IZTOK faking GARTNER

« | | »

What the fuck: Ledena kava za štiri evre

19.02.2013

Sladoledni vrt Rustika, ki se nahaja v celjskem City Centru, se mi je vedno zdel neka sila povprečna slaščičarna z izjemno skromno ponudbo. Pač plac, kamor ne grem skoraj nikoli, saj veliko raje obiščem slaščičrano v sosednjem Planetu Tuš. No, tokrat sva s prijateljem naredila izjemo, zgolj zato, ker je bil Tuš zaseden in ker se nama je res zaluštalo jebene ledene kave. V Rustiki je bilo seveda vse na pol prazno, kar pomeni, da sva dve ledeni kavi dobila zelo hitro. Sicer ne vem od kdaj je ledena kava topla, ampak okej, osebje je bilo dovolj prijazno, da sem skozi prste pogledal ta kiks, ki se v Tušu recimo nikoli ne zgodi. In potem je prišel račun za osem evrov. Jp, ledena kava v Rustiki stane štiri evre, kar je skoraj enkrat več kot v Tušu in drugje v Celju. To je res neverjeto in nerazumljivo in sila nesramna ter oderuška fora. Za štiri evre dobiš celo kosilo, jebemti no. In še neka Rustika sredi trgovskega centra. Pa saj nismo v hotelu A kategorije v Portorožu, no, ne ga srat s takimi glupimi forami, za vraga. Celje je faking periferija, kjer ledena kava itak ne bi smela preseči dva evra v nobenem primeru. Zakaj jo v Rustiki prodajajo za štiri, pa sam bog ve.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 19.02.2013 ob 20:25 pod WTF?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

23 odgovorov na “What the fuck: Ledena kava za štiri evre”
 1. Thomas - 19.02.2013 ob 22:33

  Zato, ker gre za znano znamko?

 2. aaaa - 20.02.2013 ob 06:30

  Zato, ker jo folk za tak denar tudi kupuje……..:D

 3. Saša - 20.02.2013 ob 10:37

  Rustika ni ravno povprečna slaščičarna, ker ima zelo dobre izdelke – čokolade in tortice (sicer je to stvar okusa). Taka cena za ledeno kavo, se strinjam, je res pretirana, pa ne samo za Celje.

 4. Ana - 20.02.2013 ob 11:06

  kaj pa prodajajo kot ledeno kavo za 2 €?
  podaljšano kavo, dve kepici sladoleda, smetano, piškot? svaka čast, če se jim izide.

 5. E - 20.02.2013 ob 12:39

  Ja pač Rustika je pač huda znamka čokolade pri nas.Ja in plačaš ime firme in ne lede kave.To je isto ko te znamke oblačil ko preplačaš tist izdelek za ziher 100%.Jap in 4 €ure za ledeno kavo je preveč.Tako ceno bi samo sprejel na Bledu , u Portorožu v kakem Kampinskemu in v Ljubljani v hotelu Slon in morda še kakšnem a nasplošno v sloveniji 4 €ure dosti preveč za ledeno kavo.
  Pa by the way to je zelo velik kiks in napaka ,da daš ledno kavo toplo.Zakaj se pa potem reče ledena kava :) ?

 6. Judge - 20.02.2013 ob 13:25

  Gartner, ti Si navaden provokatorček, Ledena kava v Rustki je vrhunska, dobiš dvojno kavo in 2 kjepici sladoleda.Res Si navaden povprečen drekač.

 7. ajda - 20.02.2013 ob 14:39

  Če si dobil v kavi dve kepici sladoleda, smetano, liker, čokoladne mrvice in seveda dobro kavo, je to nedvomno vredno. Če je pa le kava (pa to še topla), pa ena mini kepica sladoleda, je to nedvomno drago. Mene bolj razjezi, če npr. naročim ledeno kavo, v njej pa ne dobim nič, plačam pa najmanj 3 eure. Res je, da je 4 eure veliko, a saj veš, užitke moramo plačevati kot jih plačujejo kadilci in pivci alkoholnih in brezalkoholnih pijač v lokalih.

 8. Gregson - 20.02.2013 ob 14:41

  Prijatelj, vsak se pri sebi odloči kaj bo dal v svoja usta, Rustika slovi po izdelkih naravnega izvora in domače predelave, tako je tudi s čokolado in sladoledom, da ne govorim o njihovi kvalitetni kavi.Skratka prijatelj, moj nasvet:preden daš kaj v usta, preveri koliko ejev vsebuje ta stvar, kajti danes nas industrija fila z kemijo in pospeševalci…ni vse Lidl cena, vedno bolj šteje kvaliteta in to moramo spoznati sami.
  Pa lep dan, moj prijatelj…
  Gregor.K

 9. IZTOK GARTNER - 20.02.2013 ob 15:07
  IZTOK GARTNER

  Judge, zaradi mene je lahko kava še ne vem kako vrhunska, a jebene štiri evre ni vredna na noben način. Še posebej ne v trgovskem centru sredi Celja. Ne me jebat no.

  Ajda, ne vem točno kaj sem dobil, a gotovo ni bilo vredno štiri evre. Pa tudi okus ni bil nič posebnega. V Tušu je dosti boljša, magari z manj sladoleda.

  Gregson, no ja, eje bom težko preveril v restavraciji, prijatelj :)

 10. Thomas - 20.02.2013 ob 15:44

  Iztok,
  ne smeš pozabiti, da pač nismo v socializmu, kjer je država določala cenik. Danes vsak trgovec sam določi cenik, vsaj pri dobrinah, ki niso nujne za življenje. Tem dobrinam ekonomisti celo pravijo, da so “cenovno prožne” (napram dobrinam, ki so nujnejše in kjer obstajajo neka strožja pravila).
  Če trgovec ima stranke, si takšno ceno lahko privošči. Ledena kava dvomim, da je nujna za preživetje, tako kot kruh. Če pa bi toliko stal kilogram kruha, ta cenejšega, potem pa lahko greš na cesto. Takole pa je nesmiselno. Kaj bo naslednje? Se boš pritoževal, da ima Štorman predraga kosila v svojem hotelu?

 11. Gregson - 20.02.2013 ob 16:41

  Iztok, vprašaj osebje, itak morajo vedeti kaj prodajajo in iz česa so njihovi izdelki, sicer pa prihaja zakonodaja, ki bo določala, da je na vidnem mestu označeno iz česa je narejena sladica…oziroma izdelek. :)

 12. Judge - 20.02.2013 ob 17:18

  Vidim, da še sam sebi ne privoščiš, razloga sta dva: Ali Si tolk zanič zabavljač, Ali pa Si imel težko otroštvo.Lahko je oboje..Prav smešen si,upam da Si vsaj dobil plačano za tvojo what’d fak ugotovitev,zdej pa teci v Tuša na vročo čokoladico za dva evra,Ubošček.

 13. Nataša - 20.02.2013 ob 18:06

  Zanimivo, okusi so očitno zelo različni. Meni osebno je Rustika zelo všeč, imajo najboljši sladoled daleč naokoli in nasploh je ponudba zelo pestra. Glede cen je pa tako-jaz vedno kamorkoli grem pogledam cenik preden naročim, tako da potem ni presenečenj.

 14. IZTOK GARTNER - 20.02.2013 ob 18:39
  IZTOK GARTNER

  Nataša, če se ne motim v Rustiki niso nikoli dajali pol pol kepice, kar je meni vedno bedno za posrat. Jp, morala bi pogledati cenik, ampak nama ni prišlo na kraj pameti, da bi lahko bila ledena kava štiri evre, saj nisva bila v Monaku, ampak v jebenem Celju.

 15. spookymulder - 20.02.2013 ob 22:02
  spookymulder

  Iztok, a veš kaj opažam? Da tvoji zapisi postajajo vedno bolj podobni nerganjem Mariborčana. ;-) Ne vem, mogoče so bili takšni že prej, samo nisem opazil, oziroma je to začelo postajati jasno, ko si začel snemati tudi skeče, ali pa si dejansko že do te mere zapopadel lik Mariborčana, da je začel vplivati na tvoje bloge. :-)

  Šalo na stran, glede te ledene kave bi moralo biti več ali manj jasno, da je ena stvar, če dobiš instant kavo s poceni sladoledom trgovske znamke, drugo pa je, če dobiš zadevo, ki je narejena iz boljših, neindustrijsko pridelanih sestavin. In tu ti je razlika med cenami v Tušu in Rustiki. Če razlike ne opaziš, ker gledaš samo na ceno, potem je logično, da se ti bo vse skupaj zdelo kot velika goljufija.

  Se je pa po drugi strani potrebno tudi vprašati, kdo si lahko v današnjih časih privošči, da naroča stvari, ne da bi prej pogledal ceno. Verjetno samo bogataši in pa tisti, ki so preveč “pametni”, da bi se pozanimali, potem pa se razburjajo, kako so bili opeharjeni. Pač tako je, imaš poceni pralne stroje za polovično ceno, ki se ti pokvarijo po enem letu delovanja in imaš stroje kvalitetne znamke, ki ti delajo pet let in več. Imaš superge XY znamke, ki ti po enem mesecu hoje razpadejo in imaš superge poznane znamke, ki ti brez problemov zdržijo dve leti. In imaš industrijsko poceni hrano neznanega porekla, ki ti jo ponujajo po diskontnih cenah, na drugi strani pa je bolj skrbno izdelana hrana iz izbranih sestavin preverjenega porekla. Kaj boš izbral, je seveda odvisno od tebe, da pa pričakuješ, da se bo eno in drugo prodajalo po isti ceni, je preprosto naivno.

 16. IZTOK GARTNER - 21.02.2013 ob 03:45
  IZTOK GARTNER

  Kdaj pa sem se nazadnje pizdil takole, da si dobil tak občutek :)
  Okej, ampak zakaj za vraga je ledena kava v Tušu veliko bolj okusna kot v Rustiki, kjer je poleg tega bila še topla?
  Kot sem rekel, nisem vedel, da je Celje Monako in da moram paziti na ceno pri jebeni ledeni kavi sredi šoping centra, kjer prodajajo sendviče za en evro.

 17. Franci Mlakar - 21.02.2013 ob 06:02

  Ja gdo pa se sploh zivi v Celju ?

  Tam je vse drago od nepremicnin do kave, pa se zrak te zdravja kosta.

  Ko se priblizas temu mestu zapri okna na avtu ter stopi na gas da si cimprej mimo!

 18. STELA - 21.02.2013 ob 07:28

  Iztok….citiram “Ajda, ne vem točno kaj sem dobil (v kavi, op.p.)”…….s takim odnosom je res brez veze, da greš v Rustiko na kavo:)))

 19. Judge - 21.02.2013 ob 09:46

  Sedaj vem, da Si rahlo retardiran,bolnik celjski,svoje truplo Si navadil na industrijsko hrano in ko končno enkrat v svojem patetičnem živleju probaš neki naravnega,okusnega, je pa vse narobe.ko bi bil vsaj tiho,ti BUTELJ zakompleksani.

 20. IZTOK GARTNER - 21.02.2013 ob 13:32
  IZTOK GARTNER

  Stela, ja pizda no, kako naj vem koliko kepic je nafukanih v kavo pod goro smetane. Ena, dve, tri, nimam pojma in me niti ne briga. Pač grem na ledeno kavo brez doktorske dizertacije, to je vse.

 21. RHYME-G - 21.02.2013 ob 18:51

  glede na to da je ZIMA pa SNEG pa vsi so BOLANI pa same gripe pa virusi razhajajo ti pa piješ LEDENO kavo bi ti js dau ceno 10 eurov za eno:)

 22. glicinija - 21.02.2013 ob 20:23

  Nisem še bila ne v Rustiki, ne v Tušu. Mi je pa znano po čem kaj slovi. Ni vedno zlato, kar se sveti.
  Ledena kava bi naj stala cca. 2,50 evrov, ker je not:
  1 kava= 1e
  1 kepica= 1e
  smetana= 0.5e,
  Če je nekdo zaslovel, da ima izdelke vse natur in brez E-JEV, malo morgen. Sem nekoč delala v enem gostinskem objektu- 5*, naj bi prodajal naraven sok iz sveže stisnjenih pomaranč: malo soka iz pomaranč in zraven lidlov nektar. Pa razne bio zadeve, ki sploh niso bile bio, ampak samo v njihovi embalaži. Stranka sploh ne ugotovi. Tak da ne z nekim natur sranjem. Najbolj žalostno pa je to, da take stvari drago prodajajo.
  Aja, pa E-je imamo že v zraku.

 23. Mirko - 23.02.2013 ob 23:42

  V Rustiki je vse naravno pa bla bla bla… Klko vidim to pali pri naivnežih. :) Za 4€ pri nas s staro grema na večerjo. :)

Na vrh

Komentiraj