Viktorji 2013

16.03.2013 ob 03:28

Šov, ki ga bom letos komentiral v živo in sproti zapisoval svoje mnenje, štarta danes ob 20. uri na Planet TV, ki morda prav s to prireditvijo postaja resen plejer na našem medijskem prostoru, ki ga zadnje čase na vse mogoče načine polni konkurenčni TV3.

Pa začnimo z nominacijami za viktorja popularnosti, ki gredo letos takole:

TV osebnost: Matjaž Tanko (24ur), Boštjan Romih (Na zdravje), Vid Valič (X Factor)

Zaslužil bi si ga nedavno preminuli Matjaž Tanko, pa četudi se mu je zadnje čase jezik precej zatikal, kar je bila očitno že posledica njegove hude bolezni. Vid Valič si nominacije ne zasluži, saj ni dober voditelj, zato me čudi, da niso raje nominirali Petra Polesa, ki je vsekakor boljši. Boštjan Romih pa je itak čista farsa in dokaz, da Viktorje že dolgo časa ne moremo jemati resno. Če je kdo pri nas res totalno zanič voditelj, je to Romih, jebemti no. Romih je tako zelo zanič, da ob njem celo Valič zgleda kot David Letterman.

TV oddaja: 24ur, Gospodinje pojejo, Na zdravje

Gospodinje pojejo, ki jih je furala Golica, ne morem komentirati, saj nisem gledal. Na zdravje je tako zelo stupidna in blesava oddaja, da človek komaj verjame. O 24ur pa dejansko ni dileme in bi morala zmagati kot za šalo.

Spletna stran: 24ur.com, rtvslo.si, planetsiol.net

Četudi 24ur večkrat šinfam, spletno sceno obvladajo v nulo, kar pomeni, da rtvslo in planetsiol ne bi smela imeti šans. Lahko bi rekel, da je rtvslo bolj kvalitetno zastavljena, medtem ko se planetsiol še vedno nekaj lovi in vseskozi spreminja politiko objavljanja. Je pa res, da so moji domačini, kar pomeni, da moram ipak navijati zanje.

Glasbeni izvajalec: Jan Plestenjak, Tanja Žagar, Modrijani

Jan je car, a lani je počival, kar pomeni, da si zmage ne zasluži. Žagarjeve raje ne bom komentiral, saj mi še vedno ni jasno kako je mogoče, da je zmagala lani. Modrijani, ki resda niso moja scena, pa si zmago morda res zaslužijo, saj so v lansko leto res razturali in so brez dvoma na vrhuncu popularnosti.

Radijska postaja: Val 202, Radio 1, Radio Veseljak

Karkoli bi rekel, bi bilo nefer, saj radia praktično ne poslušam.

Radijska osebnost: Sašo Hribar, Jože Činč, Denis Avdić

Činča je povozil čas, zato je očitno dober le še za svoje domačine, ki so letos kot kaže spet na polno glasovali zanj. Hribar je itak stalnica in dejansko še vedno kul radijski voditelj. Avdić pa raztura s svojimi pogumnim humorjem in bi si zmago verjetno zaslužil bolj kot prva dva.

In še nominacije za strokovne viktorje, kjer se bodo pomerili:

Zabavna TV oddaja: Moja Slovenija, Dobra ura, X Factor

Dobre ure ne poznam, X Factor je bil zelo soliden, zmago pa bi brez razmisleka podelil Moji Sloveniji, ki mi je dejansko zelo okej in zabavna oddaja.

Voditelj zabavne TV oddaje: Bojan Emeršič, Peter Poles, Vid Valič

Najprej vprašanje, kje za vraga je Klemen Slakonja, nato vprašanje, zakaj nominaciji za Polesa in Valiča, na koncu pa mnenje, da si zmago dejansko zasluži Bojan Emeršič.

Obetavna medijska osebnost: Neža Prah, Miha Drozg, Nika Manevski

Sem idiot, če rečem, da prvič slišim za vse tri?

Informativna TV oddaja: 24ur, Dnevnik, Odmevi

Dnevnik je za Luno, Odmevi so zelo dobri, 24ur pa aktualni in dovolj moderni, da poberejo vse gledalce. Zmago pa bi morda vendarle dal Odmevom. In hej, kje je Stucio City?

Voditelji informativne oddaje: Matjaž Tanko, Darja Zgonc, Slavko Bobovnik

Zmaga Tanka bi bila lep poklon, toda Bobovnik je car in Bobovnik enostavno mora premagati tudi Darjo Zgonc.

 • Začela se je rdeča preproga, resda zrežirana bolj ubogo in površno, toda dovolj glamurozno, da ne morem reči, da gre ravno za neko vaško veselico, ampak za kronski dogodek naše medijske scene, pa naj si bo kakršnakoli že.
 • Evo ga, Lado Bizovičar, prvi voditelj letošnje prireditve, v uvodnem songu, ki sta ga zelo zabavno prekinila Slon in Sadež, ravno tako voditelja, če se ne motim. Plus Bojan Emeršič v gatah, tretji voditelj, ki se je pokazal že na začetku.
 • Stand up Slona in Sadeža (Jure Karas, Igor Bračič) je kul, ravno prav nesramen, da zažiga, ravno prav smešen, da se mu režijo tudi v dvorani.
 • Obetavna medijska osebnost je postala Nika Manevski. Kdo?
 • Mojca Mavec, ki so ji očitno že zdavnaj oprostili plagiatorstvo, je podelila viktorja za najboljšo dokumentarno oddajo, ki je šla v roke zadevi Oči in ušesa boga, avtorjev Toma Križnarja in Maje Weiss. Jp, na oder je prišla Weissova, izjemno sposobna režiserka, ki mora čimprej posneti še kak igrani film.
 • Za najboljšega voditelja informativne oddaje je slavil Slavko Bobovnik, kar je prav, saj je res najbolši. Da se je zahvalni govor, kjer je na oder prišla tudi Darja Zgonc, spremenil v spomin na Matjaža Tanka, je bila nekaj najlepšega, kar sem doslej videl na katerikoli naši podelitvi do zdaj. Bravo, Viktorji 2013, tako se dela. Tole je bil brez dvoma oskarjevski moment. Kapo dol za idejo in realizacijo. In za prekrasen govor Darje in Slavka, kjer sta si tudi POP TV in nacionalka roke podala tako iskreno kot še nikoli.
 • Najboljša informativna oddaja so Odmevi, itak, kaj pa drugega. Še ena dobra odločitev.
 • Ko srečam Hamota, ga moram nujno vprašati, kako za vraga je mogoče, da na tvju nobena oddaja ne mine več brez njega. Ko srečam Ano Soklič, pa  ji moram čestitati za vnovičen dokaz, da ima enega najboljših vokalov v naši deželici. Dobra glasbena točka, nimam pripomb.
 • Evo ga, Denis Avdić, še en voditelj letošnjega šova, ki bo na Planet TV kmalu dobil svojo oddajo. Okej štose ima, ampak Slon in Sadež  sta mi bila vseeno bolj zabavna. Je bila pa fora z Mišo Molk hudičevo dobra.
 • Nina Osenar in Miha Brajnik sta seveda reklamirala svojo prihajajočo oddajo na Planet TV in ob tem izpadla precej zoprno ter nezabavno, viktorja za najboljšega voditelja zabavne oddaje pa je dobil Peter Poles, ki pa ga ni bilo v dvorani. Ninin stavek, da ga bo pač vzela ona, ker si ga od nekdaj zasluži, pa seveda prav tako ni bil smešen, saj je vsem jasno, da si ga ne.
 • Avdić nadaljuje svoj stand up. Ni slab, ni pa presežek. Pa tudi te čefurske fore so precej strošene, če prav pomislim.

 • Jp, Vid Valič je podelil viktorja za najboljšo otroško in mladinsko oddajo. Dober je bil, nimam se kaj pritoževati. Valič je soliden standuper, tu ni dileme, le kot voditelj mi ne potegne, jebat ga. In tudi tokrat je izvedel tisto svoje nepotrebno glupiranje, ki na koncu skorajda izniči dobre finte, ki jih je imel pred tem. Govorim o čvekanju med aplavzom za zmago Malih sivih celic, da ne bo pomote.
 • Fora z Jonasom je bila vrhunska, prav Jonas pa je potem podelil tudi viktorja za najboljšo spletno stran, ki je šla v roke planetsiol.net. Hm, lahko rečem, da je tale zmaga tudi malce moja?
 • Viktorja za najboljšo radijsko postajo je dobil Radio Veseljak. Kul, če sem iskren. Predvsem zato, da ne zmaga vedno VAL 202 in da se zbije malo ega Radiu 1. Je pa Veseljak menda edina postaja, ki vrti samo slovensko muziko.
 • Evo ju, Jure Godler in Tilen Artač, z ne preveč dobrim skečem, kjer pa sta kljub temu solidno zbodla Klemna Slakonjo. In še viktor za najboj popularno radijsko osebnost, ki je šel v roke Denisu Avdiću. Kul izbira, Avdić je brez dvoma najbolj popularen radijski voditelj zadnjega časa. Namesto njega je govoril Vid Valič, resda na prvo žogo, ampak vseeno okej za take vrste šov.
 • Še enkrat Godler in Artač, tokrat s svojo tipično glasbeno točko. V svoji oddaji na nacionalki sta mi hudo dobra, tokrat pa sta vse skupaj nekoliko zamorila in zdolgočasila. Preveč intelektualen humor ni za delanje šova in pika.
 • Elvis Jackson, drugi glasbeni gosti, so itak mojsti svoje špure, kar so več kot potrdili tudi danes.
 • To je on, Primož  Petkovšek, za prijatelje, Petko, kultna figura slovenskega filma, ki je podelil viktorja za najboljšo igrano tv oddajo ali film, kar pomeni, da je šla zmaga v roke filmu Kruha in iger. Meni ni bil kul, res pa je, da ostalih nominirancev nisem videl, zato ne morem pametovati.
 • Evo ga, Boris Kobal, še en voditelj Viktorjev, ki se lani ni najbolje izkazal. No ja, tudi tokrat ni nič posebnega, če sem iskren. Z redkimi izjemami, ki pa so žal preredke. Finta je, da Kobal preveč filozofira med štosi, ali še bolje, preden pove bistvo štosa, porabi preveč časa. Tak humor ni za delanje štimunge, tak humor je za nedeljske večere ob kaminu. Zakaj to ni jasno, nimam pojma.

 • Anja Križnik Tomažin, zdaj coach masterka, je podelila viktorja za najboljšo zabavno oddajo, ki je šel v roke oddaji X Factor. Dobro, naj bo.
 • Viktor za najbolj popularnega glasbenika je šel v roke Modrijanov. Zasluženo, kaj naj rečem drugega. Sta bila pa podeljevalca Slon in Sadež spet hudičevo zabavna. No evo, končno nekdo, ki mu viktor res ogromno pomeni. Pa saj je prav tako.
 • Glasbeni skeč je bil vrhunec večera, še posebej duet Modrijanov in Klemna Klemna, ki so izvedli Keš pičke. Dobra fora, res. Bravo.
 • No, evo, pa je Vid Valič spet na odru, tokrat za najbolj popularno tv osebnost. Pretiravanje. Ne ga srat no.
 • In še Bojan Emeršič, ki mi nikoli ni bil napačen šovmejker. Tokrat ni najboljši, njegovi štosi pa ne vžgejo najbolje, pa četudi se res trudi.
 • Uf, skeč s Hamletom je fail. Harlem Shake pa ravno tako. Kr neki.
 • Evo jo, Katarina Čas, naravnost iz filma Martina Scorseseja, kot podeljevalka za najbolj popularno tv oddajo, kjer je šla zmaga v roke oddaji Gospodinje pojejo. Kot sem že povedal, zadeve nisem gledal, zato ne morem pametovati, rekel pa bi, da je imela Golica očitno vrhusnki glasovalni stroj, da je premagala celo 24ur. Na odru je seveda stala tudi Špela Grošelj, žirantka te oddaje, Žan Ljubljanski aka Sebastjan Artič, lastnik Golice, pa je poudaril, da je tudi Golica televizija. Seveda je, ampak šele takrat, ko zajebeš Čarli TV.
 • Glasbena pantomina Bojana Emeršiča je bila okej, stokrat boljša od bedarije s Hamletom.
 • Tretja glasbena točka je pripadla Nani Milčinski, ki je s svojim nežnim vokalom pobožala ušesa. Je pa njen stil precej podoben Severi Gjurin, a nič zato, vseeno paše.
 • Okej, vem, da je podelitev na Planet TV, toda ekipa res pretirava s svojimi podeljevalci.
 • No, pa še Lado Bizovičar, v družbi animirane inačice samega sebe. Kul fora. In viktor za posebne dosežke Roku Predinu, ki res raztura, v tujini seveda. Neverjetni dosežki, kapo dol. Aham, ata Zoran zdajle brez dvoma poka od ponosa. Itak, le kdo ne bi. Je pa Rok pljunuti foter, še posebej po načinu govora.
 • Glej ga, Borut Veselko, le kje so ga našli, jebemtiš. No, drugi viktor za posebne dosežke je šel v roke Špas Teatra. Dobra ideja. In razlog za spomin na moj intervju z Urško Alič Flajnik (KLIK), šefico Špas Teatra, ki je dobila tega viktorja.
 • Glej ga, še en naftalinec, gospod Mito Trefalt, legenda, z nalogo, da podeli viktorja za življenjsko delo. Aham, Boris Cavazza, verjetno eden najbolj legendarnih slovenskih igralcev vseh časov. Lepa gesta, pohvalno. In skrajni čas za nagrado človeku, ki že štirideset let snema filme in igra v gledališču. Poklon. Iskreno. Ali kot je zaključil Cavazza: “Hvala lepa in dober tek.”
 • In še zaključek s Slonom in Sadežom, s foro, ki je obnorela slovenski splet: KLIK

Presenetljivo dober šov, lahko bi rekel, da eden najboljših po prvih Viktorjih Juija Zrneca. Planetu TV je ratalo, tu ni več dileme. Če bi zbrisal Kobala, Godlerja, Artača in skeč o Hamletu ter na odru še naprej pustil Slona in Sadeža, Bizovičarja in Avdiča, bi seveda dobil še boljšo prireditev. A ni bilo usodno, hvala bogu. Presenetljivo zabavna, dinamična in gledljiva podelitev, kjer je zmotilo le pretirano navdušenje nad Vidom Valičem, k si vseh teh lovorik in pozornosti ne zasluži. Saj ni napačen, ampak lepo vas prosim, tako jebeno dober, da bi lahko na odru stal štirikrat, pa tudi ni. In hej, če so vstopnice za Viktorje res tako zelo iskana roba, zakaj za vraga je potem toliko stolov praznih. To zgleda res grdo, to bi morali rešiti s seat fillerji kot to počnejo v tujini. Moment spomina na Matjaža Tanka bo z mano ostal za vedno. Tudi dvorana je jokala, kar dokazuje, kako popularen in priljubljen voditelj je bil ta možakar. Na Trontlja se seveda niso spomnili, Trontelj je bil pač le vremenar, a ne. Podeljevalci so imeli po večini tako kot vedno slabe finte, a kot sem že povedal, celotna prireditev si zasluži pohvale. Tudi za glasbeni izbor, da ne bo pomote.

foto: planetsiol.net

 

31 komentarjev na “Viktorji 2013”

 1. Miha pravi:

  ..In zakaj je oddaja Na zdravje stupidna in blesava?Ne komentiraj zadev ce jih ne poznas oz.podobno lahko jest recem zate pa te ne poznam.Paradoksalno je da ves kdo so Modrijani a baje ni tvoja scena.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mihec, oddajo sem gledal kar nekajkrat in je res totalno butasta. Še posebej, ko pride do skečev, v katerih sodeluje Romih. Prisiljeno, nespontano in tečno izpade. Tisti mali gasilec je okej, Majči pogojno, celota pa zanič, na čelu z Romihom, ki je sicer dober za branje teksta in grozen, ko mora kako akcijo dati od sebe. Moje mnenje, ni treba da se z njim strinjaš, le ne bluzi na pamet kaj poznam in kaj ne.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/05/14/na-zdravje-miss-universe-2010/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2012/01/10/se-ena-sramota-za-nacionalko/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/01/06/grozljivo-slab-novoletni-program/

  In ne, ni paradoksalno za Modrijane. Četudi mi njihova muska ni kul, mi je jasno, da delajo zelo dobro in da razturavajo sceno, torej da so res popularni in bi si viktorja več kot zaslužili.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/11/04/modrijani-ne-me-jebat/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2013/01/12/faking-virus/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2012/09/23/modrijani-jan-plestenjak-v-dolini-tihi/

 3. Zelda pravi:

  Slučajno sem parkrat gledala na Golici Gospodinje pojejo in moram reči, da je bila oddaja čisto gledljiva. V petju so se pomerile bolj preproste, starejše ženske in tudi kakšen ata blizu 80 let se je prijavil za pevski nastop. V 3-članski komisiji je bil tudi igralec, ki je odličen v vlogi mame Manke. Oddaja je res čisto slovenska, brez blišča in glamurja nastopajočih. Prav pozdravljam to odločitev, da tudi tipične slovenske oddaje tekmujejo za Viktorja, ne pa oddaje, ki so delane po angleški ali ameriški licenci.

 4. ajda pravi:

  Iztok, Nika je igrala v nanizanki Terapija.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, ampak zakaj je zaradi tega najbolj obetavna medijska osebnost lanskega leta, pa mi ni jasno.

 6. ajda pravi:

  Verjetno ni samo to, da je igrala v nanizanki Na terapiji.

 7. MATEj pravi:

  Osenarca bo mela oddajo na Planetu. Moj mož zmore al neki tazga.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Moj dragi zmore. Sem pa zamešu s TV3, že popravljeno.

 9. gašper pravi:

  Kobala posluši še enkrat. Se strinjam, da je preglobok za tako reč, ampak zadane pa v center.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni preglobok, predolgo vleče štos in zato rata dolgočasen preden pride do bistva. To ni dobro za tempo takega šova.

 11. Mirko pravi:

  Nani Milčinski – poor man’s Severa.

 12. Mirko pravi:

  Glede praznih stolov – ni malo znanih fac, ki so na twitpicu med dogodkom objavljali fotke iz dogajanja v predveru ali čik pavz. Jaz se ne bi hvalil s tem, eni se.

 13. Mirko pravi:

  Pa emeršičev najboljši skeč je kot je videti ukradu Rowan Atkinson… http://youtu.be/6Sf_pogZ8jE

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, zakaj pa ne. Če si enkrat tam, je kul, da to obelodaniš, a ne :)
  Uf, pa res, Atkinsonova fora, ja, jaoo.

 15. nnee pravi:

  je bilo kar solidno. pogrešala pa sem Klemna Slakonjo. Res mi ni jasno zakaj so ga izpustili, pa tudi to ne zakaj za hudiča je po nagrado za x factor prišel vid valič.
  pa mogoče so si malo preveč privoščili jožeta potrebuješa. na faci mu je pisalo, da mu ne pašejo štosi na njegov račun.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno ni bilo v dvorani nikogar od ekipe X Factorja razen Vida.
  Zdaj razmišljam, da je bil Slakonja lani za Misijo Evrovizijo, zato ga letos ni moglo biti, nova oddaja pa je šele letos štartala. Kot pretenter ali sovoditelj pa očitno ni hotel biti, kdo ve.

  Potrebuješ se je sprva režal, ko ga je zbadal Emeršič, pa je bil smrtno resen, res je.

 17. Mirko pravi:

  Slakonja pomoje v beogradu snema, kot vem se snema vsake 14 dni ali tri tedne med vikendom.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi na to sem pomislil, ja. Sem se pa že v zapisu o oddaji Zadetek v petek v komentarjih spraševal, ali morajo tudi vsi gostje odpotovati v Beograd, če hočejo gostovati v njegovi oddaji. Pa seveda, če so mladi v studiu Srbi, saj se mi zdi, da nimajo pojma kdo so njegovi gostje in se tudi ne smejijo kaj dosti njegovim foram, kar je logično.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2013/02/16/zadetek-v-petek/

 19. Mirko pravi:

  v Beograd vedno odpelejejo tudi kakšen avtobus Slovencev, so akcije na Kuponko in podobnih grupon portalih za potovanje na snemanje v Beograd… z vključenim kosilom za drobiž.

  Sicer vem da bo to omenila Irena ampak meni je zanimiv kontrast med slovensko kmetavzarijo

  http://cdn1.siol.net/sn/img/13/075/634990620100092744_img_9059.jpg

  in pravim glamurjem:

  http://cdn01.cdn.socialitelife.com/wp-content/uploads/2013/02/24/oscars-men-2013-600×450.jpg

  Vsaj podeljevalci in dobitniki so bili normalni, ker ni bilo Cvitkovića:
  http://i2.listal.com/image/2464804/600full-jan-cvitkovic.jpg

 20. hmm pravi:

  Če bi činča povozil čas nebi bil med prvimi tremi nominiranci se ti ne zdi? :) )))))

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Činč bi moral po zmagi na BBju voditi tv oddajo na POP TVju, ne pa dobiti le spikerstva na Radiu Maxi, ki ga lovijo samo v tamkajšnih okoliških krajih. Nominacija pa ne odraža aktualnosti, ampak to, da ima pač dober glasovalni stroj.

 22. hmm pravi:

  seveda se odraža na aktualnosti. radio maxi lahko poslušamo tudi drugje in sicer preko neta:)tako da….sicer pa je to samo tvoje mnenje. se pa strinjam da ga je škoda za majhen radio ;)

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pač imel sem v glavi, da bi moral Činč po zmagi v BBju narediti hudiča in pol, ne pa se na koncu zadovoljiti z delom na nekem radiu. To je znatno manj od tega, kar je v svoji karieri počel pred BBjem. Ne vem no, morda pa sem precenil BB in je njegova kariera pač tam, kjer je edino možno v današnjih cajtih. Vsekakor pa ni nek aktualen in vroč medijec zadnje čase, mar ne. Po moje več kot tri četrt Slovencev nima pojma, da sploh kaj dela.

 24. IZTOK faking GARTNER » Arhiv Bloga » Babja fovšija pravi:

  [...] raznih blogih in forumih prebiram komentarje v povezavi z oblekami na letošnjih Viktorjih. Najbolj glasne so ženske, ki seveda na polno šinfajo naše estradnice in se delajo norca iz [...]

 25. montebuba pravi:

  evo:
  http://kvak.napovednik.com/index.php/id/14984/viktorji-tadej_tos-misa_molk-ula_furlan

 26. E pravi:

  Toš bo vodil Viktorje.Jaz temu pravim super bo vsaj zanimivo po parih letih.No upam vsaj.

  http://nov.vecer.com/clanek.aspx?id=201406046033875

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj jih je že. Zakaj bi bilo to zdaj kaj posebnega. Njegova oddaja Državljan Toš je bila v kurcu. Če bo tako vodil Viktorje, se nam obeta slab šov.

 28. E pravi:

  Ja vem ,da jih je že.Boljši Toš kot pa Jonas ali kakšen bedanc Pižama za moje pojme.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Od Pižame je bolje vse.

 30. E pravi:

  To je pa tudi res.

 31. E pravi:

  V soboto se bom pa res težko odločil kaj bom gledal.

  TV SLO 1 OB 20H Viktorji
  TV SLO 1 OB 22H Film , Čefurji Raus
  TV SLO 2 Nogomet ob 21H (Začetek tekme 21:30) Argentina vs. Slovenija

  Malo krivični razpored vsebine.Kaj na čefurji raus res niso mogli počakat en teden ali pa ga dati na program dan prej torej v petek.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !