Knjiga, zaradi katere sem začel brati knjige

13.03.2013 ob 14:38

On a bitter winter night in 1923, Fergus McKenzie loses his beloved wife in childbirth. Overcome by grief, he shuns the doctor, convinced he could have done more to save her. He also refuses to take notice of his daughter, Shona, until years later, when she falls in love with the doctor’s son.

Jp, Rhanna, pisateljice Christine Marion Fraser, sicer napisana konec sedemdesetih in prva v nizu Rhanna franšize, je knjiga, ki me je za nekaj tednov odvlekla celo od  filmov. Ko sem to knjigo prijel v roke in obrnil prvi list, je nisem mogel odložiti vse do konca. Kaj takega se mi do takrat še ni zgodilo, ampak tak knjiga me je res posrkala vase in me navdušila tako zelo, da sem komaj dihal. Imel sem občutek, kot da gledam film. Kot da sta Fergus in Shona zraven mene v sobi in mi pripovedujeta svojo zgodbo. Christine Marion Fraser je vse skupaj namreč napisala tako zelo doživeto, da se mi je zdelo, da je knjiga živa in da se platnice premikajo same od sebe. Res nisem bral knjige, ampak sem gledal film, jebemti. In ko smo že pri filmih, le kako je mogoče, da Rhanna še nima svoje ekranizacije. Rhanna je kot ustvarjena za velika platna. Rhanna je epska saga, ki bi lahko kot za šalo pobrala vseh pet glavnih oskarjev, če bi jo kdaj spremenili v film. Super knjiga, res. Za jokat, za smejat, za vse, kar mora ponuditi perfekten roman, ki seveda diši po šundu, a vseeno ne pade pod nivo in ohranja potrebno bralno kvaliteto. In kot sem povedal že v naslovu, prav Rhanna je knjiga, zaradi katere sem začel pred leti znova brati knjige. Če sem ne motim, so sledili Noč dolgih nožev, Intervju z vampirjem, Boter, Nebo polno zvezd, Angeli in demoni, Alamut, Janov krik, Zabolde gojenca Torlessa, Tri hčere svoje matere, Trije v postelji, Lepo poletje, Da Vincijeva šifra, Bitje, Veliki rajh, Iskanje korenin, Kritična točka, Angel, Spomini na polnoč, Divjakinje  in Lolita, ki pa je, če se spomnim prav, nisem uspel prebrati do konca, saj me je začela minevati bralna vnema in sem spet na polno padel v filme.

 

2 komentarjev na “Knjiga, zaradi katere sem začel brati knjige”

  1. Pepi Pepi pravi:

    Kar sede vsake toliko poseči po kakšni pametni bukvi. Tisti pravi, papirnati — na eKnjige se ne bom nikdar navadil.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Tudi meni so eknjige mimo, nepotrebna pogruntavščina. Knjiga mora biti iz papirja in treba jo je prijeti v roke na star dober način.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !