R. Kelly: TP-2.com

16.11.2012 ob 19:28
YouTube slika preogleda

Bolha rules, dragi moji. Jp, zgodil se je čudež,na Bolhi sem našel modela, ki je prodajal album TP-2.com, ki ga je R. Kelly, ta kralj r&bja, posnel dve leti za velikanskim uspehom albuma R. O ja, R. Kelly na Bolhi je jebeni mirakul, saj ga nimajo niti v Big Bangu, kjer so še vedno prepričani, da gre za člana skupine Kelly Family. Drži, R. Kelly, ta genij muske, je za Slovence totalna neznanka, kar je jasno, saj je preveč kvaliteten in vrhunski, da bi si ga zaslužili na prodajnih policah. Ko sem ga našel na Bolhi, me je skoraj zadela kap. Ko sem ugotovil, da se tip, ki ga prodaja, ne zeza in mi ga je že naslednji dan porinil v roke, pa sem bil seveda nad oblaki. Res dobro je najti modela, ki je poslušal kul musko in ki je poznal tudi vse ta glavne r&b zvezde iz začetka novega tisočletja. In pazi to, model je tudi frend Soul Grega, prav zaradi njega pa je začel ta slovenski R. Kelly, če malo pretiravam, tudi poslušati in delati tako dobro musko kot jo dela že nekaj let inje pri nas seveda premalo cenjen, ker itak nimamo pojma, če v komadu ne zaslišimo pofukane harmonike.

YouTube slika preogleda

No in zdaj ga imam, TP-2.com, tretji album R.Kellyja, zares vrhunsko r&b mojstrovino, ki premore tudi dve tako imenovani himni, s katerima se Kelly seveda približa Michaelu Jacksonu. Jp, I Wish in še posebej The Storm is Over Now sta MJ kvaliteta, sta komada, s katerima je Kelly začaral tudi tiste, ki jim njegov seksualno ekspliciten in party stil ni najbolj blizu. TP-2-com, sicer nekakšno nadaljevanje albuma 12 Play z leta 1993, ni nič slabši od Rja, je enkratna mešanica party komadov, urbanega old school r&bja, seksi napevov, gospela, močnih balad, kvalitete in komerciale, ki jo lahko nabijaš dan za dnem pa se ne naveličaš. Kelly je mojster raznolikosti pa enkratnih idej, o katerih lahko ostali glasbeniki le sanjajo. Pa tudi avtor je pri praktično vseh komadih, kar je danes redkost. Kelly je resnično maher svojega poklica. Eden najboljših vokalistov in performerjev v poslu. Ali kot je odlično povzel eden izmed kritikov ob izidu albuma: “R. Kelly is balancing the carnal and the spiritual as convincingly as anyone’s done it since Prince in the 1980s.”

YouTube slika preogleda

Joj, kako zelo se strinjam. In prav to je presežek tega enkratnega glasbenika, ki me na kolena meče že celih petnajst let. Prav imate, R. Kelly je moj pevec, tako kot je bil Michael Jackson, kar pomeni, da mi je vse, kar naredi, neverjetno dobro in popolno. Kelly zna. Kelly obvlada. Kelly raztura. In na albumu je 19 pesmi, 19 mojstrovin, ki tudi danes po dvanajstih letih zvenijo enkratno. Vse po vrsti. Točno tako, na albumu ni niti enega slabega komada, ali še bolje, na albumu so sami dobri komadi, kar je res neverjetno. Vse štima, vse te zagrabi in ne spusti. Ko je party je party, ko je gangsta je gangsta, ko je hip hop je hip hop, ko je kurbarija je kurbarija, ko je himna je himna, ko je gospel je gospel, ko je urbani old schol r&b pa je urbani old school r&b. Odličen album, eden najboljših, kar ji je dal začetek tega stoletja. R. Kellyjeva muska mi je pisana na kožo kot še nobena muska do zdaj. Če ga kdaj vidim v živo na odru, pa lahko še isti dan mirno umrem, saj bom videl vse, kar je vredno videti v lajfu.

YouTube slika preogleda
 

20 komentarjev na “R. Kelly: TP-2.com”

 1. Nahy pravi:

  Zakaj pa misliš da je ta CD tako težko dosegljiv? Jst sem ga pred enim mesecem kupila za 5€ (skupaj s poštnino) novega iz tujine. Razen če nimaš nobene kartice za naročanje iz tujine (visa, mastercard ipd.) kar pa dvomim, glede na tvojo starost

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pusti tujino, tam je itak vse, govorim o naših trgovinah, ki so z r&bjem in hip hopom tako zelo osiromašene, da človek komaj verjame. Vrnili smo se na začetek devetdesetih, ko sem pokupil čisto vse rap vinilke, ki so prišle k nam, saj je prišlo maksimalno pet plat na leto. No, zdaj jih pride še manj, kaj šele da bi se dalo dobiti kaj za nazaj. Šele ko kdo umre, dobijo kako pošiljko, pa še to le najbolj nujno.

 3. celjan pravi:

  Iztok, se strinjam, da do naših trgovin ogromno dobre glasbe sploh ne pride.

  Ampak kot takšen fan R. Kellyja za kakršnega se opisuješ, bi pa skorajda moral poiskati alternativo, ne pa da čakaš 12 let, da ga boš našel na Bolhi (album je izšel novembra 2000).

  Kot ti je napisala Nahy, se na tujih spletnih straneh najde skorajda vse, običajno tudi za zelo ugodno ceno. Če ti nimaš ustreznih plačilnih kartic, ima sigurno kak tvoj kolega.

  Ali pa morda ta album vendarle ni bil vreden takšnega truda? ;)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Imeli smo mi te albume, kolega, vse po vrsti, ampak zadeva se poškraba, zjebe, posodi in ne dobi nazaj, potem nanjo pozabiš, saj se navadiš na jebene mp3je, nato pa se vendarle zaveš, da albuma sploh nimaš več in da je čas, da ga nabaviš, čeprav si bil ves čas prepričan, da si ga dejansko imel nekje na polici. In potem čekiraš tuje strani, kjer je ponudba zelo pestra, nato pa za foro še Bolho, kjer se najde model, ki je iz istega mesta kot ti in prodaja R.Kellyja. In krog je sklenjen :)

  In hej, če bi album dobil na Ebayju ali Amazonu, o tem sploh ne bi pisal, saj to ni nič posebnega, ker sem ga dobil na jebeni Bolhi, pa je praznik. V tem je poanta.

 5. E pravi:

  Jaz se čisto strinajm z Iztokom zelo malo plat z hip hopom in rnb pride v naše trgovine.Sploh big bang je zelo šfoh.Muller pa morem rečt ,da ni tak šfoh tam nekje leta 06,07 sem v mullerju videl plato 2001 od dr.dre ki je bila izdana leta 1999.Potem sem tudi videl double album eminem The Marshall Mathers LP izdano leta 2000.
  Tako ,da Muller še ima kr ponudbo kaj se tiče glasbenih cd-jev na sploh.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem ja, Muller včasih preseneti, ampak nič takega ne najdem, da bi res hotel kupiti ali takega, kar še nimam. Zelo redkim glasbenikom namenim to čast, da jim kupim originalen cd.

 7. E pravi:

  Učasih sem bolj kupoval cdje zdaj pa jih res bolj manj kupujem oz. samo od tistih ,ko so mi res top izvajalci.Tud tvoj cd mam Iztok :) !

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi jaz, tudi jaz, imam kar veliko zalogo starega rapa in r&bja, zdaj pa redko, a s toliko večjim veseljem.
  Moj cd? Vsaj nekdo :)

 9. E pravi:

  Ja tvoj cd meni je čiz good.Lahk bi še spet kaj posnel.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mogoče me pa res še prime kdaj :)
  No ja, saj sem nekaj posnel z Rhyme Godom tudi, pa duet s Samom Horvatičem, malo drugače resda, a vseeno dobra fora.

 11. E pravi:

  Ja tist komad ko si z bratom nardil mi ga puno seka mislim ,da je naslov komada deli svoje pust moje ,če se ne motim pa ,če misliš tot komad.Upam ,da se bo Rhyme gdaj spravo snemat ta drugo plato.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp, tak je bil naslov,ja. Dober shit :)
  Glede Rhyme Goda, pusti se presenetiti.

 13. E pravi:

  Ja top je ta komad.Ja se bom pustil presenetit.Pa upam,da to pomeni ,da bo prišla druga plata ven ;) .

 14. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZpVVmfGnq-c
  tole bi blo fajn slišat v celoti

 15. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=Pqe1lCP-NWA
  pa tole!

  more izdat album s takilemi komadi!

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Upam, da tole ni spet ukradena roba in da bo res na albumu Black Panties, ki pride ven letos.

 17. RHYME-G pravi:

  bomo vidl….light a candle je v stilu komada I wish sam da še bolši

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, I Wish stil, super. Throw Up My Hands pa spominja na old school vibe ala When a Woman’s Feed Up, odlična prav tako.

 19. RHYME-G pravi:

  mislim da je r.kelly Gangsta/ghetto verzija M.Jacksona :) … ko že skos iscs neke primerjave:)

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točn tko :)
  Jp, MJ je bil kralj popa, Kells je kralj r&bja.
  Berem pa njegovo avtobiografijo, noro zanimiva zadeva, čisti norc, tudi fan Brucea Leeja, ki ga je kot mulc oponašal po bajti :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !