Vid in Pero Šov

25.03.2013 ob 02:42

Jp, na slovenskih televizijah se je začela prava invazija takšnih in drugačnih zabavnih oddaj, kjer voditelji tekmujejo za naklonjenost gledalcev in si skušajo zmišljevati kar se da inovativne, privlačne in izvirne finte za svoje gledalce. Slakonja na TV3 fura Zadetek v petek, Godler in Artač na nacionalki vodita Kdo si upa na večerjo, Planet TV bo vsak čas štartal z Denisom Avdičem, Mario je še vedno v akciji z Mojo Slovenijo, POP TV pa je v soboto začel z novim šovom Vida Valiča in Petra Polesa, ki sta Talente prepustila Robežniku in Pucu ter dobila še boljšo promocijo za svoji karieri. Aham, Poles in Valič sta zdaj to, kar sta bila pred časom Bizovičar in Zrnec, osrednji tv zvezdi najbolj gledane televizije v državi. Nista slaba, še vedno pa nista presežek kot menijo mnogi. Rekel bi, da jima tale šov leži bolje kot so jima ležali Talenti, saj se lahko glupirata po mili volji in s tem nikogar ne motita. Najboljši del oddaje, ki sicer ni čisto nič novega, je brez dvoma izpolnjevanje želja, kjer človek težko ostane brez solznih oči, pa tudi prispevek o družini punce, ki je nora na Justina Bieberja se mi je zdel zelo zabaven in dobro zamišljen. Srednja žalost so bili uvodni štosi, gostovanje Helene Blagne in Janija Muhiča je bilo čista klasika za take vrste oddajo, všeč pa mi je bil pozitiven filing in dobra interakcija z gledalci, o kateri Slakonja v svoji oddaji nima pojma, saj jo snema daleč od doma in v dvorano očitno dobi mladino, ki nima pojma kaj se dogaja v Sloveniji. To Slakonjevo oddajo ubija, za razliko od Vida in Perota, ki jima gledalci jedo z roke. Kakorkoli že, oddaja ni bila slaba, nisem pa spustil duše, kar pomeni, da jo bom malo ošvrknil le v primeru, če jo bom ujel čisto slučajno.

 

22 komentarjev na “Vid in Pero Šov”

 1. stricmarc pravi:

  Prikimavam tvojemu mnenju.

 2. lucija pravi:

  Lahko si priznamo, da kljub temu da vsi tej zgoraj našteti “voditelji” misljo, da lahko oddajo vodiš da se zafrkavaš cel cajt in delaš norca iz enga folka
  za to je men mario kul k se na vsake tok cajt mal poheca in je to to. Nima nekih bednih for o politikih in o tem kok smo mi zdej obgi, pa nevem kaj še…voditelj mora bit sposoben vodit oddajo, kar pomeni, da jo VODI

 3. Mrkogledo ogledalo pravi:

  “Aham, Poles in Valič sta zdaj to, kar sta bila pred časom Bizovičar in Zrnec, osrednji tv zvezdi najbolj gledane televizije v državi.”

  ah, prosim te, s takimi blasfemičnimi primerjavami! kako ti sploh uspe, meni si ti res fascinanten. nemogoče je vzpostaviti kakršnokoli analogijo, ki bi vzdržala, razen v standarnih formah, kjer sta lahko poles in valič v nasprotju z drugim parom primer, kako se stvarem NE streže.

  “Srednja žalost so bili uvodni štosi, gostovanje Helene Blagne in Janija Muhiča je bilo čista klasika za take vrste oddajo, ”

  klasika za oddajo kot je as’ ti tud not padu, torej? ne. voditelja ves čas guncata svoje pofukane afne, tako da dobimo en bizaren konglomerat šmrkavosti in dolgočasnega gosta, ki pride z vsemi svojimi kapricami do preveč nadležne besede. bizovičar in zrnec sta bila tu gospodarja, gostje so igrali njuno igro, sama pa v njej nista bila opazna. čisti presežek. kar delata valič in poles z anekdotičnimi vstavki, pa je pomilovanja vredno.

 4. nekdo pravi:

  kaj pa vem…mene nekoliko nista prepričala…sem pričakoval več

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lucija, tudi meni postajajo te politične fore čedalje bolj nezanimive in dolgočasne.

  Ogledalo, ko boš pravilno razumel kontekst mojega pisanja, ti bo lažje, brez skrbi. Primerjava z Bizovičarjem in Zrnecom je v kontekstu tega, da sta zdaj Poles in Valič pač POP TVjev prime time šov in glavni zvezdi kot sta bila pred leti Bizovičar in Zrnec. Kaj točno si ti razumel, tvoj problem. A preden bruhaš, še enkrat razmisli in vsaj malo zadihaj, saj je škoda besedičenja v prazno.

  Nekdo, pri meni je bilo ravno obratno, saj sem pričakoval dosti slabšo oddajo.

 6. Wega pravi:

  Ulala, vidim, da smo dobili novo mrkogledo komentatorsko zvezdo po sistemu razsuj nasprotuj pametuj. Noja, vsak’ tele ma svoj’ vesel’e.

  Sicer pa o šovu, res je, nič presežka in to je počasi žalostno, nobene inovativnosti, nič preizkušanj, vse po usteljenem, preizkušenem, uveljavljenem, največkrat tudi kupljenem receptu. Žal se mi zdi, da so se naši standup komiki (kako moderno se sliši za isto, kar je bil včasih Tofov moped šov) izpeli. Ne more biti večno Murko, Werner, Miša Molk, Galunič in oni sami med sabo. Počasi nas pač boli kurac kakšen kreten je Murko, kako poje Werner, kakšen lifting ima Miša, kakšen gay naj bi bil Galunič in kakšen čefur je ta ali oni Avdić/Magnifiko/Janković/itd… Štosi niso samo to. Morda je v tem pogledu – žalostno – Galuničeva oddaja še vedno najbolj inovativna (pač še nisem našel od katere obskurne tv so kupili koncept).

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni je Mario dejansko še najbolj gledljiv, če sem iskren. No ja, razen Godlerja in Artača, ki ju dejansko redno čekiram. Zadnji fora z Nino Osenar me je nasmejala na polno.

  Tale zgornji mrkoglednež pa je očitno nadrkal stil Simone Rebolj in se trudi ujeti svojih pet minut slave :)

 8. lily pravi:

  Uvodne fore o politiki so me spominjale na ameriške šove (ne vem, Letterman, Conan), kjer vedno na začetku spustijo nekaj pikrih glede politike, samo da ne traja tako dolgo, kot pri VIP-u.
  Drugače pa menim, da je oddaja premalo smešna, glede na to, da se oglašujejo (med drugim) za humoristično oddajo, v drugih ozirih je ok.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  John Stewart ima tudi take fore. Pa na TV Popru so jih imeli, pa tudi SNL recimo fura to zadevo. Ma ni panike, da so te fore in da traja kot traja, panika je, ker gre za zrabljene klišeje, ki postajajo dolgočasni. Kot recimo Avdičev Jankovič pa Jurček.

  No ja, oddaja je še vedno humoristični žanr, četudi tebi recimo ni dosti smešna. Ni ravno TV Dnevnik a ne :)

 10. Vidmar pravi:

  Se mi zdi, da od Jonasove Brez za(v/p)or nismo imeli dobre ‘pogovorne’ oddaje. Pa ne da so te ta ta nove(As ti tut not padu, Zadetek v petek, Vid in Pero šov) neke res pogovorne.
  Tu bi se res moralo pogledati čez lužo(Jon Stewart, Stephen Colbert, Conan O’Brien, David Letterman…) ali pa vsaj v Nemčijo (Stefan Raab).
  Ne razumem zakaj so vsi v Sloveniji mnenja, da mora biti oddaja dolga 2 uri. To je absolutno preveč, saj ne gledam filma jebemti. Od tega je potem maksimalno 20 min izpravnega materiala (pa ga roko na srce ni), ostalo je pa samo dolgovezenje in podaljševanje skečev, ki bi se morali končati 10 min prej.
  Najeti bi bilo treba pisce in naj se ekipa skupaj z enim! voditeljem usede in dela in piše in dodela material, dokler ne bo servirala vrhunskih 20-30 min oddaje in to je to.
  Misliš, da je (tako kot v ZDA) možno v Sloveniji 4x na teden od ponedeljka do četrtka servirati 25 min dobre oddaje? Čist tko vprašam, ker sem že razmišljal o tem, pa me zanima tvoje mnenje.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, meni tudi Jonasova ni bila ne vem kaj, še posebej tisti skeči mi niso nikoli zares potegnili. V Videošponu je bil legenda, potem ne več toliko, če mene vprašaš. So pa vse te oddaje res dolge, no ja, Godler in Artač nista, sta samo eno uro. Od teh, ki si jih naštel, pa so itak vsi zakon, tisoč let pred vsemi našimi. Zdaj me še posebej navdušuje Letterman, ki ga požiram na YouTubeu. Mojster je, resno. Po moje res manjka piscev dobrih štosev, ali pa zanje ni denarja, nimam pojma, kajti v ZDA tako oddajo dela cela vojska ljudi. Je pa res, da znajo voditelji to izpeljati mojstrsko, kar naši verjetno ne bi znali, saj ne vedo kdaj se je treba nehati glupirati. Je pa fora, da mnogi tudi ne bi znali le čvekati z gostom, saj ne bi imeli materiala, improvizacije in idej, zato pač delajo oddaje, kjer je vsega preveč in potem za gosta dejansko zmanjka časa in se z njim ne zgodi nič kaj pametnega.

  Glede zadnjega vprašanja, hm, to je delal Činč nekoč v svojem talk showu, ki ga je, če se ne motim, fural vsak dan. Izjemno zajebano. Na koncu je seveda pregorel, kar je jasno. Tu občudujem Letttermana, Lena in podobne, da jim to rata vsak dan. Ne vem ali posnamejo za en teden v naprej v enem dnevu ali res vsak dan cel lajf sedijo pred tvjem. Po moje bi se dalo, ampak s pravo ekipo in seveda z voditeljem, ki je malo mazohista, he, he.

  Se pa spomnim, ko sem delal kviz Denarja da se ti zmeša, kjer je bil point v improvizaciji in zezanju, pa četudi sem imel zelo malo manevrskega prostora, da me je tudi matralo čez čas, saj sem ga vodil vsak dan po dvakrat. A še vseeno sem vedno znova se spomnil kaj novega in se nisem hotel ponavljati. Ampak dve uri vsak dan je bil skorajda samomor za inovacije. Ali pa recimo ko zdaj vodim talk show Ena na ena in je gost glavni celo uro, kar pomeni, da se moram z njim celo uro pogovarjati in skušati narediti tako, da je zabaven. Brez reklam in prekinitev, ena ura čistega pogovora. In to tudi z gosti, ki za sabo nimajo toliko kilometrine, da bi iz rokava celo uro stresali anekdote. Vsi se trudimo na svoj način, jebat ga.

  Bi si pa nedvomno kdaj želel probati tudi tako oddajo kot jo imata Vid in Peter recimo, to zna biti super za voditelja, da preveri svoje limite. Je pa res, da je zelo zajebana za delat, saj ima ogromno segmentov. Sem pa na nek način občudoval Ladota in Jurija, ki sta si zastavila izjemno zajebano oddajo, kjer je bilo treba garati cel teden, da je na koncu ratalo uro in pol dobrega programa. Ma najlažje so oddaje kot je recimo Slovenija ima talent, tam je vse narejeno, ti si le voditelj, vse ostalo je že prištimano.

 12. Vanja1 pravi:

  Očitno bosta v kakšni oddaji uresničevala kakšno željo.. Kot tej punci ;)

  http://vip.24ur.com/clanek/novice/video-jokala-je-od-srece-ker-bo-spoznala-justina.html

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja saj to je med drugim point oddaje, saj sem napisal že v zgornjem tekstu ravno to z Bieberjem.

 14. Vidmar pravi:

  ‘Ne vem ali posnamejo za en teden v naprej v enem dnevu ali res vsak dan cel lajf sedijo pred tvjem.’

  Nekatere skeče mogoče posnamejo prej, drugače so pa te oddaje posnete še isti dan, da so lahko aktualne, ko se delajo norce iz politike in popkulture.

  Kot voditelj oziroma bolje intervjuvar(o ti mater kaka grda beseda) mi je v Sloveniji še najbolj všeč Marcel Štefančič Jr., ki pa mu manjka humorja, zato za tako oddajo ni primeren. Galunič je še kar v redu voditelj, ampak preveč family friendly, preveč umeten.

  Jebiga, manjkajo nam prave šole za igralce(ne gledališki AGRFT), pisce, voditelje, scenariste, režiserje (spet umetniški AGRFT)… Mal dnarja, mal muske.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni je Marcel car. Isto kot Bobovnik. A seveda za resne zadeve. Kot Lado Ambrožič recimo.

  Je pa velika razlika med vodenjem in skeči, enim gre eno, drugim drugo, le redkim pa oboje.

 16. Vidmar pravi:

  Marcel bi moral dobit nekaj takega kot Larry King Live.
  Nič, treba bo počakat, da se kaka tuja televizija odloči, da pri nas odpre podružnico, tko kot RTL na Hrvaškem.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dejansko je to že, če pomisliš, saj so sami tujci dejansko šefi naših televizij. Recimo TV3 je podružnica Pinka.

 18. Vidmar pravi:

  Jaz sem bolj mislil na gledljive televizije iz zahodnega sveta(Nemčija, VB, ZDA), ki so na nivoju, ne pa leglo umetnih sponzoruš, ki ne znajo peti drugače kot na playback, zraven pa ‘muzikantje’ s sintesajzerji brez elektrike.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, POP TV in Kanal A imajo v lasti itak Američani, če se ne motim. To, kar ti govoriš pa po moje pri nas ne bo mogoče, saj je konkurenca že obstoječih programov izjemno huda. Na Hrvaškem ni bilo panike, saj so imeli le HTV 1 in HTV 2, ki ju je že zdavnaj povozil čas.

  Je pa finta, da PINK pri nas ni vžgal, zato so ga spremenili v TV3 in popolnoma preoblikovali programsko shemo.

  Še vedno pa nimam pojma kaj se je zgodilo s KLIK TVjem, ki je pred leti štartal res velikopotezno, potem pa ugasnil prej kot v enem mesecu.

  Pa škoda je bilo TV PIKE, ki je potem šla pod POP TV in izginila oz. kao postala POP BRIO.

 20. STELA pravi:

  Ja, dobra oddaja….še posebej, če uspeš v šparu dobit kavo hahaha

 21. Mirko pravi:

  To da so grki pri nas odprli podružnico Planet TV pa ni pomembno? V Srbiji so Pink z leti prevlade v enem letu “peljali scat”.

 22. E pravi:

  Meni je oddaja vredu.Nisem pa pričakoval ,da mi bo všeč.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !