Vstajniška maškarada

10.03.2013 ob 03:20

“Dosegli smo, da je odstopil Janša, zdaj gremo dalje,” je bil eden izmed stavkov, ki sem jih danes slišal med četrto vseslovensko ljudsko vstajo, na katero je prišlo le okoli 5000 ljudi. Moj kurac ste dosegli Janšev odstop, Janšo je zjebala protikorupcijska komisija, ali še bolje, Janšo so zjebali koalicijski partnerji, ki so mu obrnili hrbet. Če te komisije ne bi bilo, bi bil Janša še vedno varno v sedlu. Kaj tu ni jasno, nimam pojma. Rezultati vseh dosedanjih ljudskih vstaj so enaki ničli, seveda z izjemo Maribora, ki je dejansko odstavil Kanglerja. Vse ostalo je bilo scanje proti vetru, le maškarada, kjer se folk po novem preserava z zombi maskami, baloni, musko, kvazi inštalacijami in ostalimi gluparijami, ki ne bi smele kaj iskati na nekih resnih protestih. Slovenske vstaje so farsa brez haska, ki jih ne upošteva nihče, kar je jasno, saj so narejene kot gejevske parade. Kot ptujski karneval, kjer gredo ljudje na ulice za zabavo. Edina dobra stvar, ki sem jo danes opazil, so organizirane skupine, ki bi se lahko čez čas res sestavile v politične stranke in nastopile na volitvah. Ampak hej, a imajo dovolj sposobnih ljudi, da bodo Slovenijo res rešili iz dreka, v katerem je, ali še bolje, bodo res delali za ljudi, ali pa jim bo že dan po zmagi zadišala oblast in bodo počeli popolnoma iste drekarije kot aktualni politiki. To, da zjebeš aktualno politiko, namreč ni dovolj za rešitev Slovenije. In hej, od kje ideja, da na predčasnih volitvah ne bodo tako kot vedno zmagale iste stranke? In kaj za vraga nam nucajo predčasne volitve, če se vstajniki še vedno niso organizirali v stranko in predstavili konkretnega programa? Čista zmešnjava in maškarada, kot sem že zapisal. Bil bi skrajni čas, da se nehamo glupirati na vstajah in da energijo raje vložimo v konkretne ideje, s katerimi se da na volitvah res premagati obstoječo politično elito. In hej še enkrat, kje za vraga je novi lider, ki mu bom verjel na besedo in bom zanj tudi sam stopil v prve vrste, magari oblčen v zombija, jebemti.

 

12 komentarjev na “Vstajniška maškarada”

 1. Fakkos pravi:

  Če smo odkriti in ne nasedamo brezvezni propagandi o mirnih protestih, je seveda treba priznati, da je edini način protesta, ki lahko uspe, takšen kot v Mariboru. Če barabe na oblasti ni resnično strah za lastno rit, se ne bo umaknila, saj ji v resnici ni mar za folk. Ker če bi ji bilo, potem ne bi bila baraba.
  In takšnemu karnevalu v petek popoldne ali v soboto se lahko politiki samo prizanesljivo nasmehnejo.
  Pa ne rečem, da je treba s politiki fizično obračunat, ampak takšno ali drugačno škodo je pač treba naredit.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Finta je, da je Mariborčanom zavrelo zaradi radarjev, Ljubljančanom pa zaenkrat očitno še zaradi ničesar, kar pomeni, da niti nimajo neke hude krvi in pač zganjajo žurkanje po ulicah, ki ga imenujejo demonstracije. Župan Jankovič se je prve vstaje udeležil celo osebno, kar je kronski dokaz, da ni haska oz. da politike boli kurac za vse tele maškare. Zdaj pa si predstavljaj kaj bi se zgodilo Kanglerju, če bi šel med ljudi na vrhuncu mariborske vstaje. Jankovič dejansko ni imel pojma zakaj mu folk v Ljubljani sploh demonstrira, isto kot celjski župan Šrot, ki je pri nas še vedno izjemno priljubljen med večino ljudi. In kot si rekel, mirne demonstracije so bullshit, niti nima smisla, da so. Kakih drugih pa niti ne bo več, saj ljudem kot kaže zmankuje volje. Morda je celo prav tako, saj vstajniki do zdaj še niso pokazali konkretnega programa, niti stranke še nimajo, pa pojma nimajo kako bi sploh vodili državo, če bi vsa politična garnitura res odstopila. Ljudje so si dali duška in izkričali svoje frustracije nad zjebano državo, zdaj pa gremo počasi nazaj v hlapčevske tirnice, kjer se itak od nekdaj počutimo najbolje. Prave revolucije pri nas ne bo, ker nimamo liderja, pravega revolucionarja, ki bi na volitvah dobil res veliko podporo. Imamo samo neke modele, ki nabijajo, pa stare kurce, ki se pizdijo in pozabljajo, da so tudi sam bili ves čas zraven, ko je Slovenija začela propadati. Če se greš revolucijo, imej pripravljenega Lenina, Che Guevaro, Castra, Chaveza, Cromwella, Robespierreja, Kinga, Gandija, Washingtona, Zedonga, Mandelo, Attaturka, Tita in še koga, magari Evito Peron, jebemti, pa Matijo Gubca in Rudolfa Maistra. Če jih nimaš, ne seri in balone raje spuščaj na travniku, v zombija pa se obleči za Grossmanov festival. Pa kolko smo stari, pizda no.

 3. Pepi Pepi pravi:

  Meni se dopade že samo dejstvo, da se je narod zbudil in da je proaktiven, pa čeprav se samo sporočilo morda še ni povsem konkretno formiralo. Se pa strinjam, ja, in tudi že sam ves čas poudarjam, da revolucije brez revolucionarja ni.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V bistvu imaš prav, že to je uspeh, če prav pomislim. Kaj vem, morda sem pričakoval preveč in moram biti zadovoljen s tem, kar je, saj je v vsakem primeru bolje kot nič.

 5. Lazo pravi:

  Osebno tudi mislim tako, kot Fakkos. Mi oa je sin, ki je bil na enem od predavanj v zvezi s protesti povedal, da statistično so bolj uspešne mirne demonstracije oziroma brez nasilja. Nasilni protesti so izgovor za razne izredne razmere, itd…
  Bilo kako ustanovila se bo kakšna nova stranka za katero mogoče volili tisti, ki do zdaj tega niso, da bodo to storili pa se bo moral najti nekdo, ki jih bo prepričal in mislim da se slekoprej tudi BO.
  Govorjenje, da je vse brez veze pa ni na mestu. Nekaj se mora spremeniti saj bomo drugače zafurali državo.
  Tudi ti si aktivno sodeloval pri vstaji z svojim prispebkom v MB pa če verjameš ali ne.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fakkos pravi, da so mirni protesti drek in da so edini protesti, ki lahko uspejo taki kot v Mariboru, ki so bili seveda vse prej kot mirni. Ne vem če si ga prav razumel.
  Je pa res, da so lahko nasilni protesti zelo nevarni, ker lahko peljejo v kaos, ki na koncu ne prinese nič dobrega, kar lahko vidimo v Egiptu in še kje, kjer se ni nič spremenilo in zdaj spet norijo zaradi oprostilne sodbe.
  V Mariboru ni bilo brezveze, tam je rezultat viden. Brezveze pa je zaenkrat povsod drugje, saj so se demonstracije zelo hitro spremenile v maškarado, kjer praktično nihče več ni imel pojma, zakaj sploh demonstrira. Ni panike, da je mirno, panika je, da je maškarada brez konkretnega programa, le nabijanje istih parol, kar postaja dolgočasno in brez haska. Zdaj je čas za konkretne poteze ne pa za zbiranje folka pred parlamentom in na raznih trgih. To smo že, zdaj je treba korak dlje.
  Jp, jaz sem dva meseca pred tem, ko je Kanglerja odstavila ulica, to napovedal v svojem videoprispevku :)

 7. frenk pravi:

  Iztok, če smo zelo pošteni, so vstajniki predvsem gupa levih nostalgikov, ojačana s predstavniki javnega sektorja in kulture. Njihov cilj, kolikor so ga izrazili, je pretežno utopični socializem, kot se je izrazil Štih. V svetu ni običajno, da bi se na vrh take skupine postavil kak posebej inteligenten voditelj, kajti programi, kot jih pripravi kak Luka Mesec res niso za normalne ljudi. Da ne omenjam umotvorov Zajca in kulturnikov.

  Še vprašanje. Kaj pa so dosegli v Mariboru?

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dosegli so to, da je moral odstopiti njihov župan. Pokazali so torej, da župan ni nedotakljiv in da ga lahko folk odfuka, če z njim ni zadovoljen. Sicer pa je revolucija itak vedno nabita z nostalgijo, brez tega ne gre.

 9. frenk pravi:

  Ja Iztok, točno to. Dosegli so Kanglerjev odstop. Ampak saj smisel politike ni v odstopanju funkcionarjev, čeprav je tudi to lahko pomembno.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Včasih je bistvo politike tudi v tem, da nek funkcionar odstopi oz. ga zamenjajo z drugim.

 11. frenk pravi:

  Načeloma se s tabo strinjam.

  Če imaš doma staro drvarnico, ki malo zamaka, jo je pametno popraviti ali podreti in postaviti novo.

  Hudič nastane, če staro podreš, za novo pa ne dobiš mojstrov, ki bi ti jo postavili pravočasno. Drva bodo mokra.

  Nekaj takega se že dogaja po svetu.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ali še huje, staro si podrl med hudim nalivom, za novo pa nimaš ne denarja, ne časa. Drva lahko vržeš stran, celo zimo pa te bo zeblo ko cucka.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !