Pahor vs. Türk v luči demonstracij

30.11.2012 ob 18:35

Ponedeljkovo soočenje na Planet TV me ni ne vem kako pritegnilo, sem pa zato s toliko večjim zanimanjem pričakoval kako se bosta Pahor in Türk udarila na POPu. Itak, v ospredju so bile demonstracije, ki več kot koristijo Türku, ki jih zagovarja in podpira. Strici iz ozadja niso dosegli pravega učinka, zato je treba zdaj po Pahorju udariti z veliko večjo in bolj zajebano stvarjo. Türk gre na vse ali nič, saj se zaveda, da nima več kaj izgubiti oz. da bo izgubil, če ne bo šel na vse ali nič. In Türk je šel zdaj tako zelo daleč, da je predlagal tudi zamenjavo Janševe vlade in ujel trenutno vzdušeje na ulicah. Pahor je seveda bolj previden in bo morda zaradi tega lahko izgubil velik odstotek volivcev. Še prejšnji teden so mu ankete kazale gromozansko zmago nad Türkom, zdaj pa se zdi, da je začel Türk dobivati podporo, ki je pred tem ni imel. Türk je zdaj kao proti Janši, proti Kanglerju in proti vsemu, kar se slabega dogaja v Sloveniji, Pahor pa vse skupaj miri in mu demonstracije niso preveč všeč. Türkova ekipa je kot kaže ubrala dobro taktiko, edini način, da Türk še prepriča volivce, saj je zdaj pač na strani revolucije. Za razliko od Pahorja, ki še vedno išče umirjen način za izhod iz krize, kar pa se mnogim vsaj te dni ne sliši več ne vem kako dobro.

Ampak ljudje božji, kaj nam koristi revolucija brez revolucionarja, brez prvega vodje in prave alternative. To bo še slabše od tega, kar imamo zdaj, saj si bomo na koncu nakopali še več pizdarij in stroškov. Razumem, da imajo ljudje vsega dovolj in da jim je strgalo, toda revolucije brez liderja ni. V Rusiji so imeli Lenina, na Kubi Castra, pri nas pa imamo nekaj posameznikov, ki mečejo granitne kocke. Tako to ne gre. Če to ni jasno, nam bog pomagaj. Na tak način nas čaka samo še večji kaos kot ga imamo zdaj.

Je bilo pa tole soočenje drugače izjemno dobro in kljub močnim besednim vojnam tudi zelo zabavno in gledljivo. Jasno, Türk je bil v najboljši formi doslej. Tako zelo samozavestnega, odločnega, napadalnega in prebrisanega, ga še nisem videl. Tak Türk bi lahko v nedeljo morda celo zmagal na volitvah. Je pa res, da so mu bile važne le  demonstracije, le antiJanša špura, ki ga seveda rešuje iz sranja, v katerega je padel pri zadnjih anketah. Pahor se je sicer držal dobro, toda pri demonstracijah in Kanglerju je veliko tvegal in se verjetno zameril mnogim ljudem, ki bi mu sicer dali svoj glas. A jebat ga, Pahor vidi dlje od tega trenutnega sranja in se zaveda, da bo demonstracij kmalu konec in da se bo treba zbrati ter Slovenijo skušati potegniti iz krize. Da ne bo pomote, tudi Türku je to več kot jasno, ampak zdaj mu revolucija koristi, zato je vanjo skočil na vse ali nič in upa, da bo ravno zaradi tega v nedeljo zmagal. Ampak ne bo, ni šans. Je pa res, da se lahko zgodi, da Pahorjeva zmaga ne bo tako zelo prepričljiva kot je kazalo. Ne glede na karkoli pa še vedno napovedujem, da bo v nedeljo 70 proti 30 v koristi Boruta Pahorja.

(c) 24ur.com

 

21 komentarjev na “Pahor vs. Türk v luči demonstracij”

 1. Pepi Pepi pravi:

  Moram pa rečt, da ga ni politika, ki bi bil v svojih odgovorih tolk nekonkreten kot Pahor. Prov ne najdeš ga. :D

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sva gledala istega Pahorja?

 3. E pravi:

  Na tale zapis sem pa prav čakal.Sem mislu ,da ne boš nič več zapisal glede predsedniškega boja.

  Stvar je taka,da se Turk obrača po vetru kot si že sam zapisal Iztok iskorišča te demonstracije.In tudi se strinajm z to terditvijo ,ki si jo zapisal ,da Pahor vidi dlje.Žal nekateri posamezniki ne vidijo dlje ampak samo trenutno situacijo oz. čredni nagon.Upam Iztok ,da se bodo uresničile tvoje napovedi glede volitev iz tudi po odstotkih.

  Anketa Dela pa kaže sledeč razultate :

  http://shrani.najdi.si/?U/t1/3rZv7136/vote.jpg

  Tudi po teh odstotkih bi zmagal Pahor ampak 70 proti 30 to bi pa bila res slatka zmaga :) .

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jebena situacija, ja. In to ravno zdaj, ko smo tik pred volitvami, kar seveda smrdi po zaroti. Zna se zgoditi, da bo volilna udeležba v nedeljo katastrofalna. Folk je kot tempirana bomba in ne manjka dosti, da bo počilo kot v Libiji in Egiptu. Pahor je zdaj v zelo zajebani situaciji, saj so ga mnogi povezali z Janšo, ki pa med ljudmi, ki so zdaj na ulicah, povzroča hudo jezo. Upam le, da niso te demonstracije le del volilne kampanje Danila Turka, saj za ceno razčefka Slovenije pa si tega ne bi smel dovoliti ne glede na to, če izgubi. To pa ni več vrhunsko spin doktorstvo, to pa je zelo nevarna pizdarija, s katero se ne gre zajebavati.

 5. E pravi:

  Ja res smrdi po zaroti.Ko sem že pričakoval glatko zmago Pahorja so se pa zgodile te demonstracije.V nedeljo se lahko zgodi kar koli.
  Imam občutek,da so se eni zelo ustrašli ,da bi zmagal Pahor z tako veliko prednostnjo in so te demonstracije ustvarili umetno.
  Celo Jelinčič je podprl Pahorja.Tega od Jelinčiča nebi nikoli pričekoval ,ker je učasih znal kr par pikrih na njegov račun rečti.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi mene preseneča podpora Jelinčiča, saj res ni bil nikoli kaj dosti naklonjen Pahorju. Očitno res ne mara Turka.

 7. E pravi:

  Ja kot zgleda Jelinčič ne mara Turka.Bo vsaj Jelinčič še kak glas za Pahorja prispeval.Vsak glas šteje.Res si želim ,da zmaga Pahor.

 8. Pepi Pepi pravi:

  Ta, da so bili ti protesti zagnani umetno, je po moje malce prehuda. Je pa to, kar zadnje čase kaže Turk, čisti … ampak res čisti populizem. Očiten do te mere, da je že smešno. Ljudi podpihuje, kot da ti protesti niso namenjeni (tudi) njemu. Glede mojega prvega komentarja; hja, ne vem, če sva gledala istega Pahorja. Ampak čim ga je novinarka izzvala, naj se opredeli do neke teme, tega ni storil, kot bi bilo treba. Kar pa izzven teh soočenj ni nujno slabo, glede na to, da se ga te teme kot predsednika neposredno ne tičejo.

 9. filmoljub pravi:

  Stari moj, ti se na politiko spoznaš približno toliko kot na filme. Daj naredi mi uslugo (in še marsikomu) in nehaj pisat ta blog; ali pa piši samo in zgolj o oddaji X factor ter o resničnostnih šovih.

 10. Pepi Pepi pravi:

  Pahorja bo mogoče malo nesla tudi udeležba, ki bo glede na trenutno stanje verjetno rekordno (jp, spet) nizka.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filmoljub, pa ne da si že nazaj iz ljubljanskih demonstracij? Upam, da nisi samo blefiral in da si v kakega policaja fuknal granitno kocko. In hej, kaj je drugega politika kot en velik reality show, vključno s pajaci kot si ti, ki anonimno gobezdate na internetu, zunaj pa ste tiho ko pičke in hodite z družinico vsak teden v kino pridno gledat sinhronizirane risanke ter se svoje dolgočasne službice, ki traja odsedmih do treh držite kot pijanec plota. Daj no, ne jebaj, v tebi je toliko revolucionarja kot v meni japija.

  Pepi, to je ironija, ja, da Turk podpira proteste, med protestniki pa je tudi njegova slika.

 12. filmoljub pravi:

  vključno s pajaci kot si ti, ki anonimno gobezdate na internetu, zunaj pa ste tiho ko pičke

  Bebec, ti sploh vidiš, kaj pišeš? Ja, sem že nazaj, ker imam za razliko od tebe doma tudi familijo in otroke. In ja, dejansko sem bil na demonstracijah, za razliko od tebe, ki iz varnosti svoje sobe v kurčevih Polulah pišeš idiotizme na blogu.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Si delil rože in se drl bedarije, ali si fuknal granitno kocko policaju v glavo in razfukal pol parlamenta z bombo? Ker če nisi, bi bilo bolje, da bi ostal doma pri familiji, ki je verjetno trepetala za svojega junaka, ki pa je šel dejansko v Ljubljano na izlet in našel dober izgovor, da je lahko malo sam, da rukne kak pir in s tremi frendi drka čez našo politiko ter jo potem spet mahne pridno domov v svojo pocukrano user friendly službico in v kino na sinhro risanke.

  In četudi si bil tam, si še vedno anonimna pička, ki nima niti toliko jajc, da bi se podpisal s pravim imenom in priimkom. Pa vidim tudi, da si spizdil domov ravno takrat, ko se je začela revolucija in ko so se rožice spremenile v bakle in petarde. Revolucionar pa tak. Daj no, ne me jebat, resno.

  In ja, s svojim zapisom o tem, da boš volil Chucka Norrisa, si res zadel terno in pripomogel k izboljšanju razmer v Sloveniji. Ti prebrisanec izvirni.

 14. Lazo pravi:

  Iztok vseposod se najdejo liderji in tudi pri nas jih bo rodila ta revolucija ali rečimo upor. Za koga pa imaš Slovence pa bodi malo bolj samozavesten in odločen, kot takrat, ko si sestavil Mariborčana in radarje. Če se ne zavedaš si tudi ti zelo prispeval s svojim prispevkom k uporu v MB pa če verjameš ali ne.
  Kdorkoli bo predsednik upam, da bo ljudski, sumljivo mi je samo to, da Janša in njegovi podpirajo Pahorja za katerega so se tako mučili, da ga zrušijo. A ni mogoče zato, ker ga lahko po mili volji motajo.
  Osebno sem za Turka, če pa bo Pahor pa bom to spoštoval. Če ga bo sral, če bo zmagal pa bodo tako in tako demonstratje imeli njegovo sliko z pripisom GOTOF JE !!!!
  Veliko nas je bilo, ko smo se na svoj način borili za Slovenijo osebno so me skoraj dvakrat skinili snajperisti v kasarni, ko sem delal blokade okrog kasarn v MB z vozili in enkrat naši policisti, ko sem peljal vojaško vozilo iz Tama v blokado mostu v MB in so mislili, da sem iz JNA. Za zahvalo pa nismo bili deležni statusa vojnega veterana.
  Bil sem tudi na demonstracijah v MB in bilo kako je bilo sem ponosen, da sem bil tam in sem doživel ta utrip.
  Bojim se, da stvari uhajajo izpod kontrole in da bodo neredi vse hujši in upam, da se motim.

  danes sem zasledil ta video

  http://www.youtube.com/watch?v=EU5r_eU74-0&feature=share

  in filmček demonstracij, ki sem ga osebno posnel in sestavil

  http://www.mojvideo.com/video-maribor-protesti-26-11-201/fcd571f9f843d795281a

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ah, revolucijo mora voditi lider, ne pa podivjana raja, ki jo na koncu morda čaka še vojska in smo tam, kjer je vsega konec. Ne ga srat no. Janša in Turk se ne prenašata, zato je jasno, da je Janša podprl Pahorja. Resda je čudno, a tako je, jebat ga.
  Če bodo stvari ušle izpod kontrole, nas čaka katastrofa, saj bodo ljudje začeli razbijati še trgovske centre in še marsikaj. Na koncu ne bo več denarja niti za socialne podpore in za penzije in za katerekoli plače, potem pa bomo dobili super revolucijo. Slovenija ni Egipt pa Libija, mi smo ipak še vedno okej država v primerjavi s takimi državami in bo huda razlika med tem kar imamo zdaj in med tem, če bomo vsi ostali na ulici v razbiti državi.

  Ah, moj posnetek je stand up komedija, ni varjante, da je pripomogel k revoluciji v Mariboru. Ne nori no, prijatelj :)
  Mariborčane so razfukali radarji. Kajti Kanglerja ste izvolili za drugi krog kljub temu, da je imel že takrat cel kup kazenskih ovadb. Tu se ne gre sprenevedati.

  Video z Anno Faris pa je jebeno dober :)

 16. Don Marko M pravi:

  kolega Gartner….si ti mogoče malo prej meni rekel, da sem podivjana raja, ker sem (bil) na demonstracijah ?…..

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če si v policijo metal granitne kocke, skakal vanje kot stekel pes s pol litra vodke v riti in poškodoval ljudi, ki so mirno demonstrirali, potem si podivjana raja, ja.

 18. Don Marko M pravi:

  itak veš, da nisem….bom pa z veseljem spustil katerega takšnega skozi prste, če bo stopil v moj osebni prostor….drugič pa vseeno raje jasno napiši ločnico, katero rajo si imel v mislih….
  sicer pa upam, da boš viden v ponedeljek v Celju na protestu proti skorumpirano lopovskim levo desnim politikom, da ne bo izpadlo, da jih podpiraš….že ker imaš toliko povedati o protestih, verjamem, da imaš tudi toliko kojones, da boš tam….

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, da je problem v tem, da v svojih zapisih nisem tako zagret glede teh demonstracij kot večina ostalih, zato pa morda izpadem kot nekdo, ki jih ne podpira in ki mu ni jasno kaj se dogaja, kar seveda niti pod razno ne drži. Ampak zdi pa se mi, da ne bodo prinesle nič dobrega za našo prihodnost in da gre za izgubo časa, v primeru huliganstva pa za nevarnost kaosa, ki pa nas bo pahnil še globlje v drek. Zame je boljša rešitev novi lider, mesija če hočeš, človek ki bi mu sledili in bi res imel iskrene namene ter ekipo, ki bi Slovenijo rešila iz krize. Dokler tega človeka ni, ne bom šel na demonstracije, saj ne vidim pravega smisla, pa še kak zidak lahko fašeš v glavo, kar je zadnja stvar, ki jo rabim zdajle. Ne gre za to, da ne bi imel jajc, ipak sem posnel dva videa, ki sta zelo udarno pokazala moje nezadovoljstvo, ampak demonstracije niso moja scena, vsaj ne na tak način. Z rožami ne bo efekta, nasilje pa izvajajo bleferji in ne revolucionarji, kar je bedarija, ki bo povzročila le nove stroške davkoplačevalcem. Meni za mojo jezo zaenkrat zadostuje blog, ki večkrat leti zelo daleč in na tak način javnosti sporočim več kot bi na demonstracijah.

  Če pa me sprašuješ po našem županu Šrotu, pa ti lahko povem, da zaenkrat nimam čisto nič proti njemu, zato ne vidim smisla, da bi ga šel pred občino jebat, ker je to zdaj pač moderno.

 20. Don Marko M pravi:

  hja Iztok….če misliš, da ljudska volja, da se rešimo vseh, ampak vseh, tako levih kot desnih, lopovsko skorumpiranih politikov, ki so 20 let uničevali našo državo do tega trenutka, ni zadosten začetek za ustvaritev začetnih pogojev za sposobno in okolju prijazno državo, potem ti seveda ne bom niti razlagal naprej….in ja, vsaka revolucija je prinesla nove vodje, mesije, kot jim praviš in tudi tokrat bo tako….najprej pa moramo seveda ljudstvo počistiti tisto prej omenjeno nesnago…..večje škode, kot so nam jo vsi takšni naši politiki povzročili do sedaj pa, verjemi, ne morej opovzročiti nobene ljudske demonstracije…

  in ne, nisem te vabil na protest zaradi vašega župana, kolikor vem itak nima na grbi nobene takšne omembe vredne puhlice, za razliko od mojega župana, ampak zaradi osnovnega sporočila in namena protestov, torej boj proti lopovsko skorumpirani oblasti oz. čiščenju parlamenta v celoti in ustvarjanju novih človeških vrednot tudi v naši politiki, ki so jih ravno slednji povsem izničili….še dobro, da je večina ljudstva pametnejša od njih…
  in verjel ali ne, ampak tudi jaz imam blog, ki nese ravno tako daleč kot tvoj, čeprav pred drugačne oči, da sporočam svoje stališče o 1. ljudski osvobodilni vstaji v naši samostojnosti, o njej sem poročal celo že spomladi, ko se večini ni še niti sanjalo, kaj prihaja….ampak to je samo tisti pasivni del, ki bi brez osebne udeležbe na terenu pomenil praktično nič….

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ampak Marko, od kje ideja, da se bo zaradi takšnih shodov kdorkoli umaknil? Ne bo se, v tem je poanta. In dokler ne vidim liderja oz. mesije ne verjamem v učinkovitost tega in je isti drek ali nezadovoljstvo pokažem na blogu ali s postrom na demonstracijah. Veliko folka pač gre na te reči, da si malo spuca dušo, v resnici pa itak ve, da se ne bo nič spremenilo. Razen v primeru, če bi se strgalo vsem in bi 100 tisoč ljudi v roke vzelo granitne koce in pištole ter zavzelo parlament, policijo in vojaški štab. Ampak potem nas čaka kaos in čista norija. Ali pa Živalska farma, kjer se je po uporu na koncu izkazalo, da so na oblast spet prišli diktatorji in je bilo še slabše.

  Sem pa skorajda prepričan, da bo tudi v Celju prišlo do izgredov, saj imamo neko skupino ljudi, ki komaj čaka na to priložnost. Upam le, da ne bo poškodvan kdo od navadnih ljudi, ki se bodo tam pač znašli na miren način. In da v Celju ne bo prevelike materialne škode, ki jo bo potem seveda treba plačati.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !