Recenzija: Texas Chainsaw 3D

6.02.2013 ob 01:39

TEXAS CHAINSAW 3D

Najprej nekaj besed o 3D nategu. Fak no, pa kako jih ni sram dati 3D celo v naslov filma in potem gledalcu servirati en sam 3D prizor, kjer motorna žaga prileti proti platnu. To je res svinjarija, ki se zadnja leta dogaja zelo pogosto. Za tak lažen 3D bi moral gledalec denar za dražjo karto zahtevati nazaj, jebemti ej. Ali še bolje, kinooperater bi moral gledalca opozoriti, da 3Dja ne bo in da gre za ogaben nateg, kjer bo doživetje na domačem laptopu popolnoma isto. Pa še nekaj besed o temni sliki, ki jo povzročajo 3D očala. Če jih snameš med filmom, je slika seveda svetlejša in normalna. Če jih imaš na očeh, pa se vse vidi zelo slabo in nerazločno, skoraj tako kot da bi gledal kako poceni piratsko internetno kopijo. Grozno res. In to za ceno šestih evrov in pol. Pa kdo je tu nor, lepo vas prosim. Ali še bolje, mar to sranje res nikogar ne moti. Okej, pa gremo k filmu, k, če se ne motim, že sedmemu poglavju o kultnem norcu z motorno žago, ki se zdaj v moderni inačici vrača že tretjič. Rimejk z Jessico Biel je bil okej, The Begining iz leta 2006 se mi prav tako ni zdel slab, tale ta novi pa je nekje na stopnji The Next Generationa iz leta 1994, ki mi je osebno boljši od Leatherfacea iz leta 1990, če prav pomislim. Pač še ena reciklaža kultnega originala iz sedemdesetih (drugi del iz leta 1986 je bil presenetljivo kul), s twistom med Leatherfaceom in glavno junakinjo (Alexandra Daddario), ki dejansko štima in zloglasnega psihota prvič pokaže v nekoliko drugačni luči. Ne bom rekel, da gre za najslabšo grozljivko leta, rekel pa bom, da upehana dramaturgija in klišejske igralske kreacije, med katerimi boste našli celo pevca Treyja Songza, filmu ne delajo prav posebne usluge. Hudiča no, še My Bloody Valentine je bil boljši 3D od tegale natega, ki mu je vseeno, da gledalce nafukava že v naslovu.

Ocena: 4/10

 

4 komentarjev na “Recenzija: Texas Chainsaw 3D”

 1. montebuba pravi:

  kako to da je v filmu ponovno zaigrala Marilyn, ki je igrala že v originalu iz leta 1974?

 2. montebuba pravi:

  Kje je recenzija filma iz leta 2003?
  ..meni osebno najbougši The beginning iz leta 2006…

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V mojem arhivu. Nisem še objavil nikjer, če se ne motim.

 4. montebuba pravi:

  morem te popraviti :D se vidi da te je 3D nateg popolnoma razkuril in speljal pozornost.

  Tole ni še ena reciklaža kultnega filma iz leta 1974 ampak je direktno nadaljevanje tistega filma in dogajanje postavi le nekaj ur po koncu prvega dela. Tvist da morilec in glavna junakinja najdeta skupno točko je malo drugače kot smo navajeni iz ostalih filmov, kjer morilec pač ubije vse ki pridejo v hišo. Glavna junakinja tega filma je njegova sorodnica, in z obeskom ki ga pokaže on to spozna bla bla pač zodba….

  O igralcih: Dejansko velika večina ljudi ki igrajo v kultnem originalu iz leta 74 se tu pojavljajo v “cameo” vlogi….na slikah ki jih najde glavna protagonistka.
  Zanimiv podatek pa je tudi da “dedka” ki nastopa takoj na začetku filma igra isti igralec ki je igral tega dedka že leta 1974 (John Dugan). Igralec Bill Moseley, ki je upodobil v 2 delu (1986) norca s kovinsko glavo igra zdaj Draytona. Draytona je v prvih dveh delih igral Jim Siedow. Pač veliko ene nostalgije :D

  Pa še za konec kak si sledijo filmi in kako so povezani:
  ThE Texas Chainsaw massacre (1974) original, ki ima tri različna nadaljevanja:
  -dvojka z leta 1986 je bolj parodija
  -1990 je prišel že 3 film o teksaškem pokolu vendar tako kot ‘86ka velja za nadaljevanje prvega dela
  -2013ko ki se direkt navezuje na prvi del (1974) ignorira vse ostale

  film 1994-the next generation je bolj zase

  no potem so leta 2003 in 2006 posneli dva remakeja. 2003 je remake originala…z drugo družino…leta 2006 pa the beginning ki nas vrne v njegove začetke

  leta 2016 pa sledi nov film z naslovom Leatherface, ki pa prikazuje celotno njegovo otroštvo :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !