Najboljši filmi leta 2012 (prvi del)

25.01.2013 ob 23:27

Ker mi še ni uspelo videti vseh tistih, ki se bodo verjetno še uspeli prebiti na moj seznam filmov, brez katerih ne bi bilo leta 2012, zdajle objavljam prvi del, kateremu bo čez nekaj časa seveda sledil še drugi.

Evo jih, moji lanski svetovni prvaki, nekateri tudi z malo starejšo letnico, saj sem jih do zdaj pustil na hladnem:

In še TOP 13: Les Miserables, A Separation, Argo, Titanic 3D, Django Unchained, Rock of Ages, De rouille et d’os, The Expendables 2, End of Watch, I Saw the Devil, Hitchcock, Dark Shadows, Brave

 

7 komentarjev na “Najboljši filmi leta 2012 (prvi del)”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Lepo, zanimiv seznam, z večino se strinjam in ti nekako zaradi Cruisa še odpustim razne Reacherje in Rockerje, da pa na seznam najboljših filmov leta vtakneš tudi Bojno ladjo, bi si zaslužil en prisilni filmski maraton vseh v slovenščino sinhroniziranih filmov, ki so se vrteli v naših kinih. ;-)

  Moj seznam top 15 minulega leta pa bi se glasil nekako takole:
  1. Nesrečniki
  2. Lincoln
  3. Misija Argo
  4. Let
  5. Atlas oblakov
  6. Django brez okovov
  7. Ločitev
  8. Hobit: Nepričakovano potovanje
  9. Prometej
  10. Prijatelja
  11. Pogovoriti se morava o Kevinu
  12. Kraljestvo vzhajajoče lune
  13. Časovna zanka
  14. Vzpon viteza teme
  15. Lorax

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vidim, da imava zelo podoben okus, kul, kul. Kevina seveda ni zraven zato, ker je bil na lestvici iz leta 2011, Battleship pa je pač moj guilty pleasure, jebat ga. Moonrise Kingdom je tudi meni super, a vseeno ga nisem uvrstil zraven, za Looperja velja isto, Dark Knight Rises pa si ne zasluži biti zraven, saj je daleč od zares dobrega filma.

 3. Peter pravi:

  Les miserables, Lincoln, The life of Pi, Django Unchained, Brave, Titanic, Od kamna do kristala: Portret Roka Petroviča in We bought a zoo si na tvojem spisku zalužijo odlično oceno. Vsaj iz moje strani. Nekatere sem videl v bolj slabši verziji a filmi so kljub temu videti odlično.

  Madagascar 3, The expendables 2, Rock of ages (res, Iztok?) pa dobijo negativno oceno.

  Žal, pa vseh filmov na tvojem spisku nisem videl (še posebej me zanima Argo). Looper ni bil slab, ni pa top. The dark knight rises pa… Sem velik fan Nolana a film me ni čisto prepričal. Ni tako slab kot si ti napisal v recenziji ampak… Odvisno je iz katere strani ga ocenjuješ. Mislim, da je problem pri tebi bil v tem, da si imel že v samem štartu mnenje, da je film slab (realizem – me zanima kakšno mnenje boš imel o “Man of steel”, saj si večkrat napisal, da je Superman tvoj najboljši stripovski junak, narejen pa je na isto foro kot zadnji trije filmi o Batmanu). Moje mnenje je, da ga moraš gledati iz posebne strani. Če ga gledaš kot solo film, film res ni nič posebnega. Če pa ga gledaš kot konec trilogije, pa film niti ni tako slab. Je pa The dark knight rises veliko slabši od The dark knighta in od Batmana begins. Bi si pa vseeno zaslužil nominacijo za Oskarja v dveh kategorijah in to v sound editing in v cinematography.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nop, nisem imel mnenja, da bo The dark Knight Rises že v naprej slab, a med ogledom mi res ni bil nič posebnega. Isto velja za The Dark Knight in še posebej za Batman Begins. Pač ni mi kul to resnenje in pretirana realnost pri stripovskih junakih. Priznam Man of Steel se malo bojim, a trailer mi vseeno zgleda zanimiv in ko vidim Supermana kako leti, mi je kul in se zavem, da ga komaj čakam. Pa glavni igralec mi deluje za to vlogo super. Pa še Kevin Costner je zraven, kar je še posebej dobro. Da Batmana ni zraven oskarjev pri tehnikalijah, je blamaža, se strinjam, a ne tako huda kot da ni Cloud Atlasa.

 5. filmar pravi:

  Na seznamu sem opazil veliko filmov za katere sem vedel, da niso iz 2012 temveč iz prej in sem zato šel za hec preverit še ostale filme in sem opazil, da je na tem seznamu kar 20 filmov, ki niso iz leta 2012. Ne vem kakšne imaš sicer kriterije, ampak takole so izhajali filmi:

  Margot at the Wedding je iz leta 2007, Supermen of Malegaon pa iz 2008.
  Pod leto 2010 sodijo: Dirty Girl, The Weight Of Chains, Senna, I saw the devil, Gothic & Lolita Psycho, 13 Assassins.
  Pod leto 2011 pa sodijo: Hysteria, I am Bruce Lee, Mientras duermes, The Best Exotic Marigold Hotel, Coriolanus, Serbuan maut, Intouchables, Megan Is Missing, We Bought a Zoo, In the Land of Blood and Honey, A Separation, Ironclad.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Si prebral kratek uvodni tekst?

 7. filmar pravi:

  hmm zgleda sem ravno tisti stavek spregledal :) vseeno je čudno, da na seznam uvrstiš tako stare filme…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !