Dame in gospodje, Kaja Pavlič

11.03.2013 ob 03:13

Dovolite mi, da vas najprej peljem na spletno stran, kamor je 21 letna Kaja Pavlič prilepila nekaj svojih coverjev, da bo že na začetku tegale zapisa več kot jasno, da gre za izjemno talentirano vokalistko, ki so ji na lanskem X Factorju naredili veliko krivico in jo zelo hitro poslali domov.

http://soundcloud.com/kaja-pavlic

Sicer pa se Kaja z glasbo resneje ukvarja že kar nekaj časa, od trinajstega leta dalje, če smo natančni, ko jo je na otroški oddaji Veseli tobogan opazil Tadej Hrušovar, frontman legendarne skupine Pepel in kri, in ji omogočil, da je že leto kasneje kot najmlajša pevka nastopila v oddaji Hribar, kjer smo jo potem lahko videli še nekajkrat. Kaja že od nekdaj rada posluša in poje jazz ter soul glasbo, kar jo brez dvoma ločuje od večine slovenskih pevkic, ki o taki zvrsti glasbe seveda nimajo pojma. Da bi že kot najstnica izpopolnila svoj izjemen vokal, se je udeležila glasbene delavnice priznanega jazz učitelja Milesa Griffita v Grazu, nato pa je začela obiskovati še glasbeno šolo, smer jazz petje, pri profesorici Ireni Vidic.

Omenjeno glasbeno šolo je obiskovala štiri leta in v tem času imela priložnost sodelovati in spoznati različnine slovenske bande, Big bande in glasbenike, s katerimi je nastopala po klubih in raznih koncertih, kjer so izvajali številne jazz ter soul pesmi. Nekaj časa je bila tudi solistka v jazz zboru Artvoicess Irene Vidic, kjer se je spoznala z gospelom, nato pa je začela obiskovati ure petja pri Nataši Nahtigal, s katero sodeluje še danes. V tem času je spoznala in začela sodelovati še s priznanim hrvaškim producentom Predragom Martinjakom, ki je delal glasbo za Vanno, Massima in recimo za Jacquesa Houdeka, prav Martinjak pa ji zdaj pomaga pri nastanku nove pesmi, ki bo, kot pravi, mešanica popa, r&bja in soula, torej v povsem njenem stilu. Na kožo ji je pisan tudi Tomaž Kozlevčar, s katerim je med drugim posnela live izvedbo pesmi Back to Black Amy Winehouse, v prihodnosti pa boste lahko spoznali tudi njuno prihajajočo atraktivno vokalno skupino New XXL Vocal Group, ki jo bomo kmalu lahko videli na koncertnih odrih. Zavidljiv rezime vsega 21 letne mladenke, ki jo brez dvoma čaka svetla prihodnost v svetu glasbe. Če ne pri nas, pa v tujini, kjer imajo seveda več posluha za kvaliteto.

Kaja v prostem času, ki ga rada preživi tudi s sproščanjem v naravi, veliko posluša Beyonce, Adele, Lauro Pausini, Rebecco Ferguson, Noora Noor, Ne-Ya in Michaela Bubleja, ob sebi pa ima iskrene prijatelje, ki jo na polno podpirajo pri vseh njenih glasbenih podvigih. Če jo boste povabili v kino, morate izbrati kako dobro akcijo, dramo, grozljivko in komedijo, nikoli pa ne boste zgrešili s filmom, kjer igra Sandra Bullock, njena najljubša  igralka. In pazi to, Kaja je bila tudi na avdiciji za novo pevko skupine Panda, kjer je prišla v ožji izbor, na koncu pa žal ni zmagala, saj je bila premlada. O X Factorju, kjer so ji, kot sem že povedal, naredili hudo krivico, pa pravi, da je sicer zanimiv za gledalce, da pa se ga ne bi nikoli več udeležila, saj je šele na licu mesta spoznala njegov pravi koncept. Le kdo bi ji zameril.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !