Janša se ne da

24.01.2013 ob 19:24

Kdor je mislil, da bo Janša odstopil, se je močno zmotil. Janša bo šel do konca in se bo mesta šefa vlade oklepal še bolj kot Pahor, ki pa je, kot zdaj lahko vidite, ipak zdržal dlje kot Janša, pa četudi so ga vsi po vrsti kritizirali, da je bil slab premier. Mi je pa uganka Virant. Najprej je bil za Janšo, potem je bil proti Janši, nato je spet bil za Janšo in zdaj je znova proti Janši. Ali je res tak poštenjak, ali pa le blefira in točno ve kaj dela oz. se prekleto dobro zaveda, da mu bo tale manever več kot koristil. Erjavec po moje ne bi zapustil vlade, saj uživa v vlogi ministra, Lukšič pa mi ni kul, saj se obnaša kot da nima pojma, da brez predsedniške zmage Pahorja SDja sploh ne bi bilo več. Lukšič misli, da je SD na vrhu zaradi njega, kar je tako samopašno in blesavo, da komaj verjamem. In pazi to, zdaj se baje začenja nova koalicija s Pozitivno Slovenijo, kjer nikogar več ne moti, da je Jankovič v isti pizdi kot Janša. Jankovič bi sedaj seveda lahko naredil veliki comeback in končno postal šef vlade, toda ker ga je protikorupcijska komisija zavila isto kot Janšo, je tudi z njegovo politično kariero kot kaže konec. Politična kriza je vse hujša, kaj je prava rešitev pa seveda ni jasno nikomur. Je pa zanimivo, da Janše in Jankoviča ni odstavila ulica, ampak protikorupcijska komisija, ki je njune finančne mahinacije odkrila v ravno pravšnjem času. In kot sem dejal že na začetku, Janša se ne bo pustil tako zlahka. Kaj se bo  moralo še zgoditi, da bo vendarle odšel, pa bomo še videli.

 

16 komentarjev na “Janša se ne da”

 1. Pepi Pepi pravi:

  Kolikor sem jaz razumel, se koalicija s PS obeta zgolj, če Janković izstopi.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  A res misliš, da ne bo imel nič zraven četudi bo kao odstopil?

 3. Pepi Pepi pravi:

  To sicer ne vem, ampak s stališča, da bi bil za male stranke sprejemljiv tudi SDS, če bi le izbral novega mandatarja, povezava s PS ob Jankovičevem izstopu iz stranke ni sporna.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To se pa strinjam, ja.

 5. Zelda pravi:

  V začetku je Virant postavljal pogoje, da mora Jankovič tudi odstopiti kot župan, ne samo kot predsednik PS. Sedaj pa je postavljen pogoj, da Jankovič odstopi kot predsednik PS (da je zamrznil svojo funkcijo nič ne pomeni, ker BO lahko vedno , kadar mu bo to odgovarjalo, ponovno prevzel nalogo predsednika PS) in da ni potrebe , da odstopi tudi kot župan. To slednje je meni razumljivo, ker po mojem mnenju naj sami Ljubljančani odločajo, če želijo imeti takšnega župana in če ga hočejo imeti,ga naj pač imajo. Bolj problem pa je vodenje poslanske skupine, ki je politična funkcija. in tukaj bi moral Jankovič odstopiti, ne pa samo zamrzniti svojo funkcijo. Upam, da ga bo Alenka Bratošek prepričala, da je za samo stranko bolje, da Jankovič dobesedno odstopi, ker ima potem stranka res možnost, če bo do tega prišlo, da bo prišla v koalicijo z Virantom, DESUS in SLS.

 6. Tomaž Majer Tomaž Majer pravi:

  noben psihopat, ko je enkrat na oblasti, ne bo odstopil sam. sicer pa o slovenski politiki nima smisla zgubljati časa, ker je v celoti zavožena. s pahorjem načelu, tako da jaz se s tem skušam čimanj obremenjevat. nekako dajem slovencem še eno možnost pri predčasnih volitvah in če se po teh volitvah v DZ spet uvrstita PS in SDS z več kot 10%, potem bom nad idiotizmom v naši državi dokončno obupal.

 7. Pepi Pepi pravi:

  Na začetku tega fiaska s KPK poročilom ni bil Jankovič s strani DL deležen nobenih pogojevanj. Kako bi tudi bil; če hočeš postavljati pogoje, moraš pač imeti nek vzvod, ki bo dal tarči misliti. Če tega nimaš, potem pač ne postavljaš pogojev. So bili pa pozivi in glede na to, kar je Virant povedal včeraj, ti pozivi ostajajo. Če pa je govora o koaliciji s stranko PS, pa je problem izključno (če dam za trenutek na stran skorajšnjo diametralnost programov) Zoran Jankovič kot njen član. Če bi sodelovanje s PS pogojevali z odstopom Jankoviča z mesta župana (po tem — seveda hipotetično — ko je že izstopil iz stranke), je to tako, kot če bi, ne vem … Jaz svoje obiske WCja osnoval na tem, kaj in koliko sosed jé.

 8. Zelda pravi:

  Ravnokar sem prebrala na novicah 24 ur izjavo Jankoviča, ki je dejal, da se z državno politiko ne bo več ukvarjal, vendar da ne bi šel v koalicijo z Virantom in da je to njegovo osebno mnenje, ne pa mnenje stranke. S to izjavo samo dokazuje, da istega kova kot Janša in da se nikakor ne bo umaknil iz politike in so te njegove izjave samo farsa in meglarjenje. V kolikor bi mislil resno,da se z državno politiko ne bo več ukvarjal, bi podal izjavo, da nepreklicno odstopa iz funkcije predsednika PS, ne da je samo zamrznil funkcijo, in bo čakal, kako se bodo odvijale stvari.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelda, tudi jaz menim, da županovanje nima nič opraviti s Pozitivno Slovenijo. Glede koalicije z Virantom ga pa več kot razumem, saj je prav Virant tisti, ki ga je zajebal, da ni postal šef vlade.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/11/06/virant-je-zajebal-jankovica/

 10. PPP pravi:

  Se strinjam s Tamžem Majerjem, da če psiho stranki dobita več kot 10%, potem je treba poleg politkov zamenjat še narod.

  Ali pa se izselit.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  SDS bo več kot deset dobil vedno, saj ima najbolj zvesto bazo volivcev vseh časov, ki jih ne moti čisto nič kar bi počel Janša.

 12. Rak pravi:

  Mislim, da se pravkar pričenja festival novih koalicij. Živi bili pa videli! Videli bomo namreč ponovno vso bedo v glavah naših politik(ant)ov in pa slabe predstave, ki pa imajo za sabo svoje zvesto gledalstvo, neuko, naivno in včasih kar primitivno.

 13. taresna pravi:

  ah no… Po Virantovo bi sedaj očitno morali odstopati pa tudi že samo osumljeni…
  pa saj PKK ni povedala nič drugega, kot pa, da obstaja sum korupcije – pri obeh
  Virant pa… zaletav kot pač je bil…
  sicer pa… a ni isto naredil tudi s svojo kolegico – ko je pozdravil njeno pokončno držo, ko je odstopila zaradi nečesa, česar po njenih izjavah ni bila kriva, pač pa je bila samo izdana sodba na katero ni bila možna nobena pritožba…
  logika pa taka, da te res lahko nekam prtisne
  pa četudi nisi sam v to vpleten
  p.s.
  raje se naj nekaj ukrene v smeri, da se čimprej odpravijo takšne raznorazne sodbe, pa komisije, pa senati… na katere mnenje/sodbe se ni možno pritožiti
  saj tudi morilci in tajkuni in dealerji imajo dano možnost zagovora
  če pa se znajdeš v takšnih “mlinih”… si pa “obglavljen”

 14. Lucija pravi:

  Iztok sm pa misnla, da boš pošteku to zadevo okoli Viranta….kako ti je lahko on uganka, a ne vidiš, da vse naredi tako kot ulica hoče??? dela za to, da bo čez nevem kok let (odvisno kdaj bodo volitve) dobil 4% in bil še naprej v parlamentu…je pa jasno, da majo v stranki eno veliko zmedo, ker ne vejo kje so…niso ne levi ne desni, kar je bedno, nekak se morš odločt ker si, sredinski ne obstajajo, pa tudi Šušteršič jih jezi, ker Šušteršic ve da druga vlada nas ne bo spravila iz krize kot Janša in njegovi….

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po eni strani res zgleda tako, toda po drugi vseeno veliko tvega s takim obnašanjem sredi mandata. Nisem čisto prepričan, da to res drži. Je pa prebrisan, to pa vsekakor. Rojen za politika, torej :)

 16. Lucija pravi:

  Ja se strinjam, da tvega ogromno, ampak mislim, da tvega ogromno zaradi tega, ker si želi na naslednjih volitvah malo boljši rezultat…rojen je za ritoliznika, tko bi jst temu rekla :) ))

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !