Psihopat Adam Lanza

15.12.2012 ob 04:44

Kako je mogoče, da se 20 letnemu mulcu, ki izgleda tako, kot da ne bi bil sposoben ubiti niti muhe, zasuče v tri pizde materne in pobije 20 nedolžnih osnovnošolcev in še šest odraslih ljudi. Pa kdo je tu nor, za hudiča no. Pa kaj se dogaja v tej jebeni Ameriki, da zdaj po novem skoraj vsak teden beremo o novem masakru.

 

20 komentarjev na “Psihopat Adam Lanza”

 1. Nahy pravi:

  Da bi ti vedel koliko takšnih pokolov je na Kitajskem!

  Kolikokrat se kdo z nožem pritihotapi v solo in pobije ves razred sošolcev, potem pa vrat prereže še učiteljici. Ali pa jih postreli, potolče s kamni, karkoli.

  Ampak to mediji ne prikazujejo, vseeno nam je za neke Kitajce. Kot da je to drug planet in nas dogajanje tam ne zanima.

  Če želiš biti zares slabe volje, spremljaj kdaj natančno dogajanje na Kitajskem. Vsak mesec je kak šolski pokol, kjer umre razred otrok. Prav čakam, da bodo to odkrili naši mediji hehe. Jaz za to vem, ker sem dolgo časa živela tam in brala tudi njihove novice/spletne strani, pa še zdaj včasih kam pokukam. Mislim da je ravno včeraj nekdo z nočem posekal 22 otrok in enega odraslega. Ampak o tem ne poročajo, ker je USA bolj zanimiva.

 2. Andrej pravi:

  Definitivno ni bil rojen psihopat in kljub temu, da še ne vedo veliko o njem, je jasno, da se ni znal vključiti v družbo. Pravijo, da se je v njemu nabirala tudi jeza glede matere in zdaj naj bi vse le izbruhnilo na dan.

  Dejansko me izredno spominja na Columbine. Tam sta imela tista učenca podobne težave, a jih skupno nista ustrelila toliko kot zdaj Lanza. Ne vem kaj gre človeku po glavi, a vseeno se mi zdi najbolje, da se na koncu s strelcem konča kot se je na Columbine, se pravi takole: KLIK

 3. STELA pravi:

  Nahy… Ne vem, če je amerika bolj zanimiva…..bruh, sej ob takih novicah besede “zanimiv” sploh ne morm uporabljat….mislm da gre bolj za to, da je kitajska zaprta

 4. Nahy pravi:

  Zakaj bi bilo dobro, da strelci/morilci umrejo? Potem ni potenciala, da bi se izvedeli resnični motivi.

 5. Nahy pravi:

  Jaz vseeno mislim, da se USA in Evropo bolj povezuje. Dogodki tukaj se nas bolj tičejo, kot v neki Aziji :) .

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nahy, pripni linke, da preberem.
  Sicer pa za dogodke na Kitajskem res ne moremo vedeti, saj o njih nihče ne poroča. Ko se kaj takega zgodi v ZDA, pa je to recimo takoj breaking news na yahooju in cnnu, kar pomeni, da ne moreš zgrešiti četudi bi hotel.

  Andrej, po eni strani imaš prav, da je bolje, da si tak norec sodi sam, ali pa da ga skinejo policisti, po drugi strani pa je dobro, da ga ujamejo, da vendarle ugotovijo, kaj za vraga se je zgodilo z njim, da se je mu je tako zasukalo. Je pa tole tako grozen pokol, da se lahko skrije celo Columbine. Ampak kot vidimo se ni čisto nič spremenilo, celo več je tega, vsak teden praktično. Če Amerika ne bo nekaj ukrenila glede zakona o orožju in ponorela glede nadzora črnega trga z orožjem, čaka ljudi še večji kaos.

 7. Nahy pravi:

  Tole je o včerješnjem dogodku na Kitajskem, ko je nekdo zabodel 22 otrok in enega odraslega

  Sicer smrtnih žrtev zaenkrat še ni (hvala bogu), ampak vseeno je dosti šokantna novica, ki si zasluži omembo v medijih, da se vidi, da ni vse omejeno samo na USA: http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2012/1214/breaking49.html

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uf, zajebano, torej v ZDA se streljajo, na Kitajskem pa koljejo.

 9. Katarina pravi:

  Kaj zdaj to pomeni, da če se koljejo na Kitajskem ni nič takega, če se streljajo v USA?

  Najbrž bolj našpičimo ušesa glede USA zato, ker je v našem miselnem sistemu še vedno med najbolj demokratičnimi državami na svetu, amerika, zemljo obečana, zato smo prizadeti, ko slišimo, da se njena družbena patologija “rešuje” tudi na način, da greš in postreliš 20 otrok.

  Za Čajno so nas od vedno učili, da je nedemokratična, da pri njih gredo s tanki nad študente in jih pregazijo kot ščurke, če je treba. Odtod distinkcija, ne glede na pravo stanje stvari v eni ali drugi državi.

  Vsekakor pa, ne vem, kako starši kaj takega preživijo. Nisem religiozna, pa kljub temu na nek nerazumljiv način molim zanje, da preživijo bolečino. Jaz je ne bi znala.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pazi to, mama tega mulca je imela doma cel arzenal orožja, on pa jo je pred strelskim pohodom doma ustrelil. Ej, morda pa je res skrajni čas, da je po dvajsetem decembru konec sveta.
  Glede staršev, po moje je še bolj grozno staršem takega psihota, še posebej ko morajo pogledati v oči staršem njegovih žrtev.

 11. Katarina pravi:

  Iztok, počaki, da boš imel svoje otroke

  Pa sej je logično, da je fant odraščal v zelo vprašljivem okolju, najbolj milo rečeno. V kombinaciji z sociopatskimi predispozicijami, najbrž

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj nisem rekel, da ni grozno, ne ga srat, le vprašal sem se še po starših psihopata, na katere ponavadi pozabijo, jih obsojajo sto na uro in pozabijo, da je njim enako, če ne še bolj grozno.

  Ma kaj vem, baje ga je mama le strogo prijela za dosežke v šoli, drugega zaenkrat ni za prebrati.

 13. Katarina pravi:

  Lej, seveda jim je grozno.
  Amerika pa ne bo nikoli priznala, da ima njihova pravica do poseosti orožja svojo ceno. Ki so jo tokrat plačali malčki.

 14. STELA pravi:

  Enga “starša” je itak sine ustrelil, tko da ni problema….jao amerika in orožje, ki ga lahko kupiš skor v “mercatorju”

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Obama je zdaj baje zagnal paniko. Morda se bo končno kaj spremenilo.

 16. suum pravi:

  @nahy: ne bo ravno držalo, da se o tovrstnih pobojih na Kitajskem nič ne piše, o tem sem bral in sedaj še enkrat preveril, da je 14.12. npr.: Dnevnik na svoji spletni strani objavil članek: “Kitajec zabodel 22 osnovnošolcev”.

  Res pa je, da o kitajskih pobojih objavijo le en članek, ko se stvar zgodi, enkrat se sicer spomnim, da so v podobnem primeru objavili tudi vest o usmrtitvi morilca (v roku manj kot dveh mesecev od zločina). po drugi strani pa, ko se to zgodi v ZDA, ali kdaj tudi v Nemčiji, se ne poroča le o dogodku, ampak se potem vrstijo še novice o odzivih, možnih vzrokih in nasploh se stvari tudi poskušajo analizirati. Saj tudi o npr.: hudih prometnih nesrečah v 3. svetu objavijo kakšno novičko, ki pa se jo zlahka da spregledati, če se pa to zgodi v Evropi ali Ameriki, ali pa so zgolj udeleženi turisti iz teh dveh celin, so pa novice spet na bolj udarnih mestih.

  Sicer pa, na Kitajskem bi rekel, pa ne da bi kogarkoli zagovarjal ali celo opravičeval poboje otrok, da se v ritmu, v katerem tam živijo, marsikomu, ko doživi zanj brezizhodno krizo, strga tako močno, da naredi popolnoma nerazumno dejanje, ne glede na posledice, tako za žrtve, kot za samega storilca.

  V ZDA pa je osnovni problem to, da je mogoče brez neke temeljite kontrole, skoraj povsod (ena od izjem je pri tem mesto New York) kupovati orožje in to tudi vojaško, ki nima nobene zveze z osebno obrambo. Sploh pa v ZDA to ni prvi primer, da bodočemu strelcu na šoli orožje kupijo starši, ki v nekaterih primerih, kot tudi npr.: leta 1998 v Oregonu, potem postanejo prve žrtve “lastnega” orožja. Orožarski lobi in organizacija NRA (National Rifle Organization) pa so tako močni, da vprašanje, če bo lahko Obama tu kaj storil.

  Seveda so zdaj vsi zgroženi, toda prav v tem mestu, kjer se je poboj zgodil, so bili prebivalci večinoma navdušeni nad kopičenjem orožja. Tisti, ki se v ZDA zavzemajo za sedanje stanje glede posesti orožja imajo v takšnih primerih pripravljene odgovore v stilu, češ, da ne ubija orožje samo po sebi, ampak je človek tisti, ki pritisne na petelina. Kar je sicer res, vendar pa tam eni nočejo videti, da je res tudi, da orožja čisto vsakemu posamezniku pa le ne kaže zaupati, tudi, če ta še ni bil kaznovan, ljudje so različni in orožje v rokah motenega človeka, ali npr.: kakega odvisnika ni isto, kot orožje v rokah, recimo rekreativca.

  Pa tudi sicer lahko marsikdo v kritični situaciji z orožjem nepredvidljivo odreagira in ustreli tudi zaradi navadnega prepira tam , kjer bi se drugače vse končalo z besedami ali morda kakšno buško.

  Sicer Slovenci veljamo za bolj pohlevne, a če bi bila pri nas takšna svododa posesti orožja, si kar predstavljam, kaj bi se dogajalo v gostilnah, zlasti ob vikendih, ko ne manjka “junakov”, ki ob šankih, seveda ustrezno “podprti”, rešujejo svet in domovino…

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Misliš, da gre res samo za lahek dostop do orožja in da niso morda Američani kot narod glede tega problematični že sami po sebi? Ker vseeno dvomim, da bi se pri nas začeli streljati četudi bi imeli orožje, saj bi se vendarle bali zapora in posledic, seveda če si ne bi na koncu sodili kar sami. Nekje sem bral neko raziskavo glede orožja po svetu, pa ima poleg Amerike še kar nekaj dežel tako zakonodajo, pa nimao toliko takih groznih masakrov kot prav Američani. Vem pa, da je orožarski lobij nenermalno močan in verjetno Obama res ne bo mogel kaj prida narediti. Ampak resno ej, kaj je z materjo, da ima doma cel arzenal orožja, pa saj ni čudno, da potem pride do take pizdarije.

 18. suum pravi:

  Ne, ne gre le za lahek dostop do orožja, vendar pa je slednje vsekakor del problema, ne rešitve. Se strinjam, da imajo še marsikje drugje primerljivo število orožja, začenši s Kanado, je pa vseeno razlika, kakšni so pogoji za nakup in pa kakšno orožje je to. V primeru, ki je zdaj aktualen, pa tudi pri drugih pobojih se je izkazlo, da so imeli dostop do orožja, tudi vojaških pušk, osebno moteni ljudje. Prepoved posesti kar počez še zlasti sedaj, ko je v gospodinjstvih na milione kosov strelnega orožja ne bi kaj prida rešila, bi pa bilo dobro za začetek nekoliko poostriti kriterije.

  Glede strahu pred kaznijo je pa takole. Tak strah lahko preventivno deluje med večino ljudi, vendar takšne pokole pripravijo posamezmniki, ne glede na, tudi za njih hude posledice, na Kitajskem naprimer usmrtitev, ki sledi v roku manj kot dveh mesecev, v Zda pa takšni, za razliko od Evrope, dejansko prebijejo preostanek življenja za zapahi. Ene, kot v tem primeru, pa itak ne skrbi niti za lastno življenje in po pokolu ustrelijo še sebe.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej sam res, Kanada je fenomen, ena taka res mirna dežela. Je pa res močna povezava s tem, da so imeli skoraj vsi psihoti iz masakrov orožje kot za šalo na dosegu roke.

  Na misel mi pride širiatsko pravo, je pa res, da kot si rekel, mnoge ne zanima več njihov lajf in se itak fentajo sami.

 20. IZTOK faking GARTNER » R Kelly: I Know You Are Hurting pravi:

  [...] tudi visoko nad oblake, kjer počiva dvajset nesrečnih otrok, ki jih je hladnokrvno postrelil Adam Lanza. R. Kelly je edini glasbenik, ki zna po Michaelu Jacksonu skupaj spraviti tako himno in tako [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !