Slovenija ima talent 2013: Peta avdicija

15.04.2013 ob 01:00
 • Pritrkovalci Lokavec, aham, nisem se zmotil, pobje in dekleta so pritrkovali na zvonove, v čast bogu in gledalcem seveda. Ah, kr neki, pač nabijanje na zvonce, kjer nisem zasledil nobene prave melodije. Upam, da si vsako nedeljo pri maši tudi bog natakne zaščitne slušalke za ušesa.
 • Tazy & Naty, fak no, zakaj iz Maribora vedno pridejo ravno take punce, da se lahko folk potem iz njih dela norca. To je res neverjetno. Ne ga srat no.
 • Naslednje tri punce so bile seveda še bolj mimo od Tazy & Naty, zato ni čudno, da nam režiser ni pokazal niti njihovega imena. To je mučenje bobničev, jebemti no. Itak, ena izmed njih bo vztrajala dalje, saj meni, da so ji naredili krivico. Pa ja.
 • Blaž Vidovič, rekel je, da je fan rocka, potem pa je pel Aleksandra Rybaka, kar je sila čudno. No ja, Wembleyja ne bo nikoli napolnil, če sem iskren, pa mu ne bi dal niti drugega kroga, saj je pošteno fušal. Dejansko se sprašujem, zakaj so mu namenili tako dolgo minutažo. In hej, od kje ideja, da je Rybakov komad power samo zato, ker ga je pel na evroviziji. Joj no.
 • Erđan Asani, njegov oče je baje brejkal že v bivši Jugi, mladi Erđan pa je seveda hotel po njegovih stopinjah. Energija in filing sta bila prava, v samem plesu pa je pokazal bore malo. Salte so bile okej, vse ostalo je bil žal le nepovezano skakanje po odru. Škoda, imel sem občutek, da bo raztural.
 • Kar jezen postanem, ko nam pokažejo le neke inserte kakega nastopa, saj si enostavno ne morem ustvariti poštene slike. To je ogaben fail teh avdicijskih oddaj. Govorim seveda o plesni skupini s pajki na majicah, ki se mi ni zdela slaba, zato sem se čudil, da jih Ana Klašnja tako zelo matra. Isto velja za Faraone iz Celja (nimam pojma, če je to njihovo pravo ime), ki so jih prav tako pokazali le za ščepec in dejansko nimam pojma ali so bili kul ali ne.
 • Tower Pancers, full monty fora, le da  ne stripajo, ampak zganjajo plesno burlesko. Seveda zgoraj brez in s postavami, ki niso za zgoraj brez. Okej šov, dal bi jim drugi krog. Že zaradi tega, ker so prinesli zvrhan koš pozitivne energije. Itak, Klašnja je usekala mimo, ker je težila z neko plesno strokovnostjo pri točki, kjer to ni važno.
 • Boštjan Zavnik, mladi harmonikar, ni bil slab, ni pa ujel presežka. Po moje obvlada, a žal ni pokazal.
 • Beatboxer burek je bil kul, oni ta drugi z brado menda tudi, poba z didžeridujem pa me ni prepričal. In kot sem že zapisal nekaj časa nazaj, a je res tako zafukano težko na enkrat rukniti imena nastopajočih. V čem je fora tega kiksa, jebemti no.
 • Double B, v resnici Boris Bizjak, kot da bi zmiksali Iva Godniča iz Marlona Branda iz Apokalipse  zdaj. Na talente je prišel kot zvezda iz Las Vegasa, s puncami, limuzimo in stilistko, kamera pa ga je kazala  skozi celo oddajo, kot božanstvo, kot nekaj, kar do zdaj še nismo videli. Nastop je bil potem seveda razočaranje, saj ni počel drugega kot da si je iz riti vlekel dežnike in prepeval s povsem povprečnim vokalom. Ah, kr neki.
 • Poba s kitaro sta bila zanič, skupina, kjer bil bobnar tudi pevec, ravno tako, modelka, ki je pela ob prevračanju kozarca, pa je po treh nejih verjetno šla na tri dimčke travce. Faili vsi po vrsti.
 • Žiga Lakner, tudi pred dvema letoma so ga pokzali na peti avdiciji, kjer je bil izjemno zoprn, ko je cvilil že bolj grozno kot Alenka Gotar. Kot nekdo, ki bi ga nenehno brcali v jajca. No, tokrat je bilo veliko bolje, tokrat je bilo cviljenje vrhunsko petje, za katerega si več kot zasluži drugi krog. Aham, tokrat je Žiga v jajca brcnil mene. Bravo. Faking kontra tenor, kastrat Farinelli, še enkrat čestitke.
 • Maestro Sistaz, offspring Maestra, učenke mojstrov skupine Maestro, ki so na talentih razturali dve leti nazaj. Niso bile slabe, toda nisem padel po tleh. Nič posebnega, pravzaprav. In daleč od njihovih učiteljev. Verjetno znajo še več, toda danes tega “veča” nisem videl.

(c)24ur.com

Ah, zanič avdicija, dejansko v celi uri in pol nismo videli nobenega nastopa, ki bi nas vrgel na rit. Z izjemo Žige Laknerja in pogojno še Maestro Sistaz. Ne vem no, ampak letos res manjka pravih talentov. Nekaj jih je, toda veliko več je takih, ki to niso. Se pa sprašujem, kak drek je mogel biti na avdicijah za avdicije, če so že avdicije po večini tako zelo boge. In da ne pozabim, Jože Robežnik in Matej Puc sta iz oddaje v oddajo slabša, zato upam, da bosta pokazala kaj več, ko pride do živih oddaj.

 

20 komentarjev na “Slovenija ima talent 2013: Peta avdicija”

 1. Vanja1 pravi:

  Dejstvo je, da je Slovenija malo tržišče, in zato se je pojavlo spet nekaj starih obrazov, najboljše talente smo videli v prvih dveh sezonah, ker kdo se je mislil prijavit, se je tak v prvi in v drugi sezoni, najboljše v Sloveniji smo pomoje že videli, in zdaj presežka ni mogoče pričakovati.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po tej logiki nobenega dobrega pevca ne bi bilo na X Factorju in na Misija Evrovizija, pa jih je bilo celo kup. Mnogi pač še niso imeli poguma ali pa so bili premalo stari. Je pa res, da se jih nekaj ponavlja v različnih in tudi v istih šovih. Kot v tujini.

 3. simon pravi:

  Bedarija ti talenti.
  Nič posebnega.
  In ta Ana mi gre vedno bolj in bolj na živce.
  Moti me tudi to norcevanje iz štajercev..
  Ne vidim poante v tem.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja no, če na oder pridejo take Štajerke kot sta bili ti dve, ni drugega kot da se začne folk delati norca, se ti ne zdi. Kaj pa Nutela iz prejšnje oddaje? Grem stavit, da sta ravno tako Štajerki :)

 5. simon pravi:

  Ma ja….
  Samo predstavljajo Stajersko kot neko tretjo dezelo.
  Upam se it stavit da niso na talentah samo stajerke taksne.
  In kot si sam napisal da obsatjajo avdicije preden sploh prides do TV avdicije.
  Potem so tukaj te samo za show oz. da se norcujejo iz njih.
  V glavnem talenti so mi vedno bolj majn vsec.
  In niti ne vidim smisla v njih.

  Maestro girls niti do kolen ne sezejo njihovim uciteljam.

 6. David pravi:

  Ja, ampak vsi ti “čudni” štajerci prihajajo iz mariborskega konca. Nimaš šans, da bi v Celju nastali murkoti takšnih in drugačnih razsežnosti. Mariborska scena je drugačna.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko rečem Štajerska, vedno mislim na Maribor. Celje je periferija Ljubljane :)

 8. simon pravi:

  Aha…in z tem ti nisi Štajerc? :D

 9. David pravi:

  Celje je za moje pojme srce Štajerske.

 10. pnovak2 pravi:

  Glede Double B ja si zadel v polno; čisti Ivo Godnič! ahahah In res so bili že dosadni s tem skoz celo odajo.

  No ni pa treba biti nesramen do pritrkovalcev. Mladi folk se pač navdušuje za stare običaje kar je lepo in pohvalno!

  HAHA NEMREM PA VERJETI da ANA NAVIJA ZA CHELSEA!!!!!!!!
  <33333333333333333 bravo Ana !!!!!!!!!!!!!!!!

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Naj se navdušuje, toda za drugi krog to ni bilo. In v čem je bila finta tistih mulčkov, ki sta samo sedela s slišalkami na ušesih.

 12. PPP pravi:

  Prvič gledal pol oddaje in moram rečt, da je zanič, tko kot POP TV generalno. Nobenih pravih talentov. Voditelja sta čist mimo, ne vem WTF je pa kar naenkrat Ana Klašnja za en podatek (menda jo Čakarmiš tlači?)s svojim pačenjem in hudo strokovnostjo. PRi teh kandidatih pa res rabiš bit strokoven, da vidiš da so v k___ .

  Ostala dva sta pa sploh dolgočasna, v bistvu je bilo v tisti misiji poslušat Jonasa in Raaya izjemno zabavno v primerjavi s tem.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni več menda, zdaj sta tudi uradno par, če se ne motim. Voditelja sta bila meni zelo okej, zdaj pa ratujeta celo malce zoprna. Ne gre za neko hudo strokovnost, tega ne pogrešam, manjka pa retorična spretnost in vsaj nekaj argumentov zakaj si stisnil ja, zakaj pa ne. Včasih žirija deluje retorična mrtva, skoraj tako kot Britney Spears na ameriškem X Factorju.

 14. ajda pravi:

  Zdaj nam je vsaj jasno, zakaj Damjan tako pogosto toči solze. Še dobro, da se zbere in pokomentira nastope, čeprav bolj kot ne vodeno.

 15. simon pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=40fY6_H1sas

  to je to….

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, o čem govoriš?

  Simon, tega pri nas praktično ni.

 17. ajda pravi:

  http://www.lady.si/2013/04/damjan-damjanovic-zapustil-sabino-cvilak/

  Je kar nekaj člankov na to temo.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisem vedel. No, zdaj je vse jasno.

 19. simon pravi:

  Iztok samo zakaj tega pri nas ni?
  A mislis da ni talentov?

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZsNlcr4frs4

  Tukaj sem pa res potocil solzo.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, tu in tam imamo tudi mi take momente, recimo Ana Karneža je bila nekaj takega, za kar bi tudi v tujini ubijali. Je pa res, da je v tujini tega več, pač večji trg, več ljudi, več avdicij, več možnosti za več talentov. Pa tudi zrežirati znajo bolje te presežek momente v ZDA in Angliji.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !