Slovenija ima talent 2013: Polfinale 1

5.05.2013 ob 18:26

 • Janina Klenovšek je bila na avdiciji zelo dobra, zato od nje tudi tokrat pričakujem presežek. Uf, ne gre najbolje, ni slabo, ni pa tisto, kar bi bilo treba, da bi ujela finale. Očitno je imel Čakarmiš prav, da edini ni verjel vanjo. Je pa zanimivo, da jo Čakarmiš danes hvali, četudi je bila dosti slabša kot na avidiciji. Čuden patron, tale gospod.
 • DD Stars, na avdicji so bile super, tako zelo polne energije, da je oder skoraj počil. Res me je zanimalo, kaj bodo pokazale danes. Hm, nisem ravno spustil duše. Stajling je bil kul, ideja tudi, samemu nastopu pa je manjkal raztur. Avdicija mi je bila dosti bolj všeč.
 • Žiga Lakner, faking Farinelli in kontra tenor, od katerega pričakujem zelo veliko. You Raise Me Up je bil kot ustvarejn zanj, toda nekako me ni prepričal. Pa zafušal je uvodni del, potem pa je potreboval kar nekaj časa, da je ujel pravo noto. Solidno, a nič več kot to.
 • The Sit Group, Gangnam Style mi je šel na avdiciji na kurac, saj je tak passe, da peče, bom pa vseeno rekel, da me znajo presenetiti s kakšno zabavno pizdarijo. Turbo Lady Gaga? Zakaj pa ne, dobra fora, pa pevec je dejansko zelo dober vokalist. Super nastop, bravo fantje. In da ne pozabim, pevec je neveerjetno podoben Tomažu Miheliču Marlenni, kar seveda ni kul, saj lahko hitro rata zoprn.
 • Mitja Jeršič, uf, jebemti, poba raztura, svaka čast, se pa bojim, da gledlci ne bodo kupili s to klasiko, saj padjo na drek napeve. Je bil pa kot v transu, jebemti ej. Kapo dol, mojster. Vivaldi, da se reče, mater ej.
 • Maestro Sistaz, offspring Maestra, dobre, a vseeno nisem padel skupaj na avdiciji, zato me zanima kaj bom videl danes. Nekaj svetlobnih let daleč od Maestra, kot sem rekel, ni slabo, ni pa noben presežek in nekaj takega, da bi moral noreti.

Če bi izbiral sam, bi dal dalje The Sit Group in Mitjo Jeršiča, se mi pa zdi, da imajo Maestro Sistaz ogromen fan base, kar pomeni, da bodo gotovo v finalu. DD Stars ravno zaradi njih nimajo nobenih šans, morda pa lahko preseneti Žiga Lakner, Janina Klenovšek gotovo ne bo.

V finale gre prvi Žiga Lakner. Se mi je zdelo, a vseeno sem presenečen, saj sem bil prepričan, da folk ne bo trznil na njegovo petje. Je pa iskren poba, zato mu finale privoščim. Žirija se bo odločala med The Sit Group in Maestro Sistaz. Pričakovano, pravzaprav. Škoda za Jeršiča, za ostale niti ne. Damjan je dal glas The Sit Group, Ana seveda Maestro Sistaz, Branko pa ravno tako Maestro Sistaz, kar pomeni, da so The Sit Group izpadli. Slaba odločitev, če prav pomislim.

Jože Robežnik in Matej Puc nista nič posebnega, sta dosti slabša od Polesa in Valiča, pa čeprav sem mislil, da tega ne bom nikoli zapisa. Premalo karizme imata, pa njune šale ne trofijo bistva. Šov program med glasovanjem je bil grozen, je bil dolgočasen, nezanimiv in razvlečen. Fak no, je res tako težko narediti kaj boljšega. Sila povprečna, da ne rečem slaba prva polfinalna oddaja je bila tole.

 

18 komentarjev na “Slovenija ima talent 2013: Polfinale 1”

 1. wega pravi:

  Ja pa če ni bil danes Mitja z Vaneso Mae najbolnši pa tudi nič ne rwčem.

 2. Celzij pravi:

  Kako so pa Mitjo nategnili na suho, to pa ne morem verjeti. Men so šle kocine pokonci, ko sem ga gledal. To se mi v zgodovini SIT in X-Faktorja še ni zgodilo.

  Glupi gledalci! Kaj vam ni jasno?!

 3. Blaž pravi:

  Gledu sam zadnji del… Harmonikaš dober s parimi kiksi, maestrove sestre – nč posebnega, taka boljkotne dolgočasna plesna točka brez presežkov…

 4. nnee pravi:

  je žiga v zaoderju rekel ani, da sploh ni mogel spraviti glasa iz sebe na začetku, mu je ana rekla da je bil zato damjan bolj skromen pri pohvali

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Celzij, kdo ga je nategnil? Morda le Damjan, ko mu je težil naj bo virtuoz, pri tem pa je pozabil, da publika ne bo tega kupila. Je bil pa vrhunski, res škoda, da ni šel dalje. Po moje bi nam pokazal še veliko več.

 6. STELA pravi:

  Odločitve komisije so kr neki….naj me kokla brcne, če niso bli sit group mnogo boljši in so šle tamale maestro naprej zarad kuhne….sej je reku čakarmiš “moram spravt eno plesno skupino do finala” ….in če mora, potem so maestrovke taprave….eh

 7. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Takole sem pa fejsbukaril jaz med odmorom…

  Letos #SIT spremljam zgolj z enim očesom, ampak me to ni oviralo, da se ne bi posvetil polfinalu in le-tem se nameravam tudi v prihodnje. Pa razčlenimo…

  - Janina Klenovšek: Za moj okus totalna polomija. Kot prvo povsem neprimerna pesem za eno dvanajstletnico, kot drugo pa za tako težko pesem nima glasu, ker ga samo zaradi evolucije sploh ne more imeti in kiksi so povsem logična stvar. A ti talenti res nimajo nekoga, ki bi jim prijazno svetoval ali je pesem za njihov glas primerna ali ne?

  - DD Stars: Pričakoval sem kakšen divji gib več, sicer pa super nastop z domiselno zgodbo. Glede na to, da za njimi slej ko prej stoji celo Prekmurje (saj vsi vemo zakaj je Činč zmagal v Big Brotherju slavnih, mar ne?), je drugo, oz. tretje mesto (morda pa celo prvo) lahko njihovo.

  - Žiga Lakner: Perfekten v vseh pogledih, najmanjše napake v nastopu, najmanjšega tresljaja v glasu, ko je spreminjal oktave. Moj današnji favorit za prvo mesto. Ganljivo in nepozabno!

  - The SIT Group: Osvežitev na odru SIT-a. Nekaj drugačnega, novega in predvsem izvirnega. Če bi lahko delil vstopnice za finale, bi bila druga njihova.

  - Mitja Jeršič: Nikoli si ne bi mislil, da se na harmoniko da zaigrati tudi Vivaldija. Zelo lep nastop, vendar najbrž ne za oder SIT-a, predvsem pa ne za Slovence, ki jim je resna glasba še vedno španska vas. Mitjo bržkone čaka lepa prihodnost, danes pa nima najmanjše šanse.

  - Mastero Sista’z: Punce se šlepajo na slavo, ki so si jo pridobili njihovi mentorji (hm, bržkone so jih slednji tudi poslali na oder SIT-a, da bi nekoliko obudile njihovo zvezdo, ki počasi zahaja), hkrati pa se obnašajo kot da so edine favoritke in edine talentirane plesake (pa pustimo pri miru moje mnenje, da ples ni talent, saj se koordiniranih gibov z veliko treninga lahko nauči čisto vsak, torej tudi jaz) in kot da je zmaga že napol njihova. Obljubljale so nam nekaj česar Slovenije še ni videla (boljše smo od Maestro, dooh), dobili pa smo povprečen nastop, ki se ga da natrenirati v dobrem mesecu, morda tudi manj. Pa poglejmo koliko so Slovenčki (torej najstniki in najstnice) resnično naivni in kaj dejansko cenijo, talent ali gofljo.

  Moja napoved:

  Naprej DD Stars, žirija izbira med Žigo Laknerjem in Maestro Sista’z, Branko in Damjan izbereta Žigo.

  PRIPISANO POZNEJE:

  Drugače sem pa prej pozabil napisati, da mi nova voditelja od začetka nista bila pretirano všeč, ker sta se trudila biti všečna z oponašanjem Vida in Perota, skozi oddaje pa kot da bi razvila nek svoj stil in tale Jekleni Anton je sicer kopija VIP showa, ampak vseeno kar všečno izdelan

  PA ŠE MALO POZNEJE:

  Jebi se, Čakarmiš! No ja, vsaj Ana ti bo zagotovo dala, mediji te bodo pa zaradi tega raztrgali in prav je tako! No ja, očitno sem malo precenjeval Prekmursko navezo (“te so naše, glasujmo za njih”) in podcenjeval pubertetnike, saj sestrice dejansko niso pokazale ničesar, sem pa kar v redu razčlenil, še manj pa računal na zvezo Branka in Ane.

 8. lily pravi:

  Žal mi je za Mitjo, res žal, meni je bil vrhunski. Ni mi jasno, zakaj tako hvalijo Maestro Sistaz. To je že videno, sploh pa Maestru ne sežejo do kolen in še zoprno se vedejo. Nisem pa pričakovala, da bo Žiga prvi, je pa res, da mu je Pop tudi na 24ur.com delal reklamo.

 9. Nahy pravi:

  Tudi mene je Mitja Jeršič navdušil, res super nastop, ki si bi zaslužil finale. Ampak sem takoj slutila, da gledalci tega ne bodo kupili.

 10. bandibje pravi:

  Popolnoma se strinjam z oceno nastopajočih. Kar se pa tiče voditeljev, živ obup. Saj najbrž nista vsega kriva sama, oziroma so jima podtaknili scenarij, ki je bil vrhunsko dolgočasen. V glavnem sem vmes rajši na konkurenčni TV gledal Legendo o boksarju. Zakon. Če pa bodo gospodje hoteli narediti zanimivejšo oddajo in s tem posledično več zaslužiti, bo potrebno še marsikaj postoriti. Škoda za zamujeno priložnost. Da ponovim, res fak.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Alex, no ja, vsak ne more plesati tako kot te punce, pa če vadi 20 let, vseenoje treba imeti talent. Zanimivo, da si bil prepričan za DD Stars, jaz nisem bil, kljub Prekmurju. Činč je pač del tamkajšnje folklore, te punce so očitno premlade za patriotizem. Uf, meni pa sta bila voditelja na začetku okej, zdaj pa sivo povprečje, ki ga bomo pozabili že minuto po konca šova. To, kar si je na koncu privoščič Branko, je tako zelo neprofesionalno, da človek komaj verjame.

  Lily, pustimo primerjave z Maestrom, vseeno ne moremo reči, dapunce plešejo slabo. Je pa res, dabi si finale dosti bolj zaslužili The Sit Group.

  Bandibje, scenarij oddaje je grozen, ampak voditelja bi lahko vseeno malo več improvizirala, če bi imela to sposobnost. Pa je očitno nimata.

 12. pnovak2 pravi:

  V bistvu kar napeta oddaja. Še z mojega stališča:
  1. Janina Klenovšek: je malo udarila v temo s to pesmijo in je bila na avdiciji boljša. Pričakovan izpad.
  2. DD Stars: Saj bila je zgodba, scena, ampak punce me niso navvdušile da bi rekel na koncu nastopa “vau”!
  3. Žiga Lakner: Pri njem je sta bila le dva scenarija pri občinstvu. Prvi da ljudje občudujejo to sposobnost petja pri moških in drugi da ga “šimfajo” zaradi preveč ženskega glasu, ki ne paše. Na njegovo srečo je publika reagirala občudujoče. Zame zelo dobro izveden nastop.
  4. The SIT Group: Bili so inovativni, atraktivni, nekaj posebnega; Prišli so zelo daleč. Pač jih je potem zajebal Branko. Upal sem da jih bo vzljubila Ana saj so med pesmijo pevsko “osvojili”. Žal je zmanjakalo malo sreče.
  5. Mitja Jeršič: Zelo dober nastop s harmoniko. Pokazal je česa vse je sposoben. Takoj sem vedel da bo gladko izpadel iz boja saj, pri nas ne pali klasična glasba. Mislim, da je hotel dokazati Damjanu, ki je v njega dvomil, da zna zaigrati klasiko na poseben način. Premalo atraktivno ampak žal s harmoniko ne moreš drugače navdušiti…
  6. Maestro Sista’z: Na avdiciji so v drugi polovici nastopa eksplodirale. Upal sem da bodo na polfinalnem odru to le še stopnjevale, pa je bil le sicer dober nastop ampak daleč od presežka. Kot je rekel nekdo pred mano se šlepajo in se ne trudijo dovolj kot bi znale da imajo zaradi Maestra 20% večje možnosti za finale.

  Glede finalistov: Žiga je prišel direktno naprej. No bil je eden od favoritov in to je upravičil.
  Glede 2. mesta. Že takoj prvo sekundo sem vedel da bo v dvoboju med The SIT Group in Meastro Sista’z zmagala slednja. Sicer je malo napetosti povzročil Damjan, ki je bil že za njih celo pred razglasitvijo. Potem je seveda Ana potegnila za plesalke. No Branko pa je potem padel pod vpliv in plesalke poslal naprej. Že prav da si prizadevajo, da letos naj zmaga plesna skupina a ko pač plesalci niso na top nivoju si pač ne zaslužijo finala!

  Glede voditeljev: Saj sta na momente vredu ampak včasih namesto smešno izpadeta bedno in dolgočasno. Ne vžge.
  Komaj čakam 2. polfinale… LP

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mi je pa zanimivo, da je bil Damjan dokaj skromen s pohvalo pri Mitji, pa četudi je ravno zaradi njega zaigral to klasiko.
  Nimam pojma zakaj je prav, da si prizadevajo za zmago plesne skupine, kaj je to za ena bedarija.
  Sem bil pa tudi jaz presenečen, da je Damjan glasoval za SIT. Je pa res, da je že med samim glasovanjem rekel, da so mu najbolje ostali v spominu.
  Če se Branko odloča tako kot se odloča zaradi intimne zveze z Ano, pa je vredno tožbe, jebemti no.

 14. pnovak2 pravi:

  “Nimam pojma zakaj je prav, da si prizadevajo za zmago plesne skupine, kaj je to za ena bedarija.”

  V prvih dveh sezonah je namreč zmagal pevec. Najbolj pa me je razkurilo preferiranje Meastro Sista’z-a ker ni bil nič boljši od DD Stars…

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nema veze kdo je zmagal, govoriti, da se zavzemaš, da bodo zdaj zmagali plesalci, je totalno neprofesionalno.
  DD Stars so dejansko povsem enako kul kot Maestro Sistaz, ves čas pa so favorizirali le druge, še ena neprofesionalna idiotija.

 16. lucija pravi:

  ma tole včeri je blo tok žalostno,vsaj zame :( (( ok, se ni tok hudo, sm res sm si želela videt na finalnem odru The SIT group, pa jih očitno tam ne bo :) mi gre pa na živce, da tej žirantje skos govorjo o neki inovativnosti in, da to podpirajo, potem pa dajo naprej plesno točko, ki je enaka že stotim videnim plesnim točkam skupine maestro in ni prav nič inovativna….glede tega, da si pa tok želijo, da bi zmagal plesalec, pa mi ni jasn. a je važn kdo zmaga??pomemben je talent pa, če je to pevski,plesni al pa v računanju, pa tud če 10 krat zapored zmaga pevc…je pa res, da se čakarmiš v prejšnjih sezonah ni tok zelo želel plesalecev kot si jih letos želi v finalu…hmmmmm le kaj al kdo ga je tako obrnil? :D

 17. Vanja1 pravi:

  Jooj, se nekaj kregate, tudi sama bi dala glas za Maestro Sista’z. Ker The Sit Group so čista Lajna, Azalea je imela podobno foro, plus tega v finalu itaq nebi imeli šans, nem rekla, da bodo Sistaz zmagale a bodo bolj konkurenčne. SIT G. bi Imeli samo še 1 nastop. Kariero lahko furajo dalje na youtubu, saj nastopali bodo težko kje, še posebaj težko po TV ko ni nekih oddaj. Plesalci pa nikol nimajo neke medijske podpore tak, da je zaradi raznovrstnosti na koncu čist pošteno, da so šle naprej. Saj se bodo po končani oddaji težko spet kje pojavile po televiziji, še težje kot kak glasbeni izvajalec.
  http://www.dailymotion.com/SlovenijaImaTalent#video=xzmrpo – Nekaj nastopov.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, ne strinjam sem, skupina kot je SIT lahko po mili volji nastopa po raznih klubih in diskotekah, saj špilajo aktualne hite. Tega pri nas ni veliko na tak način in tako dobro. To je tržna niša, če mene vprašaš. Plesalke pa nimajo kaj dosti maneverskega prostora, še posebej izven tv šovov.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !