Miran Trontelj (1940-2012)

25.11.2012 ob 23:48

Jp, dragi moji, s smrtjo Mirana Trontlja je umrlo tudi vreme. Ali še bolje, slovo Mirana Trontlja je smrt vremena kot smo ga poznali. Prav Trontelj je bil namreč tisti vremenar, ki sem mu vedno verjel. Ki sem  mu zaupal. Za katerega sem bil prepričan, da  lahko vreme s svojimi napovedmi tudi spreminja. Tako je, Trontelj ni napovedoval vremena, Trontelj je vrememu dejal kakšno naj bo. To, kar je bil za branje novic Tomaž Terček, je bil za vreme Miran Trontelj. Legenda, kakršnih je pri nas zelo malo. Prav imate, dnevnik smo včasih gledali le zato, da smo na koncu videli Mirana Trontlja, ki nam je povedal, kako se moramo naslednji dan obleči za šolo in službo. Enkraten možakar, ena tistih markantnih pojav, ki si jih človek zapomni za vedno.

 

6 komentarjev na “Miran Trontelj (1940-2012)”

 1. Pepi Pepi pravi:

  Upam, da bo tam zgoraj naredil red in šefom nakazal, kako se dela vreme. Vsa čast in naj gre v miru.

 2. vlatka vlatka pravi:

  Tu moram komentirati.

  Tudi meni je bil Trontelj alfa in omega napovedovanja vremena, pa še česa zraven.

  Presenečena sem bila, ko sem slišala, da je odšel. Saj je bil še mlad!

  Žal mi je zanj.

  Naj mu bo, kjer že bo, vse najlepše.

 3. Feniks pravi:

  Iz napovedovalca vremena je zdaj napredoval. Pričakovati je, da bo zdaj vreme tudi delal. Upati je, da bo nad prestolnico zdaj nekaj več sonca.

 4. Lazo pravi:

  Ja, fin možakar, ki je bil uglajen, šarmanten, lepo ga je bilo poslušati, vedno urejen z rožico, bil pa je tudi hraber možakar brez dlake na jeziku in je povedal to, kar je mislil in zato ga še bolj spoštujem. Maj ti bo lepo tam kjer si zdaj .
  In še izjava, ki jo je dal, ko je šel v penzijo in še kako se strinjam z njim.

  Bilo je lepo, drugih fraz ne bom uporabljal. Morda se še vidimo kdaj, a gotovo ne vsak četrtek. Tudi ob kakšnega mogotca ali politika se bom še spotaknil. Pa ne zato, ker bi do njih gojil osebno zamero, temveč zato, ker so naredili ali pa še delajo veliko škode marljivim prebivalcem na sončni strani Alp.

 5. klemenix klemenix pravi:

  Legenda! Najbolj pa me je presenetilo, da je odšel pri 72 letih. Ne vem, meni je človek pri 72 še mlad.

 6. IZTOK faking GARTNER » Matjaž Tanko (1945-2013) pravi:

  [...] Tanko (1945-2013) 9.03.2013 To, kar je bil Miran Trontelj za vreme, je bil Matjaž Tanko za vodenje dnevnika. Najprej na nacionalki, nato na POP TVju. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !