100 tisoč

25.11.2012 ob 02:01

Ko sem na svojem kavču stisnil rec na snemalniku mobitela in začel nekaj na pamet čvekati o mariborskih radarjih in županu Kanglerju, si nisem niti upal pomisliti, da se bo zgodila taka štala, tako zelo popularen posnetek, ki bo v enem mesecu nabral kar 100 tisoč ogledov, in kar me še bolj veseli ter preseneča, več kot tisoč lajkov. Jp, zgodil se je tako imenovani viral video, kar pomeni, da so se ogledi prve dni nabirali kot podivjani. Pa ne samo ogledi, tudi lajki, kot sem že povedal. In komentarji, večinoma zelo pozitivni in pohvalni, kar je dober filing, saj sem na trenutke že pomislil, da sem z  likom Mariborčana udaril v temo.

Drži, Mariborčan je moral priti do velikega števila ljudi, da so ga končno poštekali na pravi način. Tule na blogu so ga ponavadi komentirali le hejterji, zato ni nikoli zares uspel, ko je prišel do raje, pa se je zgodil raztur, kar me resnično navdušuje, saj zdaj končno vem, da nisem zgrešil in da je bil lik zastavljen ter zamišljen zelo dobro. Jasno, zdaj oglede in lajke nabirajo tudi stari Mariborčani, ki so ljudem kar naenkrat všeč, posnetek o radarjih pa oglede še vedno nabira dovolj dobro, da si upam reči, da bomo prišli do 150 tisoč, če bo sreča.

Za takle doma in na hitro napravljen video so to nore cifre, zato lahko iskreno priznam, da mi zadeva laska in da je resnično nisem pričakoval ne glede na aktualnost tematike. Prepričan sem, da bi tudi ostali Mariborčani ujeli podobne cifre, če bi prišli do večjega kroga ljudi, je pa res, da mi je tale o radarjih baje ratal zelo dobro, kar dokazujejo tudi razna živa srečanja, kjer mi folk stiska roke in še vedno ni čisto prepričan, ali je šlo za zajebancijo, ali sem kljub ne dovolj prepričljivem naglasu resnično iz Maribora, kjer se borim za ukinitev radarjev.

In ko smo že pri fikciji, najbolj me zabavajo tisti negativni komentarji, ki jim video ni kul zaradi tega, ker pravijo, da v resnici nisem iz Maribora in da naj mi folk ne naseda, kar pomeni, da nimajo pojma, da gre za izmišljen lik in stand up zajebancijo. Še bolj divji pa so modeli, ki pravijo, da sem idiot, ker se bunim, da ne morem več peljati 100 km na uro skozi rdečo luč in da sem res luzer, ker mi lahko radarji unčijo seksualno življenje. Ko berem take in podobne komentarje, se res vprašam, kako je mogoče, da folk ne pošteka, da gre za zajebancijo, ampak nastopa totalno resno in se osmeši pred vsemi tistimi, ki so zadevo takoj pravilno poštekali, crkovali od smeha in začeli citirati določene dele posnetka. Jp, posnetek zmaga takrat, ko se ljudje obsesijo na določene citate, ki jih vzamejo za svoje.

In pazi to, posnetek so ljudje iz YouTubea naložili tudi na TvojPortal, Izklop, MedOverNet, MojVideo, Genspot, Hubanco, Frequency, MP3Center, Twitvid, Videoland, Popscreen, Votlino, Misterij, Slovenske novice, na ogromno Facebook profilov in seveda na Maribor moje mesto, kjer se je štala tudi začela. O novici, da so mi izbrisali posnetek o Družinskem zakoniku, pa so pisali v Žurnalu, Celjanu in Govori.se, ki se jim še enkrat zahvaljujem za podporo in intervjuje.

Še vedno pa nisem uspel izvedeti, ali je posnetek videl tudi župan Kangler, in seveda, kaj je dejal, ko ga je videl.

YouTube slika preogleda
 

11 komentarjev na “100 tisoč”

 1. Andrej pravi:

  Lega, zakaj se čudiš, saj si vendar Iztok faking Gartner! :)

 2. Nahy pravi:

  Meni je bil všečen lik, tole izpostavljanje in hvalisanje, ki ga sedaj izvajaš, pa mi ga je čisto prignusilo. Si ga iztrgal iz naravnega okolja in naredil za neko reklamo, privid. Mah brezveze res.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nahy, boš že preživela, brez skrbi.

  Andrej, 100 tisoč je tudi za Iztoka faking Gartnerja za takle posnetek huda zadeva :)

 4. Lazo pravi:

  Ja, dobro si to naredil BRAVO !!!!

  Drugače pa, če ne veš jutri ob 16.30 je napovedana druga MARIBORSKA VSTAJA. Se je bom udeležil in, kaj tudi posnel.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pogumni ste, svaka čast. Šlo je čez rob, vas čisto štekam. In po moje se bodo zdaj tudi drugod po Sloveniji zamislili, če bodo še upali jebati narod.

 6. Pepi Pepi pravi:

  Če sem povsem iskren, sicer nisem med največjimi fani, ne, ampak čestitke za uspeh. 100k je za en posnetek v slovenščini res kar pošteno. :D

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še posebi, če je na domačem kavču in če se snemaš sam z mobitelom in pač nekaj čvekaš v kamero :)

 8. PoSvojiPameti pravi:

  Ej ti si pa res mimo, kaj nič ne spremljaš dogodkov ali si jih ne upaš??????
  Duplečan svari pred volitvami, ker je bil demokratično izvoljen na prejšnjih in mu to daje pravico, da uničuje mesto, kmet zarukani. Gorenak pa je očitno bil zelo dobro pripravljen na nenapovedane in zato nelegalne proteste, pa še število provokatorjev je povedal s prve, že ve, je pač bilo treba malo sprobat vodne topove in ostalo opremo, ki jo je že Kresalka nabavila. Smrdule grde, potem pa še vidiš istočasno 3 gravže na kupu, Tuerka, Janšo in tistega nagnusnega Madžara, pa kaj totemu Janši res ni jasno, da mu je že 1. rating ful padel, ko je v tistem svojem smešnem cajtngu objavil, da ga podpira nagnusni madžarski diktator, res najboljše, da gre pazit Črtomira, ker neuvrščenih mu očitno ne bo uspelo na novo ustanoviti. Zalega nagnusna.

 9. Lazo pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=zd_WGu5_uvQ

 10. PoSvojiPameti pravi:

  Komaj čakam, da nekdo organizira peticijo za gnusobo Gorenaka, takoj jo podpišem, daj Iztok izprsi se, da boš pravi car, ne pa neka politična razpredanja. Jaz sem tukaj, ker sem anonimna, no če bi kdo glih hotel, bi me lahko našel, ampak ti se pa itak izpostavljaš.
  Je pa sedanja situacija več kot očitna, imamo dva okopa, ki čisto enostavno branita svoj pokraden kapital in nič drugega in sploh ni stvar v tem, kot je včeraj govoril Žerjav, da narod ni pripravljen na spremembe. Če so volitve naše edino orožje, kaj naj. Če ne greš volit, razdeliš svoj glas proporcionalno na vse gnusobe, ki jih itak ne bi volil, če pa greš pa izbereš najbojšo slabo izbiro, ki ti je dana. Za župane pa očitno še to ne velja in najprej pobirajo denar ljudem, da se lahko prsijo, kaj so zgradili, potem pa to z granitnimi kockami uničujejo. Ljudje niso naivni, le nemočni in res spoštujem tiste, ki so včeraj šli na ulico, ker so šli tudi za mene in marsikoga, ki misli tako. Še samo 1000 x hvala za internet, to nam ljudem daje širino, ki nas brani pred ozkosrčneži.
  Dol z Gorenakom!

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lazo, zajebano se vidi, jebemti. Prava vojna, kot v Egiptu in Libiji. Morda celo začetek revolucije. Ja nekje je moralo počit, jebemti ej.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !