R. Kelly Live: The Light It Up Tour

21.01.2013 ob 12:59

Če ni tole najboljši r&b koncert vseh časov, potem ne vem kateri je, jebemti ej. To, kar R. Kelly počne z oboževalci na svojem koncertu v Paramount Theatru v Oaklandu, ni tako dobro počel še noben r&b pevec doslej. To je ultimativni frik šov, tako zelo dober, prepričljiv, spontan in profesionalen nastop, da ne morem verjeti. Publika mu je z roke, publika ga obožuje, publika z njim diha, publika trzne na vse fore, ki se ji R. Kelly spomni med svojim nastopom. To je tako vrhunska interakcija glasbenika z občinstvom (še posebej z babnicami, ki bi zanj ubijale), da človek res samo obnemi in se vedno znova zave, kak velik car je R. Kelly. To ni le muska, to je stand up, to je seks, to je zajebancija, to je tako dober in pozitiven filing, da se tudi gledalec pred tvjem počuti, kot da bi bil ves čas zraven. To je R. Kelly at his best, če poenostavim. Žurer, gangsta madrfaker, plejer, pozer, seksualni manijak, umetnik, artist, genij, hitmejker, avtor, izjemen vokalist, improvizator, kralj r&bja in superzvezdnik, ki useka skoraj dvourni spektakel, kjer so mi manjkale le njegove balade, ki jih je pač nadomestil s svojo znamenito epopejo Trapped in the Closet. R. Kelly je v živo še boljši kot na svojih ploščah in videospoti, če je to seveda sploh mogoče. R. Kelly je presežek, ki se mu noben drug r&b pevec niti pod razno ne uspe približati. R. Kelly je Michael Jackson r&bja, raznolik, inovativen, odštekan, kvaliteten in tako zelo vrhunski glasbenik, vokalist, avtor in performer, da mu komaj sledijo celo največji fani. Enkraten koncert, res. Nepozabno doživetje in ultimativna žurka, žal le preko tvja, kar pa je po eni strani kul, saj bi se v živo lahko zgodil overdose.

YouTube slika preogleda
 

2 komentarjev na “R. Kelly Live: The Light It Up Tour”

 1. RHYME-G pravi:

  Kelly je ubistvu edini glasbenik ( mislim na črnsko muziko) ki se je obdržau od začetka 90 do danes..pa ostau aktualn….
  od vseh ostalih ni ne duha ne sluha….
  To je poleg njega uspel sam MJu da je ostau skos na sceni od takrat ko se je prvič pojavu,sicer MJ je meu vse albume na prvem mestu….Kelly ne prodaja neki ful več,ker dela pač kvalitetn soul/blues/rnb itd…..
  In tud R kelly pa MJ sta edina ki nista zašla v dance/house vode z nekimi GAY komadi kot 99% današnih RNB pevcev ( ki so dejansko kopije MJ-a)! Mj pa KElly sta edina ki mata umnikatn svoj stil…in sta dejansko tud sama delala glasbo ni nikolv življenju posamplala niti enga komada!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zdaj se bo po retro albumih Love Letter in Write Me Back spet vrnu v svoj stari stil in obljublja, da bo Black Panties novi 12 Play. Da prodaja Write Me Backa ni bila dobra, je jasno, saj ni trendovski, da so ga ignorirali tudi pri nagradah, ki očitno prav tako podpirajo le še trende, pa je velika sramota. Ker ko vidiš, da je recimo za naj komade in albume nominirana Katy Perry, R. Kelly pa ne, se zaveš, da je z musko res konec. In kot si rekel, le še redki delajo pravi r&b, vsi ostali so se prodali, kar je grozno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !