Svet dobil novega papeža, Slovenija pa novo vlado

13.03.2013 ob 21:30

Pa ga imamo, novega papeža, leta 1936 rojenega Argentinca Jorgeja Maria Bergoglia, zdaj papeža Frančiška, po izobrazbi kemika, ki je poučeval tudi psihologijo in literaturo. Prvega jezuitskega papeža v zgodovini in prvega neevropskega papeža po več kot tisoč letih, ki so mu tudi v Sloveniji pripravili petnajstminutno simfonijo cerkvenih zvonov. Zadeva me je zanimala ravno toliko, da sem čakal, kdaj se bo iz Sikstinske kapele pokazal beli dim. In ali bo nov papež res temnopolt. No, temnopolt ni, je pa latinos, kar tudi ni slabo, če prav pomislim. Baje se bo boril za reveže, gejem pa ne bo pustil  porok in posvajanj otrok. Nič novega, torej.

In pazi to, Virantova DL se je o vstopu v vladno koalcijo Alenke Bratušek odločevala dlje kot so kardinali zbirali novega papeža, kar je naravnost smešno in neko otročje zavlačevanje znanega dejstva. Če se ne motim, se ta hip še vedno niso odločili, kar pomeni, da Bratuškova še vedno nima pojma kaj jo čaka. Očitno je zajebal Šušteršič, ki grozi z izstopom in pozablja, da ga bo Virant žrtvoval kot za šalo. Jp, če gre Virant v koalicijo z Bratuškovo,  bo izgubil Šušteršiča, ki bo raje zapustil politiko kot da gre v koalicijo z Bratuškovo. Načelen je, tu nimam kaj reči. Za razliko od Viranta, ki je pač rad v središču pozornosti in zavlačuje le zato, da bo kao ravno on tisti jeziček na tehtnici in bo dobil več pozornosti medijev kot Bratuškova.

 

6 komentarjev na “Svet dobil novega papeža, Slovenija pa novo vlado”

 1. NoMercy NoMercy pravi:

  to vse vemo že od drugih (btw: virov nisi navedel, torej je ta spisek PLAGIAT :) )

  Lahko bi vsaj zahteval naj Papež in AB sprožita akcijo pobiranja pasjekov, ki tako lepo naznanjajo pomlad :) — da bi imel tvoj zapis kaj dodane vrednosti :D

 2. E pravi:

  Še kar nekaj časa bo minilo ,ko bodo v Vatikanu pustili ,da bo papež temnopolt.Sicer pa od konzervetivnega Vatikana ni bilo kaj druga pričakovati a sem po tihoma upal ,da bo le izbran temnopoltni kardinal.Sicer pa oni po mojem gledajo kot ,da je temnopolti kardinal manj vredn od belca.Skratka nič kaj novega od Vatikana.
  To ,da ne mara homoseksualce in ne udobrava splavov je bilo od novega papeža zapričakovati.Kot zgleda bo še Vatikan nadalnjih 1000 let isti.Kar mi je škoda.Čas je ,da se Vatikan prenovi in dobi bolj sodobne misli in zakone.
  Bo pa tako kot si napisal pomagal revnim.Do zdaj je baje živel v nekem malem stanovanju in sam si je kuhal.Celo zdaj kot papež se je odpovedal limuzini.Lahko rečem ,da ima vsaj eno dobro lasnost in to je skromnost.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, je pa iz Latinske amerike, kar pa je za Vatikan prav tako zelo pogumno. Skromen je, to pa drži. Me zanima, če bo tak ostal tudi zdaj. Limuzino je bojda že zavrnil, pa račun za sobo, v kateri je bil v času konklava, je plačal sam. Po moje bo Vatikanu zaradi tega povzročal sive lase, kar je prav.

  In pazi to, POP TV je papeža postavil za glavno temo svojega dnevnika, medtem ko so na nacionalki začeli z Alenko Bratušek. Komerciali je torej važnejši papež, nacionali pa naša politika :)

 4. E pravi:

  Ja zanimivo to na TV.Jaz bi pričakoval glih obratno.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nimaš kaj, POP TV je kupil Vatikan, nacionalko pa Bratuškova :)

 6. E pravi:

  Pop TV-ju je bolj pomemben papež.Nacionalki pa Bratuškova.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !