Ving Rhames vs. Jack Lemmon

4.03.2013 ob 04:07

Če ni tole eden izmed najbolj nepozabnih momentov Zlatih globusov, potem ne vem kateri je. Jp, leta 1998 je Ving Rhames snel globus za tv film Don King: Only in America, med nominiranci pa je bil tudi Jack Lemmon za 12 Angry Men. In pozor, Ving, ki je začel jokati že med prihodom na oder, je med svojim zahvalnim govorom k sebi poklical Jacka Lemmona in mu predal svoj globus. Lemmon, ta veliki umetnik in eden najboljših igralcev vseh časov, sicer ni imel pojma kaj za vraga se dogaja, se je pa izvrstno znašel in ruknil nekaj šal na račun cele situacije. Dvorana je norela od navdušenja, skoraj vsi so spustili tudi kakšno solzo, Jack Nicholson, ki je malce kasneje dobil globus za Bolje ne  bo nikoli in ga je kamera ujela med občinstvom, pa je zinil: “Give it to me, I’ll take it.” Vrhuska zajebancija in nepozaben trenutek Zlatih globusov, kjer se skoraj vsi igralci med sabo resnično cenijo in so iskreno veseli za zmago svojega kolega. Stavil bi, da je bilo Vingu še bolj kot nominacija kul to, da je bil hkrati z njim nominiran tudi Jack Lemmon, ki je samo tri leta kasneje umrl za rakom, ki so mu ga odkrili le nekaj mesecev po tehle Globusih.

YouTube slika preogleda
 

6 komentarjev na “Ving Rhames vs. Jack Lemmon”

 1. Tina1 pravi:

  Se strinjam to je res legendaren trenutek. Se pa spomnem da sem enkrat nekje brala, da je ta globus dejansko Jack vzel sabo domov, tako da so Vingu poslali kasneje drugega. Res
  svetovni prizor in eden boljsih iz GG zgodovine :)

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aja? Tega pa nisem vedel.

 3. Tina pravi:

  Ja Jack legenda si ga ni pustil vzeti :D

 4. petey pravi:

  res čustven moment, ja! je pa škoda, da je šel lemmon v zadnjih letih svojega lajfa na facelift, ker s tem nategnjenim frisom zgleda prov trapasto!

  pa istega leta se je zgodil še en pripetljaj-ko je christine lahti dobila globusa, so jo mogli na odru nekaj časa čakati, ker je bila na WC-ju! :P

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, kak facelift no, lepo te prosim, pretiravaš, ne ga srat, čisto super se je postaral, s stokrat manj operacijami kot praktično vsi njegovi kolegi.

 6. petey pravi:

  mal pogooglej zadevo, pa boš videl da ne pretiravam kaj dosti…saj se lepo vidi okoli njegovih oči!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !