Zmagovalci Oskarjev: Anne Hathaway

26.02.2013 ob 16:36

Leta 1982 rojena Anne Hathaway, letošnja zmagovalka za najboljšo stransko žensko vlogo v filmu Les Miserables, mi je šla na začetku svoje kariere neverjetno na živce. Bila je ena tistih igralk, ki bi jo v vsakem  filmu skozi platno usekal okoli ušes, če bi imel možnost. Le kako bi bilo drugače, ko pa je snemala pizdarije kot so The Princess Diaries, Ella Enchanted, The Princess Diaries 2: Royal Engagement in recimo Becoming Jane. Grozni film, tako zelo, da mi je šla Anne močno na živce tudi v filmih Hudičevka v Pradi, Gora Brokeback in Get Smart. Nisem pa nisem je mogel sprejeti, nisem pa nisem mogel pozabiti njenih skrajno posranih začetkov. In potem je prišel Rachel Getting Married, ki ga je leta 2008 posnel Jonathan Demme, prekleto dober film, kjer je bila vrhunska tudi Anne Hathaway. Potem je prišel še Havoc, presenetljivo dobra kriminalna drama, kjer spet nisem mogel verjeti, da mi Anne ne gre na živce in da je dejansko zelo dobra igralka. Okej, prišla sta tudi Bride Wars in Valentinovo, hud korak nazaj, toda Anne se ni dala in je kmalu posnela tudi prekrasni One Day, ki pa ga je vsaj pri meni pokvarila z Ljubezen in druge droge, v katerem mi je šla spet malce na živce, kar pomeni, da še vedno nisem bil povsem prepričan kaj naj jo dam, če povem po domače. Potem je seveda prišel The Dark Knight Rises, kjer sem se sprva zgražal, da bo prav Anne igrala Catwoman, na koncu pa sem seveda ugotovil, da je prav ona dejansko eden boljših delov filma. No, lani je postala še Fantine v Les Miserables, v najboljšem filmu leta, z najboljšo žensko vlogo daleč na okoli in me do konca prepričala, da ni le tečka iz The Princess Diaries, ampak ena izmed boljpih igralk svoje generacije. Morda mi v svojih naslednjih vlogah ne bo več tako zelo všeč, toda Fantine bo zame večna, Fantine bo vloga, ki jo je zame dvignila med najboljše igralke vseh časov. Magari samo za eno sezono, kaj me briga. Je pa Anne Hathaway, ki v sebi skriva ščepec Audrey Hepburn, igralski talent pobrala po svoji mami Kathleen, ki je, ne boste verjeli, na odru v prvi ameriški turneji mjuzikla Les Miserables prav tako igrala Fantine. Če to ni največje  naključje, potem ne vem kaj je, jebemti. Njen oče je odvetnik, v bajti je živela skupaj z dvema bratoma, kot klinka pa si je želela postati nuna. Itak, njena najljubša igralka je  Judy Garland, njena idolka Meryl Streep, njen glasbeni talent pa je prišeldo izraza že v srednji šoli, ko je  navduševala v raznih predstavah, tudi v Gigi, da ne bo pomote. Sredi prejšnjega desetletja se je zapletla z italijanskim poslovnežem Raffaello Follieri, ki so ga  aretirali zaradi nečednih poslov pri nepremičninah, od lanskega leta pa je poročena z igralcem Adamom Shulmanom. In da ne pozabim, njena nepozabna izvedba pesmi I Dreamed a Dream se je uvrstila celo na Billboardovo lestvico.

 

7 komentarjev na “Zmagovalci Oskarjev: Anne Hathaway”

 1. dr. Onyx pravi:

  Kar se tiče filma Ljubezen in druge droge sam ocenjujem, da je nekako uporabnih kakšnih 20% posnetega materiala, ostalo je pa za vreč stran in posnet na novo s spremenjenim scenarijem. Film bi moral po moje biti bolj romantična drama, ne pa skupaj zmontirani neki ceneni štosi v slogu Ameriške pite. Oba igralca sta odlična in ju je škoda za tak film.

 2. Peter pravi:

  Nekateri nad njo niso najbolj zadovoljni:
  http://www.rtvslo.si/kultura/film/zakaj-vsi-sovrazijo-anne-hathaway/303266

  Je pa bila v Les Miserables in v The dark knight rises odlična.

 3. Peter pravi:

  Iztok, verjetno ne veš, da jo je pred Nolanom želel režiser Marc Webb za film The amazing Spiderman, igrala pa naj bi lik Black cat a je vlogo zavrnila, saj jo je Catwoman bolj zanimala. Če imam pravilne informacije, je šla celo na avdicijo za Black cat a je na koncu sprejela vlogo v filmu The dark knight rises. Marc Webb si jo baje še vedno želi za naslednji film o Spidermanu.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej so ji mačke tako ali drugače usojene :)

 5. Peter pravi:

  Fora pa je v tem, da je najprej mislila, da si jo Nolan želi za vlogo Harley Quinn, a je pozneje spoznala, da je v igri za vlogo, ki ji je bila zmeraj všeč – Catwoman. To sem zvedel nekaj dni pred premiero The dark knight rises.

  http://www.youtube.com/watch?v=kH8MWkgwL2E

  Posnetka v katerem je Hathawayjeva govorila o tem, žal ne najdem.

  Ko sem videl to novico: http://www.siol.net/scena/film/novice/2011/01/christopher_nolan_izbira_batmanovo_dekle.aspx sem tudi sam pomislil, da se omenjene igralke borijo za vlogo Harley Quinn. Razmišljal sem, da bi lahko bila Harley Quinn žena Ledgerjevega Jokerja. Saj se spomniš zgodbe v The dark knightu o Jokerjevi ženi? Ko pa sem izvedel, da bo v cameo verziji v filmu tudi Liam Neeson, sem sumil, da Nolan mogoče izbira žensko za vlogo ali žene ali hčerko Ra’s al Ghula. Sem pač fan Nolana in Batmana. Čisto sem not padel….

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dejansko mi je vseeno :)
  Važno je, da je bila Anne kot Catwoman presenetljivo okej.

 7. Peter pravi:

  http://www.nationalledger.com/pop-culture-news/the-dark-knight-rises-and-les-369521.shtml#.UT-eoFdfb4Y

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !