Sovražim pirotehniko

26.12.2012 ob 22:17

Aham, sovražim vso pirotehniko, ki je na razpolago. Sovražim petarde, bombice, rakete in vse ostale pičke materne, s katerimi se pederišejo otroci in tudi odrasli.Vse to mi je tako zelo odveč in nepotrebno. Pa na živce mi gre, ker poka in smrdi. Da folk to pizdarijo drka že teden pred pred zakonsko dovoljenim rokom, seveda ni nič novega. Da jo drka skoraj ves dan in vso noč, pa je nekaj tako zelo debilnega, da ne morem verjeti. Okej, fukni petardo in raketo za novoletni večer, če te pač draži v riti, a zakaj za kurac moraš to početi že dva tedna prej in zganjati mini artiljerijo okoli blokov, ko ljudje sprehajamo svoje kužke in bi tudi sami radi malo miru za praznike. Pa še nevarno je, jebemti no. A staršev to ne briga, staršem je očitno kul, da svojim kurčevim pamžem nabavijo tisoč različnih kosov pirotehnike, jih naženejo do doma, da imajo mir pred njimi, in upajo, da bodo pokali na živo in mrtvo ter se domov vrnili čim kasneje. Vsakemu mulcu, ki pokne petardo zraven mojega ušesa, bi prifukal eno konkretno okoli ušes, vsakega starša, ki temu mulcu kupi to mini orožje, pa bi poslal na rehabilitacijo in mu vzel opravilno sposobnost.

Jp, pirotehnika je za tiste, ki nimajo kurca. In za tiste, ki so ostali na stopnji retardiranega hilbilija iz filma Odrešitev.

 

18 komentarjev na “Sovražim pirotehniko”

 1. Ave pravi:

  Amen!

 2. E pravi:

  To ,da pokajo en teden prej ,ko je dovoljeno gre tudi meni na živce.A za novo leto pa je lepo videt ognjemet.Če imaš toliko keša ,da si lahko privoščiš si kupiš kakšno betarijo , raketo in vulkanček je prav fletno to gledat.Ja živali trpijo nič ne rečem samo lasniki psov bi si lahko pri vetirinarju nabavili tabletko za pomiritev in pes se pomiri ali celo zaspi in nič ne sliši tega pokanja.Tako ,da more lasnik psa poskrebet ,da pes preživi novo leto čim manj v šoku ne se pa samo kurčit na druge ,ki uživaju v novem letu.Da smo si na jasnem petarde mi niso kul.Betarije,rakete in vulkanči so pa zakon in je lepo za gledat.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ognjemet je tudi meni lep za pogledat. Itak da mi je. No ja, če je uživanje to, da na folk, ki gre po ulici, z balkona mečeš petarde, tudi prav.

 4. E pravi:

  Ne to ne Iztok!Petarde mi niso kul.Sploh je to zelo nevarno iz balkona metat.Kot sem že povedal ognjemet mi je kul petarde pa ne.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni, samo ne tik nad mojo glavo, ko še razni delčki letijo okoli.

 6. lily pravi:

  Petarde so zame enako temu, da bi denar zavil v rolo in ga zažgal. Z zapisom se precej strinjam.

 7. E pravi:

  Tudi prižiganje raket iz balkona je zelo nevarno in zelo neumno.
  Za prižiganje raket,batarij in vulkančov moreš imeti prostor pogledat ,da kaj ne pade na kakšno hišo,blok in drevo.
  Se pa strinjam ,da pirotehnika ni za med bloke ,ker je enostavno pre malo prostora.

 8. Alen Alen pravi:

  men so pa všeč tiste kresničke, ki jih držiš v roki in mahaš z njimi ;)

 9. Alen Alen pravi:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cetA79QDa9c

  tole :) enkrat sem jo zapičil v sneg in prižgal, potem pa stekel stran, družba pa za mano… :) potem je bilo pa polno smeha

 10. PPP pravi:

  Podpis.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kresničke, ki jim jaz pravim prskalice, so kul, ja :)

 12. marija pravi:

  a so te kresničke na splošno varne drgač? :)

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje je panika le, če zadevo, ko neha prasketati, odložiš na mizo ali na kaj podobnega, saj je še vroča in se lahko kaj zapali :)

 14. spookymulder spookymulder pravi:

  Ko sem bil še mlad in neumen sem tudi sam užival v pokanju (seveda v zmernih količinah), tako da bi bilo malce licemersko, če bi sedaj pel litanije mladini, je pa po drugi strani tudi res, da se v časih naše mladosti pri nas skoraj ni dobilo pirotehnike, razen seveda prešvercane iz tujine in je bila zato vsaka pokajoča zadeva uporabljena veliko bolj premišljeno in skrbno, kot pa dandanes, ko lahko kupiš celo orožarno v vsakem nakupovalnem centru (morda bi se bilo v časih apokaliptično opevane krize pametno tudi vprašati, od kje mladina dobi toliko denarja za to?!?).

  Osebno sedaj peklenščku v meni privoščim samo še kakšne vulkane in rimske svečke, ki ne pokajo, ampak imajo zgolj svetlobni efekt, tudi zavoljo psa (in drugih) domačih živali, ki ni niti približno srečen, ko za novo leto vse naokrog poka.

  Glede kresničk sem pa ravno pred nekaj dnevi bral, da baje sproščajo ogromno nano delcev, ki menda še več ur vztrajajo v prostoru in čakajo, da jih vdihnemo, tako da je tudi to očitno bolj primerno prižigati zunaj.

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, včasih smo petarde cenili ko nori, saj si jih dobil le pod mizo, zdaj pa jih je na tone in lahko vsaka poči kot za šalo in brez bojazni, da jo boš zajebal v prazno.

  Smo pa tudi mi počeli vraglije, na katere nisem ponosen in sem zdaj tudi jaz precej licemerski. A jebat ga, staram se in so me določene reči začele motiti. No ja, petarde so mi šleod nekdaj na kurac, še posebej čee jih je flk pokal med gnečo ljudi, ko so zelo nevarne, ali na kaki športni tekmi, kjer so prav tako povsem odveč.

  Starši dajo denar za ta drek vedno znova in to tudi mene močno čudi, glede na to, da po drugi strani jamrajo, da nimajo niti za kruh več.

  Kresniče pa res smrdijo ja, če jih pališ notri. Nek tak čuden vonj, ki te začne dušiti kmalu, če ne odpreš okna. Torej bo to kar si zapisal kar držalo.

 16. klemenix klemenix pravi:

  Tudi jaz sovražim to sranje. Pogojno lepo mi je pogledati kak ognjemet, tisto je še kul. Da pa nekaj vržeš zgolj in samo zato, da fino poči je pa res absurd brez primere. Poznam mularijo, ki vsake novoletne praznike za to sranje porabi več mesečnih žepnin. Če je poleg mulca na pokanje utrgan še fotr smo pa sploh v sranju.
  Da o ubogih zmedenih živalih ne govorim. Zadnjič se je v našo hišo zatekel sosedov pes. Pokanje ga je prestrašilo, zmedlo, prišel je k nam in ni hotel niti slišati za to, da bi šel nazaj ven.

 17. Primoz pravi:

  Po veljavnem Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih ZEPI (Ur.l. 35/2008) je prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorij 1, 2 in 3 DOVOLJENA CELO LETO!!! To pomeni, da lahko brezskrbno opravite kakršenkoli nakup ognjemetnih izdelkov tako v naši spletni trgovini kakor tudi v trgovinah Piromarket. Prav tako lahko te izdelke uporabljate neomejeno, seveda skladno z navodili na izdelku in ne po 22.00 uri, da ne bi kršili javnega reda in miru.

  http://www.piromarket.com/
  http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/civilno_orozje_in_eksplozivi/eksplozivi_in_pirotehnika/

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Danes še vedno pokajo zelo glasne petarde. To, kolikor vem, ni več dovoljeno in bi lahko fasalo prijavo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !