NoMercy pravi:

  dve ustanovi Javnega sektorja in eno Javno podjetje :P
  Kaj se čaka s privatizacijo … ali pa vsaj, da pride kakšna princesa za vojvodinjo in poštima to leglo cuzanja € za nedelo :D

 2. spookymulder spookymulder pravi:

  Očitno je naše sodstvo res v popolnem razsulu, saj sem bil tudi sam pred kratkim priča skoraj identični zgodbi nefunkcioniranja sodišča, ko je neka znanka dobila kazen, ki je ni uspela plačati v roku, ko pa jo je plačala in o tem tudi obvestila sodišče, je na koncu meseca ugotovila, da ji ZPIZ kljub temu odtrgava del pokojnine. Ko je na sodišče sporočila in dokazala, da je vse stroške kazni plačala, so ji del odtrgane pokojnine vrnili nazaj na račun. Vendar pazi to, naslednji mesec se je zgodba ponovila, saj so ji znova odtrgali od pokojnine. Znova je posredovala na sodišču in (ker je to bila očitno njihova napaka) vrnili denar. Ko se je zgodba ponovila tudi tretji mesec, je osebno šla na sodišče in dobesedno po sobah iskala (in tudi našla) sodnico, ki nekako ni in ni hotela odpraviti sodnega naloga za (neupravičeno) odtrgavanje pokojnine. In pazi to, ko jo je našla, je bila sodnica tako jezna, ker jo je šla gospa osebno iskati po sodišču, da je skoraj poklicala varnostnike … ko je vendarle razumela, zakaj je bila gospa tako obupana, da je prišla na sodišče in jo osebno iskala, je sodnica obljubila, da bo odpravila (neupravičeno) izvržbo. Ampak naslednji mesec je znova prišla odtrgana pokojnina. Kaj potem človek lahko sploh še stori?!? Dejansko se je zadeva zdela ljudem na vložišču sodišča tako trapasta, da so celo predlagali oškodovani gospe, naj predlaga sodni nadzor nad sodnico, ki očitno noče ali pa ni sposobna preklicati že poravnane izvržbe. Ampak ob taki neučinkovitosti sodišča se človek potem seveda znajde v dilemi, ali bo sodni nadzor sploh kaj pomagal, ali pa bo to še en boj z mlini na veter in se bo s tem lahko gospa le še dodatno zamerila sodnici, ki očitno lahko neko zadevo drži v predalu v neskončnost.

  In seveda se lahko sodišča na dolgo in široko sprenevedajo, da je za vse krivo pomanjkanje financ in kadra, ampak lepo vas prosim, če človek pride osebno do sodnice in ji predoči vsa dejstva, potem bi morala zadevo vzeti v roke in zaključiti, saj verjetno tako zelo težko tudi ni nekajkrat pristisniti žiga … ne pa da se vse skupaj spet samo pospravi v predal.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, ne moreš verjeti, res ne. To je vredno medijev, pizda no. Pa kam smo prišli, resno no. Ko pa si ti kaj dolžan, seveda uredijo v isti sekundi in je kadra vedno dovolj. Ko morajo kaj urediti oni, pa pride prav sto izgovorov. Je pa tale “tvoja” zgodba tako grozna, da ji še v filmu ne bi verjel. Only in Slovenia. Za bruhat, res.

 4. Tomaž Majer Tomaž Majer pravi:

  meni v tej zgodbi ni logično to, da naj bi nekod zahteval izvršbo, hkrati pa sodišču predlagal, da se izvršba ne izvršuje, ker naj bi se z dolžnikom dogovorili, da bo dolg pač poravnal prostovoljno.

  če zahtevaš izvršbo, potem je normalno, da bo sodišče izvršbo tudi izvršilo. ne moreš zagevat izvršbe in hkrati zahtevat, da se izvršba ne izvrši. to nima nobene logike.

  po moje so se ti od energetike malo naredili neumne in tega gospoda prepričali, da je za izvršbo krivo sodišče, kar že v osnovi ne more biti, saj sodišče izvršbo ivzede samo na zahtevo upnika in jo pač izvaja do preklica.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glej, zadeva je bila tik pred izvršbo, gospod je klical Energetiko, ki je sodišču poslala nalog, da se izvršba ustavi za 4 mesece. Toda sodišče v štirih mesecih ni uspelo javiti ZPIZu oz. banki, da se ustavi trganje denarja. To je povsem logično, saj o trganju dejansko odloča firma, kateri si dolžan denar. Če firma sporoči sodišu, da se izvršba ustavi ali zamrzne, to sodišče upošteva in banka ne sme trgati. Ampak, če sodišče lenari in v štirih mesecih ne naredi svojega dela, pa nastane pizdarija.

  Nop, gospod mi je pokazal kopijo pisma Energetike, ki je pred štirimi meseci romalo na sodišče. Edina kriva, ki jo vidim je morda ta, da Energetika ni preverila, če je ozvršba res ustvaljena, a očitno niti oni ne morejo verjeti, da bi sodišče lahko tako dolgo čakalo z eno jebeno notico ZPIZu in banki.

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  @Tomaž Majer:

  Zakaj ne bi mogli prekiniti izvršitev izvržbe, če se podjetje za poplačilo dogovori drugače? Hočeš reči, da tisti, ki predlaga izvržbe, ne more potem izvržbe tudi prekiniti?

  In kot rečeno, v primeru, ki sem ga opisal jaz, je bila kazen/dolg že poplačana, ZPIZ pa je še naprej odtrgoval pokojnino, ker ga sodišče ni obvestilo, da je zadeva zaključena, čeprav je bila o tem osebno obveščena tudi sodnica. In očitno je bilo enako tudi v primeru, ki ga je opisal Iztok, torej da se sodišče ni pravočasno odzvalo na prekinitev izvržbe.

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok:
  Saj niti ni logično, da bi morala Energetika dodatno preverjati, če je bil njihov predlog ustavitve izvržbe dejansko tudi izvršen iz strani sodišča, vsaj če bi sodišča delovala tako, kot se od njih pričakuje. Sam torej ne vidim nobene krivde na strani Energetike, kvečjemu jih gre pohvaliti, da so se bili pripravljeni dogovoriti z gospodom, da lahko odplača dolg po obrokih.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Obstaja možnost, da bi ZPIZ in banka ignorirala pismo sodišča?

 9. kllepec, peter kllepec pravi:

  Sodniki so še socialistični. Taki tapravi, tardeči, ki ne odgovarjajo za svoje nedelo ali slabo delo. Taki po vzoru Juge. Tiste Juge, ki jo ti tako pogrešaš.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne pogrešam jaz nobene Juge, vem pa, da tole kar je zdaj, ne pelje nikamor. In slab izgovor si našel, saj Juge že 23 let ni več. Ne boš mi menda rekel, da so čisto vsi sodniki in uslužbenci še vedno iz tistega časa. Ne ga srat no. Bedna provokacija. In če ostanem v tvojem kontekstu, kaj mi nuca ali Jugo pogrešam ali ne, če je isti kurac ali je ali ni.

 11. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok:
  Ne verjamem, da bi bil problem na ZPIZ-u ali banki, saj je bilo v primeru, ki sem ga jaz opisal, zelo jasno krivo sodišče (in so se tega tudi zavedali, vendar ničesar storili).

  Mislim, da se ZPIZ in banke tudi zavedajo, da bi ob neupoštevanju odločb lahko potem oni finančno odgovarjali za nastalo škodo, med tem ko so sodišča očitno nedotakljiva.

 12. STELA pravi:

  Podobne stvari se dogajajo tud na DURS-u, ko je si je v zvezi z ugovorom na izračun dohodnine referentka po treh osebnih obiskih in štirih telefonskih razgovorih le vzela tolk časa, da je 5 minut resnično poslušala razlago in zadevo zaključila tako, kot sem predlagala v ugovoru…..človk bi kar iz kože skoču….

 13. PPP pravi:

  A se ob zgornjih komentarjih še kdo sprašuje, zakaj imamo državo v k****? Ker lopovom nihče ni stopil na prste, bodo zdaj opizdili po plačah delovnega ljudstva, ki so že tako med najbolj obdavčenimi. Davkov pa gospoda v kravatah en zna pobrati, samo pošteni spet dodatno najebejo.

 14. Mirko pravi:

  Kaj pa še je najbolj hudo, da ti nesposobneži hodijo pred parlament protestirat. Če bi kdo moral, bi mogo narod protestirat proti njim. Eh, Slovenija gre cogrunt in jaz pravim:”HVALA BOGU.”

 15. Rak pravi:

  Iztok, še en dokaz več, da smo država v lasti mafije kontinuite. Vsi smo od nekoga odvisni in nekomu podložni. A mnogim to kar paše, zato niso za nikakršne spremembe. Seveda, dokler ne bo njih doletelo kaj podobnega, kar se na koncu vedno zgodi, potlej pa jok in stok.

 16. drago pravi:

  Kaj porečete na to, da sodišče izda sklep o oceni nepremičnine s trani izvedenca – cenilca, ko pa upnik umakne zahtevo, pravočasno seveda, mora izvedenec kljub temu opraviti cenitev, ker mu je sodišče že nakazalo stroške v višini 900 € in mora upravičiti prejem sredstev!!!
  Zelo prikladno, kajne!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !