S Črtomirjem je vse okej

29.01.2013 ob 14:54

Janševa Urška očitno res ni imela druge izbire kot da opravi ekskluzivni intervju in končno razkrije fotko svojega malega sinka, s katerim je kot vidite vse v najlepšem redu. Slovenskih novinarskih krokarjev je res lahko sram za ogabne laži okoli fantkovega zdravja, na Janševem mestu pa bi vse po vrsti steral v arest in zahteval visoke odškodine. To ni nobeno raziskovalno novinarstvo, to je škodoželjno natolcevanje brez primere in sramota za novinarski poklic. Za bruhat, res. In čestitke Janezu Janši in Urški Bačovnik, da sta ohranila mirno kri in vse skupaj dostojanstveno sprejela.

(c) jana

 

34 komentarjev na “S Črtomirjem je vse okej”

 1. ajda ajda pravi:

  Morda je edina “napaka”, da bi morala objaviti slike otroka že prej in zavezati gobce tistim, ki so o bolezni in celo smrti pisali in širili laži. Saj veš, ljudje pa pograbijo vse, rumeni tisk je tisti, ki kroji mnenja. Pisanja o otrocih, ne glede na to, čigavi so, so skrajnost in obsojanja vredni, če so neresnični in gredo tako daleč, kot je šlo v primeru Janševega sina. Je pa prikupen fantič ni kaj:).

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, pač ji ni bilo. Nihče nima pravice vdirati v zasebnost nekoga, če ta to ne želi. Pač se ni šla trač popularnosti in je sinka pač skrivala. Ni edina. Pa zavedala se je, da politiki niso več pop zvzede, ampak precej osovraženi ljudje, kjer raja komaj čaka, da dobi kost za glodanje. Časi, ko je Kresalova zmagovala za žensko leta, Marjan Podobnik pa špilal kitaro, so mimo. In v tem kontekstu mi je jasno, da se Janševa žena in njegov sinko nista imela kaj izpostavljati, saj bi dosegla kontra učinek. Zakaj je iz vsega tega nastalo tako veliko ogabnih tračev, pa sam bog ve.

 3. ajda ajda pravi:

  Ja, morda tudi zaradi tega, ker je bilo v njeni nosečnosti kar nekaj fotografij in je bilo nekako logično za pričakovati, da bosta objavila tudi slike rojenega otroka. Morda ravno zaradi tega skrenjena ugibanja in natolcevanja. Očitno je pa provokacija uspela, če lahko tako rečemo takim ogabnim pisanjem. Pomembno je, da je otrok zdrav, sem pa v članku tudi prebrala, da morda načrtujeta povečanje družine.

 4. STELA pravi:

  Ajda….se absolutno strinjam…škoda, da ga nista pokazala prej…in do vseh teh debat in ugibanj ne bi bilo….če sta objavljala slikce, ko je bila še noseča, je edina varianta, če hočeš mir, da pač pokažeš kaj je bilo v trebuhu:))

  Tle je pa ata padel na izpitu….pa tko je pameten:)

 5. NoMercy pravi:

  pričakujem samomore :P serijske — obojih: medijcev, ki so takšno svinjarijo spravljali v svet
  in
  vseh, ki so se ob “nesreči” slinili, kako, da je strašem prav, ker so “takšni” :(

 6. pohajalka pravi:

  Mogoče gre pa za dobro časovno odmerjeno politično marketinško potezo brihtnega atka? Sinek je lep fantek, za srečno mlado ženo pa je na mamičinem obrazu vendar preveč gub (pa niso videti smejalne).
  Ampak, si bodo že naredili tako, da bo za njih prav. In mogoče sem jaz res preveč sumničava, ko ne verjamem vsega, kar kje piše.

 7. Dauphin pravi:

  Ta zgodba ima dve plati. Janša zdaj izrablja svojega sinka za ojačanje svoje vloge slovenskega mučenika in nerazumljenega dobrotnika. Obe strani sta vredni pomilovanja.

 8. STELA pravi:

  Se preklet bojim, da imata ( vsaj deloma) pohajalka in dauphine prav…:(

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, se pravi, če se odločiš, da otroka ne boš razstavljal v izložbi, potem si ga ubil in ima downov sindrom? Deloma prav? Torej je otrok v resnici mrtev in ima downov sindrom? Kaj zdaj, enkrat praviš, da bi ga moral pokazati, drugič pa, da imajo tisti, ki pravijo, da ga zdaj izrablja za politiko, prav. Odloči se no.

  Pohajalka, to z gubami je totalno pretiravanje.

  Dauphin, torej bi ga morali še naprej skrivati in prenašati vse pokozlane in zlobne trače?

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, morda sta hotela, pa sta razmišljala kdaj bo pravi čas, potem pa so meseci minili in nikoli ni bil pravi čas. Jaz ju ne obsojam niti pikice. Celo kul se mi, da iz otroka nista delala šova. Le poglej komentaje zgoraj kaj se zgodi, ko pride otrok v javnost. Ko ne pride, ga Janša ubije in ima downov sindrom, ko pride pa gre za politiko. Fak no, Slovenci smo res totalni debili.

 11. dmgcontrol pravi:

  Gartner dej povej koliko so te plačali da si del tega vsesplošnega damage control bandwagona, ki se sedaj dela v medijih? Či bi bil objektiven bi napisal kakšno o tem KDO je spravil vse te laži in natolcevanja.
  hint: Gorenak in Reporter itd…

  še ena zmaga za Kult osebnosti Mučenika

 12. Pepi Pepi pravi:

  Kaj pa, če je naš Črtomir zaradi neke hude bolezni v bistvu že pokojni in je naš Janša potoval v vzporedno realnost in od tam pripeljal tamkajšnjega Črtomirja (z drugimi besedami; ga ukradel tamkajšnjemu Janši)?

  To, ali pa pa jaz preveč gledam Fringe.

 13. NoMercy pravi:

  manjka samo še kakšna izjavica v stilu K(u)rbe, da so slike fotošopane komentar/izjava Uršle pa ponarejena/izmišljena :)
  Bemtiš, a nimate svojih otrok, da bi se z njimi ukvarjali?
  Ali pa jih vsaj “delajte” – če vam pa še to ne gre, pa kakšnega otroka na ulici razveselite s prijazno besedo, bonbonom, pospremite ga čez cesto … :)

 14. STELA pravi:

  Iztok, ne, ne….mal si zapretiraval….ostajam na tem kar sem napisala v prvem komentarju…če bi družina B-J hotela imet mir, potem bi bilo najbolje, da bi otročka pač pokazala …ne vem…mogoče ko je bil star en mesec pa ob enem letu ( ne me držat za te “datume” …so samoprimer)…in da se navežem na moj drugi komentar …torej, če bi bilo tako kot ni bilo, potem zelo verjetno zdaj do vseh teh natolcevanj in neslane pisarije ne bi prišlo…..ne vem pa, zakaj sta se ata pa mama zdaj in točno zdaj odločila za veliki intervju…in napisala sem, da se bojim, da gre deloma tud za “politično marketinško” potezo.

  In ne….jaz nisem debil….:)

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja, hudiča, kako ravno zdaj intervju, ja menda zato, ker so začeli novinarji ravno zdaj pisati, da je fantek mrtev. Kaj tu ni jasno, res ne vem. In kaj Janši nuca ta manever po tvoje? Na predčasne volitve noče, kar pomeni, da folk o njegovi stranki ne bo odločal. Kaj torej? Sicer pa, hej, a ni Janša zadnja leta vedno v neki pizdariji, kar pomeni, da bi folku ta menever s fotkami čisto vedno smrdel po neki igri. Dajmo ga nehat srat, no, jebemti. In iskat neke pizdarije tam kjer jih res ni. Grozni ste, res. In česa se bojiš? Tega, da bo Virant zdaj zaradi teh slik prišel nazaj k Janši, protikorupcijska komisija bo umaknila obotožbe, folk bo SDSu dal 60 posto glasov, pa še demonstracije se bodo nehale? Fak no, ga serjete :)

 16. Dixi pravi:

  Iztok Gartner, sedi, odlično pet. Ni kaj dodati….

 17. After Taste pravi:

  Meni pa se zdi, da ste vsi tukaj mongoloidi. Kje je bil kdaj objavljen kakršenkoli članek o domnevnem Črtomirjeven stanju ali celo, bognedaj, prerani smrti? Med narodom so še širile vse sorte govorice, na katere pa, kolikor vem, novinarji niso reagirali. Nato se je pojavila še ena, hujša govorica in Karba je kot vsak dober novinar stvar hotel raziskati. Pazite, ključna beseda je tu raziskati. To pomeni, da ni napisal ničesar, ampak je začel poizvedovati. Zgolj to in nič več. Lahko bi sicer debatirali o njegovih metodah raziskovanja, ampak ni v tem point. Ni objavil članka, ni ničesar napisal, nič. Zgolj poizvedoval je, ali so govorice resnične. Kar je edino pravilno, saj ne moreš pisati članka na osnovi govoric. Kar je sporno tu, je to, da smo že v takšni državi, kjer novinarja prisilijo v izgubo službe že zgolj zato, ker je poizvedoval, torej opravljal svoje delo. Če bi se govorice pokazale za neosnovane, članka itak ne bi bilo. Zdaj pa res ne vem, kje so tu novinarske prasice in umazani članki o Črtomirju? Kje?

 18. AndrejM pravi:

  Iztok, en izziv, preden rečemo kaj več: prosim, da mi iz Dela posreduješ en sam članek, kjer so poročali o tem, da je Črtomir mrtev? Potem pa lahko rečemo še kaj več. Link bo dovolj, lahko pa se dobiva na kavi in me prepričaš s tiskano izdajo. Hvala.

 19. Werner pravi:

  Matej P. Marauder: “Karba naj se opraviči, piše Politikis. Ampak o smrti otroka ni pisal Karba in tega ni objavilo Delo, pisali so taisti Politikis, zraven pa še Reporter in Demokracija. Res je, otrok je res nekaj svetega, razen v primeru, ko te Štuhec z otrokom pošilja na Karitas ali ko ti Paulinova napiše, naj tvojega otroka v šoli hranijo s pečenimi golobi, takrat pa je otrok samo nebodigatreba naše družbe.”

  AMEN, DVOLIČNEŽI!

 20. Don Marko M pravi:

  uh Iztok…..upam, da se zavedaš, da si v svojem zapisu sklofutal zgolj in edino t.i. Janševe medije…..ravno oni so bili namreč tisti, ki so o teh zadevah edini prvi poročali in razgaljali in nikakor Karba ali kateri “levi” medij…..je pa žalsotno, da je Urška čakala dobre pol leta, da zanika te trače…..

 21. AndrejM pravi:

  Čakam.

 22. STELA pravi:

  Amen….tudi z moje strani

 23. AndrejM pravi:

  No, pa bom zastavil vprašanje drugače. Torej, če citiram tebe “Slovenskih novinarskih krokarjev je res lahko sram za ogabne laži okoli fantkovega zdravja”. V katerem mediju/medijih so pisali in objavljali ogabne laži okrog fantkovega zdravja in kdo so slovenski novinarski krokarji? Kdo je tisti črni kozel, da citiram enega od biserov slovenske politike, ki so mu te dni vzeli diplomo, ki jo je preplonkal ? Če je to res, se s tabo popolnoma strinjam, da je to ogabno. In ja, sem vesel, da je s fantkom vse v redu.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  AndrejM, kje za vraga sem rekel, da je Delo objavil kakršenkoli članek, si na kreku :)

  After Taste, novico, da je Karba poizvedoval, če je Janšev sin mrtev, so objavili nekateri portali, med njimi tudi Reporter. To je zame ogabno. Kot to, da je Karba to sploh šel poizvedovat in je nasedel nekim bolnim govoricam. To zame ni raziskovalno novinarstvo, ampak mešanje dreka. Bi pa lahko rekel, da so portali, ki so to objavili, zmešali še več dreka kot Karba, saj so začeli ljudje potem ugibati, če je vse skupaj res in se spraševati, kje je Karba dobil te podatke oz. da je že nekaj na njih, če je novinar o tem poizvedoval.

  Werner, se strinjam, da so portali, ko so pisali, da je Karba poizvedoval, namešali še več dreka.

  Marko, a sem kje morda omenil Karbo? Nop, nič ni žalostno, njena pravica je, da to pove ali pa da sploh ne pove. Ničesar ni dolžna.

 25. AndrejM pravi:

  Sem prej prehitro pritisnil oddaj komentar, sem se pa potem v drugem vprašanju popravil. In se potem to navezuje na tvoje besede v komentarjih, npr., da “ker so začeli novinarji ravno zdaj pisati, da je fantek mrtev”. Torej še vedno ostaja vprašanje, kateri so tisti novinarji oz. novinarski krokarji, ki so pisali, da je fantek mrtev in bolan?

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja, portali, ki so objavili zgodbo o Karbi, so dejansko pisali o tej stvari, a ne. Četudi ne s trditvami, pa na način, da je začelo med Slovenci vršati od firbca in da je logično, da je Urška prav zdaj prvič pokazala otročka. Ker od kje hudiča pa je potem prišlo, da je pobič mrtev in da ga je Janša ubil s pomirjevali, če ne ravno iz teh portalov in od Karbe.
  http://www.reporter.si/slovenija/zdaj-so-se-spravili-%C5%A1e-na-jan%C5%A1evega-sina-%C4%8Drtomirja-novinar-karba-spra%C5%A1eval-policijo-o
  Sem pa morda res malce nerodno zapisal ta stavek, priznam. A poanta ja jasna.

 27. AndrejM pravi:

  Ja, saj, zgodbo so razpihali mediji, ki so sateliti SDS. Da je Karba raziskoval, nikoli ni zanikal, ampak pisalo se v “resnih medijih” pa o tem ni. In če ne bi tega raztrobil Reporter in podobni, o teh stvareh sploh ne bi razpravljali. Da pa vsega mi ne vemo, pa dokazuje tudi enotno stališče novinarjev Dela, ki niso kar tako podprli Karbe. Saj niso papki, ampak resni novinarji.
  V Jani Urška pravi, da jo motijo predvsem govorice. Ja, to pa je tisto gobezdanje, ki je tako blizu slovenskemu človeku. In to, da se medicinska dokumentacija lahko pojavi kjerkoli, kadarkoli, da ni nobene zasebnosti…spet nič novega. In tega so deležni vsi malo bolj znani, pa tudi čisto običajni ljudje. Kaj vse sem slišal že o sebi, pa sem samo navaden državljan.
  Jaz želim Urški in otroku veliko sreče in tudi zasebnosti, da ju ne bodo dosegli strupeni jeziki, njunima možu in očetu pa, da se umakne iz politike in tako izpolni želje (zdaj že vsaj) 75% slovenskih prebivalcev.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Gobezdanje in čveke med ljudmi pa so itak pod vsakim nivojem. Res nas je lahko sram, ko pride do takih reči kot je zdravje nekega fantiča. Glede Janše, tudi Urška je upala, da tokrat ne bo šel več v politiko. A kaj, če Zoki ni znal sestaviti vlade.

 29. PPP pravi:

  Ko berem nekatere komentarje in omenjene portale imam občutek, da so naši politiki še vedno najboljše iz tega naroda.

  Vsakemu Slovencu enega enakega Audija, da bo kakšen dan mir in ne bo foušije

 30. M pravi:

  Bravo Iztok. :) …mene samo zanima, kaj bi blo to kej takega, če bi slučajno sin imel takšne zdravstvene težave? Ne vem mam občutek, da se mediji oz. oseba, ki je to dala v javnost do bolezni vede zelo slabšalno. No na srečo so samo laži in je s fantom vse v redu, je pa veliko oseb v Sloveniji mentalno zaostalih, to pa res. Sploh ne morem verjet, kaj nekateri komentirajo na raznih forumih in to je zaskrbljujoče (npr. ne bi blo nič čudnega, če je že oče bolnik pa take…) da povem jaz nisem ne na levi in desni, stara sem 22 let ne morem sodit kaj so mel med sabo v preteklosti ti ljudje :) , a vendar se mi zdijo vsi ki se zaradi svojega političnega prepričanja spravljajo na tako osebni nivo kot so otroci in družina veliki omejenci. Še posebej na tako majhnega otroka, ki nima nobene veze s politiko in se sam ne more zagovarjat!

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če bi bil res bolan, bi polovica Slovenije škodoželjno uživala. Še stokrat bolj kot zdaj, ko so bile samo ogabne govorice.

 32. GGMarquez pravi:

  Mislim, da gre pri vsem skupaj za eno veliko pretiravanje. Ne bom šel v malenkosti. Bi se pa vprašal… Ko je toliko govora o vtikanju v zasebnost družine premierja… A napačne odločitve politikov in same vlade ter posledično uničevanje ljudi, pa niso vtikanje v zasebnost in življenja ljudi?!?! Prosim, no.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sicer ne vem kaj bi sploh rad povedal, vem pa, da ni šlo le za vtikanje v zasebnost družine premierja, ampak za ogabna natolcevanja o zdravju njegovega sina in celo za klevete o smrti. To ni malenkost, to ni pretiravanje, to je ogabna pizdarija, za katero je lahko v dno duše sram vse tiste, ki so pri njej tako ali drugače sodelovali.

 34. Brisko pravi:

  Okej, okej, kaj pa če to v resnici sploh ni Črtomir? :) )

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !