Recenzija: Trouble With the Curve

12.12.2012 ob 22:23

TROUBLE  WITH THE CURVE

Četudi je Clint Eastwood dejal, da se z mojstrovino Gran Torino poslavlja kot igralec, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo obljubo prelomil in spet stopil na drugo stran kamere, tokrat celo samo kot igralec, kar se je nazadnje zgodilo pri filmu In the Line of Fire davnega leta 1993. Jp, veliki Clint, ki jih šteje že 82, je spet v prvi vrsti, je spet v dobrem filmu, je spet v super vlogi, ki mu je pisana na kožo. Če rečem, da je Trouble With the Curve, sicer debi Roberta Lorenza, ki je delal kot asistent režije pri mnogih Clintovih klasikah, Gran Torino 2, ne zgrešim kaj dosti, saj gre znova za zgodbo ostarelega, tečnega, nedojebanega, ciničnega in trmastega možakarja, sicer bejzbolskega skavta Gusa Lobela, ki se tokrat pač spoprijatelji s svojo hčerko (zelo dobra Amy Adams), ki jo je po smrti matere kot klinko dal v varstvo k teti in ji seveda zlomil srce. Drži, Trouble With the Curve je film o očetu in hčerki, ali še bolje, o težavah, ki jih imata med sabo. Pa seveda tudi film o bejzbolu, ki služi kot dobra kulisa za osnovno zgodbo. Neke vrste The Wrestler, če prav pomislim. Mešanica športa in družinske drame, resda polna klišejev, toda narejena prepričljivo, očarljivo, zelo gledljivo in tako, da začara in navduši gledalca. Tudi zaradi odlične igralske zasedbe, kjer velja poleg Clinta in Adamsove opozoriti še na vedno izvrstnega Johna Goodmana, pa tudi na Justina Timberlakea, ki se počasi vendarle spreminja v solidnega glumca. In ko smo že pri Clintu, joj kako zelo vrhunski je spet. Kako z lahkoto razturava vse dialoge, poglede, gibe in karakterne lastnosti svojega junaka. Enkraten je, res. Kot v Gran Torinu in še kje, ko je ujel super vlogo. Lep film, tekoč, eleganten, karizmatičen in tak, da z gledalcem ostane še  precej časa.

Ocena: 8/10

 

7 komentarjev na “Recenzija: Trouble With the Curve”

 1. ena pravi:

  a napovednika še ni?

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kako ga ni, seveda je, že pol leta:
  http://www.youtube.com/watch?v=aI9DfQaCI_U
  Film pa je v ZDA praktično že nehal igrati.
  Je pa res, da ga k nam verjetno ne bo, če se ne motim.

 3. ena pravi:

  aha…ja sm gledala sam na koloseju,pa mi je blo čudn k si ti tak podrobno opisal tam ga pa nikjer ni….sm našla zdej na youtube,pa vsepovsod sm pač v sloveniji smo bolj pozni :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Včasih smo hitri, včasih pozni, včasih pa enih filmov k nam sploh ni, saj dobi distributer idejo, da jih gledalci ne bodo šli gledat in bodo pridelali izgubo.

 5. ena pravi:

  Ja ampak tale film glede na trailer po moje deluje dobr in ne bi pridelal izgubo…je pa res,da je trenutno v kinu kar nekaj dobrih filmov, ki imajo zvezde in oboževalce za sabo in je konkurenca res huda.

 6. simon pravi:

  kr zelo pocukrana stvar z zelo HAPPY koncem :D

 7. David pravi:

  Ne morem verjeti, da letos dopolnil 85 let. Vidim, da nima nič napovedanega v nasljednjih letih ne kot igralec in ne kot režiser. Dobro se drži, kdo bi si mislil. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !