Slovenija ima talent 2013: Druga avdicija

24.03.2013 ob 19:11

Evo ga, druga avdicijska oddaja nove sezone Slovenija ima talent, za katero lahko zaenkrat rečem, da deluje zelo solidno in da komaj čakam kaj vse se bo še zgodilo.

 • Tina Wessa Velišček, 44 letna nemška Slovenka, ki želi ujeti izgubljene pevske sanje. Najprej jodlanje, nato pa Whitney Houston in I Will Always Love You. Joj no, pa zakaj si baba, ki poje sila povprečno, da ne rečem slabo, izbere tako zelo zejeban komad. Tega ne bom nikoli razumel. Jodlanje je bilo je posrečeno, Whitney je bila katastrofa. NE, jebemti, NE. Je bila pa pojava, to pa vsekakor. Ali kot ji je rekla njena hčerkica: “Morala bi peti Heidi.”
 • Matic Juvan, zanimiv fantič, malce feminilen ne glede na rosnih 13, pa neklišejski z izbiro Lane Del Rey, ki pa jo je odpel presenetljivo solidno. Če zamižim na eno oko,bi mu stisnil drugi krog.
 • Tadeja naj ostane pod tušem, poba, ki je pel Lennona, ni nit za pod tuš, punca, ki svojemu fantu povzroča kurjo polt, pa to verjetno doseže s svojim fušanjem. Izpadlaje tudi punca iz kazina, ki ravno tako ni znala peti, nič kaj dobro pa bi šlo niti odcveteli Darji, ki je ravno tako dobila negativen odziv žirije.
 • Žiga Avbreht, mladi pevček, ki se je spremljal na kitari. Pozerstvo je štimalo, lažna skromnost tudi, safr za fanice seveda tudi, vokalno pa se mi ni zdel nič posebnega, zato nimam pojma, zakaj je bila žirija tako zelo navdušena.
 • 7wAys, dekliška hip hop skupina. Dlje kot so plesale na odru, boljše so bile. Okej, nisem padel na kolena, rekel pa bi, da si več kot zaslužijo drugi krog. Itak, Branko Čakarmiš je rekel ne, saj so muvale na rap ne pa na jebeno harmoniko.
 • Andrea Zanardi, trebušna plesalka in nič več kot to. Itak, Čakarmiš je pocedil sline, saj je baba migala z golim trebuhom. Od svetovne prvakinje bi pričakoval veliko več, jebemti no. Ana Klašnja je imela prav, da je rekla ne. Čakarmiš je s tem komentarjem pokazal, da ne sodi med žirijo, saj nima pojma, zakaj je sploh tam oz. je tam samo zato, ker se rad kaže pred kamero. Fak no, ne moreš v drugi krog spustiti nekoga samo zato, ker pred tabo zamiga s trebuhom in ritjo.
 • Karin Šurk, ne ga srat no. Ne, Karin, bilo je dovolj, ali še bolje, dovolj bi bilo, da te sploh ne bi bilo.
 • Matej Ferlič, faca mali, pa dobro je muval za svoja leta. Naj mu bo drugi krog.
 • Gašper Oblak, notorični fan Mike, ki misli, da je Mika. Itak da ni, ne bom pa rekel, da ni bil pojava. Morda bi mu šenkal drugi krog. V primeru, da pač ne bi imel boljše izbire. Gejiš, na polno. Tudi prav.
 • Lisandro, 7 letni kričač in bobnar, luštno, a brez pravega talenta. Itak, ko pride do otrok, smo vsi sakerji.
 • American Pie model je bil zelo kul, Gangnam Style Izbrisanih pa je bil passe, pa tudi PSY in nešteti imitatorji ga izvajajo bolje in bolj zabavno.
 • Anton Žibert, letnik 1938, bodybuilder s telesom, ki ga lahko zavidajo tudi mladi junci. Škoda, da so ga izločili, drugi krog bi si zaslužil že zaradi posebnega dosežka in šovmejkerstva.
 • Freaks of Friday, bravo pobje, zelo soliden nastop, pa velik plus za avtorski komad.
 • Opa, harmonikar je dobil ne od Čakarmiša, no, še je upanje. Saksofonist se je slišal dobro, a bilo ga je premalo, da bi lahko rekel kaj konkretnega. REM Marko ni bil nič posebnega, tombojka pa me tudi ni posebej prepričala.
 • Teo Saffron (Strnad), izjemno simpatičen in pozitiven možakar, ki na Talentih lovi zadnji vlak. Držal sem mu pesti še preden je začel peti. In pel je Cohenovo Hallelujah, izjemen komad, ki si ga lahko dovoli le izjeme pevec. Ne bom rekel, da sem spustil dušo, saj mi ni bila všeč njegova barva glasu, vseeno pa bi mu dal drugi drog, da vidim kaj še zmore. Je bil pa moment z otroci seveda zelo lep. Damjanovič je komentiral zelo dobro, ko Damjanovič pribije resen komentar, tale šov pridobi na kvaliteti. Čakarmiš bi se moral od njega še marsikaj naučiti. Čakarmiš ni ne strokoven, ne šovmejkerski, Čakarmiš je zraven pač zato, ker mora biti. Tudi Ana Klašnja ga poseka kot za šalo.
 • Tanja Ravljen, ki je mjuzikle študirala v Londonu. Prestiž, kjer sem se vprašal, zakaj za vraga se je sploh vrnila v Slovenijo, kjer mjuzikl nima osnovnih šans za uspeh. Opa, Evita in Don’t Cry For Me Argentina. Jebeno dobro. Tudi zato, ker sem fan filma. No, zdaj pa sem tudi jaz Damjanovič, kar pomeni, da se strinjam s znjegovimi solzami. Tanja je favorit za končno zmago. Če ni, tale šov nima več smisla. Vrhunsko, če malce actinga sem pogrešal pri interpretaciji. Malce preveč pri miru je bila, kljub baladi, so bile pa solzice dober kontekst pesmi. Kot je rekla Ana Klašnja: “Res čudovit nastop.” In kot je pribil Damjanovič: “Drugič poj še malo bolj za publiko, pa bo še bolje.” Točno tako. Lep zaključek šova.

 

19 komentarjev na “Slovenija ima talent 2013: Druga avdicija”

 1. Mrkogledo ogledalo pravi:

  Juvan in Albrecht sta zaenkrat sigurno pevska presežka. Nobeden od njiju si ni izbral komada, na katerem bi morala pokazat vokalno akrobatstvo, ampak mehko alternativo, kjer sta interpretativno blestela. Trinajst let ni nikakršna rosnost tozadevno, kot domnevaš, za pozerstvo Albrechtovega tipa pa je poza izrazno sredstvo, in če nimaš kaj izrazit, tud pozirat ne moreš. Sta velika favorita za naprej.

 2. palmira pravi:

  V obeh avdicijah niti enega kandidata, ki bi ga poslala v drugi krog.

 3. David pravi:

  Damjanovič je rekel, da se je treba obvladat :D In to izjavi tisti, ki se vsakih 5 minut joka :D

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, no ja, eno je jokanje v žiriji, drugo pa obvladovanje na življenjsko pomembni avdiciji, kjer te lahko ravno tak kiks stane sanj.

  Palmira, očitno si pričakovala Michaela Jacksona. Je pa res, da danes tudi jaz še nisem spustil duše. Prejšnja avdcija je bila boljša.

 5. simon pravi:

  glede Damjanovicevega “jokanja”
  jaz imam enako napako…ko vidim nekaj kar se mi dopade…mi takoj pridejo solze na oci :)

 6. simon pravi:

  me pa moti nekaj pri teh profesionalcah..npr ta ki je studirala v Newcastlu…previdevam da ne vzamejo vsakega da se uci tam.
  Kaj jim je tega treba? Slovenija ma talent?

  Enako je bilo z onimi plesalci Maestro…svetovni prvaki potem pa jih premaga “neka” Lina za katero se zdaj ne ve kje je in kaj pocne.

 7. Mrkogledo ogledalo pravi:

  Mislim, da zadnja tekmovalka študira v Newcastlu, ne v Londonu. Muzikal sem vedno obravnaval kot skrajno obscen, perverzen, celo ciničen žanr, ki generira sodobno malomeščanstvo, in ga je treba potamanit. V zadnjem nastopu, ki tudi vokalno ni bil nič posebnega (barva glasu, meh), so vsi ti klišeji intenzivno bruhali ven.

 8. nnee pravi:

  men so pa letošnji talenti kr neki, zdi se mi da jim je že potekel rok trajana. na popu bi se morali za letos spomniti kaj drugega, ne pa da furajo še eno sezono talentov. že vidim da bom ob nedeljah gledala rtv- godlerja in tilena, seveda pod pogojem če gostje ne bodo podobni današnjemu.

  aja, iztok ali si mogoče gledal sobotno oddajo Vid in Pero šov? ali boš jo boš kaj pokomentiral?

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz imam to srečo, da mi T-2 omogoča časovni zamik in si lahko oddaje ogledam tudi za nazaj, le POP TV in Kanal A tega ne dopuščata zaradi jebenega VOYA. Vida in Petra sem včeraj zamudil, a se bom potrudil da ju vidim tako ali drugače, magari preko VOYA, da vidim, če je bil pomp upravičen. Je pa zanimivo, da tudi SIT ne gre brez njiju, saj se nenehno rolajo njune reklame med oglasi.

  Glede Godlerja in Artača, kaj je narobe z Javšnikom, čisto kul in zabaven gost je bil, pa skriti mikrofon z Nino Osenar je bil vrhunski.

 10. Pepi Pepi pravi:

  Ti, Teo je mensezdi Saffron, ne Strnad, sicer se pa v glavnem kar strinjam z zapisom, ja. Vrhunca večera sta bila po moje Tanja in Freaks of Friday, ostalo pa tako-tako. Sem imel pa občutek, da je pri oni okrogli hiphoperki celotna žirija vseeno preostro odreagirala. Vem, da je bila punca zanič, da se razumemo, ampak ko se žirija takole v nekoga zapiči in kaže svojo “zajebanost”, obenem pa pada na razne poceni finte (in to še v isti oddaji), to izpade kretensko in preočitno zrežirano.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A veš, da se je tudi meni zdelo, da vidim Saffron, ampak potem pa sem našel tole in me je zmedlo:
  http://www.mediaspeed.net/fotografije/prikazi/339761-teo-strnad
  Zdaj pa vidim, da je menda res Saffron, ga bom popravil.
  Okrogla hip hoperka je bila drek, tu ni dileme, se pa strijam s tabo, da so pri kakih drugih manj ostri, kar je debilno. Tista trebušna plesalka je bila ravno tako zanič, pa ne samo, da je Damjan in Branko nista šinfala, celo v drugi krog sta jo poslala. Je pa zanimivo, da se režiranje večkrat spravi na tiste, ki so zanič in jih najprej pokaže v zaodrju, kjer nabijajo kako so kul, da je potem na njihovem nastopu še več razloga za linčanje.

 12. kllepec, peter kllepec pravi:

  Teo je originalno Strnad, očitno se je v želji po uspehu preimenoval. Sicer je ok pevec, stvari v glavi pa nima pošlihtanih – se še kar išče, zato trdim, da kljub talentu ne bo nikoli uspel. Žal.

 13. geiger pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=P88rLBloyUk
  haha še en odkrit talent

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nisem vedel, da poje :)

 15. geiger pravi:

  Poje. Žal. Tlele ni preveč ratalo.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Je pa res, da je ta komad izjemno zajeban. Me zanima kaj bi rekli letošnji žirantje :)

 17. geiger pravi:

  Zasolzili bi se. :)

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak veš kaj, stokrat bolje, da bi pela kot da se ukvarja s politiko :)

  Pa da malo popravimo okus:
  http://www.youtube.com/watch?v=aJxrX42WcjQ

 19. David pravi:

  Moraš bit full pa zelo zelo samozavesten in samovšečen, da takole fušaš in to kar v spremljavi orkestra. Tamara, poskusi kdaj raje v hlevu, med kravami. Ne bom stisnil smeška, ker ni smešno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !