Kdo si upa na večerjo?

17.02.2013 ob 22:37

Še ena nova oddaja, dosti boljša in izvirnejša kot Zadetek v petek, če me vprašate za mnenje. Jure Godler in Tilen Artač sta genija, tu ni dileme, pa tudi njun humor mi je zelo všeč. Je pa res, da je škoda, da se z gostom malce preveč preseravata in glumita in ne rečeta kake bolj konkretne. To je nepotrebno, ni pa usodno za oddajo kot celoto, ki jo lahko iskreno pohvalim. Tudi v parodiranju kuharskih oddaj, kjer za kuharijo skrbi Inti Šraj. Je pa res, da je notri tudi nekaj Hribarja, kar je jasno, saj si je koncept zamislil Bojan Krajnc. A ni panike, zadeva vseeno štima in je več kot dobrodošla sprostitev za nedeljski večer. In pazi to, Krajnc je bil tudi idejni vodja oddaje Ugani, kdo pride na večerjo, iz katere se zdaj seveda dela norca. Dobra.

DODATEK:

Gledal še drugo oddajo in lahko mirne duše rečem, da mi je bila še boljša kot prva. Godler in Artač sta super, le Inti Šraj se zaenkrat še ne znajde prav dobro pred kamero. Je bila pa Katarina Mala stokrat boljša gostja od Gojca. Zelo dobra in prebrisana oddaja, kjer humor seveda ni za vsakogar. Bravo, nacionalka, dejansko si nisem mislil, da je kaj takega pri nas sploh še mogoče.

 

24 komentarjev na “Kdo si upa na večerjo?”

 1. Pepi Pepi pravi:

  Mah … Kaj vem, mene niso baš kupili. Skeči so bili dobri, takisto glasbeni nastopi Artača in Godlerja, vse ostalo mi je delovalo pa kot nek pretežno neposrečen miks kupa stvari. Hamas and Papas, denimo, mi s svojo artsy jazzovsko musko sploh ne paše v koncept. Pa OK … Razumem, da gre za parodijo, ampak v tem slučaju predmet parodiranja, torej kuharske oddaje, deluje popolnoma odveč. Vsaj jaz sem dobil tak filing. Je pa tud res, da daje Gojc zadnje čase, kamor koli pride, precej negativen vibe nekega starega ciničnega prdca in kot tak k zanimivosti oddaje prav tako ne pripomore največ.

 2. mweiss pravi:

  Ni kaj, kar se mene tiče, je to ena redkih RTV-jevih oddaj, ki si jo bom še kdaj ogledal. Res pa je, da moraš za ogled te oddaje imeti veliko mero naklonjenosti do Monty Python-ovskega humorja. Meni, ki sem fen Monty Python-ov, to ne bo težko. Zanima pa me, kakšen bo odziv gledalcev, ki so spremljali bruhljivo osladni show Tomažinove, ali pa brez avto-cenzure spremljajo ves šit, ki ga naserje Galunič. In takih je po mojem veliko, če že ne večina. Zato je življenjska dobe te oddaje vprašljiva.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, Hamotu se je uspelo prebiti v čisto vse, kar poteka na nacionalki. To je res neverjetno. Pa še zoprn model je ponavadi. Ampak tokrat mi ni bil moteč in je celo simpatično izpadel, ko je sodeloval v skečih z mimiko obraza. Se pa tudi jaz sprašujem, kaj za vraga se je zgodilo z Gojcem, saj je bil vedno eden izmed najbolj smešnih ljudi pri nas.

  Mweiss, Godler in Artač sta brez dvoma fana Montyja Pythona, kar je seveda več kot dobrodošlo.

 4. STELA pravi:

  Oddaja daleč preseže Zadetek v petek…kar je škoda za Slakonjo. Bi se pa vseen podpisala pod pepijev komentar….in če je to parodilja na Ugani kdo pride na večerjo bi blo zadost, da je že scena enaka, vse ostalo gre pa lahko ven…..ja, verjetn mi je bla od Tomažinove oddaja res ful bedasta
  Me pa zanima kako dolgo bo trajala….ker vsak teden skreirat gledljivo oddajo bo tud za GODART težko…

 5. Mirko pravi:

  Bila sta nesmešna, podobno kot “Na svoji žemlji” istih ustvarjalcev je oddaja “aktualna” ampak dva meseca prepozna. Kot bi jo imeli na lagerju. Parodija na golobe, ki jih je ponujala Alenka Pavlin po dveh mesecih ko to vsi pozabijo ni več smešna. Kao intelektualno za generacijo “Kranjc/Hribar” ko se navadno vsi trepljo po hrbtih kako kul so. In Hamo paše v Krajnčev komplet. V bistvu je bilo precej posiljeno in res daleč od Monty Pythona. Tako daleč od Monty Pythona kot da bi rekel da je v Čista desetka podobna Top listi nedrealista.

 6. mweiss pravi:

  @Gartner
  Sklepam, da je Šalehar enkrat v preteklosti pritisnil na »pravi gumb« :) in so mu sedaj odprta vrata na nacionalni TV in radio.
  Ko sta s Gjurinom pogorela na izboru za EMA, ker so gledalci takrat izglasovali sodrške oberkrainerje, sta ju Molkova in Karoli vzela v bran. Takrat je bilo očitno, da bosta dobila angažma na nacionalki.
  Modela, razen na nacionalki, drugje tudi ne slišiš.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, glede na to, da oddaja dolga samo eno uro, po moje fanta ne bosta imela večjih težav.

  Mweiss, ne gre pozabiti, da je brat Mihe Šaleharja.

 8. Pepi Pepi pravi:

  U, Na svoji žemlji mi je bila pa kr kul. Vsaj kar se koncepta (nesojene) serije tiče. Je pa res, da je bil sam scenarij precej švohoten, na prvo žogo in sploh nevreden kul animacije in animatorjev.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šele zdaj mi je potegnilo kaj se menite. Jp, Na svoji žemlji je meni tudi okej zajebancija. Sem jo našel na YouTubeu.
  http://www.youtube.com/watch?v=pGyAHox6FJs
  Pa se je to kdaj sploh predvajalo na nacionalki? A prav serija je bila planirana?

 10. Pepi Pepi pravi:

  Imitatorjev* sem mislil namesto animatorjev. Ja, to se je razvilo iz projekta Hribovci, ki sta ga Hribar in Krajnc planirala kar nekaj časa in ki naj bi bil, kolikor je meni znano, v obliki serije. Pa baje ni denarja. Je bilo na TV kak mesec nazaj.

 11. bandibje pravi:

  Začetek je bil spodbuden, tudi godalci so še kar žagali, vendar bi lahko udarili eno v stilu metalskih viž ala Apocaliptica.Potem še nekaj posrečenih gagov in nato sledi nekakšna čudna kuharija. Naj bi bila nekakšna parodija. Lepo, samo mislim, da ravno kakšnega črnega angleškega humorja nisem opazil. Proti hamotu nimam nič, je profesionalec, ampak mislim, da so vsi skupaj zgrešili kontekst. Upam, da res ni po vezah, čeprav so danes in seveda , tudi nekoč bile glavno pogonsko gorivo našega sistema. Če bodo s parodijo še nadaljevali, upam globoko, da bo vsaj zadevala glavico na žebljico ali pa obratno. Gojc kot komik, zna biti mnogo boljši, ampak, kdo pa pravi, da so zabavljači vedno smešni in pripravljeni za hec.

 12. STELA pravi:

  Iztok….že, že….ampak glede na to, da so bli že v prvi oddaji mogoče trije al pa štirje dobri štosi se bojim, da jih bosta imela…..težave, namreč….ampak pustimo se presenetit…

 13. Siena pravi:

  Meni oddaja sploh ni bila všeč. Nekaj po sili, ne vem če sem se enkrat nasmejala… Ne bom je več gledala, zagotovo ne.

 14. dojc1 pravi:

  oddaja mi niti slučajno ni všeč.mislim,da si jure in tilen kvarita uglad.tudi glasbeni vložki med pogovori so odločno preglasni. moje skromno mnenje!

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, zakaj bi si kvarila ugled, saj sta vendar končno dobila svojo avtorsko oddajo v prime time tvju. Kaj še hočeš boljšega.

 16. Helena pravi:

  Se pridružujem tistim, ki menijo, da ta oddaja ni nič posebnega. Malo več pozornosti naj namenijo bontonu pri mizi. Kako se že pravilno uporablja nož in vilice?

 17. Pepi Pepi pravi:

  Mah to pač spada v ta kontekst. Moram reči, da se mi je malo popravil vtis, za kar zahvala gre predvsem fužinskemu Djangu, ki je izpadel precej posrečeno. Te naše holivudske parodije (četudi redke) so mi vedno kul, pa čeprav bi lahko potadlal, da se vse prerade ustavijo že pri sami “slovenizaciji” in da fore dlje od tega ne sežejo.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fužinski Django je štartal že v prejšnji oddaji, resda kot trailer, no, zdaj pa bo očitno šlo še za skeče, ki pa mi niso bili ne vem kako kul. Godler ni dober Schultz, je bil pa zato Hribar vrhunski plantažnik, pa tudi Artač ni slab Djelo. No ja, ideja je kul, to lahko pa mirne duše rečem. Pa Lado Leskovar je bil dobra finta.

  Oddaja mi je še vedno zelo kul in še enkrat pravim, da sta Godler in Artač genija.

 19. Pepi Pepi pravi:

  Godler je na youtube že naložil celotno verzijo (zlepljene skeče od danes) tako da mislim, da je to to. Ja, saj pravim … Za štos je kul videti nek znan film, preoblečen z našimi igralci, za presežek bi bilo pa potrebno še kaj več. Je bil pa meni Godler boljši kot Hribar, ki mi začne s svojim karikiranim dolenskim dialektom (ki ga je fural že v Pravi biznis) hitro iti na živce. Kar je, ne dvomim, point, pa vendar.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Godler je imel super masko, igral pa je slabo, če mene vprašaš, vsaj v uvodnih prizorih, potem se je res malce popravil.
  Kje smo Slovenci pa priča komentar na Godlerjevem YouTubeu, ki pravi: “Morda vam je uspel celo bolje kot Tarantinu, saj je v njegovi verziji le ena sama zanimiva scena, z kkk maskami za na glavo”

  Dj fak no, pa kok smo stari no, jebemti.

 21. Pepi Pepi pravi:

  Welcome to youtube. :D

 22. IZTOK faking GARTNER » Vid in Pero Šov pravi:

  [...] za svoje gledalce. Slakonja na TV3 fura Zadetek v petek, Godler in Artač na nacionalki vodita Kdo si upa na večerjo, Planet TV bo vsak čas štartal z Denisom Avdičem, Mario je še vedno v akciji z Mojo Slovenijo, [...]

 23. nekdo pravi:

  daleč najboljša “kuharska” oddaja na vseh televizijah…godler in artač sta pa itak genija…v vseh pomenih :D

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Se strinjam, tudi meni sta super. Resda vsak štos ne rata enako dobro, toda celota štima, le še na lesenost Inti Šraj se navajam. Resda je boljša kot na začetku, a še vedno nima čisto pojma kaj naj počne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !