Slovenija ima talent 2013: Prva avdicija

17.03.2013 ob 19:27

Jp, šov štarta danes ob 20. uri na POP TVju. Itak da bom gledal, itak da bom komentiral sproti.

 • Voditelja Jože Robežnik in Matej Puc sta zaenkrat kul, dosti bolj kot Poles in Valič, ki sta vodenje prevečkrat zamenjala z nepotrebnim glupiranjem.
 • Evo jih, Branko Čakarmiš, Ana Klašnja in Damjan Damjanovič, člani nove žirije, ki bo odločala kdo bo šel v finalne oddaje, kdo pa bo moral domov. Damjanovič je bil zelo okej v X Factorju, zato je kul, da je spet zraven, Čakarmiš očitno res hrepeni po medijski pozornosti in s tem šovom fila tudi svoj ego, Ana Klašnja, sicer baletka, pa mi je zaenkrat popolna neznanka, a se bom pustil presenetiti. Si pa zelo želim, da ne bodo komentarji spet na stopnji osnovne šole in da bodo argumenti, zakaj kdo izpade, kdo drug pa gre dalje, vsaj približno takšni kot morajo biti, ne pa takšni kot jih je lani v ameriškem X Factorju rukala Britney Spears, ki očitno pozna le dva različna stavka, ali seveda takšni, kot so jih v prejšnjih dveh sezonah SITa sramotno pribijali Čakarmiš, Kastelic in Lucienne.
 • Akvamarin, prva tekmovalka letošnjega šova, ki ima v glavi, da je simpatična, v resnici pa je malo zoprna takoj, ko odpre usta in začne furati svoj etitjud. Itak, njeno ime je njen komercialni alterego, njena prava osebnost, ki ji je ime Uršaka, pa je po njenih besedah danes pač šla spat. Žal je šel spet tudi njen vokal, kar so hvala bogu ugotovili tudi člani žirije, ki so ji rekli odločni ne.
 • Otroška športna skupinica Salto je zganjala gimnastične vragolije, ki me sicer niso vrgle na rit, saj je vse skupaj delovalo precej nepovezano, a vseeno bi rekel, da si zaslužijo drugi krog. Lepo, da Damjanovič kaže svoja čustva, toda kar je preveč je preveč, ne ga srat no. In hej, to, da si lušten, še ne pomeni, da imaš talent.
 • Brina in Melani, perje šov, kul šov, ki bi mu tudi sam dal možnost drugega kroga. Neke vrste sestri Prusnik letošnjega SITa, če prav pomislim.
 • Matic Omulec, mojster rubikove kocke, ki je v eni minuti shendlal kar tri kocke. Fascinantno, toda nimam poma kaj bi lahko pokazal za naprej. Sestavljanje kocke z nogo? Z zobmi? Z ritjo? Kdo ve.
 • D’Palina Band, trobentači in harmonikarji, okej za vaško veselico, preslabo za drugi krog tega šova.
 • David Wetter Zagajšek, vrhunski beatboxer, ki mora priti do live šova. Če ne pride, bog pomagaj. Velik, velik da.
 • Sanja Rituper, z največjo željo, da postane talent, aham, v kakem drugem lajfu.
 • Toni, razlog, zakaj se je Toše obračal v grobu. Fak no, ne moreš to no. Ne moreš imeti posranega vokala in peti Jedino od Tošeta.
 • Anja, aj jaj jaj, grozno paranje ušes, shut the fuck up girl.
 • Dominik Starašinič, free runner, faking jumper, lokalni Jackie Chan, po Damjanovičevo, Spider-Man. A vseeno bi rekel, da me ni povsem prepričal, saj je deloval  konfuzno in precej nepripravljeno. Pač skakal je, jebat ga. Imam pa občutek, da zmore še veliko več, zato bi mu tudi sam dal da.
 • Tanja Lončar, 18 letna citrarka, ki bi za citre seveda umrla. Preprosta deklina, kar je velik plus. Lepo je igrala, lepo je pela. Pa presenetila je, ker ni vžgala kako po domače. Krasen moment, nimam pripomb. Lepo je videti tekmovalca, ki res uživa in ki mu drugi krog pomeni največ v lajfu. Zelo iskren in fin moment, ki je seveda mogoč samo v takih šovih.
 • Nini petje pomeni največ na tem svetu, okej, ni panike, a nam njeno petje pomeni vse drugo.
 • Igor I. Tomažič, trboveljski oldtimer tič na harmoniki. Matkurba, sploh ni bil slab, naj mu bo vsaj drugi krog.
 • Rodelyn Kovačič, slovenska Filipinka,  ko je čvekala, je bila faca, tako zelo, da sem bil sto posto, da bom navdušen tudi nad njenim nastopom. No, nisem bil. Pač vrtela je ognjene kroglje, premalo spektakularno in celo precej dolgočasno. Morda bi ji tudi sam dal da zaradi neverjetne pozitive, pa strašno prikupne hčerkice, ki jo je čakala v zaodrju. Jebat ga, sem pač saker.
 • Monika Bajuk, joj no, če nisi vrhunska pevka, ne moreš peti Whitney faking Houston. Ne.
 • Sabina Milek, vojakinja, daleč od Ane Soklič, ki ji je vokalno malce podobna. Ne.
 • Ela Adamek, v prednosti zaradi tega, ker je igrala tudi na klavir. Solidno. Da.
 • Rok, mulo, ki je Smooth Criminal na violini skinil v nulo, kot radi rečemo. Jp, tudi 2Cellos bi bila ponosna.
 • Duo Anplađd, vau faking vau, mlada Celjana sta razturala do konca in naprej. Najprej Modrijani, nato faking Rocky, nakar še Adele in Gangnam Style. vse to ob kitari in vrhunskem vokalu. Tole  je finalna točka, sto posto. Kapo dol, fanta.
 • Plesna skupina Kaos, glej ga, Jernej Šerjak in njegov temnopolti kolega Sharol, ki sem ju dve leti nazaj gostil tudi v svoji oddaji: KLIK. V prejšnji sezoni SITa so plesale njegove učenke, zdaj pa je v akciji kar sam, skupaj s Sharolom, kar je res kul poteza. Še preden so začeli plesati sem bil sto posto, da bodo razturali. In so, na polno. Bravo, res. Super točka, pestra, dinamčna, skulirana in gledljiva.

 

9 komentarjev na “Slovenija ima talent 2013: Prva avdicija”

 1. Janez pravi:

  Men je Ana Klašnja simpatična. Sem mal poguglal o njej, in ta rumeni pišejo, da je prijateljica s Cimerotičem (vau, bejž no…) in da sta baje s Čakarmišom par. Potem ji pa manjka mal notranje lepote, se mi zdi…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi jaz lahko rečem, da se Ana zaenkrat dobro znajde in da je veliko boljša žirantka od Lucienne. Jp, baje jo je Branko ujel tudi zasebno. Najprej na skrivaj, zdaj pa menda tudi javno. Me zanima kako bosta to skrivala na live šovih.
  Glede Cimeta, kot berem sta bila par :)

 3. Pepi Pepi pravi:

  Ana je huda ko poper, kaj bolj izven plitvin pa glede nje zaenkrat še ne plujem. Damjanovič je standardno OK, medtem ko Čakarmiš ne tako zelo (a vseeno bolj kot ponavadi, ko mi je zmerno do pretežno zoprn). Sicer pa Talenti kot Talenti; ena ali dve odlični točki, nekaj medijsko napumpanih, ostalo pa v glavnem povprečje. Mogoče bom spremljal. :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dejansko tudi jaz ne morem verjeti, da je znal Čakarmiš spraviti iz sebe več kot dva različna stavka pri komentiranju. Pohvalno. Ana je za prvič okej žirantka, Damjanovič pa suvereno obvlada svoj posel. Le preveč joče, kar postaja malce blesavo. Zaenkrat niso razočarali niti pri odločitvah. Bomo videli kako bo šlo dalje.

  Sta dobila pa Godler in Artač ubijalsko konkurenco in se bosta morala zadovoljiti le z drobižem.

 5. David pravi:

  Tega joka tudi jaz ne štekam.

 6. mamik pravi:

  Meni je Ana všeč, Čakarmiš je, kakršen pač je. Da pa Damjanovič joče že ob saltah deklic v pižamah je pa mal too much.
  …Aja, pa tole…a je sam mene zmotil?
  David Wetter Zagajšek je (kao), po besedah Damjanoviča nekaj, kar še nismo slišali v Sloveniji…
  Haloooooo?
  Sem prav slišala?
  Damjanovič še ni slišal za PJ in Saša Vrabiča? WTF?

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dejansko je rekel, da še ni nikoli ni slišal, da bi kdo to počel tako dobro, se pa strinjam, da je rekel malce neumno, ja, pa očitno je res prvič slišal, da kaj takega sploh obstaja, kar za žiranta seveda ni najbolje. No ja, lahko bi poznal vsaj Murata, a ne.

 8. Mrkogledo ogledalo pravi:

  “Voditelja Jože Robežnik in Matej Puc sta zaenkrat kul, dosti bolj kot Poles in Valič, ki sta vodenje prevečkrat zamenjala z nepotrebnim glupiranjem.”

  ne bi se strinjal. zelo ponesrečen dramaturški poskus formiranja udarnega para z malim ekscentrikom in visokim šarmantnežem; tako naivno že samoserviran na začetku, da je bilo slutiti vso artificialnost, ki je sledila. brkatež je skrajno nadležen, njegovo glupiranje dosti bolj intenzivno celo od valičevega, povedal pa ni praktično gledano ničesar. črna luknja. izjemno nadležna. huje od “karikature.” karikatura je dolgin, od njegov nastop je tako površinski, da si niti najbolj stereotipna domačijska babica z njim nima kaj pomagati. skeči? pod osnovnošolskim nivojem domiselnosti v scenariju in izvedbi.

  “Otroška športna skupinica Salto je zganjala gimnastične vragolije, ki me sicer niso vrgle na rit, saj je vse skupaj delovalo precej nepovezano, a vseeno bi rekel, da si zaslužijo drugi krog.”

  po mojem si ga ne. poleg tega, da je “nepovezano”, se pravi, brez kakršnegakoli šova, je izvedba vaj z uvodne šolske ure gimnastike. damjanovič se smeši. toliko bolj osupel sem nad tem, da takšne afne gunca prvi mož slovenske filharmonije; nakazuje tudi na zelo skromen besedni zaklad.

  “Preprosta deklina, kar je velik plus.”

  preprosta – ta pridevnik je pri nas v zvezi z dekleti tako zlorabljan, da imam osebno pomisleke, če ga želim uporabiti v primerjavi s tekmovalko. tudi brez tega se ga ponavadi uporablja v te in one ideološke svrhe. osebno sem dobil vtis, da je stabilna osebnost; da bi bila manj omikana od ostalih tekmovalcev na šovu pa nikakor ne. sicer pa ne vem, zakaj bi bila kakršnakoli osebnostna lastnost “velik plus.”

  “Duo Anplađd, vau faking vau, mlada Celjana sta razturala do konca in naprej. Najprej Modrijani, nato faking Rocky, nakar še Adele in Gangnam Style. vse to ob kitari in vrhunskem vokalu. Tole je finalna točka, sto posto. Kapo dol, fanta.”

  ne strinjam se. imata nek ščepec karizme, ne dovolj, da bi prekrila glasbeno povprečnost. gangnam style je ok ideja. venček seveda ni nobena novost in ne upravičuje povprečnost – zanimivo za goste terase, drugo ne. kitarist je bil neizrazit. seveda nima veze z ničemer, da sta iz celja.

  voditeljski trio pod vsakim nivojem. med ogledom imam tako prekleto domačen občutek, kot bi gledal taborniški skeč, ko starši rahlo okajeni veselo kramljajo v ozadju, nekaj metrov stran za grmom pa prvošolčki prisilijo malošolarje, da jim kažejo spolne organe in se norčujejo iz njih.

  žirantka ni nič ok, čisto na nivoju svojih kolegov, njena kvazimaterinska vlogica je zacementirana od začetka do konca šova, temu primerno si tudi lahko privošči komaj čakati na nastop plesalcev recimo, kot da je prišla v prekleti bordel, da bo preferirala eno vrsto nastopa pred drugimi. to je v primerjavi z že videno mizerijo nov ogromen flop. ironično je, da se človek na idiotizme že tako navadi, da eni dobivajo prednost pred drugim, čeprav niso nič večji, ker sploh ni šans za to.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Brkačevo glupiranje je v primerjavi z Valičevim praktično neopazno.
  Damjanovič je doktor besednjačenja v primerjavi s Čakarmišem.
  Zelo velik plus je taka osebnost, saj gre za faktor lajkabilitija, ki te včasih vrže zelo daleč, pa četudi morda nisi tako perfekten kot ostali. Če tega lajkabilitija nimaš, te lahko folk skine pa četudi si gromozanski talent.
  Četudi takih miksov res mrgoli na youtubeu, sta bila fanta vrhunska. Tukaj si hudičevo prestrog in nimam pojma kaj dejansko bi te sploh zadovoljilo. Jebat ga, Joe Satriani se pač ne bo prijavil na tak šov.
  Le kaj je boljšega od domačega občutka? Če to rata kaki oddaji, je to čista zmaga.
  Ah, na vseh takih šovih žirantje povedo kaj jim je najbolj kul, le zakaj ne bi, punca je ipak baletka, normalno, da ji bodo plesne točke najbolj všeč. Panika bi nastala, če bi bila zato pristranska pri drugih točkah, kar pa zaenkrat ni bilo videti, torej zadeva je okej.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !