Oskarji 2013: Glavna moška vloga

6.02.2013 ob 02:45

Če sem iskren, moram zapisati, da še vedno navijam za Hugha Jackmana, tudi zato, ker mi je Les Miserables najboljši film leta. No ja, pa tudi izven tega je Jackman naravnost odličen, tako da res ne bi imel nič proti, če premaga glavnega favorita Daniela Day-Lewisa, ki je kot Lincoln seveda prav tako vrhunski. Day-Lewis po moje ne more izgubiti, pa četudi ima že dva oskarja, kar pomeni, da bi ga tretji zavihtel na prvo mesto med najbolj uspešne oskarjevce vseh časov. Jack Nicholson ima namreč enega stranskega in dva glavna, Walter Brennan pa tri stranske, kar pomeni, da bi bil Day-Lewis res glavna faca. Bradley Cooper in Denzel Washington seveda nimata prav nobenih šans za zmago, če bi po nekem čudnem presenečenju zmagal Joaquin Phoenix,pa bi člani akademije pokazali, da imajo res velika jajca. Phoenix je morda izmed vseh nominirancev celo najboljši, če prav pomislim. Če ne najboljši, pa vsekakor najbolj nor in najbolj pogumen. Tak, da bi ga z oskarjem verjetno užalili. Kot Mickeyja Rourkea za The Wrestlerja, ki ga je na koncu kot veste po hudi krivici premagal Sean Penn. Navijam torej za Jackmana, zmagal bo Day-Lewis, če zmaga Phoenix, pa bom seveda vstal in glasno ploskal.

Saj res, kje sta Tom Hanks in Jim Broadbent iz Cloud Atlasa, kje je Anthony Hopkins iz Hitchcocka, kje je Richard Gere iz Arbitrage in kje je Jean-Louis Trintignant iz Amour?

 

10 komentarjev na “Oskarji 2013: Glavna moška vloga”

 1. Niko pravi:

  Anthonya Hopkinsa verjetno ni zaradi tega ker film ni bil tako dobro sprejet v Ameriki saj je veljal za enega najbolj pričakovanih filmov potem pa se je ohladilo
  me pa zanima kje je tudi John Hawkes iz The Sessions
  tudi jaz bom trdno držal pesti za Joaquina Phoenixa pa tudi Daniel Day Lewis ki je eden izmed najboljših igralcev vseh časov
  tudi Denzel mi je bil všeč tak kot mora bit
  Hugh Jackman me pa ni čisto povsem do konca prepričal no ima nekatere strašno dobre scene toda do konca me ni povsem prepričal upam da Daniel res zdaj postane najvčji car povsem zasluženo bi bi to bilo

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj za vraga se je zgodilo z Hitchcockom, res mi ni jasno.
  Meni pa je kul, da ni Hawkesa, ki se mi je zdel totalno zanič in mi je uničil sicer kul film.

 3. Peter pravi:

  Daniel Day-Lewis ga mora dobiti, ker je bil vrhunski. Če ga ne dobi, bo kuhna!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje mu ne more uiti. Je pa res, da je Joaquin Phoenix še boljši. Dejansko predober, da bi mu upali dati oskarja.

 5. MacGyver pravi:

  Tudi jaz močno upam da oskarja dobi Jackman. To pa predvsem zato, ker mi Lincoln kot film ni bil ravno top roba. Drugače je Day-Lewis spet pokazal, da v nulo naštudira redke vloge ki jih sprejme. In je verjetno celo dejansko najboljši od nominiranih. Mi je pa žal, da je Cooper naletel na takšno konkurenco, ker je odigral življenjsko vlogo in mi je bil super…

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, Cooper je ujel svoj labodji spev, a konkurenca je letos neverjetna in nima nobenih šans. Tudi Jackmanu se obeta isto. Po moje ne bo nikdar več dobil take oskarjevske vloge, ampak zmagal ne bo, žal. Aham, Day-Lewis je sladokusec, ki se za filme odloči zelo redko, a ko se, jih skine v nulo. No ja, čisto vedno ne, a ko mu rata, je nepremagljiv. Me pa zanima kaj bi iz Lincolna naredil prvotno planirani Liam Neeson, ki se je povsem izgubil v debilni akcijski robi. Očitno mu je zadišal denar.

 7. MacGyver pravi:

  Tega pa nisem vedel :) ojoj njega si pa ne predstavljam v tej vlogi…morda res zato, ker dela taki crap zadnje cajte…res pa je, da je bil super v Schindlerju ampak tisto je čist drugačna vloga…ko gledam Day-Lewisa se mi sploh ne zdi da je to on, ampak kar sam Lincoln…idealna izbira igralca res…bi pa mogoče kot spuščeno nominacijo omenil še Fassbenderja iz Prometeja, ki je bil naravnost fantastičen (100x bolj kot De Niro npr.)…mmg., Fassbender se mi zdi idealen za zamenjavo Craiga v vlogi Bonda :)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Aham, aham, dolga leta je bil prav Neeson glavni kandidat. Po moje pa bi bil super, a jebat ga, raje je izbral akcijsko sranje. Neeson je dober igralec, ne pozabi na Kinseyja, Roba Royja, Michaela Collinsa, Les Miserables (1998), pa še kaj bi se našlo.
  Lewis pa Lincolna res skine v nulo. Dejansko sploh ne igra, ampak je karakter live. Neverjetno res. Se je pa dolgo časa upiral temu izzivu, pa ga je Spielberg končno prepričal.
  Fassbender? Hm, ni slab, ni pa mi presežek zaenkrat. Tudi Shame mi ni bil kul. Za Bonda mi pa tudi ne diši niti malo. Je pa res, da je tudi Craig totalno zanič, tako da isti kurac.

 9. Maco pravi:

  V kategoriji za Glavno moško vlogo je glavni favorit Daniel Day-Lewis. Meni sta bila zelo všeč tudi Hugh Jackman in Joaquin Phoenix.

 10. Iztok Gartner » Oskarji 2013 (live) pravi:

  [...] oskarji-2013-glavna-moska-vloga/ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !